Anket

Aracınızı kendiniz mi yıkarsınız?

Evet kendim özenle yıkarım (Süngerle)
Evet kendim yıkıyorum ama şöyle bi su tutarım tamam
Hayır hiç yıkamıyorum
Bazen yıkamacıda bazen kendim
Zevkine yıkadığım oluyor

Gönderen Konu: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)  (Okunma sayısı 28533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabasını Kendi Yıkayanlar (Anket)
« Yanıtla #200 : Haziran 01, 2014, 19:07:18 »
Eveeettttt Dün itibari ile Autoglym Super Resin Polish SRP +sünger ( kırmızı el gibi olandan yokmuş) 37 TL ye aldım Autoglym HD WAX almadım, ellerinde yokmuş olsaydı alırmıydım bilmem ama almadığım iyi olmuş gibi geldi bana. Alper Hocanın önerdiği FUSSO nun japon reklamlarını izledikçe içim FUSSO ya kaydı  :rofl: Yakın zamanda onuda sipariş edeceğim verilen linkten nasipse.

Neyse Dün itibari ile köye gidip SRP yi uyguladım , üstüne cila koruyucu WAX yapamadım haliyle. Ama bu SRP benim umduğum gibi çıkmadı. Evet gayet güzel parlatıyor üstünde suyu tutmuyor ama benim aklımdan geçen o güneş yada noktasal ışık vurunca gördüğüm fırça izlerini yok etmiyor malesef.

Bol bol foto çektim cep tel ile güzel parlıyordu ama bakalım fotolarda nasıl çıkacak. Nasipse ekleyeceğim buraya

Ekleme: Bu arada unutmadan BİM den bende aldım o pompayı, benim aldığım 2 lt lik çiçek sulama pompası çiçekler için, arabayada kullanılabilir belki ama BİM den ASPİRİN diye multifonksiyon temizleme fısfısı aldım JANTlarda hiç kir toz iz bırakmadı akıttı gitti. Özel JANT temizleme bilmem nelerinden almaya gerek yok galiba.

Başka resimlerde varda burada görüntü kirliliği oluşturmak istemedim :)

NOT: Tampona uygulama yapmadım.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Haziran 01, 2014, 19:07:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Haziran 01, 2014, 20:13:06 »
En buyuk zevkim arac yikamak.
Hic ihmal etmem her yil nano boya korumasi yaparim. 6 ayda bir nanoyu desteklerim. 3 ayda bir mutlaka kil ile temizler korumanin uzerinden gecerim. :)
Firca kullanmam elimle heryerini mincirarak yikarim.  Yikarkende cift kova teknigini mutlaka uygularim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Haziran 01, 2014, 23:46:57 »
murat abi hayırlıolsun öncelikle umarım paranın karşılıgını alırsın sende.bende bimden o pompodan aldım ve bugun ilkkez köpük yapmak için kullandım(ufak çaplı modifiyelerle)geçrekten çok başarılı oldu.meguiars nxt gene yaptı yapıcagını şahsi düşüncem.senin konuna gelicek olursak tampondaki küçük çizikleri diyorsun sanırım abi.enazından fotodan baktıgım kadarıyla dogrumu gördüm.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2014, 23:49:23
zaten tampona uygulamadım yazmıssın o da belli oluyor açıkcası.ama kaputta bariz fark ortada bence.ama çizikleri kapatmadıysa yakından bir foto çekip koyarsan duruma bir bakarız.üstüne basa basa diyorum autoglym tavsiyeetmemin en önemli sebebi öncedende yazdım boyayı en az götüren ürünlerin başlarında geliyor olması.illa çizikler çıkacak diye boyadan olmıyalım diye
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #203 : Haziran 01, 2014, 23:56:36 »
 :saygi: Teşekkürler abim,

Köpüğü nasıl yaptın :) Ben ucundaki demir yeri sıkarak gevşeterek fıskiye yaptım :) Bu arada ne yaptım birde Bulaşık Makinesi Parlatıcısı koydum :) Şahdım şahbaz oldum, onuda BİM den aldım baktım orada kuzu gibi bana bakıyor bi deniyeyim bakalım dedim, Makinede cam ürünlerde su lekesi bırakmıyorsa parlaklık veriyorsa, bizdede bırakmaz dimi :)

Neyse Evet Ogün tampona uygulamadım, ilk başta sadece ön tarafa uygulayacaktım, baktım yapıyorum her bir tarafını yaptım havada güzeldi, buz gibi yağmur sonrası tozsuz bir ortam.

Abim o çizikler bak bu fotolarda belli olmuyor SHOW ROOM Mantığı, direk ışık yok, Bu çizgileri noktasal ışık kaynaklarında görebiliyorsun. Bildiğin halka halka fırça çiziği işte. ama bu SRP onları gidermedi  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Haziran 02, 2014, 00:21:49 »
Hare işte güneşin altinda siyah araba pis kalirsa işliyor halkalar cıkiyor buda pastayla gider cilayla gitmez cilayi düzgun yapmazsaniz yine hare kalir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #205 : Haziran 02, 2014, 00:26:08 »
Hare işte güneşin altinda siyah araba pis kalirsa işliyor halkalar cıkiyor buda pastayla gider cilayla gitmez cilayi düzgun yapmazsaniz yine hare kalir

:saygi: Hare hangisi abim?

Bu arada mesajını yorumlayamadım kusura bakma CİLA ile halkalar gider mi gitmez mi? Cilayı düzgün yapamazsanız hare kalır demişsin, cilayı düzgün yapınca hare kalmaz mı? Hareden kastın ne? çizikler mi yoksa başka birşey mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #206 : Haziran 02, 2014, 00:29:44 »
abi bu ilk uygulaman öncelikle hani biraz da oyüzden kalmıştır diye düşünüyorum o çizikleri çok kafana takma onlar gitmeyecek çizikler degilller eger tırnak girmiyorsa sıkıntı degil.o çizikleri illaki çıkaraz onları :) zamanla daha titiz uygulamaya başlıyorsun zaten istemsiz şekilde.ama bir yakın çekim yap onlara muhakkak son durumunu bir görelim onun.ona göre konuşalım senin içinde uygunsa.abi pompada küçük iki degişiklik yaptım hortumunda 2 delik açtım istenilirse anlatırım birde ucunda küçük bir degişiklik yaptım.çok çok ahım şahım bembeyaz köpük atmıyor ama gerçekten işi kolaylaştırıyor atasın ürünleri eminimki bembeyaz olacak.forumda bir arkadaşım daha var o da yorum yapar okuyunca zaten atas kullanıyor bakalım onun nasıl oldu
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #207 : Haziran 02, 2014, 00:35:30 »
abi bu ilk uygulaman öncelikle hani biraz da oyüzden kalmıştır diye düşünüyorum o çizikleri çok kafana takma onlar gitmeyecek çizikler degilller eger tırnak girmiyorsa sıkıntı degil.o çizikleri illaki çıkaraz onları :) zamanla daha titiz uygulamaya başlıyorsun zaten istemsiz şekilde.ama bir yakın çekim yap onlara muhakkak son durumunu bir görelim onun.ona göre konuşalım senin içinde uygunsa.abi pompada küçük iki degişiklik yaptım hortumunda 2 delik açtım istenilirse anlatırım birde ucunda küçük bir degişiklik yaptım.çok çok ahım şahım bembeyaz köpük atmıyor ama gerçekten işi kolaylaştırıyor atasın ürünleri eminimki bembeyaz olacak.forumda bir arkadaşım daha var o da yorum yapar okuyunca zaten atas kullanıyor bakalım onun nasıl oldu

Ogün o bendeki çiziklere HARE deniyormuş herhalde :)

Tamam nasipse HARELİ bir çekim yaparım. :tamam:

gelelim işin yaptırılması veya kendi el ile yapma kısmına.o konuda şunu söliyebilirim bizim kullandıgımız ürünler tamamiyle el ile yapmaya uygun ürünler.yani prof ürün endüstriyel ürün kullanmadıgımız için makina ile yapmaya elverişli degil saglıklı sonuç vermez oyüzden şahsi düşüncem budur.yani gidip yerinde yaptırdıgınızda belki aynı markanın aynı model ürününü kullancak ama bizimki gibi küçük şişede degil özel endüstriyel için yapılmış büyük ürünlerden kullancaklar.aradaki farkı belirtmez istedim şahsi düşüncem bu ama.yok okadar vakit ayıramam ben vs diyorsan abi arca kesinlikle yaptır muhakkak senede birkez en azından..hareden kastımda şu..çizikler olsun yüzeyde çok küçük yoldan dolayı yapışan küçük küçük parçalar olur nekadar göremesekde onlar olur.yani  yüzeye yapışan küçük lekeler abi

HARE yi senden öğrendim yanlış öğrendim herhalde :) yada birisi HARE bu demek desin de ona göre ürün bakayım. SRP pek hare gidermedi yada çamur atmıyayım ürüne ben yapamadım  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Haziran 02, 2014, 00:50:20 »
abi çiziklerin durumunu görmeden yorum yapmıyayım saglıklı olmaz güzel net gösteren birkaç çekim yap bir bakalım.duruma göre degerlendirme yapalımki dogru yönlendirelim senide.kil istermi istemezmi bir bakalım.bende de okadar çizik oluyor kapanıyor çünkü yüzey temizleyicisi nxt wax bende kapatıyor açıkcası.bir bakalım durumu ne de ona göre konuşalım bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Haziran 02, 2014, 01:26:15 »
Hare güneşin altina cektiginizde boyada yuvarlak  sekiller varsa o haredir icinde bolca cizik lup yuvarlak sekilde olan sekillere  hare deniyor bunlar genelde gunesten oluyor birde pasta cila yaparken hare olur oda yuvarlak yuvarlak pedin izi  cikar sizdeki gunesten olmustur buyuk ihtimalle pasta ciladan sonra kalan hareler hare giderici kullanilir ogun abinin dedigi gibi gunes altinda bir resim cekin bilgi verilir burda yardimci olunur abi :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Haziran 02, 2014, 01:40:06 »
çıkmayacak imkansız birşey degil.büyüklügü ciddiyeti nedir bir bakalımda yüzey temizleyicimi ister hare gidericimi ister karar verelim bence.ilkkez bu arabaya böle birşey yapıldı diye hatırlıyorum  yanlış anlaşılmasın bilerek önce pasta çektirdimki alamadıgı ne var bir görülsün diye.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #211 : Haziran 09, 2014, 22:59:23 »
Arkadaşlar,

Harelerin daha fotosunu çekemedim ama canımı sıkan birşeyler var.  :olu:

Malum havalar yağışlı, bu cila uygulamasından sonra herkesin arabası neredeyse kuru gibi görünüyor ama benim araba ışıl ışıl. Her yerinde benek benek top top su damlaları kalıyor.  :argh: Ve bu damlalar kuruduğunda havaların ve çevreninde tozlu pisli olmasından dolayı lekeli hale geliyor araba :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Haziran 10, 2014, 00:03:02 »
Arkadaşlar,

Harelerin daha fotosunu çekemedim ama canımı sıkan birşeyler var.  :olu:

Malum havalar yağışlı, bu cila uygulamasından sonra herkesin arabası neredeyse kuru gibi görünüyor ama benim araba ışıl ışıl. Her yerinde benek benek top top su damlaları kalıyor.  :argh: Ve bu damlalar kuruduğunda havaların ve çevreninde tozlu pisli olmasından dolayı lekeli hale geliyor araba :asikadam:
top top su damlaları kalması normal abi.bu işin sagladıgı en büyük fayda abi arabayı yıkama gerek kalmıyor ıslak nemli bir bezle  yüzeyini sildiginde hiçbirşey kalmıcak abi.atabildigi suyu atıyor zaten ama atamadıgı su damlası kuruynca leke yapacaktır dogal  bu  :) hangi ürünü kullanırsan kullan o araba bir yagmur görecek ve pislenecek abi :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2014, 00:20:26
şu yagan yagmurda kimse arabam temiz demesin abi zaten kendi yıkamıştırda temizlenmiştir  :D benimki aglıyor şuan pislikten yani :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #213 : Haziran 10, 2014, 00:25:57 »
 :saygi: Ne bileyim Ogün, şakır şakır yağmur yağıyor , yağmur kesildiğinde bakıyorum herkesin arabası normal görünüyor benimkisi boncuk boncuk. Esaslı bir foto makinesi olsa gözümün gördüğünü alabilecek şimdi fotosunu çekecem şaşacak insan.

Geçen yağmurdan sonra gece vakti indim dediğin gibi sildim arabayı bezle parıl parıl parladı ama ertesi gün yağmur yağmadı bi baktım bezle sildiğim bazı yerler lekeli kalmış yine. Sildikten sonra yağmur yağsa iyiydi :) Hafta sonu nasipse yola çıkacağım bi benzinlikte su tutarız artık bakalım ne olacak..
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #214 : Haziran 10, 2014, 00:33:56 »
abi  detaylı fotolar lazım bunları konuşabilmek için.şöle bir şey var ilk uygulaman bu sonuçta.illaki kimi yerde uygulanmamış boşluklar olabilcek kimi yerde fazla uygulanmış olcak silerken biraz farklı bir renge bürünecek lekeymiş gibi duracak falan.bunlar çok normal.el alıştıkça kullanacagın miktarı ve uygulama şeklin degişecek.dert etme.ama hep bekledim valla foto eklemeni :) boncuk boncuk ise normaldir abi.amaç zaten suyu boyadan uzak tutmak süzebildigini arabadan atıyor geri kalanı boncuk boncuk kalıyor.normal yani.nemli bir bezle üstünü sil yeter abi.gece gece sildigin için iyi silememiş farkedememissindir gündüz gözüyle sildinmi leke falan kalmaz rahat ol sen :) birdahaki uyguladınıgnda daha farklı bir sonuç alacaksın eminol sen
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #215 : Haziran 10, 2014, 00:37:10 »
Sorma Ogün, görmemişin arabası olmuş hesabı olmasın diye arabaya yanaşamıyorum :) Kaldı ki fotolarını çekebileyim. Nasipse dediğim gibi bu hafta tatile çıkacağım, o zaman bol bol resim çekeceğim inşallah. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Haziran 10, 2014, 00:42:45 »
Sorma Ogün, görmemişin arabası olmuş hesabı olmasın diye arabaya yanaşamıyorum :) Kaldı ki fotolarını çekebileyim. Nasipse dediğim gibi bu hafta tatile çıkacağım, o zaman bol bol resim çekeceğim inşallah. :tamam:

olurmu öle şey abi hiç erkegin hobisidir yani illaki degerlidir ben şimdi komple yeni set yaptım kendime köpük pompası şampuan cila vs vs.. :D abi ilk yıkama izlenimlerinide paylaşırsan sevirim foto olursada daha makbule geçer.şimdiden iyi yolculuklar kazasız belasız güzel eglenceli huzurlu bir tatil diliyorum abi sana.ama şundan eminim renkdendir belli etmiyordur muhakkak diger arabalarda ama yanına gidip bakıcak olursan muhakkak aynı pislik onlarda da vardır. :D en kötüsünden en kalitelisine şu yagmura şu pislige dayanamaz abi cilasız araba hiç dayanamaz bak yarın sana cilasız halini atıcam benim arabanın  :D burdan.ama bu ne pislik demek yok.iki haftalık sel yedi araba :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #217 : Haziran 10, 2014, 00:46:05 »
 :saygi: Allah razı olsun abim cümlemize kazasız belasız hayırlı günler nasip olsun.

Yok yok demem, rahmet yağıyor ama kirli yağıyor mubarek yok çöl rüzgarı tozu bilmem ne derken tozlu topraklı yağıyor.

Bildiğin yola park ediyoruz durum böyle olunca pek yanaşılmıyor arabaya. Bide başkasının kapısının önünde durunca adamlara pek görünmemek lazım geliyor  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #218 : Haziran 10, 2014, 00:51:02 »
:saygi: Allah razı olsun abim cümlemize kazasız belasız hayırlı günler nasip olsun.

Yok yok demem, rahmet yağıyor ama kirli yağıyor mubarek yok çöl rüzgarı tozu bilmem ne derken tozlu topraklı yağıyor.

Bildiğin yola park ediyoruz durum böyle olunca pek yanaşılmıyor arabaya. Bide başkasının kapısının önünde durunca adamlara pek görünmemek lazım geliyor  :rofl: :rofl:

:rofl: :rofl:  ayıp abi ayıp başkasının park sahasına girmişin :rofl: :rofl: durum anlaşılmıştır senin için rahat olsun abi bu yagmurda bu rüzgarda o araba pislik toplamaz demek imkansız yani :D sen yarın benimkini gör şimdi bak  :D canavar zmübarek ne yagmur dinledi ne sel yardı geçti ortalarından hep :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #219 : Haziran 10, 2014, 01:03:28 »
EGO gibi :) Erken Gelen Oturur bizdeki durum, erken gelen yeri kapar, zaten sırf bu yüzden arabayı pek hareket ettirmiyorum  :argh: Arada kapalı konumdaki aynaları açık bulmuyor değilim ama olsun, kaptık bi kere. Kirli durması iyi bi yandan göze batmıyor :)
THE END