Gönderen Konu: TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.  (Okunma sayısı 4441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.
« : Haziran 18, 2010, 14:23:07 »
Hyundai'den büyük şok
Türkiye’de 2009 Yılının En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası olarak büyük bir değişime imza atan Hyundai, sürekli yükselen müşteri memnuniyetini daha da artırmak amacıyla Türkiye’de satış sonrasında ilk kez yapılan büyük bir uygulamayı gerçekleştiriyor.

Hyundai, artık Türkiye çapındaki tüm müşterilerinin Hyundai modellerini daha güvenli ve memnun bir şekilde kullanabilmeleri için orijinal yedek parçalarda inanılmaz fiyatlar sunuyor.

Satış sonrasında daima müşteri memnuniyetini ön plana çıkaran  Hyundai, bundan böyle tüm modellerinin camlarında ortalama yüzde 70 oranında fiyat düşürürken bakım, kaporta ve mekanik aksamlarda da yüzde 30 oranında daha uygun fiyatlar sunuyor. Bakım parçaları kapsamında filtreler, balatalar, kayışlar, debriyaj, yakıt pompası, alternatör, amortisör ve benzeri diğer parçalarda; kaporta hasar parçaları arasında panel, radyatör, far ve ön/anka tamponlar gibi parçalarda ve havayastığı,  elektronik  kontrol ünitesi, şanzıman, motor parçaları ve müzik sistemi parçalarında ortalama yüzde 30 daha uygun fiyatlar veriliyor. Tüm bu parçaların haricinde aksesuarlarda yüzde 15, soğutma sistemi, egzoz, motor elektrik sistemi, aks ve iç döşeme parçalarında da yüzde 5 daha düşük fiyatlar sunuluyor.

Hyundai bu şok edici uygulama sayesinde tüm müşterilerini Hyundai Yetkili Servisleri’ne davet ederek, orjinal yedek parçaları ile araçlarını daha güvenli kullanmasını hedeflemektedir.

Toyota Club Türkiye

TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.
« : Haziran 18, 2010, 14:23:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2010, 14:27:51 »
toyotanında böyle bi kampayası var şuanda ama gittikkte kampanyayı göremedik bi türlü.müşteri kazıklamanın peşindeler adamlar...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2010, 14:37:11 »
ya ne şoku gaza gelmeyelim.adamlar zaten bozulan parçalar ömürünü erken bitiren parçalar sayesinde ayakta kalıyor ne güvenliği.tabi indirim yapar.renault taktiği....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2010, 14:37:15 »
toyotanın böyle bir uygulama yapmasına hiç gerek yok....o zaman diğer araçlardan farkı kalmaz prejtij meselesi... mesele kampanya yapıp araç sağlamlığını artırmak değil..mesele aracı fabrikadan çıkardıktan sonra memnun etmektir..derdi şimdi ramiz dayı  :D 70 lira olan bir era tamponu 60 liraya vermesi ne akdar cazip ve memnun edici olabilir bilemem..benim görüşüm bu.. ;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2010, 14:40:27 »
adam bi parçayı üretiyor ama kalitesiz yapıyor ee kalitesiz olunca maliyet düşük oluyor maliyet düşük olunca araç fiyatı düşüyor.sonra hyundaı parçaları piyasaya sunuyor.müşteride erken bozulan parçayı dğeiştirmek için almak zorunda kalıyor.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2010, 14:57:54 »
tct dosları ben Hyundai için bir şey söylemiyorum kalite olarak bu bir haberdi, toyotada böyle orjinal parçada indirimler yapsa iyi olmaz mı hepimiz için.Hem herkes parça alıp başka yerde takıtırmaktansa serviste gönül rahatlığıyla taktırmaz mı bozulan parçayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2010, 15:02:47 »
Toyotada yedek parçalar çokmu uygun yada gidip sordunuzmu.Bir kaç örnek vereyimtoyota sol lerin jantının bir adeti  1,100 lira 4 adeti 4,400.4,400 siz dışardan aracın üzerindekinden daha kaliteli jant bulamıyormusunuz..Ayrıca tepe anteni nin dibindeki lastik  yaş olarak eskiyen E12 corolla ların hepsinde yavaş yavaş çürüyor.Antenin alt kısmı 427 üst antende 70 lira ettimi size 497.Buraya linea nın  anteni  birebir oluyor fiyatımı tamamı 70 lira...Servislerde ön arka balataları 250 tl ye satıyorlar..Bana göre garamnti ayağına insanları sömürüyorlar..Bir bakımın en az maliyeti serviste 220 tl ye mal oluyor..Dışarda en kaliteli 4 litre yag maksimum 60 lira olsun orjinal yağ filtresi 15 yağ tıpası 2 -3 lira desen toplam  78 yada 80 de 90 de ee geriye kalaan fiyat neyin nesi işçilikmi 120 tl..Sizce çokmu uygun bu.Yorum yapanlardan kaç kişi serviste bakımını yaptırıyor..Benmi 2004 aracım 63,000 binde en son 59, binde 60 bin bakımının kaydı ve 62 binde tepe antenin lastiği için gittiğimin kayıtları var..Tepe lastiğini ne mi yaptım 50 liraya istanbuldan getirttim.425 liraya orjinal parçamı taktıraydım..Bu zamana kadar servis bakımlıydı.Ama balatalarım bitecek dışardan 90 liraya ön arka alıp taktıracam.Servise 250 balataya 100 de işçilik mi vereyim..Toyota servis hizmeti olarak türkiyenin en iyi hiizmet veren firması bana göre ancak fiyatlarda ve işçiliklerde büyük oranda indirim olması bana göre gerekiyor..Neden millet garanti bittiğinde dışarda usta arıyor.Usta bulamıyorsan fazla vereyim de başım agrımasın diye servise muhtaç oluyorsun.Yan sanayi 30 ise orjinali 50 olsun 130 değil...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2010, 15:06:13 »
yahu  ne iyi olması mükemmel olur.bana kalsa toyota beleşe dağıtsın babamın oğlunun fabrikası değil sonuçta...benim anlatmak istediğim işin aslı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2010, 15:27:54 »
Toyotada yedek parçalar çokmu uygun yada gidip sordunuzmu.Bir kaç örnek vereyimtoyota sol lerin jantının bir adeti  1,100 lira 4 adeti 4,400.4,400 siz dışardan aracın üzerindekinden daha kaliteli jant bulamıyormusunuz..Ayrıca tepe anteni nin dibindeki lastik  yaş olarak eskiyen E12 corolla ların hepsinde yavaş yavaş çürüyor.Antenin alt kısmı 427 üst antende 70 lira ettimi size 497.Buraya linea nın  anteni  birebir oluyor fiyatımı tamamı 70 lira...Servislerde ön arka balataları 250 tl ye satıyorlar..Bana göre garamnti ayağına insanları sömürüyorlar..Bir bakımın en az maliyeti serviste 220 tl ye mal oluyor..Dışarda en kaliteli 4 litre yag maksimum 60 lira olsun orjinal yağ filtresi 15 yağ tıpası 2 -3 lira desen toplam  78 yada 80 de 90 de ee geriye kalaan fiyat neyin nesi işçilikmi 120 tl..Sizce çokmu uygun bu.Yorum yapanlardan kaç kişi serviste bakımını yaptırıyor..Benmi 2004 aracım 63,000 binde en son 59, binde 60 bin bakımının kaydı ve 62 binde tepe antenin lastiği için gittiğimin kayıtları var..Tepe lastiğini ne mi yaptım 50 liraya istanbuldan getirttim.425 liraya orjinal parçamı taktıraydım..Bu zamana kadar servis bakımlıydı.Ama balatalarım bitecek dışardan 90 liraya ön arka alıp taktıracam.Servise 250 balataya 100 de işçilik mi vereyim..Toyota servis hizmeti olarak türkiyenin en iyi hiizmet veren firması bana göre ancak fiyatlarda ve işçiliklerde büyük oranda indirim olması bana göre gerekiyor..Neden millet garanti bittiğinde dışarda usta arıyor.Usta bulamıyorsan fazla vereyim de başım agrımasın diye servise muhtaç oluyorsun.Yan sanayi 30 ise orjinali 50 olsun 130 değil...
çünkü servisten bahsediyoruz..birde kendiniz bir servis sahibi olarak bir koyun bugün bir ustanın bir işverene maliyeti..3000.00 tl asgari maaş yol yemek ssk..vs vs vs servisten bahsediyorsunuz 3 kişiden değil..temizlikçisinden en üst düzey yöneticisine kadar önce bir serviste kaç kişi çalışır onun araştırması yapılsın..tamam sizi haklı buluyorum bende aynı dertten muzdaribim..servisi övmüyorum ama..birde işin bu yanı var tr malların girişi çıkışı belli ödenen vergiler belli en basitinden benzine ödediğimiz vergiye bir bakın..evet bir aracın belli periyodlarda bakımı 300 750 arasında değişiyor..bu dışarıda yarıya inebilir ama orjinal olmayan bir parça ilede sonra şikayet ediliyor.. ülkemizde rekabet piyasası çok...hak veriyorum..umarım toyota daha esnek ve özverili yaklaşır bundan sonra olaya..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2010, 16:06:32 »
  Faydalı bir paylaşım olmuş bence.
 Tuncay malesef açıkladığın gibi ama tamamen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2010, 16:29:41 »
adamların parçaları kalistesiz hemen bozuluyor o yüzden böyle birşey yapmıslar daha cok para kaznacaklar toyotadan beklersek olmaz çünkü kolay kolay bozulmuyor :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2010, 17:21:42 »
Bu bir haber sitesinden veya email'dan kopyalanmışa benziyor. Eğer öyle ise lütfen kaynak belirtin. Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2010, 18:03:43 »
ya arkadaşlar kimisi fiyatlar normal çünkü kaliteli diyor kimisi çok pahalı durum böyle oldukçada adamlar fiyatları hayatta indirmez. o servislere doğru düzgün kimse gitmesin bakıyım ozaman nasıl iniyor fiyatlar görün. siz hala uygun dedikçe gittikçe olacağı bu..ben sadece ön sol sinyali sordum servise 55ytl dedi dışardan 10tl ye aldım 55 neresi 10 neresi 5 defa daha kırarım o sinyali 5 defa daha alırım üzerine 5tl kalır.

bikere düşünülmesi gereken şudur;

benim aracım 96 model corolla fiyatı ne kadar? en babası 15-16bin tl ediyor.peki ben gidip arka 2 amortisöre 1000 lira verirmiyim? bi şöyle babaca bakıma sokuyum herşeyi tamamlayım diye servise gitsem en kötü 4-5 bin liradan çıkarım...yau akıl var mantık var arkadaşım benim bindiğim araç 15 bin lira 1 kerede servise vereceğim para arabamın 3 te 1 fiyatı??ona vereceğim paraya gider aracımı yenilerim o kadar param olsa. ama millet napıyo servise bi gidiyor o değişiyo bu yapılıyo çıkıyor fatura 3bin lira taksite böl bidahaki bakıma kadar öde dur artık. kolay mı bu kadar para kazanılması? kaç kişinin burada maaşı 1.500liradan fazla?

bence servis acayip derecede uçuk hatta fahiş fiyatlarla çalışıyor. yoksa kim istemez gidipte serviste garantili şekilde bakım yaptırmayı...

Hyundai konusuna gelincede bence bu fiyat düşüşü taksicilerden kaynaklanıyordur. artık şahinlerin yerini gördüğünüz gibi Era'lar aldı. çoğu taksicide Era var. peki bi taksici servise götürürmü aracını? tabiki hayır..araç satışı çok olupta servise uğrayan olmayınca(taksiciler) haliyle fiyatlar böyle düşüyor. ki bence hyundai önümüzdeki senelerde toyota'ya kafa tutacak. şuan hyundainin gidişi çok güzel bir i30 olsun bi i20 olsun Era ve h100 kamyoneti ile satışları gayet iyi durumda. tasarım olarakta i30 gerçekten güzel ve yanlış hatırlamıyorsam ncap testinde de 5 yıldız almıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2010, 18:40:04 »
tamam servislerde çalışan sayısı çok. ama servis ücretleri fazla olduğu için 10 toyotacıdan 8 i sanayiye gidiyor. servise giden olmayınca işçi paraları masraflar vs gidenlerden çıkarılıyor. 40000 bakımını servise sordum 430 tl dediler. ustama işçilik dahil 160 tl ye yaptırdım (bakım kılavuzunda yazanların hepsi). servis bana 250 tl gibi bir fiyat verseydi ben de dahil geri kalan 7 kişi de servise giderdi. inşallah tct'yi toyota yetkililerinden biri takip ediyordur da birşeyler yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2010, 19:07:44 »
Paylaşım güzel.Ama Toyota,Hyundai örnek almaz.Toyota genellikle örnek alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2010, 22:00:52 »
Toyota da Honda da Hyundai'i ornek aliyor, ornek mi?

http://www.businessweek.com/magazine/content/05_08/b3921062.htm  (yil 2005)

http://www.businessweek.com/news/2010-06-18/toyota-china-supplier-hit-by-strike-as-unrest-spreads-update2-.html

Artik Toyota'ya parca ureten isciler uc kurusa calistirilmaktan bikmislar...

Toyota'nin oyle eski kalitesi kalmadi ne yazik ki.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2010, 22:06:19 »
hyundai mı uzak dur parcası pahalı olsun kampanyası olmasın yınede toyota 2008 den beri 25000 kmdekı aracın 3 defa disk değisimi bi defa taslama aman aman ben ıyıce sıkıldım 98 Corollam var 137.000 tıkır tıkır saat gıbı masallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2010, 01:06:16 »
Paylaşım güzel.Ama Toyota,Hyundai örnek almaz.Toyota genellikle örnek alınır.
Toyotanın örnek alınacak birşeyi yok biz araçlarımıza niye katlanıyoruz az masraf az sorun az sanayi.Konfor olarak almanlar toyotadan çokmu kötüüler yada kalite olarak.Toyota herşey iyi güzelde serviste ellerinde yağlı kazıkla beklemeleri insanı kızdırıyor.Arkadaşın dediği gibi dışarda 160 tl ye yaptırdıgını servis 430 a yapıyor.Nemi yapıyor 40 bin bakımı sarf malzeme tutarı polen hava yağ yağ filtresi Fren hidroligi bunların hepsini servisten alsanız bile sarf edilen malzeme tutarınız 200 tl yi ancak buluyor.Geriye kalan 230 miltonluk ne işçilik yapıyorlar.Servisteki usta 3 bin lira alıyormus alsın daha cok alsın insanlar ona akrşı değilim.Piyasa tabiriyle sürümden niye kazanmıyorlar.Bakın reno ya dandik diyoruz forduda genellikle begenmiyoruz toyota kullanan ların çogu onların bakımı ortalama 120-150 arası değişirken toyota volkswagendede  böyleymişş neden böyle.Şikayetlerimizi belirtiyormuyuz plazaya.Yada sizi birdaha tercih etmeyecem diyebiliyormuyuz.Araç teslim ederken faturayı görünce duraksıyon ama kredi kartından devam ediyorsunn..Daha güzel bir servis anlayışıyla araçlarımızdan dahada çok zevk alarak binebiliriz...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2010, 01:43:19 »
Toyota kendini toparlamazsa yerini hundaiya bırakır. Toyotada Artık Ford gibi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2010, 02:11:57 »
Bizim ailede bu 3. hyundai tek birşey bılıyorum 4. olmayacak Mara fanatikliği denilecek ama hyundai sırf gösteriş dışı güzel ama içleri kof,Era'dan once 2008 i 30'dan ve 2000 sonata'dan referans alarak sölüyorum bunları 2008 i 30'u 3 ay kullandık araç servisten cıkmadı sunrooftan su gelmesi konsolun tıkırdaması,debrajın kaçırması v.b sebeblerden.Ama akıllanmadık Era aldık tek artı yönü yakıt ekonomısı ve seriliği gene üstüne basarak söylüyorum anca 2. araç olarak görürüm ben hyundai'yi ailemde tek bir araç kullanıcaksak sonatada olsa hyundai istemem bir defa isminin prestiji yok .