0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyotada yedek parçalar çokmu uygun yada gidip sordunuzmu.Bir kaç örnek vereyimtoyota sol lerin jantının bir adeti 1,100 lira 4 adeti 4,400.4,400 siz dışardan aracın üzerindekinden daha kaliteli jant bulamıyormusunuz..Ayrıca tepe anteni nin dibindeki lastik yaş olarak eskiyen E12 corolla ların hepsinde yavaş yavaş çürüyor.Antenin alt kısmı 427 üst antende 70 lira ettimi size 497.Buraya linea nın anteni birebir oluyor fiyatımı tamamı 70 lira...Servislerde ön arka balataları 250 tl ye satıyorlar..Bana göre garamnti ayağına insanları sömürüyorlar..Bir bakımın en az maliyeti serviste 220 tl ye mal oluyor..Dışarda en kaliteli 4 litre yag maksimum 60 lira olsun orjinal yağ filtresi 15 yağ tıpası 2 -3 lira desen toplam 78 yada 80 de 90 de ee geriye kalaan fiyat neyin nesi işçilikmi 120 tl..Sizce çokmu uygun bu.Yorum yapanlardan kaç kişi serviste bakımını yaptırıyor..Benmi 2004 aracım 63,000 binde en son 59, binde 60 bin bakımının kaydı ve 62 binde tepe antenin lastiği için gittiğimin kayıtları var..Tepe lastiğini ne mi yaptım 50 liraya istanbuldan getirttim.425 liraya orjinal parçamı taktıraydım..Bu zamana kadar servis bakımlıydı.Ama balatalarım bitecek dışardan 90 liraya ön arka alıp taktıracam.Servise 250 balataya 100 de işçilik mi vereyim..Toyota servis hizmeti olarak türkiyenin en iyi hiizmet veren firması bana göre ancak fiyatlarda ve işçiliklerde büyük oranda indirim olması bana göre gerekiyor..Neden millet garanti bittiğinde dışarda usta arıyor.Usta bulamıyorsan fazla vereyim de başım agrımasın diye servise muhtaç oluyorsun.Yan sanayi 30 ise orjinali 50 olsun 130 değil...
Paylaşım güzel.Ama Toyota,Hyundai örnek almaz.Toyota genellikle örnek alınır.