0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yıllık bakımın iki depo benzin fiyatına olduğu başka ülke yoktur, o yüzden pek takmıyorum ben servis fiyatlarını
Arkadaşlar,Toyota kullanıyorsunuz diye Toyota'yı dünyanın en iyi otomobil markası görmenize gerek yok.Bir önceki aracımda sanayi sitesinde(!) herhangi bir serviste(!) sadece yağ, yağ filtresi ve hava filtresini 140tl ye değiştiriyordum. Aracıma özel bir özel serviste(!) yaklaşık 200tl ye değiştiriyordum. Şimdi Toyota aracımda yetkili servis'te yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yapılması gereken kontroller dahil 225TL'ye değiştiriyorum. Arada verdiğim fark abartı bir fark değil. Ki; aracıma özel olmayan bir serviste bana soruyorlardı "abi; ne yağı koyalım, kaça kaç olsun" diye...Özel servislerde yaşadığım sıkıntılardan sonra acaba yağ tapasını sıktılar mı, acaba filtre kutusunu düzgün taktılar mı, acaba söktüklerini düzgün taktılar mı gibi sıkıntılarım oluyordu.Sonuç olarak, arada fiyat olarak çok ciddi farklar yok.Yetkili servise gider isem, arkama yaslanıp kahvemi içiyorum, özel servise gider isem; aracın altına girip düzgün sıktılar mı? orjinal parça kullandılar mı diye bakıyorum.Evet; Toyota prestijli bir marka. "Arıza yapmıyor" ama, siz hem arıza yapmasın, hem en ucuz yedek parçayı alayım, hemde en ucuz işçiliği vereyim üstüne üstlük prestijli bir araç olsun diyorsunuz.Bunların tümü bir araçta olsa idi, sadece o araç satardı. Değil mi?Daha bugün yetkili serviste idim.(Çay içmek için uğramıştım.) Efsane kasa bir corolla sahibine 1500TL gibi bir fiyat çıkarttılar. Bunun 850TL'si baskı balata, 300TL'si far düğmesi ve geri kalanları yürüyen aksam dı. Fiyat abartı bir fiyat değildi. Adam 15 senedir ilk defa baskı balata değiştiriyo(ilk sahibi) ve 850TL ücret veriyo. Ve daha uzun yıllar satmayı düşünmediğinden bahsetti.Eminim ki; bir Hyundai kullansaydınız 15.yılda ilk defa baskı balata değiştirmek yerine, 3 veya 4. kere baskı balata değiştiriyor olurdunuz. Yada 15 yılda ilk defa far kolu değiştirmek yerine, çoktan (orjinaline 300TL vermek yerine) birkaç kare yan sanayi far kolunu takmıştınız bile...Sağlam arabalar kullanıyorsunuz. Yetkili servisler öcü değil. Tamam yaptıkları bir takım hatalar olabilir(kendi aracımı bakıma gittiğim yetkili Toyota servisinin kaporta bölümüne vermeyi düşünmüyorum!!!) ama içiniz ferah olur. Yaptıkları hatanın arkasında bir dükkan değil bir marka durur.Bir önceki aracımda, yetkili serviste komple sandık motor takıldı(komple motor bloğu, silindir kapağı vs.). Ustanın bilgisizliğinden, rödajsız motoru zorlamasından dolayı blok çatladı! Ve; 15-20 gün sonra bu araç yağ eksiltiyor dediğimde iyice incelediler ve rödajsız yüklenmenin usta hatası olduğunu kabullendiler, garantiden tekrar sandık motor getirttiler.(2003 senesinde 8.500.000TL!!!) Bir takım sıkıntılar yaşadım yetkili servislerde. Fakat yetkili servisler öcü değil! Yüklenmeyi bırakın yetkili servislere. Toyota Yaris kullanıyorum. Daha önce; Mercedes'te kullandım, Volvo'da, Volkswagen'de, Peugeot'da... Yaris kadar içim ferah hiçbirini kullanmadım. Hiçbirinde "Yahu; bu Toyota. Birşey olmaz" dememiştim. Elinizdekinin kıymetini bilin. Bir atasözü der ki; "elindekinin kıymetini bilmeyen, elindekini de kaybeder..."Not; otomobil sektöründe çalışmıyorum...
Kaya kardeşe katılyorum.Evet zaman zaman yetkili servisteki fiyatlar tansiyonumuzu arttırıyor. Ancak yılda bir defa. Alışıyorsunuz. Tercihinize bağlı. Ya yılda bir defa ödeme yaparken sıkıntı yaşarsınız ve bir dahaki bakıma kadar rahat binersiniz. Ya da her an acaba birşey olur mu parçayı orjinal mi taktı? Yan sanayi mi? taktı, motor düzgün yapıldı mı? gibi... Aynı parçalar orjinal olmak şartı ile işçilik hariç yakın maliyet çıkmıyorsa ben bundan hep şüphe ederim. Bir de işçilik hariç sadece parçada yerı yarıya maliyet kesimlikle mümkün değil.
bende size hiç mi hiç katılmıyorum,eğer aracınızı özel servise gidiyorsanız orjinal parçaları temin eder öyle gidersiniz ve adam yaparken başında beklersiniz bukadar basit, varsın olsun bir bakımdada çay kahve içip kıçınızın üstünde oturmayın, anlaşılan sizler 2000 TL den fazla maaşa çalışıyorsunuz ! şahsen ben 1500 TL maaş alıyorum ama 300 400 TL bakıma para vermek ağrıma gidiyor, aracımın son 2 bakımını kendim yaptım bujilerini sanayiden aldım, yağını hepsiburada.com dan aldım, orjinal yağ filtresini servisten aldım, polen filtresini yan sanayi aldım (polen filtresi çok önemli bir parça olmadığı için)toplamda bana 87 TL ye patlamıştı , şimdi soruyorum size aynı bakım için servis bana 300 TL civarında fiyat vermişti aradaki 210 TL lik fark ne oluyor acaba, servis garantisimi ?forumda ne kullanıcılar var, servisin yaptığı bir hatayı servise bildirip , biz yapmadık diye servisten cevap alanlar ! servisler çokmu ilgileniyor sizinle ?