Gönderen Konu: TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.  (Okunma sayısı 4442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTADAN DA BEKLİYORUZ.
« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2010, 04:48:10 »
Arkadaşlar,

Toyota kullanıyorsunuz diye Toyota'yı dünyanın en iyi otomobil markası görmenize gerek yok.

Bir önceki aracımda sanayi sitesinde(!) herhangi bir serviste(!) sadece yağ, yağ filtresi ve hava filtresini 140tl ye değiştiriyordum. Aracıma özel bir özel serviste(!) yaklaşık 200tl ye değiştiriyordum. Şimdi Toyota aracımda yetkili servis'te yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yapılması gereken kontroller dahil  225TL'ye değiştiriyorum. Arada verdiğim fark abartı bir fark değil. Ki; aracıma özel olmayan bir serviste bana soruyorlardı "abi; ne yağı koyalım, kaça kaç olsun" diye...

Özel servislerde yaşadığım sıkıntılardan sonra acaba yağ tapasını sıktılar mı, acaba filtre kutusunu düzgün taktılar mı, acaba söktüklerini düzgün taktılar mı gibi sıkıntılarım oluyordu.

Sonuç olarak, arada fiyat olarak çok ciddi farklar yok.

Yetkili servise gider isem, arkama yaslanıp kahvemi içiyorum, özel servise gider isem; aracın altına girip düzgün sıktılar mı? orjinal parça kullandılar mı diye bakıyorum.

Evet; Toyota prestijli bir marka. "Arıza yapmıyor" ama, siz hem arıza yapmasın, hem en ucuz yedek parçayı alayım, hemde en ucuz işçiliği vereyim üstüne üstlük prestijli bir araç olsun diyorsunuz.

Bunların tümü bir araçta olsa idi, sadece o araç satardı. Değil mi?

Daha bugün yetkili serviste idim.(Çay içmek için uğramıştım.) Efsane kasa bir corolla sahibine 1500TL gibi bir fiyat çıkarttılar. Bunun 850TL'si baskı balata, 300TL'si far düğmesi ve geri kalanları yürüyen aksam dı. Fiyat abartı bir fiyat değildi. Adam 15 senedir ilk defa baskı balata değiştiriyo(ilk sahibi) ve 850TL ücret veriyo. Ve daha uzun yıllar satmayı düşünmediğinden bahsetti.

Eminim ki; bir Hyundai kullansaydınız 15.yılda ilk defa baskı balata değiştirmek yerine, 3 veya 4. kere baskı balata değiştiriyor olurdunuz. Yada 15 yılda ilk defa far kolu değiştirmek yerine, çoktan (orjinaline 300TL vermek yerine) birkaç kare yan sanayi far kolunu takmıştınız bile...

Sağlam arabalar kullanıyorsunuz. Yetkili servisler öcü değil. Tamam yaptıkları bir takım hatalar olabilir(kendi aracımı bakıma gittiğim yetkili Toyota servisinin kaporta bölümüne vermeyi düşünmüyorum!!!) ama içiniz ferah olur. Yaptıkları hatanın arkasında bir dükkan değil bir marka durur.

Bir önceki aracımda, yetkili serviste komple sandık motor takıldı(komple motor bloğu, silindir kapağı vs.). Ustanın bilgisizliğinden, rödajsız motoru zorlamasından dolayı blok çatladı! Ve; 15-20 gün sonra bu araç yağ eksiltiyor dediğimde iyice incelediler ve rödajsız yüklenmenin usta hatası olduğunu kabullendiler, garantiden tekrar sandık motor getirttiler.(2003 senesinde 8.500.000TL!!!)

Bir takım sıkıntılar yaşadım yetkili servislerde. Fakat yetkili servisler öcü değil! Yüklenmeyi bırakın yetkili servislere.

Toyota Yaris kullanıyorum. Daha önce; Mercedes'te kullandım, Volvo'da, Volkswagen'de, Peugeot'da... Yaris kadar içim ferah hiçbirini kullanmadım. Hiçbirinde "Yahu; bu Toyota. Birşey olmaz" dememiştim. Elinizdekinin kıymetini bilin. Bir atasözü der ki; "elindekinin kıymetini bilmeyen, elindekini de kaybeder..."

Not; otomobil sektöründe çalışmıyorum...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2010, 04:48:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #21 : Haziran 21, 2010, 11:46:21 »
Kaya kardeşe katılyorum.

Evet zaman zaman yetkili servisteki fiyatlar tansiyonumuzu arttırıyor. Ancak yılda bir defa. Alışıyorsunuz. Tercihinize bağlı. Ya yılda bir defa ödeme yaparken sıkıntı yaşarsınız ve bir dahaki bakıma kadar rahat binersiniz. Ya da her an acaba birşey olur mu parçayı orjinal mi taktı? Yan sanayi mi? taktı, motor düzgün yapıldı mı? gibi... Aynı parçalar orjinal olmak şartı ile işçilik hariç yakın maliyet çıkmıyorsa ben bundan hep şüphe ederim. Bir de işçilik hariç sadece parçada yerı yarıya maliyet  kesimlikle mümkün değil.
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 21, 2010, 12:55:03 »
Yıllık bakımın iki depo benzin fiyatına olduğu başka ülke yoktur, o yüzden pek takmıyorum ben servis fiyatlarını :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Haziran 21, 2010, 14:40:17 »
şöle birşeyde var  toyota nın çoğu arabası  trigiyer zincirli ama   Hyundai'da zincir yerine kayış var. en basidi burdan anlayın.

toyotanın  en kötü arabası ki yok öle bi arabası :) 5 yılda  sorun çıkartırken atıyorum  Hyundai 2 yılda sorun çıkartıyor.

o yüzden   toyotoyla Hyundai  parça ve servis olarak bir tutmayın :) dayımda   Hyundai era var 2008 model    1 ay önce kaza yaptı 70-80 le  hız o civarda. Hyundai param parça  . ama  toyota Corolla D4d di yanlış hatırlamıyorsam  pek fazla masrafı çıkmamış.
düşünün yani  dayımda   şimdi  toyota corolla aldı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2010, 14:58:53 »
Yıllık bakımın iki depo benzin fiyatına olduğu başka ülke yoktur, o yüzden pek takmıyorum ben servis fiyatlarını :)

iki depo benzinin 500 tl ettiği başka bir ülke de yoktur :)
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2010, 15:11:12 »
Arkadaşlar,

Toyota kullanıyorsunuz diye Toyota'yı dünyanın en iyi otomobil markası görmenize gerek yok.

Bir önceki aracımda sanayi sitesinde(!) herhangi bir serviste(!) sadece yağ, yağ filtresi ve hava filtresini 140tl ye değiştiriyordum. Aracıma özel bir özel serviste(!) yaklaşık 200tl ye değiştiriyordum. Şimdi Toyota aracımda yetkili servis'te yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yapılması gereken kontroller dahil  225TL'ye değiştiriyorum. Arada verdiğim fark abartı bir fark değil. Ki; aracıma özel olmayan bir serviste bana soruyorlardı "abi; ne yağı koyalım, kaça kaç olsun" diye...

Özel servislerde yaşadığım sıkıntılardan sonra acaba yağ tapasını sıktılar mı, acaba filtre kutusunu düzgün taktılar mı, acaba söktüklerini düzgün taktılar mı gibi sıkıntılarım oluyordu.

Sonuç olarak, arada fiyat olarak çok ciddi farklar yok.

Yetkili servise gider isem, arkama yaslanıp kahvemi içiyorum, özel servise gider isem; aracın altına girip düzgün sıktılar mı? orjinal parça kullandılar mı diye bakıyorum.

Evet; Toyota prestijli bir marka. "Arıza yapmıyor" ama, siz hem arıza yapmasın, hem en ucuz yedek parçayı alayım, hemde en ucuz işçiliği vereyim üstüne üstlük prestijli bir araç olsun diyorsunuz.

Bunların tümü bir araçta olsa idi, sadece o araç satardı. Değil mi?

Daha bugün yetkili serviste idim.(Çay içmek için uğramıştım.) Efsane kasa bir corolla sahibine 1500TL gibi bir fiyat çıkarttılar. Bunun 850TL'si baskı balata, 300TL'si far düğmesi ve geri kalanları yürüyen aksam dı. Fiyat abartı bir fiyat değildi. Adam 15 senedir ilk defa baskı balata değiştiriyo(ilk sahibi) ve 850TL ücret veriyo. Ve daha uzun yıllar satmayı düşünmediğinden bahsetti.

Eminim ki; bir Hyundai kullansaydınız 15.yılda ilk defa baskı balata değiştirmek yerine, 3 veya 4. kere baskı balata değiştiriyor olurdunuz. Yada 15 yılda ilk defa far kolu değiştirmek yerine, çoktan (orjinaline 300TL vermek yerine) birkaç kare yan sanayi far kolunu takmıştınız bile...

Sağlam arabalar kullanıyorsunuz. Yetkili servisler öcü değil. Tamam yaptıkları bir takım hatalar olabilir(kendi aracımı bakıma gittiğim yetkili Toyota servisinin kaporta bölümüne vermeyi düşünmüyorum!!!) ama içiniz ferah olur. Yaptıkları hatanın arkasında bir dükkan değil bir marka durur.

Bir önceki aracımda, yetkili serviste komple sandık motor takıldı(komple motor bloğu, silindir kapağı vs.). Ustanın bilgisizliğinden, rödajsız motoru zorlamasından dolayı blok çatladı! Ve; 15-20 gün sonra bu araç yağ eksiltiyor dediğimde iyice incelediler ve rödajsız yüklenmenin usta hatası olduğunu kabullendiler, garantiden tekrar sandık motor getirttiler.(2003 senesinde 8.500.000TL!!!)

Bir takım sıkıntılar yaşadım yetkili servislerde. Fakat yetkili servisler öcü değil! Yüklenmeyi bırakın yetkili servislere.

Toyota Yaris kullanıyorum. Daha önce; Mercedes'te kullandım, Volvo'da, Volkswagen'de, Peugeot'da... Yaris kadar içim ferah hiçbirini kullanmadım. Hiçbirinde "Yahu; bu Toyota. Birşey olmaz" dememiştim. Elinizdekinin kıymetini bilin. Bir atasözü der ki; "elindekinin kıymetini bilmeyen, elindekini de kaybeder..."

Not; otomobil sektöründe çalışmıyorum...

Kaya kardeşe katılyorum.

Evet zaman zaman yetkili servisteki fiyatlar tansiyonumuzu arttırıyor. Ancak yılda bir defa. Alışıyorsunuz. Tercihinize bağlı. Ya yılda bir defa ödeme yaparken sıkıntı yaşarsınız ve bir dahaki bakıma kadar rahat binersiniz. Ya da her an acaba birşey olur mu parçayı orjinal mi taktı? Yan sanayi mi? taktı, motor düzgün yapıldı mı? gibi... Aynı parçalar orjinal olmak şartı ile işçilik hariç yakın maliyet çıkmıyorsa ben bundan hep şüphe ederim. Bir de işçilik hariç sadece parçada yerı yarıya maliyet  kesimlikle mümkün değil.

bende size hiç mi hiç katılmıyorum,

eğer aracınızı özel servise gidiyorsanız orjinal parçaları temin eder öyle gidersiniz ve adam yaparken başında beklersiniz bukadar basit, varsın olsun bir bakımdada çay kahve içip kıçınızın üstünde oturmayın, anlaşılan sizler 2000 TL den fazla maaşa çalışıyorsunuz ! şahsen ben 1500 TL maaş alıyorum ama 300 400 TL bakıma para vermek ağrıma gidiyor, aracımın son 2 bakımını kendim yaptım bujilerini sanayiden aldım, yağını hepsiburada.com dan aldım, orjinal yağ filtresini servisten aldım, polen filtresini yan sanayi aldım (polen filtresi çok önemli bir parça olmadığı için)

toplamda bana 87 TL ye patlamıştı , şimdi soruyorum size aynı bakım için servis bana 300 TL civarında fiyat vermişti aradaki 210 TL lik fark ne oluyor acaba, servis garantisimi ?

forumda ne kullanıcılar var, servisin yaptığı bir hatayı servise bildirip , biz yapmadık diye servisten cevap alanlar ! servisler çokmu ilgileniyor sizinle ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 21, 2010, 15:26:03 »
a

eğer aracınızı özel servise gidiyorsanız orjinal parçaları temin eder öyle gidersiniz ve adam yaparken başında beklersiniz bukadar basit, varsın olsun bir bakımdada çay kahve içip kıçınızın üstünde oturmayın, anlaşılan sizler 2000 TL den fazla maaşa çalışıyorsunuz ! şahsen ben 1500 TL maaş alıyorum ama 300 400 TL bakıma para vermek ağrıma gidiyor, aracımın son 2 bakımını kendim yaptım bujilerini sanayiden aldım, yağını hepsiburada.com dan aldım, orjinal yağ filtresini servisten aldım, polen filtresini yan sanayi aldım (polen filtresi çok önemli bir parça olmadığı için)

toplamda bana 87 TL ye patlamıştı , şimdi soruyorum size aynı bakım için servis bana 300 TL civarında fiyat vermişti aradaki 210 TL lik fark ne oluyor acaba, servis garantisimi ?

forumda ne kullanıcılar var, servisin yaptığı bir hatayı servise bildirip , biz yapmadık diye servisten cevap alanlar ! servisler çokmu ilgileniyor sizinle ?
abi yavaş kızma  sakin..delirttiniz be mesut abimiz düğün arifesinde strese girdi iyice :D servise gitmeyin kardeşim...:D  tişört bastıralım mesuta abiye önünde "beni siz delirttiniz" diye... :D abi yazdığına hak veriyorum .. ama servisleride azıcık düşünüyom..çok az ama.. :D
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 21, 2010, 16:16:59 »
Konu, otomobil forumlarının en popüler konularından biri olan yetkili servis-özel servis polemiğine doğru kayıyor ama sabaha kadar da tartışsak bir sonuç alamayız çünkü elma ile armudu karşılaştırıyoruz. Yetkili servisler ile özel servislerin rekabet şartları aynı değil. İrdelemek gerekirse:

- Yetkili servislerde kayıtdışılık ya yoktur ya da çok azdır. En ufak bir parça için dahi fatura kesilir, çalışanların sigorta primleri eksiksiz yatırılır. Bütün bunlar çok ağır maliyetlerdir. Fakat özel servisler için aynı şeyleri söylemek büyük iyimserlik olur sanırım. Kısacası, yetkili servislerin sabit maliyetleri, özellere göre kıyaslanamayacak derecede yüksektir.

- Öte yandan araç satışlarından gelirleri çok az olan yetkili servislerin esas gelir kaynağının servis ve yedek parça gelirleri olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Hal böyle olunca,  distribütörlerin, yetkili servislerinin sıkı rekabet ortamında ayakta kalabilmesi için servis ve yedek parça fiyatlarında kar marjını yüksek tutmalarına göz yummalarını yadırgamamak gerekir. Devlet de, çeşitli nedenlerden dolayı bu haksız rekabet ortamını ortadan kaldıracak tedbirleri tam olarak almıyor.

- Gelelim en önemli konuya, yetkili servisler ile özel servisler arasındaki periyodik bakım maliyetlerini nasıl değerlendireceğiz. Arkadaşlar, işte bu konuda polemiğe girmek o kadar anlamsız ki bana göre... İğneden ipliğe piyasadaki her ürünü çok geniş bir fiyat aralığında çok farklı kalitede bulmuyor muyuz? Hatta aynı kalitedeki ürünlerin ambalaj veya marka farkı nedeniyle çok farklı fiyatlarda satıldığına şahit olmuyor muyuz? Tüketicilerin satın alma kararlarını belirleyen o kadar faktör var kı, bunları tartışmak için iktisat, psikoloji, vs gibi bir çok disiplini kaynaştırmamız gerekir. Çok varlıklı olduğu halde 3-5 kuruşun hesabını yapan da var, gücü sınırlı olduğu halde harcama konusunda esnek davranan da var. Altında son model D sınıfı otomobil (Passat, Avensis, vs...) olduğu halde Adana'nın yaz sıcağında sırf fazla yakmasın diye klimayı çalıştırmayan insanlar tanıyorum mesela, 3 kuruşun hesabını yapacaksanız neden o kadar saydınız o arabaya diyesim geliyor ama diyemiyorum. Bazı şeyler denmiyor maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 21, 2010, 16:29:03 »
  Hakkı yöneticimiz oldukça geniş bir şekilde durumu açıklamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 21, 2010, 18:26:35 »
Ne kadar anlatilsa da bazilarimiz onyargidan kurtulamayacak, biliyorum.Ama yine anlatmaya devam, en azindan kucuk de olsa tarihe bir not dusmus oluruz.

Yeni Hyundai Sonata'nin boya kalitesi Mercedes CLS550'den daha iyi.

http://homadge.blogspot.com/2010/04/hyundai-sonata-paint-commercial.html

Bir baska ornek, yeni Hyundai Sonata'da kullanilan baglanti rodu, dizayniyla yipranmayi azaltiyor, dengeyi en yuksek duzeye cikariyor.Bu dizayn baglanti rodlari ancak Mercedes SL63 AMG gibi pahali araclarda kullaniliyor.
Baska bir ornek ESC (elektronik denge kontrolu) ozelligi Hyundai Tucson'da standart.

http://www.hyundaiusa.com/videos/

Hyundai Sonata Amerika'nin en fazla satan oto dergilerinden Motor Trend'in Mayis 2010 sayisinda kapak konusu oldu. Baslik?
'Amerika'nin Yeni Best-Seller'i, Hyundai Sonata, Hizli,Zarif, ve Standart Ozelliklerle Yuklu. Sevilmez mi?'
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 21, 2010, 18:29:15 »
bencede hyundai artık eskisi gibi değil gayet kaliteli araçlar üretiyor...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 21, 2010, 18:35:49 »
Osman, Turkiye'deki onyargi kirilmaz, ama kaliteyi ilk once kesfetmek isteyenler olabilir, onlar icin... :)

Ayni derginin yine ayni sayisinda ayni siniftaki 7 arac test edilmis. Test sonuclarina gore (cok ayrintili, isteyen internetten bakabilir, resmini cekip ekleyebilirim olmazsa) siralama soyle:

1.Toyota Camry LE
2.Ford Fusion SEL
3.Hyundai Sonata SE
4.Honda Accord EX
5.Subaru Legacy 2.5i ltd
6.Chevrolet Malibu LT
7.Nissan Altima 2.5 sl
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 21, 2010, 18:37:47 »
gerçekten ben hyundai nin atakta olduğunun farkındayım. gözardı edilemeyecek kadar başarılı araçlar üretiyor.eski imajını kısa sürede silecek gibi...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 21, 2010, 19:02:02 »

Abi kızma hemen :)

İllaki tüm parçaları kendin temin edip, bakımını kendin yaparsan çok çok daha ucuza mâl edebilirsin.

Sıkıntılı yetkili serviste çok. Yalnız ben Yetkili servise gidin değil, yetkili servislere yüklenmeyin mesajı vermek istedim.

Sık sık denk geliyorum, öyle şeyler yazılıp çiziliyor ki yetkili servisler dolandırıcıymış gibi gösteriliyor. "hani kampanya vardı, 500tl indi 400tl ye. özel servise gittim 300tl ye yaptırdım. kampanya diye gözümüzü boyuyolar." şeklinde mesajları sende sık sık okuyorsundur. Sadece bu yaklaşımın doğru olmadığı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 21, 2010, 22:55:08 »
tamam arkadaşlar yetkili servislerin illaki yer parası (kirası) çok çok fazla çalışan eleman parası çok fazla herşey fatura altında o kadar işçinin maaşı ve sigortası falan filan ama biraz ucuzlatsalar hem servise giden çok olur parayı azar azar ama çok müşteriden kazanırlar (sürümden kazanma) hemde bizim işimize gelir. bunda ne zarar varki? patronlar sanki bugün 10 müşteri alınacak toplam 10bin lira para girecek demiyor.