Gönderen Konu: hyundai accent era ön fren disk sorunu  (Okunma sayısı 16222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
hyundai accent era ön fren disk sorunu
« : Haziran 17, 2010, 22:04:34 »
Selam arkadaslar öncelikle ,

2008 model hyundai accent era aracımız var fakat aracı aldıgımız gunden beri ön fren diskindeki egilme sorunu yuzunden(servisin bizesoyledıği) 3 defa diskler degişti bir defa da taşlama yapıldı arac abslıdır

98 model xei spacilende var oda abslı bu tarz bi sorunla hiç karsılasmadık veya bu tarz sorun yasayan baska bir kişide duymadık acaba buna benzer bir sorun basına gelen oldumu ve sorununa care bulan.

Toyota Club Türkiye

hyundai accent era ön fren disk sorunu
« : Haziran 17, 2010, 22:04:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: hyundai accent era ön fren disk sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2010, 22:32:50 »
  Geçmiş olsun.
 Diskler özellikle sıcakken onlara asla su gelmemeli, bu disklerde balans oluşmasına neden olur. Bu yüzden aracın jant yapısıda önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2010, 22:36:58 »
sagolun
aracı toyotayı nasıl kullanıyosak aynı sekılde kullanıyoruz pekı jantları degıstırsek sorun çözülebilirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2010, 22:43:44 »
  Buna kesin birşey söylemem çok zor, kimi jantlar, yoldaki suyun diske gelmesini engellemez, bu şekilde bir etkisi olabilir. Tabi birde diskin iç tarafında diski koruyan bir malzeme olması lazım, hatırladığım kadarı ile ae101 corollarada bundan var, era da var mı bilmiyorum. Bunlar küçük ayrıntılar ancak bazen etkili olabiliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2010, 22:44:31 »
Toyotada çok zor beaa :)    hatta aslında disklerin eğilmesi gibi birşey hundaida bile çok zor.

15 yaşının üstündeki toyotalarda arka frenlerde problem oluyor genellikle ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2010, 22:46:57 »
cok anldıgım seyler degıldır bu konular servısın bıze soyledıgı aracda  50 km uzerine cıkıldıgında fren yapıldıgında direksıyonda tıtreme oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2010, 22:47:25 »
3 defa disk değişimi yaptım birkerede taslama arac 25,000kmde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2010, 22:51:56 »
  Diskde balans oluşursa zaten kendisini söylediğiniz şekilde belli eder, diskde de genelde balans; disk sıcakken üzerine su vb. temas ederse ani soğuyan bölgelerden dolayı oluşur. Amaç bunu önlemektir. Küçük bir ihtimal balataların yapısı diskin gereğinden fazla ve çabuk ısınmasına sebep oluyor olabilir, bu yüzden daha yumuşak bir balatada denenebilir ancak söylediğim gibi öncelikli amaç sıcak diski sudan korumaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2010, 23:01:21 »
verdiğiniz bilğiler için teskkur ederim
aracın suyla buslusması gıbı durum pek mumkun degıl hem kullanıldıgı yerler yonunden hemde arac yıkanmıyor bıle neredeyse diyebiliriz 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2010, 23:09:01 »
  Ben teşekkür ederim.
 Özellikle hava kanalcıklı diskler zaten çabuk soğur ancak belli kullanım şartlarında ve yüksek ısıya çıktıklarında su ile birkez temasları bile balans oluşması için yeterli olabilir. Ama dediğim gibi bence sorunun kaynağını tam olarak araştırıp bulmak ona göre çözüm üretmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2010, 23:15:07 »
kayserıdeki servısın bunu becerebılecegını dusunmuyorum bu saatten sonra 3 defa disk değişimi bir taslama tekerlek değişimi galıba aracı daha guvenılır yerlere gostermek gerek arac araın su ıle temasını gibi bir sıkıntı yok disk değiştikten 5000  6000 km sonra aynı sorunlar baslıyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2010, 00:23:06 »
su değmesinden birşey olucak olsaydı şimdiye kadar benimkiler kül olmuş olurdu 5 senedir hep standardı 15 olan jantlarımı 17 inç jantlarla kullanıyorum, sdisklere su değerek yamulması ve balansa sebep olması çok ekstrim bi durum o ancak çok dik uzun bir rampadan devamlı ayağınız frende inerseniz ve lastiğin yarısına kadar bir su birikintisine girerseniz sorun olur, yada uzun bir yolculuktan sonra arabanın dinlenmesini beklemeden yıkamaya sokarsanız olur onun dışında pek sorun olmaz. benim aracım 110 bin km de ve ben 10 bin km de 17 jant taktım tüm jantlarım suya açıktı ama daha orjinal disklerime torna bile atılmadı, hele değişim hiç yapılmadı ;) bence sorununuz başka biryerde ön takımı hiç kontrol ettirdinizmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2010, 00:28:54 »
öntakımda sorun olmadıgını soyledıler servıste onlarda hakan bey gibi su ile temasta oldugu için balas yaptıgı konusunda ısrarcı oldular fakat dedğiniz gibi ben aynı zaman 98 xei special corrolla sahıbıyım hıc sıkıntı yasamadım  aracın suyla temesı mumkun degıl arac yıkanmıyor bıle nerdeyse su bırıkntısınden geceme sıkıntısıda olmuyor ozellıkle denedım

ah ah japon yerine korelıden arac alırsan olacagı budur dedırttı arac bana toyota dısında arc degıl basına bela alıyosun bunu anladım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 18, 2010, 00:41:39 »
geçmiş olsun, ben de bir çok değişik marka araç kullandım ama böyle bir sorunu ilk defa duyuyorum... (hiç hyundai kullanmadım)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
« Yanıtla #14 : Haziran 18, 2010, 01:07:56 »
tesekkur ederım bende bukadar sıkıntı yasayan kımse duymadım cok sıkıldım artık bu sorundan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2010, 01:30:26 »
  Diskde balans oluşursa zaten kendisini söylediğiniz şekilde belli eder, diskde de genelde balans; disk sıcakken üzerine su vb. temas ederse ani soğuyan bölgelerden dolayı oluşur. Amaç bunu önlemektir. Küçük bir ihtimal balataların yapısı diskin gereğinden fazla ve çabuk ısınmasına sebep oluyor olabilir, bu yüzden daha yumuşak bir balatada denenebilir ancak söylediğim gibi öncelikli amaç sıcak diski sudan korumaktır.

+1

Disk ne marka? Nerede uretilmis?
Bizdeki Kia'nin OEM fren balatasi Hindistan uretimi, gidip Japon mali seramik balata ile degistirdim. Akebono ProAct.
Siz de diskin orijinalini almak yerine daha kalitelisini alin bence, Japon mali mesela.Balata olarak da kaliteli bir seramik tercih edin.

Bu egilme (warping) oyle gozle gorulur belirgin bir egiklik degildir herhalde...Cok hassas bir degerdedir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2010, 05:57:04 »
Acaba uzun süre kullandıktan sonra aracı yıkadıgınızda duman cıkıyormu vede yıne uzun km yaptıktan sonra park edince bır koku olusuyormu ? birde orjınal jantlarmı var ustunde eger bu sorularımın cevabı evetse jantlardan su geliyor araç balans yapıyor :) jantlar hariç komple on takımın değişmesi lazım bu sorundan kurtulmak için bizde'de 2008 Era 1.5 vgt team abs var anlattıklarını duyunca bızım araba aklıma geldı tamamen aynı sorunlar bızde'de var yaol tutuş zaten berbat anlatmaya gerek yok kullanım kolaylıgı,yakıt tasarrufu çekişi sağlam olması yuzunden sıneye cekiyoruz.birde amortisörlere dikkat edin cok cabuk patlıyorlar :) benım ön sağ patlak araç hafiften sağa cekiyor.titreme yapıyor zaten bu Eraları ancak evde 2. araç olarak tavsiye ederim.Birde benzinliğe pek uğramayı sevmeyenlere :) ama ben genede bu sorunlara ragmen seviyorum Erayı 27.000 tl verdik bırakın kendımı avutayım :D  bu arada sorununuz kronık Era sorunu servisler çözemiyor nedenni öyle devam ediceksınız yapıcak bir sey yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2010, 08:04:19 »
bence sudan falan olması mümkün değil. o zaman geçen haftalarda yağan yağmurlarda istanbul daki era ların hepsi yamuk disklerle dolşıyor şu an. arkadaş diskte değiştirdim yine oldu demiş. bence de sorun başka bir yerde. en olmadı Ahmet Abi nin dediği gibi daha kaliteli bir disk deneyeceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2010, 08:27:49 »
  Arkadaşlar, demir fren disklerinde balans oluşmasının 1 numaralı nedeni sıcak disklerin su ile teması sonucu ani soğumasıdır. Bu, disk çok yeni olsa dahi fizik kuralları gereği gerçekleşebilir. Diskdeki balansda ilk bakılacak nokta budur. Unutmayın, sorun çözümünde her zaman adım adım gitmek gerekir, ilk buna bakılır, bu noktada sorun yoksa diğer olasılıklar değerlendirilir.

Not: Bahsedilen şey, diske su değmesi değildir, belli sıcaklıktaki diske su değmesidir.! Bu durum herhangi bir araçda (demir fren diskli) meydana gelebilir ve oluşacak etki (diskde balans) fizik kuralları gereği aynıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2010, 09:47:13 »
Böyle bir problem 1994 model skoda araçta bizim başımıza gelmişti ayda 1 disk değiştiriyorlardı veya taşlama yapıyorlardı biraz malzemenin kaltesi de önemli son olarak Lucas ın disk ve balatalarını takmıştık ve problem çözülmüştü. Aracın ön tekerleklerini seyyar balans cihazına bağlatıp bir kontrol ettirin sadece balansını değil lastiklerin boşta salgısını ve jantın doğruluğunu da kontrol ettirin.