0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir kere inmedim oda bana pahalıya mal oldu.gece yarısı depoyu fullettim.pompacı zaten uykudan kalkıp geldi(kornaya basıp uyandırdım)depoyu doldurduktan sonra "Allah'a emanet olédedim ve gittim.5 dk.sonra aklıma geldi parayı vermeden çıkmıştım petrolden.bir daha geri döndüm,geldim popacıyı kaldırdım parayı verip yoluma tekrar devam ettim.
duruma bağlı:-arabadan inmeden de bence saygılı bir alışveriş yapılabilir.-arabadan inip de apış arasını kaşıya kaşıya bir elinde tesbih "DOLDUR" diyen hırbolar da olabilir.dedim ya duruma ve kişiye bağlı, saygı arabanın içinde ya da dışında değil bence. kişinin kendindedir
Araçtan inerim. Sürekli aynı yerden aldığım için, az biraz muhabbet ederim. Gaz alıyorsam, kapağı kapattığına emin olurum . O sırada da camları silerim.Bir kış günü, benzinliğe gittim. Midem bulanıyordu, inemedim arabadan. Artiz sanmasın diye yalvarır gibi istedim benzini .
Bi fıkra vardı ...Temel istanbulda bakkal işletiyordur İstanbullu bir genç bakkala gelmiş ve-- Bir tane çikolata alabilirmiyim temel beydemiş.temelde--Parasını vermicemisun niye karı gibi yalvarıyosun demiş ... o misal olmus abicim seninkide
Sorma Mehmet .Doğuda istanbullu yeni öğretmen göreve başlar.Bakkala gider ve " yarım kilo peynir alabilirmiyim" der. Bakkal şöyle bir bakar verir peyniri."300 gr zeytin alabilirmiyim" der. Bakkal verir zeytini."birde ekmek rica edicem" der. Bakkal onu da verir."Buyrun parasını" deyince. Bakkal;"Madem parasını verecektin niye yalvardın?" der .
S.a arkadaslar aracınıza yakıt alırken petrol ofisine girdiginizde asagıya inermisiniz yoksa pompacının size gelmesini ve camı acıp söylemeyi ve parayı vermeyimi tercih ediyorsunuz.. Sadece Benim görüşüm Ben arabadan inmeyenleri artist saygısız buluyorum ( Hasta gibi kusurlar harici)Ya siz?
Arabadan inmemenin saygı ile ilgisi yoktur.Arkanda araba var, önünde araba var, pompacı iki bazen de üç arabaya birden bakıyor.biz arabadan inip sohbet için pompacıyı mı arıyalım? Düzce de belki olabilir.Şehirler arası yollarda mümkündür. Hem dinlenirsiniz hem de sohbet edersiniz.İstanbulun kalabalık benzin istasyonlarında o söyledikleriniz olmaz.Esas saygısızlık sıradakileri keyfi olarak bekletmekle olur.
arbadan inmemekmi_? ben inip pompanın paşında bekliyorumda yinede pompaya bırakıp başka arabaya koşuyolar bir sefer başıma geldi pompa depodan kurtuldu ve benzinler yere saçılmaya başladı o an ne yapacağımı şaşırdım aracı çalıştırmadan iterek aracı uşaklaştırdım benzin dökülen yerleri iyice silip su tuttuktan sonra çalıştırdım bir dahada pompanın pompacı ile depo başında bekliyorum bırakmayın pompayı depo arızalı pompa düşüyor diyorum .