Gönderen Konu: Sıfır araç teslim alırken dikkat edilmesi gerekenler  (Okunma sayısı 25459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
S.A Arkadaşlar İzmir Bornovada oturuyoruz. Tokkullardan 0 Corolla aldık araba şuan tokkullar garajında plaka işlemlerinin bitmesini bekliyoruz arabayı teslim alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Babamla ikimiz gittik borçu kapatmak için  babam biraz şeydir birşeyi kafaya çok takar niye koltuklarda poşet naylon türü birşey kaplı oluyorya niye onu koparmışlar diyor bir ückağıt yapmasın bunlar diye taktı kafaya toyota gerçekten böyle üçkağat yapıcak bir markamı ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araç teslim alırken dikkat edilmesi gerekenler
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2010, 16:53:09 »
Toyota dünya çapında çok güvenilir bir firmadır. Benim size tavsiyem arabanın dısını nolur nolmaz diye bir dolaşın almadan önce. Ben bir kere doğuş otonun showroomunda alt marşpiyeden baya buyuk bir hasarlı bir araç görmüştüm benden size tavsiye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2010, 17:01:11 »
Arkadaşın dediği gibi...Bütün etrafını dolaşın...Çizik v.b.başka şeyler var mı?İçine girin,iyice bakın...Eğilip çamurluk içlerine bile bakın...
Sakın çekinmeyin...Dünya kadar para verdiniz...Bu sizin en doğal hakkınız...
Biz aracı alırken de bütün naylonları,stickerleri falan herşeyi sökmüşlerdi...Baya bozulmuştum...

Hayırlı olsun aracınız...Güle güle kullanın...Allah kaza bela göstermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2010, 18:13:44 »
  Şimdiden aracınız hayırlı olsun.
 Açıkçası araç bayiye geldiğinde, sizin için belli noktaları hazırlıyorlar. Sizede teslim etmeden önce etraflıca donanım vs. leri tek tek anlatıyorlar. Yani orada aracı kontrol etmek için yeterli zamanınız ve imkanınız oluyor. Hiç çekinmeden orada istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz. Sizde aracı genel bir kontrolden (farlar, klima, lastikler, stepne, donanımlar vs.) geçirebilirsiniz. Ayrıca araç muhtemelen size çok az yakıtla verilecektir, bayiden çıkdığınızda bunuda göz önüne alın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2010, 19:11:58 »
Yardımlarınız için çok sağolun..

Bu büyük markaları anlayamadım adamlar sinekten yağ çıkarıyor resmen bir sürü para veriyoruz depoyu bile doldurup veremiyorlar ek olarakta 1 2 işe yaramaz şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2010, 19:26:57 »
Arkadaşın dediği gibi...Bütün etrafını dolaşın...Çizik v.b.başka şeyler var mı?İçine girin,iyice bakın...Eğilip çamurluk içlerine bile bakın...
Sakın çekinmeyin...Dünya kadar para verdiniz...Bu sizin en doğal hakkınız...
Biz aracı alırken de bütün naylonları,stickerleri falan herşeyi sökmüşlerdi...Baya bozulmuştum...

Hayırlı olsun aracınız...Güle güle kullanın...Allah kaza bela göstermesin...
+1
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2010, 23:08:43 »
niye koltuklarda poşet naylon türü birşey kaplı oluyorya niye onu koparmışlar diyor bir ückağıt yapmasın bunlar diye taktı kafaya toyota gerçekten böyle üçkağat yapıcak bir markamı ?
  Hiç bir marka aracı koltuklarında poşetle tesim etmez.Alırken poşetleri sökmeyin diye yazılı beyanatta bulunursanız o zaman sökmezler.
Bu büyük markaları anlayamadım adamlar sinekten yağ çıkarıyor resmen bir sürü para veriyoruz depoyu bile doldurup veremiyorlar ek olarakta 1 2 işe yaramaz şey.
  Küçük markalar depoyu dolduruyorlar mı?Verdik dediğiniz en yüksek değer 50.000 TL'dir(yanlış anlamayın sizi yermek için söylemiyorum).Adam 270.000 € porshe jip alıyor depo bomboş....
   Emin Keskin bey zaten belirtmiş ne yapmanız gerektiğini.Ek olarak faturanızı,eğer bandrol ücretinizi onlar yatırdılarsa bandrol ödeme makbuzunuzu,garanti belgenizin onaylandığını,kullanım kulavuzlarınını tam ve eksiksiz olduğunu kontrol ediniz...Bandrol alıcı tarafından ödenecekse eğer tescil tarihinden itibaren 30 gün içinde ödemeniz gerekecektir.Zaten Temmuz bandrolüde geldi çattı.İkisini beraber ödersiniz.Hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız kullanın....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2010, 02:46:59 »
Valla biz aldığımızda plaka dahil herşey hazır haldeydi. (bandrol dahil) hiç unutamam valla plazanın onunde bızı bekliyordu  pasparlak :) servis aracından ındık direk ben arabaya koşmustum baktım anahtar üstünde hadı baba bi tür atalım dedim baktık aracta mazot yok mazot alalım dedik :D :D plazadakiler bızı ve aracı görmeyınce telaşlanmıslar durun daha ruhsatı,plakayı vermedık.aracı tanıtmadık diye aradılar babamı :D :D Valla biz hiç birşeyine öyle bakmadık,Hatta yardımcı kız aracı anlatırken pek dınlemedık bıle ama 8 aydır hıc bır sorun ıcın servise gitmedik cok şükür suan 5.000 kmde maaşallah hıc  bır sorun yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2010, 10:13:17 »
Lastik havalarını kontrol edin mutlaka.Ben 1 ay sonra Nitrojen bastırmaya gittiğimde hava basınçlarının 42 civarında olduğunu gördüm,şok oldum.Başka da bir problem çıkmadı.

Haa unutmadan bir de bagajı kontrol edin.Bagajda çikolata kolonya takvim vs koymuşlardı sizde aynı şey olur mu bilmem ama siz gene de kontrol edin  :)
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2010, 18:06:35 »
0 Arabanın 2 3 sene garantisi oluyorya garantiye neler giriyor örneğin yağ değişimi garantiye giriyor dimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2010, 18:10:24 »
Benim 2 lastikte FİTİL çıktı sıfır araç alıyosun lastikler fitilli sonra söyledim ama nerdeeee... :(
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2010, 18:12:37 »
  Düzenli bakımlar garantiye girmez, ücretleri bellidir ve garanti zamanı gelince ücret mukabili bakım yapılır. Bu bakımları aksatmak garantiyi bozabilir.

Aydın, o nasıl olmuş?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2010, 18:17:26 »
Aydın, o nasıl olmuş?
Valla abi lastik patladı birgün götürdüm yaptırmaya bir bakarsın fitil var arabayı alalı 2 ay olmuştu benden başkasıda kullanmamıştı o güne kadar kesin eminim yani fitilli verdiklerinden.
Geçen günde sağ arka patladı civi girmiş baktım orda da var.Her bakıma gittiğimde söylüyorum ama yüzlerine...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2010, 18:40:48 »
  Gerçekten ilginç, bu tamamen bayi güvenine kalmış bir durum herhalde.
 O fitil yamalarıda mantar yamaya dönüştürmek lazım aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2010, 16:30:44 »
Merhaba Arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta inşallah bir aksilik çıkmaz ise, Corolla D4-D Elegant M/M aracımı teslim alacağım.

İlk defa sıfır araç alıyorum.

Teslim alırken dikkat etmem gereken unutmamam gereken hususlar neler olabilir, kullanım ile ilgli bir brief, kitapçığı almayı unutmamak, şöyle bir boyasını çarpuk çizik kontrol etmek gibi aklınıza gelenler nelerdir, siz tecrübeli arkadaşarın görüşlerini merak ediyorum.

Teşekkürler

Verilen cevaplar ve yaptığım araştırmalardan toparladıklarım şu şekilde ;

AVADANLIKLAR
- Kriko
- Bijon Anahtarı
- Stepne
- Trafik seti, yangın tüpü
- Kullanma kılavızı ve diğer evraklar torpido da mı?
- Aracın 2 anahtarlarını eksiksiz alın (Toyota Corolla 'da 3 anahtar)

KAPORTA BOYA DOŞEME
- Kaportanın sağında solunda çizik ezik var mı?
- Camları ve doğru marka olup olmadıklarını kontrol edin.
- Koltuklarda ve iç döşemede yırtık kesik leke var mı kontrol edin
- Farların ve arka lambaların paralelliğini ve simetrilerini kontrol edin.

FONKSİYONLAR
- Ototeyp çalışıyor mu
- 4 kapıyı ve bagajın kapısını düzgün açılıp kapandığını kontrol edin. (Açılıp kapanırken çıkardıkları seslere dikkat edin)
- 4 ( + 1 stepne) lastiklerin durumunu ve markalarının aynı olup olmadığını kontrol edin.
- Kaputu açıp bir göz atın

AKSESUARLAR
- Satın aldığını aksesuarların bir listesini yapıp takılı olup olmadıklarını kontrol edin
- Aracınıza film, boya koruma, kaput koruma, Xenon vs. yaptirdi iseniz kontrol edin
- Paspasları kontrol edin eksiksiz ve aracınıza uygun mu
Corolla D4-D Elegant M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2010, 16:44:18 »
plan yapma çünkü o anda aklına pek gelen bi rşey olmuyor.Öte beriye  şöyle bir bak sonra şayet ayrıca sipariş ettiğin bi rşey var sa ona bak navigation yan çıtalar filan.Sana söz verilen hediye yada değil aksesuar.
Ben eşimie araba almaya gitmiştim; ısmarladığımız araba gümüş gri idi oysa teslimn edilen bej idi:)))))))))) eşim eve geldikten sonra bana ya renk bu değildi demezmi. ee ruhsat çıkmış plaka takılmış...Şimdi bej araba kullanıyor muhahahahaaa
kıssadan hisse
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 30, 2010, 16:49:07 »
siz böle bi konu açınca aklıma direk üniversitedeyken tekirdağda okuyordum istanbul otobüsüne bindim bi heyecan bi heyecan arabamızı almaya gidecez babam çoktan almaya gitmiş beni bekliyordu trafikten zar zor yetiştim tabi şimdi sizin konuya gelince size aracınızı teslim ederken anlatılanları çok iyi dinleyin araçlarda çok püf noktalar var mesela e12 dizellerde sol sis farı açık kapaklı nedeni turbo soğutucu görevini yapması çizik vs olcağını sanmıyorum çünkü size vermeden önce aracı cilalıyorlar en azından bana öle verdiler aracı yani onlar her tarafını kontrol ediyorlar fonksiyonları düzgün çalışıyormu ona bakın zaten 1000km sonra sizi servise çağırıyorlar aracı kontrol ediyorlar bi sorun varmı diye bi de size tavsiyem garanti extra diye bir olay var onu muhakkak alın aşırı tavsiye ediyorum çok yararlı bişe
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2010, 17:00:30 »
aracı çalıştır biraz ilerle aracı hemen durdur sonra hızlı bir şekilde geriye tak. eğer 1-1,5 saniye içinde geri vitese geçiyorsa sorun yok. çok gecikme oluyorsa satıcı ile bir konuş.
aracın motorla ilgili hiç birşeyi düşünmene de gerek yok zaten sıfır Toyota :D
ama ilk yardım çantasını mutlaka kontrol et. bende aracımı ilk aldığımda kontrol ettim el fenerinin pillerini çarpmış adamlar ne işlerine yarıcaksa eğer sende de öyle bir durum olursa bu işi sakın erteleme hemen pil al. nerde lazım olucağı belli olmaz.
Hayırlı olsun :)
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Eylül 30, 2010, 17:01:21 »
plan yapma çünkü o anda aklına pek gelen bi rşey olmuyor.Öte beriye  şöyle bir bak sonra şayet ayrıca sipariş ettiğin bi rşey var sa ona bak navigation yan çıtalar filan.Sana söz verilen hediye yada değil aksesuar.
Ben eşimie araba almaya gitmiştim; ısmarladığımız araba gümüş gri idi oysa teslimn edilen bej idi:)))))))))) eşim eve geldikten sonra bana ya renk bu değildi demezmi. ee ruhsat çıkmış plaka takılmış...Şimdi bej araba kullanıyor muhahahahaaa
kıssadan hisse
:) araba ile ilgili duyduğum en komik anektodlardan biri.

helal olsun valla :)
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2010, 17:06:11 »
:) araba ile ilgili duyduğum en komik anektodlardan biri.

helal olsun valla :)
tamamen gerçek :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...