Gönderen Konu: Komple Boya  (Okunma sayısı 11017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Komple Boya
« : Haziran 15, 2010, 13:48:21 »
arkadaşlar merhaba

Aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. aracım 96 model gli corolla ve haliyle artık 14 yaşında olduğu için ufak tefek yerlerde boya solmaları renk atmaları var ön kaputun özellikle boyası tamamen gitmiş durumda diğer kısımlarda pek bişey yok ama özene bezene yıkadıktan sonra ufacık şeyler bile çok gözüme takılıyo nedense aslında 14 yaşında bi araca göre hiç bişey yok sayılır zaten paslanma hiç biyerinde yok bende bu nedenle sadece kaputu boyatmaktansa komple boyastsam diye düşünüyorum ama maliyeti nedir nerede boyatmak lazım orjinal gibi olması için bunları düşünüyorum boyatan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevirim (araç metalik gri rengine göre fiyat değişirmi bilmiyorum) yada komple değilde sadece kaputu mu boyatsam onun maliyeti nedir...şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Komple Boya
« : Haziran 15, 2010, 13:48:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Komple Boya
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2010, 13:55:45 »
ercan bey boya fiyatlarını bilemiycem ama şunu ilave edebilirim satmak istediğiniz zaman aracınız komple boyalı olursa ( bu araba komple boyalı taklamı atmış acaba )  gibi cümleler duyabilirsiniz.kaputu boyatırsanız ( acaba kafadan darbemi almış )  gibi ...
bir araştırmak lazım kopmle boyatmak değilde,boya koruması yaptırsanız daha mantıklımı olur bilemiyorum ama halk arasında boyanan arabaya iyi gözle bakılmıyor boyatırsanızda tavanı boyatmayın derim aracınız çokmu kötü halde kaliteli pasta cila yapılsa bir süre daha idare etmezmi _?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2010, 13:56:46 »
dğükkanımın altında hergün araç boyanıyor sana kısaca örnek vereyim aynı araçtanda boyatıldı..efsane kasa..sebebide senin gibi.. boyacısına ve işçiliğe göre değişir...800 tl başlar 1500 kadar.. ama bencede boyat renk her ne kadarda olsa belli oluyor.. komple boyat kapı içleirne girmene gerek yok sadece dıştan ve bunu yaptırırkende her aşamasını macundan astara boyay pastaya kadar fotolandır elinde dursun..kanıt olarak olur yarın bir gün satma ihityacın olur soranlara gösteririsin..ama sağlam bir diske kaydet benim gibi olma.. :D  ve mümkün olursada fırınlı boyayı tercih et..boya numunesindede bir kaç boyacıya yaptır aracının aynı renginden bi parça bul çamurluk olur çıkma falan 3 4 yere numune attır birine seç ve rengin o olsun.. tavsiyelrim bu soracağım olursa buradayım ;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2010, 13:58:17 »
ercan bey boya fiyatlarını bilemiycem ama şunu ilave edebilirim satmak istediğiniz zaman aracınız komple boyalı olursa ( bu araba komple boyalı taklamı atmış acaba )  gibi cümleler duyabilirsiniz.kaputu boyatırsanız ( acaba kafadan darbemi almış )  gibi ...
bir araştırmak lazım kopmle boyatmak değilde,boya koruması yaptırsanız daha mantıklımı olur bilemiyorum ama halk arasında boyanan arabaya iyi gözle bakılmıyor boyatırsanızda tavanı boyatmayın derim aracınız çokmu kötü halde kaliteli pasta cila yapılsa bir süre daha idare etmezmi _?

işte bunun için boya işlemlerinin her hali elinde bulunsun bu herkes için geçerli çizik boyatırsanız bile kanıt halinde fotolayın alıcının gözünün önüne koyun her iki taraf için ferahlatıcı olur..:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2010, 14:01:34 »
Bence bir Boya koruma yaptırmayı dene abi , bundan sonrası için kurtarırsın en azından ;) 
Birde çok güzel lokal boya yapan yerler var , sadece dökülen yerleri zımparalatıp boyatabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2010, 14:01:45 »
ben sizin yerinizde olsam turtle wax kaliteli bir pasta cila alırım ve yaklaşık 5 defa araca uygularım ve her 3 ayda bir teklarlarım sanırım 2 sene daha idare edebilirsiniz ve bu geçen 2 yıl zarfında fikirleriniz değişebilir inanın satmaya niyetlendiğinizde boyalı bir arabayı satmaktan çok daha kolay satarsınız.fotoğraf koyarsanız daha detaylı yardımcı olunabilir madem çürük yok boyatmadan önce iyice düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2010, 14:03:43 »
işte bunun için boya işlemlerinin her hali elinde bulunsun bu herkes için geçerli çizik boyatırsanız bile kanıt halinde fotolayın alıcının gözünün önüne koyun her iki taraf için ferahlatıcı olur..:D
Aynen katılıyorum fotograflarını cekerseniz insanları inandırmanız daha kolay olur. Mesela benim aracımda 4 tane buyuk cızık ve camurluktada 5 cm buyuklugunde ufak bi gocuk vardu onu autokingte lokal olarak yaptırmama rağmen resimini çektim attım bilgisayara. Eğer sizde böyle yaparsanız satarken zorluk cekmezsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2010, 14:05:10 »
ben sizin yerinizde olsam turtle wax kaliteli bir pasta cila alırım ve yaklaşık 5 defa araca uygularım ve her 3 ayda bir teklarlarım sanırım 2 sene daha idare edebilirsiniz ve bu geçen 2 yıl zarfında fikirleriniz değişebilir inanın satmaya niyetlendiğinizde boyalı bir arabayı satmaktan çok daha kolay satarsınız.fotoğraf koyarsanız daha detaylı yardımcı olunabilir madem çürük yok boyatmadan önce iyice düşünün.
uyguladığınız pastaların araçlara sadece bir kaç aylık faydası var bunu unutmayın yaptırdığınız pasta aracın..3-5 kez yıkandıktan sonra  pasta özelliğini yitiri ve her pasta sürüşünüzde aracın üzerindeki vernikli yüzeyin azalmasına nedne olursunuz..ve kişilerin kendi kendine yaptığı pastalar prof ellrin yaptığın çok farklı ve acemi.. bu yüzden belki düşünce mantıklı ama...böyle eksi yanlarıda var..ama uygulanıp uzatılabilirde kişiye kalmış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2010, 14:06:58 »
bencede komple boyatmaya karar verdiyseniz işlemin her aşamasının resmini çekin.çünkü satmak istediğinizde komple boyalı derseniz millet soğuk bakacaktır aracınıza ama em azından sadece yanık olduğu için boyattığınızı resimlerle ispatlayabilirsiniz.komple boyatmaya karar verdiyseniz aracı satarken gayet sakin olun çünkü aracınıza alıcı gözüyle bakanlar komple boyalı olduğunu duyuca emen elini çekecektir arabadan yada fiyat kırmaya çalışacaklardır...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2010, 14:07:15 »
Bence bir Boya koruma yaptırmayı dene abi , bundan sonrası için kurtarırsın en azından ;) 
Birde çok güzel lokal boya yapan yerler var , sadece dökülen yerleri zımparalatıp boyatabilirsin.

erdem şu boya korumayı 2 kez yaptırdım hiçbir işe yaramıyor..emin ol.. :D tamam belki kulağa hoş ama..buda çizik gideri kalem muhabbeti. gibi..bide yağmur koruma çıkarmışlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2010, 14:09:16 »
erdem şu boya korumayı 2 kez yaptırdım hiçbir işe yaramıyor..emin ol.. :D tamam belki kulağa hoş ama..buda çizik gideri kalem muhabbeti. gibi..bide yağmur koruma çıkarmışlar..

ama şu mantıklı aracı komple şeffaf folyo   kaplatıcan sıfır alınmış araçlar için :D nasıl olur ?bilemem..bazı bölgeleirne en azından olmadı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2010, 14:11:59 »
en azından kaputun fotoğrafını görseydik boya  tamamen büneşten yanmış haldemi kurtarılma şansı yokmu metalik vernik falan kalmamış zannediyorum güneşte bu vernikler yanmış zaten ortada vernik kalmamış belkide boya bile yok kaputta ama komple boyatmanız önerilmez illede boya derseniz lokal boya derim .
2, seçenek ben arabamı satmam sonuna kadar binerim diyorsanız komple boyatın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2010, 14:14:21 »
ya ne güzel bilgi alışverişinde bulunuyoduk  çözüm aramaya çalışyodık ..faydalı idi..sanırım..konu sahibinin işi çıktı herhalde.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2010, 16:12:48 »
   Ercan,seni kaputtaki boya ölmüş.Boya korumayla falan ölüyü diriltemezsin.Ali Koç boyattı arabasını ve şimdi kafası yerinde rahat.İyi kaliteli bir iş istiyorsan eğer bu sana 1.000 (+/-) civarına mal olur...İstersen gün içerinde bir saatte Ahmet ustaya gidip gösterelim aracı.Hani görmeden de bir şey demek olmaz.Sana telefonumu mesaj atmıştım diye hatırlıyorum.Ara gidip bir gösterelim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2010, 16:14:05 »
ya ne güzel bilgi alışverişinde bulunuyoduk  çözüm aramaya çalışyodık ..faydalı idi..sanırım..konu sahibinin işi çıktı herhalde.. :D
   Ercan askerden yeni geldi.İş,güç,ev telaşesindedir....Askere gitmeden önc Ervan çok aktif bir üyeydi.En son 1 Kasım 2008 buluşmasında beraberdik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 15, 2010, 17:14:25 »
   Ercan askerden yeni geldi.İş,güç,ev telaşesindedir....Askere gitmeden önc Ervan çok aktif bir üyeydi.En son 1 Kasım 2008 buluşmasında beraberdik :)
bilmiyordum ..:D oh ne güzel hayırlısı ile ailesine kavuşmuş bide benim başlasada ve bitsede kurtulsam..:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 15, 2010, 17:34:47 »
Bende bu başlık altında başka bir soru sormak istiyorum, bagajımın plaka altında kalan kısmı boyandı, boyama esnasında "2.0 GLi Toyota Carina E" yazılarını çıkartmak zorunda kalmışlar fakat tekrar yerine yapıştırmamışlar >:( bu yazıları nasıl bir malzeme veya madde ile yapıştırabilirim ? çift taraflı bantla yapıştırmayı düşünüyorum ama sıcağa, soğuğa, suya dayanıklı olan bir bant olmalı. öneriniz var mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 15, 2010, 17:50:30 »
Bende bu başlık altında başka bir soru sormak istiyorum, bagajımın plaka altında kalan kısmı boyandı, boyama esnasında "2.0 GLi Toyota Carina E" yazılarını çıkartmak zorunda kalmışlar fakat tekrar yerine yapıştırmamışlar >:( bu yazıları nasıl bir malzeme veya madde ile yapıştırabilirim ? çift taraflı bantla yapıştırmayı düşünüyorum ama sıcağa, soğuğa, suya dayanıklı olan bir bant olmalı. öneriniz var mıdır ?

3m marka çift taraflı banta alabilir ve uygulyabilirsiniz..her harfin arkasına tek tek uygulayın bantı sık sık minik minik.. eğer el beceriniz varsa dayson marka silikonla minik minik şekilde taşırmadan kürdan ucu ile bazı yerlere sürüpte yapabilirsiniz..genel bu işlem çift taraflı bant yada silikon noktacıkları ile olur..bazı araçlarda bu yazıların girip çıkabildiği tırnaklı şekle uygun delikleri oluyor kaporta aksamlarında ..umarım uygulamanız başarılı olur..uyguladıktan sonra resimli paylaşırsanız başkaları içinde faydalı olur..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 15, 2010, 22:41:07 »
   Nasıl söktülerse öyle taksınlar Berker bey.....Passat'ta dediğiniz yerde benimde tamiratım oldu.3.2 ve V6 yazılarını tekrar,tek tek sıralayarak yapıştırdık.Yenisi için Almanya'ya sipariş edilecekti.O da 15 günde gelir dediler bizde eskileri tekrar yapıştırdık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #19 : Haziran 15, 2010, 22:41:25 »
Ercan abi yaklaşık 9 ay falan önce ben komple boyattım abi arabayı.

1100 TL gibi bir rakama mal oldu.

Ayrıca dijital fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekersen(saat-tarih gözükecek şekilde)sonra boyattığın yerden faturayı kestirirsen satarken bir problem yaratacağını düşünmem çünkü resim çekiliş saatiyle fatura tarihi arasında bir fark olmaz.

Ek olarak fırın boya'yı öneririm.
SIU Corolla T-Sport