Gönderen Konu: Komple Boya  (Okunma sayısı 11016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Komple Boya
« Yanıtla #20 : Haziran 15, 2010, 22:43:52 »
   Fırınsız olmaz zaten Alp...O boyadan hayır gelmez,pul pul dökülür sonra....Zaten kaliteli bir rakam veren usta fırın boya yapar kanaatindeyim
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 15, 2010, 22:43:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 15, 2010, 23:10:15 »
arkadaşlar merhaba

Aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. aracım 96 model gli corolla ve haliyle artık 14 yaşında olduğu için ufak tefek yerlerde boya solmaları renk atmaları var ön kaputun özellikle boyası tamamen gitmiş durumda diğer kısımlarda pek bişey yok ama özene bezene yıkadıktan sonra ufacık şeyler bile çok gözüme takılıyo nedense aslında 14 yaşında bi araca göre hiç bişey yok sayılır zaten paslanma hiç biyerinde yok bende bu nedenle sadece kaputu boyatmaktansa komple boyastsam diye düşünüyorum ama maliyeti nedir nerede boyatmak lazım orjinal gibi olması için bunları düşünüyorum boyatan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevirim (araç metalik gri rengine göre fiyat değişirmi bilmiyorum) yada komple değilde sadece kaputu mu boyatsam onun maliyeti nedir...şimdiden teşekkürler
ercan bey dılersenız ostım 4, sokak da servisim var herturlu boya kaporta işlerınızde en ıyı sekılde yardımcı olabılırım...0533 960 16 06 dan bana ulasabılırsınız...dılersenız servısıme gelır fıyat ve kalıtemızı arastırabılırsınız...tam otomatık fırınlı boya ve dunyanın bır numarası standox boya kullanıoruz...dedıgım gıbı dıledıgınız zaman arayıp bana ulasabılırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 15, 2010, 23:17:11 »
   Necati bey su bazlı boya varmı sizde.Ya da kullanıyormusunuz?Su bazlı boyamı daha kalitelidir yoksa tinerle inceltilen mi daha kalitelidir.Fayda sonuç paritesi ne olur ikisi arasında?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 15, 2010, 23:42:18 »
özcan abi şimdi sordum abıme su bazlı boya da özellıkle yas olarak ılerlemıs araclarda renk tutması zor ve sıkıntılı oldugunu soyledı abım bu yuzden bız tıner bazlı boya kullanıoruz...ıkısı arasında kı en buyuk fark su bazlı ınsan saglıgı ıcın daha ıyı ancak bu yanlıs anlasılmasın aracın sahıbı ıcın fılan degıl boyayı atan ıcıın daha ıyı yoksa boya atıldıktan sonra kımseye ıkısınınde bı zararı yok cunku ıkısınede en son atılan vernık aynı vernık ve netıcede o vernıkde ınsan saglıgına zararlı ama dedıgım gıbı boyayı atan kısının saglıgına zararlı yoksa arac sahıbıne fılan bı etkısı yok..standox markasında su bazlı ıle tıner bazlının gram fıyatları nerdeyse aynıymıs ancak bız ozel servıs oldugumuz ve oncelıgın musterı memnunıyetı oldugunda ve boya ustalarımızın maskeyle fırında boya attıgından tıner bazlı boya kullanıoruz...bu arada abıme sorma sebebım ben ogrencıyım atılım unıversıtesınde bu kadar detayları bende bılmıorudm haftanın 4-5 gunu servısımıze gıtmeme ragmen...ogrenmıs oldum ;)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 15, 2010, 23:46:05 »
Hımmmm!Demek öyle.Sanada abinede teşekkürler Necati kardeş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 15, 2010, 23:47:46 »
estagfurullah abı boya ve kaporta konusunda bı konu olursa , gerek ustalarımızla gerekse bılıorsam kendım her zaman yardımcı olmaya calısıırm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 16, 2010, 02:59:58 »
Arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum komple boya hem tuzlu hemde dediğiniz gibi satarken uğraş dur ondan sonra ozaman sadece kaputu boyatmak daha mantıklı resim gönderiyorum kaputun boya korumalık falan işi kalmamış gibi ki ben yaz başı yaz sonu mutlaka cila atarım..

ayrıca camların altında da vernik atması var peki bu tavan cam altı gibi ufak yerlere lokal boya yapılabiliyormu? sadece o bölgeleri yaptırsam ne kadar etkili olur renk farkı falan olur mu? birde mesela lokal boya işleminde tavandan avucum kadar bile yok iz ama boyanırken nereye kadarı boyanır? birde sadece kaput ve böyle ufak tefek şeylerin maliyeti ne kadardır?

Necati bey bu yaz içinde en kötü ihtimalle kaput işini halletmek istiyorum ozaman kısmet olursa haber verip yanınıza uğramak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 16, 2010, 10:06:15 »
3m marka çift taraflı banta alabilir ve uygulyabilirsiniz..her harfin arkasına tek tek uygulayın bantı sık sık minik minik.. eğer el beceriniz varsa dayson marka silikonla minik minik şekilde taşırmadan kürdan ucu ile bazı yerlere sürüpte yapabilirsiniz..genel bu işlem çift taraflı bant yada silikon noktacıkları ile olur..bazı araçlarda bu yazıların girip çıkabildiği tırnaklı şekle uygun delikleri oluyor kaporta aksamlarında ..umarım uygulamanız başarılı olur..uyguladıktan sonra resimli paylaşırsanız başkaları içinde faydalı olur..;)
Murat Bey,
sizin de dediğiniz gibi silikon desteği ile çift taraflı bant kullanarak çözmeye çalışacağım,

Nasıl söktülerse öyle taksınlar Berker bey.....Passat'ta dediğiniz yerde benimde tamiratım oldu.3.2 ve V6 yazılarını tekrar,tek tek sıralayarak yapıştırdık.Yenisi için Almanya'ya sipariş edilecekti.O da 15 günde gelir dediler bizde eskileri tekrar yapıştırdık...
Özcan Bey,
Haklısınız nasıl söktülerse öyle taksınlar diye düşünüyorum bende fakat usta "biz bunu takamayız siz kendi imkanlarınızla takın" dediğinde, adama ciddi anlamda çemkirdiğim ve anlaştığımız fiyattan 30 lira kestiğim için güvenip de bırakamadım. İş başa düştü yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 16, 2010, 15:00:53 »
pekii ben de bir soru sorsam..ben de aracımı komple boyatmak istiyorum ancak benim isteğim yanık solukluk vs değil, maşallah güzel boyam fakat renk değişikliği istiyorum..bunu nerde, nasıl, ne kadara yaptırabilirim? taksici gibi sadece dıştan boya istemiyorum, aracın tamamını kapı içini bagaj içini vs her yerini boyatmak istiyorum..ne kadara malolur böyle bir işlem?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 16, 2010, 15:33:55 »
Ben aracı çok iyi bir şekilde komple boyatırsam 14 yıl daha binerim ondan sonra ister taklalı desinler ister başka bişi desinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2010, 11:30:47 »
pekii ben de bir soru sorsam..ben de aracımı komple boyatmak istiyorum ancak benim isteğim yanık solukluk vs değil, maşallah güzel boyam fakat renk değişikliği istiyorum..bunu nerde, nasıl, ne kadara yaptırabilirim? taksici gibi sadece dıştan boya istemiyorum, aracın tamamını kapı içini bagaj içini vs her yerini boyatmak istiyorum..ne kadara malolur böyle bir işlem?
dostum yukarda numaramı belırtmıstım ıstersen o numaradan bana ulasıp senı servısımıze goturebılırım cunku buradan ole bı fıyat soylemek ımkansız aracın gorulmesı ve ustalar tarafından fıyattır fılan karar verılmesı gerekıyor..bırde ole bı komple boyatmak bence pek de bı mantıgı yok kaldıkı benım kendı servısım olmasına ragmen ben bıle yanasmıorum cunku satısta sıkıntı cekme olasılıgın cook yuksek...ama yınede parca olarak yada komple dusunursen beklerım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 18, 2010, 11:35:23 »
Arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum komple boya hem tuzlu hemde dediğiniz gibi satarken uğraş dur ondan sonra ozaman sadece kaputu boyatmak daha mantıklı resim gönderiyorum kaputun boya korumalık falan işi kalmamış gibi ki ben yaz başı yaz sonu mutlaka cila atarım..

ayrıca camların altında da vernik atması var peki bu tavan cam altı gibi ufak yerlere lokal boya yapılabiliyormu? sadece o bölgeleri yaptırsam ne kadar etkili olur renk farkı falan olur mu? birde mesela lokal boya işleminde tavandan avucum kadar bile yok iz ama boyanırken nereye kadarı boyanır? birde sadece kaput ve böyle ufak tefek şeylerin maliyeti ne kadardır?

Necati bey bu yaz içinde en kötü ihtimalle kaput işini halletmek istiyorum ozaman kısmet olursa haber verip yanınıza uğramak isterim
tabı ercan bey ne zaman musayıt olursanız beklerım hıc problem degıl...bahsettıgınız bolge ıle asagısında bı kordan bı serıt tarzı bırsey gecıorsa lokal boya yapılması muhtemel ama bız servıste pek tavsıye etmıoruz...kaldıkı aracın yası ılerlemısse lokal boyalarda renk tutturmak cok daha zor oluyor hatta bazen ımkansız...parca parca boyanın maalıyetını dedıgım gıbı servısımıze gelırsenız orada yardımcı olmaya calısıırm...cunku aracı gormeden konusmak dogru olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 18, 2010, 11:40:14 »
eğer komple boyatmaya kesin olarak karar verdiyseniz hazırlanan boyanın içine birazda sedef koydurun renk çok az bi oranda açılıyor ama çok parlak bi hal alıyor akşamları gece lambasının altında araba çok güzel duruyor kendimden biliyorum pişman olmazsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 18, 2010, 12:13:20 »
yahu bırakın 14 senelik arabanın komple boyalı olması durumunu.Böyle gezip durmak mı iyi.Ercan sen boş ver onları.Şu an kullandığım civic tavan kaput ve bagaj kapağı boyalı.Yetkili Servis bakımlı serviste taklalı olmadığını söylediler.Denizli'de tekrar baktırdım.Sadece boya var.Güneş solması olabilir.Bİr ara arabayı çalmak istemişler.Servis kayıtlarında var.Çalamayınca zarar vermişler.Galiba tavanı kaputu çizmişler.Kafaya takmayın.
arabayı alacak arkadaşda 14 senelik arabanın boyasını kafasına takıyorsa satmayın o arabayı arkadaşa.Gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #34 : Haziran 18, 2010, 14:14:27 »
eğer komple boyatmaya kesin olarak karar verdiyseniz hazırlanan boyanın içine birazda sedef koydurun renk çok az bi oranda açılıyor ama çok parlak bi hal alıyor akşamları gece lambasının altında araba çok güzel duruyor kendimden biliyorum pişman olmazsınız

+1

yahu bırakın 14 senelik arabanın komple boyalı olması durumunu.Böyle gezip durmak mı iyi.

+11
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 18, 2010, 18:00:22 »
dostum yukarda numaramı belırtmıstım ıstersen o numaradan bana ulasıp senı servısımıze goturebılırım cunku buradan ole bı fıyat soylemek ımkansız aracın gorulmesı ve ustalar tarafından fıyattır fılan karar verılmesı gerekıyor..bırde ole bı komple boyatmak bence pek de bı mantıgı yok kaldıkı benım kendı servısım olmasına ragmen ben bıle yanasmıorum cunku satısta sıkıntı cekme olasılıgın cook yuksek...ama yınede parca olarak yada komple dusunursen beklerım
benim durum öyle değil ama, ben renk değişikliği istiyorum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 20, 2010, 23:06:15 »
uzun zamandır giremiyordum yeni gördüm kusura bakma...aslında çokda fark etmez ama eğer öyle bi isteğin varsa komple saca kadar inilip(eski boyanın tamamen kazınmasını) yeniden astarlanmasını (ki en sağlıklısıdır)istiyorsun demektir ki fiyatı pekde düşük olmaz zannetmiyorum ve araçta büyük ihtimal görünmeyen yerlerinde paslanmalar başlamış olabilir bu yüzden onu ustalarımızın bakıp fiyat vermesi gerekir burdan birsey diyemem...dilersen servisimize yolun düşerse fiyat alıp görüşebilirsin...yada dilersen komple kaplama konusnda yardımcı olmaya çalışırım ama  yine aynı şekilde aracı görmemiz lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2010, 01:17:14 »
türkay abim :) bu dediğin işlemi kayseri de 1500den aşağı yapmıyorlar kapı içleri bagaj içi motor kompartımanı v.s komple anlayacağın. usta tanıdık ise işcilikten indirim yaptırırısın :) bende kış boşluğunda sedefli beyaz düşünmüyo değilim :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2010, 11:16:52 »
selam arkadaşlar yahuu bahsettiğiniz araç 1996 model bir araç yani 15 yıllık bu arkadaş bu aracı komple boyatarak çiçek gibi binecek ..yok fiyatı düşermiş te yok değer kaybedermişte bırakın allah aşkına yaa..boyattıktan sonra en az 2 yıl daha binet veya daha fazla zaten sonrasında boyayı kim sorar allah aşkına ...
bence boyatın zevkinize göre :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2010, 15:41:36 »
selam arkadaşlar yahuu bahsettiğiniz araç 1996 model bir araç yani 15 yıllık bu arkadaş bu aracı komple boyatarak çiçek gibi binecek ..yok fiyatı düşermiş te yok değer kaybedermişte bırakın allah aşkına yaa..boyattıktan sonra en az 2 yıl daha binet veya daha fazla zaten sonrasında boyayı kim sorar allah aşkına ...
bence boyatın zevkinize göre :)
çok doğru :) teknoloji ilerledi çok rahat aracın kazası değişeni varmi yokmu anlaşılıyor :) kazalı v.s eskiden bilmeyen üfüren ustalar çoktu bide kazalı aracı toplayıp kazasız diye satanlar çok malesef.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN