0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg sistemini bi kontrol ettirin....
bu arada arabanın yağ konulan yere motor açıkken elini bi koyun kapağı açıp üfleme varmı?arabayı ilk çalıştırmada ve hafif gaza basıp motoru bağırtığınızda arkada duman atıyor mu?ve de en son parmağını egzoz bi bandırın çıkan yağ mı veya ona benzer bir şey??
Bunun sebebi yağ yakmasıdır. İyi bir usta çözebilir bu işi. 1,3 motorlarda 4afe'ler kadar dayanıklı olmuyor. Çabuk yağ yakmaya başlıyor onalr...
atakan tarif ettiğin herşey benim aracımda oluyor ? bunun sebebi motorun yağ yakmasımıdır ? otomatik vites 2001 corolla VVT-I aracım
Bu kasa Corolla'da arabaya eziyet edilmedikce, yagsiz kullanilmadikca yag yakma olmaz.Kesin, eksiltiyordur.Contalardan, kecelerden vs... Gecmis olsun.Ayrica, Hakan'in dedigi gibi tapa, filtre kontrol edilmeli.
arkadaşlar arabam 96 1.3 corolla lpg li 2 ay önce yağı kontrol ettiğimde durumu gayet iyiydi. yağ seviyeside olması gereken seviyedeydi. bugün yolda yağ lambası arada yanmaya başladı. kontrol ettik. arabada yağ kalmamış. çok şaşırdım. yağ eksiltiyor desem 2 ayda bütün yağ mı gider allah aşkına hadi bir yerden kaçırıyor diyelim. garajda duran araba mutlaka görürdüm. yolda artık aldık 2 litre yağ koyduk. yine baktık damlayan bir yer göremedik. yarında bir aksilik çıkmazsa baktıracağım. sizlerin olabilecek ihtimallere karşı fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim....
bu arada arabanın yağ konulan yere motor açıkken elini bi koyun kapağı açıp üfleme varmı?
Araçta yağ lambasının yanması yağın eksik olduğu yada yağlamanın iyi gerçekleşmediği anlamına gelir. Siz araçta hiç yağ kalmamış diye yazınca biraz şaşırdım. Yağ çubuğundan kontrol ettmeyi, eğer bir süre beklemeden yapmışsanız, aracınızda yağ seviyesi olandan dah düşük görülür. Motor soğukken (daha çalıştırmadan önce) ve düz bir zeminde kontrol yapmalısınız. Yukarda arkadaşlarında dediği gibi yağ yaktığını sanmıyorum, eğer o kadar yağ yaktıysa sizi gören kişiler mutlaka itfaiyeyi arar "aracınızda yangın var diye" . Sizinde bundan haberdar olmamanız mümkün değil Geçmiş olsun, inşallah önemli birşey değildir
1000 km'de 2 lt yağ eksiltmesi için o aracın eksostundan bembeyaz vapur gibi duman çıkması lazım. Yağ yakıyor olabilir ama daha farklı kaçaklar söz konusu bence... İyi bir motor ustası şart...