Gönderen Konu: yağ kalmamış.....  (Okunma sayısı 11603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
yağ kalmamış.....
« : Haziran 14, 2010, 00:51:04 »
arkadaşlar arabam 96 1.3 corolla lpg li 2 ay önce yağı kontrol ettiğimde durumu gayet iyiydi. yağ seviyeside olması gereken seviyedeydi. bugün yolda yağ lambası arada yanmaya başladı. kontrol ettik. arabada yağ kalmamış. çok şaşırdım. yağ eksiltiyor desem 2 ayda bütün yağ mı gider allah aşkına hadi bir yerden kaçırıyor diyelim. garajda duran araba mutlaka görürdüm. yolda artık aldık 2 litre yağ koyduk. yine baktık damlayan bir yer göremedik. yarında bir aksilik çıkmazsa baktıracağım. sizlerin olabilecek ihtimallere karşı fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim....
By OuZ

Toyota Club Türkiye

yağ kalmamış.....
« : Haziran 14, 2010, 00:51:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ kalmamış.....
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2010, 00:52:55 »
lpg sistemini bi kontrol ettirin....
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2010, 01:15:38 »
sorunu bulana kadar baktırıcaz bakalım...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2010, 01:21:45 »
bu arada arabanın yağ konulan yere motor açıkken elini bi koyun kapağı açıp üfleme varmı?arabayı ilk çalıştırmada ve hafif gaza basıp motoru bağırtığınızda arkada duman atıyor mu?ve de en son parmağını egzoz bi bandırın çıkan yağ mı veya ona benzer bir şey??
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2010, 02:52:54 »
atakan  tarif ettiğin herşey benim aracımda oluyor ? bunun sebebi  motorun yağ yakmasımıdır ? otomatik  vites 2001 corolla VVT-I aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2010, 09:10:31 »
  Yağ kapağından belli bir üfleme olabilir, bu sorun da olmayabilir.
 Aslında aracın yağını, aracı her çalıştırmadan önce kontrol etmek gerekir. Ayrıca konulan yağın kalitesi, cinsi de önemlidir. Yağ değişimi sırasında tapanın iyi kapanması, filtrenin tam oturmasınada dikkat etmek gerekir.

Bir dönem Vvti larda böyle bir sorun olmuştu Samet ve onlar garanti kapsamında servisde halledilmişti, bu durumda o araçlara has ve büyük bir problem olmayan bir durumdu, sadece aracın yağını düzenli kontrol etmek ve uygun yağ ile gerekli olduğunda takviye yapmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2010, 09:22:48 »
Bunun sebebi yağ yakmasıdır. İyi bir usta çözebilir bu işi. 1,3 motorlarda 4afe'ler kadar dayanıklı olmuyor. Çabuk yağ yakmaya başlıyor onalr...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2010, 11:06:36 »
bu arada arabanın yağ konulan yere motor açıkken elini bi koyun kapağı açıp üfleme varmı?arabayı ilk çalıştırmada ve hafif gaza basıp motoru bağırtığınızda arkada duman atıyor mu?ve de en son parmağını egzoz bi bandırın çıkan yağ mı veya ona benzer bir şey??
atakan duman atmıyor. arabayı alırken baktırmıştık az üflüyor diye söylediler ama yaşına göre normal olduğunuda söylediler.
Bunun sebebi yağ yakmasıdır. İyi bir usta çözebilir bu işi. 1,3 motorlarda 4afe'ler kadar dayanıklı olmuyor. Çabuk yağ yakmaya başlıyor onalr...
ümit şimdi bende yağ yakıyor diye düşünüyorum ama 1000 km de hiç yağ kalmaması garibime gidiyor...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2010, 11:44:54 »
1000 km'de 2 lt yağ eksiltmesi için o aracın eksostundan bembeyaz vapur gibi duman çıkması lazım. Yağ yakıyor olabilir ama daha farklı kaçaklar söz konusu bence... İyi bir motor ustası şart...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 14, 2010, 12:00:44 »
atakan  tarif ettiğin herşey benim aracımda oluyor ? bunun sebebi  motorun yağ yakmasımıdır ? otomatik  vites 2001 corolla VVT-I aracım
abi büyük ihtimal senin arabanda yağ eksiltiyor veya yakıyor.araç muayeneden geçtiyse her hangibi bir kaçak var diye yazar.buda ufak sorun denilir ve muayeneden geçer.sen yinede aracının yağ çubuğunu kontrol et.eğer bir yağ yakma varsa yapman gereken gerektikçe eklemektir.yüksek devirde aracı kullanmak daha çok yağ yakmasına neden olur.aracın motorunda bir sorun olmaz sadece gereğince yağ koy arabaya sonra kullanmaya devam et.tamir etmek istersen öncelikle iyi bir usta bulman gerekli sekman felan ortalama sana 1.000 1.200 mal olur.araban  temizse ve arabanı seviyorsan gerekli motor katkıları ile beraber biraz daha kalın yağ kullan işini çok rahat görür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2010, 16:13:55 »
Lpg ile yağ yakmanın (eksiltme demiyorum) ilgisi nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2010, 19:16:15 »
Bu kasa Corolla'da arabaya eziyet edilmedikce, yagsiz kullanilmadikca yag yakma olmaz.Kesin, eksiltiyordur.Contalardan, kecelerden vs... Gecmis olsun.Ayrica, Hakan'in dedigi gibi tapa, filtre kontrol edilmeli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2010, 19:23:15 »
yağını tamamladım 500 km falan kullanacağım tekrardan kontrol edeceğim durum ne olacak bakalım...hemen ustaya götürmekte istemiyorum  kayış koptuğunda motor yapmaya kalkan adamlarla muhattap olmak istemiyorum açıkçası.
Bu kasa Corolla'da arabaya eziyet edilmedikce, yagsiz kullanilmadikca yag yakma olmaz.Kesin, eksiltiyordur.Contalardan, kecelerden vs... Gecmis olsun.Ayrica, Hakan'in dedigi gibi tapa, filtre kontrol edilmeli.
sağol ahmet abi şaştım kaldım bende abi yaksa duman atar hele 1000 km de 2 lt olunca ümitin dediği gibi dumandan geçilmez....
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2010, 19:37:45 »
arkadaşlar arabam 96 1.3 corolla lpg li 2 ay önce yağı kontrol ettiğimde durumu gayet iyiydi. yağ seviyeside olması gereken seviyedeydi. bugün yolda yağ lambası arada yanmaya başladı. kontrol ettik. arabada yağ kalmamış. çok şaşırdım. yağ eksiltiyor desem 2 ayda bütün yağ mı gider allah aşkına hadi bir yerden kaçırıyor diyelim. garajda duran araba mutlaka görürdüm. yolda artık aldık 2 litre yağ koyduk. yine baktık damlayan bir yer göremedik. yarında bir aksilik çıkmazsa baktıracağım. sizlerin olabilecek ihtimallere karşı fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim....

Araçta yağ lambasının yanması yağın eksik olduğu yada yağlamanın iyi gerçekleşmediği anlamına gelir. Siz araçta hiç yağ kalmamış diye yazınca biraz şaşırdım. Yağ çubuğundan kontrol ettmeyi, eğer bir süre beklemeden yapmışsanız, aracınızda yağ seviyesi olandan dah düşük görülür. Motor soğukken (daha çalıştırmadan önce) ve düz bir zeminde kontrol yapmalısınız. Yukarda arkadaşlarında dediği gibi yağ yaktığını sanmıyorum, eğer o kadar yağ yaktıysa sizi gören kişiler mutlaka itfaiyeyi arar "aracınızda yangın var diye" :D. Sizinde bundan haberdar olmamanız mümkün değil ;)

Geçmiş olsun, inşallah önemli birşey değildir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2010, 19:46:37 »
bu arada arabanın yağ konulan yere motor açıkken elini bi koyun kapağı açıp üfleme varmı?

Hocam o karbüratörlü araçlar için tam kesin olmamakla beraber bir ihtimaldir.
Enjeksiyonlu araçlarda bir anlam ifade etmez ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2010, 20:00:37 »
Araçta yağ lambasının yanması yağın eksik olduğu yada yağlamanın iyi gerçekleşmediği anlamına gelir. Siz araçta hiç yağ kalmamış diye yazınca biraz şaşırdım. Yağ çubuğundan kontrol ettmeyi, eğer bir süre beklemeden yapmışsanız, aracınızda yağ seviyesi olandan dah düşük görülür. Motor soğukken (daha çalıştırmadan önce) ve düz bir zeminde kontrol yapmalısınız. Yukarda arkadaşlarında dediği gibi yağ yaktığını sanmıyorum, eğer o kadar yağ yaktıysa sizi gören kişiler mutlaka itfaiyeyi arar "aracınızda yangın var diye" :D. Sizinde bundan haberdar olmamanız mümkün değil ;)

Geçmiş olsun, inşallah önemli birşey değildir
mehmet abi soğumasını bekledim öyle baktım. sonucu görünce ilk benzinlikten yağımı aldım zaten abi
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 14, 2010, 20:42:01 »
1000 km'de 2 lt yağ eksiltmesi için o aracın eksostundan bembeyaz vapur gibi duman çıkması lazım. Yağ yakıyor olabilir ama daha farklı kaçaklar söz konusu bence... İyi bir motor ustası şart...
katılıyorum, bu kadar yağ yakmayla aynadan arkanızdaki arabayı göremezsiniz...

arabayı lifte alın, motorun önüne, arkasına kuvvetli bir ışıkla iyice bakın derim ben, contalardan birisi sızdırıyor olabilir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2010, 20:53:59 »

lpg takılınca araçlarda yağ eksiltmesi oluyor ama 2lt de olmaması gerekir bence kesin bir kaçak söz konusu bence aracınızı yağ çubuğunu, karter tapasını ve motor yağ kapağını kontrol ediniz bu arada kullandığınız yağ nedir acaba? piyasada lpg li araçlar için olan yağlar var ben kullanmadım ama bir arkadaşım bunlardan kullanıyordu yağ eksiltme sorunu için bir de onu araştırınız derim kolay gelsin şimdiden...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2010, 21:00:13 »
Bu sorun şakaya gelmez,hemen sanayiye,iyi bir ustaya gidin,yoksa motor büyük zarar görür.Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2010, 21:19:19 »
yaaa :) , 4AFElerde yağ yakmayı becerebiliyormuş demekki :P

geçmiş olsun Oğuz bey

Bu konuda bir eksiklik var ama ney acabaa  :blink: :islik: