4A-FE yag yakmaz, eziyet edilmedikce, surekli hor kullanilmadikca. Yag yakan kasa kedi gozlu kasa
4A-FE yag yakmaz, eziyet edilmedikce, surekli hor kullanilmadikca. Yag yakan kasa kedi gozlu kasa 
Bu arabanın adı Corolla değil İdea olmalıymış abi

, bu kadar mükemmellik beklemeyelim bence 15 yaşındaki arabalarımızdan.

Haklisin Erdem, mukemmellik degil de bekledigimiz, genel sorunsuzluk. Periyodik bakimini yaptiktan sonra aracin bizi uzmemesi.
oğuz motor yağ eksiltince üzerine yağ tamamlarsan eksiltme artar.ben senin yerin de olsam 10w40 bp visco 5000 yeni yağ ve servisten alınan orj.filtre koyar ondan sonra yağ eksilip eksilmediğine bakarım.biraz külfetli olacak ama denemeğe değer.
yağ keçesi yada yağ yakıtamı karışıyor desek arka taraf bembeyaz duman ilginç bir durum eksilme damlatma yok ama yağ nerede_?
atakan tarif ettiğin herşey benim aracımda oluyor ? bunun sebebi motorun yağ yakmasımıdır ? otomatik vites 2001 corolla VVT-I aracım
1999 TOYOTA Corolla 1,3i
Motor :4 silindir
Motor hacmi :1332cc 16V
Eksantrik :Üstten çift eksantrikli
Besleme :Püskürtme
Maksimum Güç : 86 HP / 5400 d/d
Maksimum Tork : 120 Nm / 4200 d/d
Araban üstten çift egzantirikli.
Sapa sağam sıfır km bir motorun bile olsa yağ kapağını açtığında egzantiriklerden çarpan yağdan dolayı yağ gelir
Üfler
Bu eski tip motorlarda bakılan bir yöntemdi.
Aynı hataya ben de düştüm ve sanayide tesadüfen bi kaportacı usta söyledi bana bunu.
Moralim öylesine bozulmuştu ki nerdeyse arabayı satıyordum
Ama ucuz atlattım hiçbişey yokmuş...

Yeni vvt-i'lara laf yok zaten Kamil
katılıyorum, bu kadar yağ yakmayla aynadan arkanızdaki arabayı göremezsiniz...
arabayı lifte alın, motorun önüne, arkasına kuvvetli bir ışıkla iyice bakın derim ben, contalardan birisi sızdırıyor olabilir...
murat abi şimdi yağı tamamladık ya bi 500 km kullanayım ne kadar eksiltecek diye kontrol edeyim diyorum.
lpg takılınca araçlarda yağ eksiltmesi oluyor ama 2lt de olmaması gerekir bence kesin bir kaçak söz konusu bence aracınızı yağ çubuğunu, karter tapasını ve motor yağ kapağını kontrol ediniz bu arada kullandığınız yağ nedir acaba? piyasada lpg li araçlar için olan yağlar var ben kullanmadım ama bir arkadaşım bunlardan kullanıyordu yağ eksiltme sorunu için bir de onu araştırınız derim kolay gelsin şimdiden...
zaten büyük bir sorun çıkmasın diye petrol ofisinde durup yağ aldım tamamladım. lpg li araçlar için olanlardan aldım.
Bu sorun şakaya gelmez,hemen sanayiye,iyi bir ustaya gidin,yoksa motor büyük zarar görür.Geçmiş olsun.
hakan abi dediğim gibi yağı tamamladım aniden olunca abi şaşırdım haliyle az geçsin diyorum bi 500 km kullanacağım ne kadar yağ eksiltecek ondan sonra götüreceğim azda ustalar yüzüne erteliyorum
yaaa
, 4AFElerde yağ yakmayı becerebiliyormuş demekki
geçmiş olsun Oğuz bey
Bu konuda bir eksiklik var ama ney acabaa

erdem teşekkürler az hayal kırıklığına uğratacağım seni ama 4afe değil benim ki

2e motor var bende...

oğuz motor yağ eksiltince üzerine yağ tamamlarsan eksiltme artar.ben senin yerin de olsam 10w40 bp visco 5000 yeni yağ ve servisten alınan orj.filtre koyar ondan sonra yağ eksilip eksilmediğine bakarım.biraz külfetli olacak ama denemeğe değer.
abi cidden külfetli gözüktü petrol ofisi 10w40 maxima lpg li için olanlardan koydum zaten abi. ne kadar iyidir bilemem mecburiyetten yolda petrol ofisi denk geldi.
yağ keçesi yada yağ yakıtamı karışıyor desek arka taraf bembeyaz duman ilginç bir durum eksilme damlatma yok ama yağ nerede_?
bayağı bir ilginç geldi bana da gökan abi inek içti inek içti

Estağfirullah kardeşim, VVT-I'ların yanında ne haddimize, tövbe haşa. 4afe'ler siz haşmetli VVT-I'ların yanında ne ki. Onun neyine yağ yakmak bu ne cürret 
bir aracın yağ yaktığını anlamak çok kolay yağ yakan araba eksozdan (siyah renk) duman çıkarır benzini çok harcıyan araba eksozdan (beyaz )renk duman çıkarır ama sağlıklı bir araç eksozdan (renksiz )bir duman çıkarır yani eksozdan çıkan dumanı görmezsiniz. bu testi motor sıcakken yapmanız önerilir,şunuda unutmayalım toyotadan bahsediyoruz bakımlı sağlıklı hiç bir toyota yağ eksiltmez ve yağ yakmaz eğer aksi idda ediliyorsa mutlaka bir sorun vardır derim ama düşünün araç olmuş 200 bin km doğru dürüst bakım yapılmıyor araca ilgi alaka gösterilmiyor ve yuksek devirlerde araç eziliyor ve bu aracın arıza açması gayet normal arkadaşlar genciz hangimiz araçlarımızı normal devirlerde kullanıyoruz . normal devirler kullnaım kitapçığında yanlış hatırlamıyorsam 1, vites 20 km 2, vites 40 km 3, vites 60,km 4,vites 80 km 5, vites 100 km böyle araç kullanan varmı _?
bir aracın yağ yaktığını anlamak çok kolay yağ yakan araba eksozdan (siyah renk) duman çıkarır
O zaman bzim arabalar yğ yakmıyor

abi eksozdan duman bile çıkmıyor ki yaa