Gönderen Konu: kompakt makineyle 3-5 fotoğraf  (Okunma sayısı 5888 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
kompakt makineyle 3-5 fotoğraf
« : Haziran 12, 2010, 20:35:17 »
bu sitedeki aydın donuk, mesut akın, ali yıldırıl ve son olarak tunç kardeşim yüzünden fotoğrafçılığa sarmış durumdayım..bu gidişle bana d-slr makina aldırcaksınız :P şu an mevcut makinemle (sony t-50) bol miktarda resim çekiyorum, facebookta yukarda ismi geçen abilere mesaj attım yorumlamalarını istedim çalışmaları, sonra siteye koymamım daha doğru olacağını düşündüm, resimlerde bilgisayarla oynama var, ama öyle kocaman oynamalar değil, bildik fotoğraf düzenleyici programlarla (hem de windowsun) auto fix fonksiyonunu kullanarak ve biraz da saturation arttırarak elde ettiğim fotoğraflardır..umarım saçmalamamışımdır, ben beğendim çünkü :P

en çok bunu sevdim ben, güneş gözlüğü camından çektim;
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

kompakt makineyle 3-5 fotoğraf
« : Haziran 12, 2010, 20:35:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: kompakt makineyle 3-5 fotoğraf
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2010, 21:38:59 »
Türkayım eline gözüne sağlık o makinaya göre güzel kareler sondan 4. sanırım suların hareketi mavi üzeri beyaz çok güzel olmuş bu gidişle sen slr makina da alırsın ;) son kare güzel farklı bir kadraj olmuş  gözlükten
benden  :alkis:
birde şu fotoğrafları 1024x768 yükleseniz insanlar sıkılmadan tek tek incelese daha iyi olur  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2010, 21:45:08 »
oh :D umudumu kesmiştim yorum yapılmayacak bu konuya diye :D arada güncellesek mi ne yapsak :P

abi yorumun için çok sağol eline sağlık, o bahsettiğin suların hareketi meleğin çalışması :P ben tekneden atlarken çekmişti :P

slr makina düşünüyorum gerçekten, sony kullandığım için sonye karşı bir sempatim var, slr değil de sony r1 diye bir makina var sanırım ali yıldırım abi de o makinayı kullanıyor, ya öyle birşey ya canon ya da nikon düşünüyorum, seneye yıl içinde alırım heralde biraz daha sararsam :(

gözlük olayında hiç beklemiyordum bu kadar güzel olacağını :) gerçekten hoş oldu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2010, 22:25:01 »
fotoğrafları göremiyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2010, 22:26:50 »
Şimdi görmeye başladım eline sağlık biraz daha çalışırsan daha da güzellerini çekeceğine eminim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2010, 22:30:37 »
Şimdi görmeye başladım eline sağlık biraz daha çalışırsan daha da güzellerini çekeceğine eminim
teşekkür ediyorum fotoğraf çözünürlükleri biraz büyük geç açılır, fotoğraflar bozulmasın diye böyle ekledim, yoksa genelde küçültüyorum, mb olarak çok büyük değiller ama kotada sıkıntı yaratmazlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2010, 22:43:52 »
Türkayım eline sağlık kardeşim :) sen al bitane D-SLR makina bak keyfine ozaman istediğin gişbi fotoları çok daha iyi çekersin emin ol, kadrajlarda çok azda olsa kusurlar var ancak kompakt makina için gayet başarılı kareler, ilk fotoda kadraj biraz daha yukarda olmalıydı bence :)

5. fotoğrafta ise D-SLR makina olsaydı f değeri yada pzolama süresiyle oynar o suyun ucununda görünmesini sağlardın ama kompakt makinada olmuyor tabiki

6. cı fotodada kadraj aşağıya kaymış biraz

7. cıda göbeği mi kalçasımı ne çıkmış birinin :)

10. fotoda yakalamak istediğin pozu yakalamışsın ancak o suların daha iyi görünmesi için D-SLR makina olsa pozlama süresini hızlı ayarlardın ve daha keskin yakalardın, yada pozlama süresini biraz uztarak suyu pamuk gibi gösterebilirdin bence sen al bi D-SLR :D

genel anlamda güzel kareler sen bu işi çözersin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2010, 23:15:40 »
abilerim yorumlarınız gerçekten çok çok önemliydi teşekkür ediyorum :D :alkis: biraz daha bu makineyle devam edeyim ama kesin alayım bir tane d-slr o konuda da bolca yardımınızı isticem, nasıl bir lens, nasıl bir gövde vs..f değeri konusuna da kıl oluyorum..makina kendisi ayarlıyor, ekranda da ayarladığı değeri gösteriyor ama benim ayarlamama izin vermiyor, sinir bozuyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2010, 23:18:25 »
Türkayım fotograflar gerçekten cok güzel objektifine kurban :D d-slar makına alınca o makınayı bana sat cunku 5.0 megapıksel samsungtan sıkıldım yahu  :P    :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2010, 23:27:46 »
Heyt koçum kim tutar seni be :D Çoh hoş olmuş focusuna sağlık :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2010, 23:31:21 »
Türkayım fotograflar gerçekten cok güzel objektifine kurban :D d-slar makına alınca o makınayı bana sat cunku 5.0 megapıksel samsungtan sıkıldım yahu  :P    :D :D
kardeşim itin olsun makina ya :D
Heyt koçum kim tutar seni be :D Çoh hoş olmuş focusuna sağlık :D
he heey :D sağol len :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2010, 00:12:54 »
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2010, 00:21:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2010, 00:33:55 »
benim eserlerimi de koymuşsun :D neyse ayrı gayrı yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2010, 00:35:30 »
Ben yorumlarımı gnelliyerek facebook üzerinden yapmıştım ama burada Mesut detay bilgi vermiş. Birde butür manzaralarda üç ya da dört kare ile panaromik deneyebilirsin daha güzel sonuçlar elde edebilirsin ama kompak makine ışık ayarına izin vermiyorsa deneme :) Sen önce SLR-Like bir makine al biraz macro biraz manzara çalış sonra D-SLR alırsın acele etme (hevesin kaçarsa yatırım boşa gitmesin).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 14, 2010, 00:42:19 »
benim eserlerimi de koymuşsun :D neyse ayrı gayrı yok :D
belirttim de senin çektiğini :D
Ben yorumlarımı gnelliyerek facebook üzerinden yapmıştım ama burada Mesut detay bilgi vermiş. Birde butür manzaralarda üç ya da dört kare ile panaromik deneyebilirsin daha güzel sonuçlar elde edebilirsin ama kompak makine ışık ayarına izin vermiyorsa deneme :) Sen önce SLR-Like bir makine al biraz macro biraz manzara çalış sonra D-SLR alırsın acele etme (hevesin kaçarsa yatırım boşa gitmesin).
çok kısıtlı izin veriyor ali abi :( slr-like mantıklı iş abi haklısın..biraz alışayım, belki de yeterli gelecek slr almıcam bile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 14, 2010, 00:56:09 »
belirttim de senin çektiğini :D çok kısıtlı izin veriyor ali abi :( slr-like mantıklı iş abi haklısın..biraz alışayım, belki de yeterli gelecek slr almıcam bile..

Eğer hevesin kaçmaz devam etmek istersen yeterli kalmayacağını garanti edebilirim ama bu işin bir tarafıda bütçe tabiki. D-SLR alıp 18-75 lens ile bu iş olmaz bu nedenle benim gibi SLR-Like'ta kalabilirsin :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 14, 2010, 00:57:04 »
Sony alfa serisi çok iyi ve fiyatıda uydun, tavsiye ederim valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2010, 00:59:07 »
ali abi senin resimler de muhteşem ama, yeterli gelmese bile yeterli gelir onlar :D bir de şu anda lens hakkında bilgim inanılmaz az ben kendimi biraz geliştirmeliyim..slr-like almasam bile eski ikinci el bir nikon (ya da canon) gövde alıp, 18-75 lens ile başlarım bu işe (r1den ucuz oluyor hatta :D )

Sony alfa serisi çok iyi ve fiyatıda uydun, tavsiye ederim valla
düşünmüyor değilim kemal abi, zaten sonye karşı bir sempatim her zaman olmuştur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2010, 01:21:52 »
Türkay onu alırım sonra buna geçerim deme hiç,hedefini ve amacını belirle sonra ne istediğinden emin ol sonra makinayı seçersin,iş bütçe işi ucuz değil makinalar. yarın öbür gün sıkılırım dersen slr ile devam et, ama yok ben kararlıyım deklanşöre basınca perdenin sesini duyayım,objektifle zoom yapayım,enstantane ayarıymış perde ayarıymış yok iso değerleriymiş... uğraşmak istiyorum dersen objektifine kurban :D al sende 2. el bi d-slr makina bak keyfine benim gibi :P
uzun arama tarama hedef seçme + maliyet politikaları sonucu 2. el bi canon 400 D aldım oldukça memnunum,ama objektif yetmemeye başladı mali işleri düzene koyunca objektifi değiştirmeliyim....
sen yinede devam et yoluna,rast gele
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new