0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konunun başlığını okudum, heh dedim, Yasemin Hanımlar ikiye çıktı Ama bilgilendirici yazı değilmiş.Bırakmak isteyen herkes bırakabilir.Ben bırakmak istemiyorum Bir hastalık filan çıksın sonra bırakırım [/quote]Bence konu maalesef bu kadar basit değil.Sigaraya bağlı bir hastalık çıkarsa sigarayı bıraksan bile yaşamanın pek bir anlamı kalmıyor çünkü ya kalp krizi geçirip ölüyorsun ya akciğer kanserinden en fazla 1-2 yıl yaşıyorsun (sürünerek) ya da KOAH olup 5-6 bilemedin 10 yıl sonra boğularak ölüyorsun (bu arada vücudunun başka deliklerinden nefes almaya çalışıyorsun).Sigarayı bırakmaya gelince; çeşitli ilaçlar var veya nikotin bantları bunların faydaları var ama olay iradede bitiyor. Bütün bunlara rağmen ben de sigara içiyorum ama yakında bırakmayı düşüyorum.
Konunun başlığını okudum, heh dedim, Yasemin Hanımlar ikiye çıktı Ama bilgilendirici yazı değilmiş.Bırakmak isteyen herkes bırakabilir.Ben bırakmak istemiyorum Bir hastalık filan çıksın sonra bırakırım [/quote]bilgilendirici mesaj atmadım. cünki, sorduğum soru insanlar sigarayı bırakamazlar mı bırakmak mı istemezler. hastalık falan da cıkmasın canım ayrıca.
Konunun başlığını okudum, heh dedim, Yasemin Hanımlar ikiye çıktı Ama bilgilendirici yazı değilmiş.Bırakmak isteyen herkes bırakabilir.Ben bırakmak istemiyorum Bir hastalık filan çıksın sonra bırakırım [/quote]Herkesi benle kıyaslama Dağhan
Ben hiç içmedim. Eşimde içmiyor. Ailemde içmiyor.. Gebermek için üstüne para vermeye hiç niyetimde yok.Beş altı yaşlarımda iken rahmetli dedemin sigara paketini aşırıp evin arkasında arkadaşlarımla tellendirme teşebbüsümüz olmuştu. Öksürük seslerimize dedem yetişip okkalı bir tokat oturtmuştu ki kendisi beni çok severdi ve herkese karşıda kollar suçlarımı bile üstüne alırdı.. Nur içinde yatsın.. Ellerine sağlık.. İyikide pataklamış beni..[/quote] İlahi Mertol Bey, Siz çok yaşayın emi İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız toprak, hava, su bile böylesine kirli iken, kirleten insanlarımız varken,yediğimiz içtiğimiz herşey hormonlu iken söyledikleriniz ne kadar da doğru Rahmetli Dede'niz nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun! Bakın o zaman bile sigaranın zararını bilip size karşı çıkmış. Geçen gün bankada bir işim vardı, sıra beklerken biraz uzağımdaki bir koltuğa 40 yada 45 yaşlarında orta boylu bir adam geldi, oturdu. Çenesinin altı dikkat çekecek bir şekilde şişmiş, yüzü mosmor bir adamdı.Hırıltılı bir solunumu vardı ve rahat nefes bile alamıyordu. Öksürmek istiyor öksüremiyor, ne oturabiliyor. ne ayakta durabiliyordu. Gözleri kan çanağı... Sonra bir ara boğazında bir gazlı bez gördüm, belliydiki adam gırtlak kanseriydi ve boğazına yerleştirilmiş butona basarak konuşuyordu. Üzüldüm daha çok genç biri, buyaşta, bu şekilde bir yaşamı kendi elleriyle mahvetmişti. Şimdi giden sağlığını tüttürdüğü sigaralar geri getirebilir mi??? Nefes almanın değerini bir kere daha anladım ve sigara içmediğim için kendimi ve beni yetiştiren ailemi bir kere daha taktir ettim. Lütfen Arkadaşlar! Sigara içmeyin, sağlığınızı düşünün ve size emanet verilen bu bedeni bu şekilde harcamayın.
arkadaşlar 03/06/2007 tarihi gece saat 11 itibariyle sigara ile yollarımızı ayırdık. yaklaşık bire buçuk aydır bu tarih üzerinde karar kılmıştım. ve o gün gerçekleştirdim. şuanda çok az bir süre geçti ama kendimi inanın daha iyi hissediyorum. (en çokta sabah uyandığımda ağzımdaki o sigara kokusunun olmaması )inşallah bundan sonrada tekrar bir içmeye başlama olayı olmayacak. aracımda kesinlikle içmiyor ve içirtmiyordum sigarayı arabam hala ilk günkü gibi tertemiz ama ciğerlerimi bilmiyorum ne alemde [/quote]SİZİ TEBRİK EDİYORUM. UMARIM BAŞLAMAZSINIZ. YANLIZ KAFAMA BİR SORU TAKILDI NİYE 3 HAZİRAN YANİ AY BASI 1 HAZİRAN FALAN OLABİLİRDİ.
SİZİ TEBRİK EDİYORUM. UMARIM BAŞLAMAZSINIZ. YANLIZ KAFAMA BİR SORU TAKILDI NİYE 3 HAZİRAN YANİ AY BASI 1 HAZİRAN FALAN OLABİLİRDİ. [/quote]Teşekkürler Tuba Hanım. 3 haziran şundan dolayı oldu haziranın 2-3 tarihlerinde açıköğretim final sınavları vardı ve bu sınavların bitim günü olan 3 haziranı seçtim kendime. sınav öncesi sigara içmeyi çok seviyordum da ondan önce bırakırsam hiç iyi hissetmeyecektim kendimi
arkadaşlar 03/06/2007 tarihi gece saat 11 itibariyle sigara ile yollarımızı ayırdık. yaklaşık bire buçuk aydır bu tarih üzerinde karar kılmıştım. ve o gün gerçekleştirdim. şuanda çok az bir süre geçti ama kendimi inanın daha iyi hissediyorum. (en çokta sabah uyandığımda ağzımdaki o sigara kokusunun olmaması )inşallah bundan sonrada tekrar bir içmeye başlama olayı olmayacak. aracımda kesinlikle içmiyor ve içirtmiyordum sigarayı arabam hala ilk günkü gibi tertemiz ama ciğerlerimi bilmiyorum ne alemde [/quote]Bende sizi tebrik ediyorum. Biraz belki ilk günler ararsınız ama dayanın sigaranın sizi yenmesine müsade etmeyin. Sağlıklı yaşam gibisi yok. Sigaranın etkilerini üzerinizden atmak için de Yeşil Çay içmenizi öneririm.Yeşil Çay ayrıca insan vücudundan bütün toksinleri ve yediğimiz yiyeceklere eklenmiş antioksidan maddeleri vede meyve-sebzelerdeki hormonları atıyor benden söylemesi. Lipton'un Yasemin'li olanını tavsiye ederim! Yanlız aşırıya kaçmayın günde 2-3 fincan gibi için. Değilse içindeki kafein normal çaya nazaran daha fazla olduğundan uykusuzluk yapıyor. Saygılarımla...