Gönderen Konu: Sigarayı Bırakmak  (Okunma sayısı 2750 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Sigarayı Bırakmak
« : Mayıs 30, 2007, 15:46:38 »
merhaba  toyotoclub üyeleri,
utanarak belirtmeliyim ki sigara içen sade bir vatandasım. kendi kendime sorduğum soruyu sizlerle paylaşmak istedim.sigara içenler, neden bırakamazlar?????
hala onbaşıyım :(

Toyota Club Türkiye

Sigarayı Bırakmak
« : Mayıs 30, 2007, 15:46:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2007, 16:27:22 »
Konunun başlığını okudum, heh dedim, Yasemin Hanımlar ikiye çıktı
Ama bilgilendirici yazı değilmiş.

Bırakmak isteyen herkes bırakabilir.Ben bırakmak istemiyorum
Bir hastalık filan çıksın sonra bırakırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2007, 17:13:54 »
Sen de mi Dağhan, nerden başlarsınız şu illete?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2007, 17:28:54 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ

[/quote]

Bence konu maalesef bu kadar basit değil.
Sigaraya bağlı bir hastalık çıkarsa sigarayı bıraksan bile yaşamanın pek bir anlamı kalmıyor çünkü ya kalp krizi geçirip ölüyorsun ya akciğer kanserinden en fazla 1-2 yıl yaşıyorsun (sürünerek) ya da KOAH olup 5-6 bilemedin 10 yıl sonra boğularak ölüyorsun (bu arada vücudunun başka deliklerinden nefes almaya çalışıyorsun).
Sigarayı bırakmaya gelince; çeşitli ilaçlar var veya nikotin bantları bunların faydaları var ama olay iradede bitiyor.
Bütün bunlara rağmen ben de sigara içiyorum   ama yakında bırakmayı düşüyorum.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2007, 18:19:08 »
bence sigarayı bırakma tamamen isteğe bağlı. insan bırakmayı isterse bırakabilir. bir de bıraktığınız anda bulunduğunuz ortam çok önemli. eğer ortamda sizi destekliyorlarsa ve sigara içilmeyen bir ortamda iseniz daha rahat uzaklaşabiliyorsunuz sigaradan.

yok eğer sigara içilen ortamdaysanız sürekli bırakmanız hiç de kolay değil. çünkü sürekli gözünüzün önünde ve size çok yakın biryerde duruyor.

bunu bizzat yaşadım ben 3.5 yıl kadar sigarayı bıraktım. içmedim. bu bırakma aşamasında günde 2 paket sigara içiyordum ve bir gün bırakmaya karar verdim o günden sonra içmedim. ama yaklaşık 1 yıl önce sırf laf olsun diye (abartmıyorum) tekrar başladım sigaraya niye sigara muhabbetleri çok güzel oluyor diye. ve şimdi tekrar bırakma düşüncesindeyim kendime bir tarihte koydum. o tarih geldiğinde inşallah tekrar sigara ile yollarımı ayıracağım.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2007, 18:27:19 »

[/quote]

bilgilendirici mesaj atmadım. cünki, sorduğum soru insanlar sigarayı bırakamazlar mı bırakmak mı istemezler. hastalık falan da cıkmasın canım ayrıca.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2007, 19:14:16 »
valla kullanmadıgım için bırakma gibi bi sorunumda yok.Benim için sigaraya başlarlar mı ?yoksa başlamazlar mı ? Gibi bi başlık olursa tabi başlamam ne işim olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2007, 19:22:00 »
Arkadaşlar ben sigarayı 03.03.07 tarihinde bıraktım. Allah izin verirse bir daha ömrüm boyunca içmeyeceğim. Hem kendim için hem ailem için hemde sevdiklerim için. Lütfen sizlerde bırakın.
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2007, 22:15:50 »

[/quote]

Herkesi benle kıyaslama Dağhan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2007, 22:56:10 »
Tuba hanım, İnsanlar iradeli ve iradesiz olarak ikiye ayrılır bence, sigarayı bırakamayanlar,
ikincisi diye düşünüyorum. Yeşilaycı bir ailenin kızıyım dolayısıyla bende yeşilaycıyım. Ha bunu söylerken ailem bu konuda hiçbir yasaklama getirmemiştir. Salonumuzda biz içmesekte içen bir misafirimiz gelince ikram ettiğimiz bir kaç marka ki bir aralar sigara karaborsa satılırdı, Bafrasın'dan, Gelinciğine, Malbora'dan tutun, Camel'ine, istediğiniz kadar sigara çeşitleri vardı. Misafir gelip gittikten sonra bile o sigaralık orada dururdu. Annem ve babam misafirliğe gittiklerinde yine aynı. Yani içmeyin diye bir kelime duymadığım gibi, içinde dememişlerdir. Ağabeylerimle birlikte bir gün annemlerde evde yokken denedik    sigaralar yarıya bile gelmemişti tadını begenmedik ve bir daha da içmedik. İçemezmiydik ama içmedik...
İnsan gerçekten isterse bırakır. Hele artık sigaranın ölüm getirdiği bir gerçek ve bunu televizyonlar, radyolar, sağlık siteleri, bangır bangır bağırırken hala içiyorsanız bu size kalmış bir durum maalesef.
Hadi erkekler içiyor ama bir bayanın eline hiç yakıştıramıyorum. Hele de bunu sokak ortasında yolda giderken bile içiyorlar bu bana çok abes geliyor. Üzgünüm ama bu benim şahsi görüşüm. Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2007, 00:20:56 »
Bence insanin iradesi bu konuda onemli ama bide sigarayi ne kadar zamandir iciyorsunuz buda onemli uzun zamandir icenlerin birakmasi biraz daha zor olur gibime geliyor Ben Allahtan icmiyorum icmeyide dusunmuyorum insallah bi gun herkez bu illetten kurtulur sigaraya hem para verip hem zehirlenmek bana sacma geliyor bide benim merak ettigim aranizda o sigara ustlerindeki yazilardan etkilenip birakan oldumu ?
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2007, 00:47:23 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Ben hiç içmedim. Eşimde içmiyor. Ailemde içmiyor.. Gebermek için üstüne para vermeye hiç niyetimde yok.

Beş altı yaşlarımda iken rahmetli dedemin sigara paketini aşırıp evin arkasında arkadaşlarımla tellendirme teşebbüsümüz olmuştu. Öksürük seslerimize dedem yetişip okkalı bir tokat oturtmuştu ki kendisi beni çok severdi ve herkese karşıda kollar suçlarımı bile üstüne alırdı.. Nur içinde yatsın.. Ellerine sağlık.. İyikide pataklamış beni..
[/quote]

İlahi Mertol Bey, Siz çok yaşayın emi  İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız toprak, hava, su bile böylesine kirli iken, kirleten insanlarımız varken,yediğimiz içtiğimiz herşey hormonlu iken söyledikleriniz ne kadar da doğru  Rahmetli Dede'niz nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun! Bakın o zaman bile sigaranın zararını bilip size karşı çıkmış.
Geçen gün bankada bir işim vardı, sıra beklerken biraz uzağımdaki bir koltuğa 40 yada 45 yaşlarında orta boylu bir adam geldi, oturdu. Çenesinin altı dikkat çekecek bir şekilde şişmiş, yüzü mosmor bir adamdı.
Hırıltılı bir solunumu vardı ve rahat nefes bile alamıyordu. Öksürmek istiyor öksüremiyor, ne oturabiliyor. ne ayakta durabiliyordu. Gözleri kan çanağı... Sonra bir ara boğazında bir gazlı bez gördüm, belliydiki adam gırtlak kanseriydi ve boğazına yerleştirilmiş butona basarak konuşuyordu. Üzüldüm daha çok genç biri, bu
yaşta, bu şekilde bir yaşamı kendi elleriyle mahvetmişti. Şimdi giden sağlığını tüttürdüğü sigaralar geri getirebilir mi??? Nefes almanın değerini bir kere daha anladım ve sigara içmediğim için kendimi ve beni yetiştiren ailemi bir kere daha taktir ettim.
Lütfen Arkadaşlar! Sigara içmeyin, sağlığınızı düşünün ve size emanet verilen bu bedeni bu şekilde harcamayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2007, 09:03:05 »
bu yaşıma kadar bu arada yaşım ayın 4 de 29 olacak degısık zamanlarda sıgara ıctım ama hıc bır zaman tıryakı olmadım yanı ıcmeden 2 veya 3 ay durabılıyorum ama bazen gunde 2-3 tanede ıcebılıyorum hıc bır zaman sıgarayı hayatımda aramadım ama ara ara ıctım
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2007, 14:58:01 »
Yasemin hanıma yüksek dozda nikotinle katılıyorum.    

Her neyse. Bir meslektaşım, kurum müdürüm 52 yaşında ve 2. liglerde kendi zamanında top koşturmuş bi futbolcu.  Daha sonra bırakarak (her ne sebepten o kadarının bilmiyorum)  memuriyet hayatına atılmış ve 25 yıldır da çalışıyor. Ve 25 yıldırda sigara içiyordu. Geçtiğimiz Nisan ayında 1 yıl oldu sigarayı bırakalı. Tam 1 ay bi sinir küpünü çekmek zorunda kaldık. Yanında sigara da içtik afedersiniz gebe kadınlar gibi "midem bulanıyo şunu yanımda içmeyin" dedi. Rizeli olması nedeni ile sırf dem olarak çay içen bu kişi tabiri caizse imamın abdest suyu gibi çok açık çay içti sigarayı bıraktığı günlerde. Zamanla sinirleri yatıştı, çayının demini artırmaya başladı. Kendine geldi yavaş yavaş. Hala halı sahalarda forvet oynuyor ve spor yapıyor ve harika goller atıyor. Kendimi süper hissediyorum diyor. Bazen okula gelip dayanamadım akşam içtim sigara. Ama ne içtim bilemezsiniz. Daha bir yıl içsem istemem yani o kadar. Meğer rüyasında görmüş.    

Yani kısacası işte irade. Bu kişi günde 2.5 paket sigara içiyodu. Ben kendim şahit oldum.

İsteyince bırakılıyomuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2007, 23:20:48 »
Bırakamamak diye bir şey yoktur. Bırakmamaya bulduğunuz kulplar vardır. Kapalı mekanlarda, kamu kurumlarında, şirketlerde, restoranlarda, adliyelerimizde sigara içenlere, cezasını uygulamayan tiryaki yöneticilerimize de acil şifalar diliyorum.

Toyotamın da beniim de içim tertemiz, onun küllüğü, benim cüzdanım bozuk para dolu.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2007, 11:30:18 »
Bence ortam çok onemli, yakın arkadaşlarımın hiç biri içmio. Ayrıca içen biri bizimle aynı ortama girince utanıyor sıkılıyor.Yani bırkmaya karar verip boyle bi ortama girin derim  Biz dövercesine bakıyoruz zira sigara içene

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #16 : Haziran 06, 2007, 14:54:34 »
arkadaşlar 03/06/2007 tarihi gece saat 11 itibariyle sigara ile yollarımızı ayırdık.
 yaklaşık bire buçuk aydır bu tarih üzerinde karar kılmıştım. ve o gün gerçekleştirdim. şuanda çok az bir süre geçti ama kendimi inanın daha iyi hissediyorum. (en çokta sabah uyandığımda ağzımdaki o sigara kokusunun olmaması )

inşallah bundan sonrada tekrar bir içmeye başlama olayı olmayacak. aracımda kesinlikle içmiyor ve içirtmiyordum sigarayı arabam hala ilk günkü gibi tertemiz ama ciğerlerimi bilmiyorum ne alemde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • tubakan.blogcu.com
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #17 : Haziran 06, 2007, 14:59:55 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
arkadaşlar 03/06/2007 tarihi gece saat 11 itibariyle sigara ile yollarımızı ayırdık.
 yaklaşık bire buçuk aydır bu tarih üzerinde karar kılmıştım. ve o gün gerçekleştirdim. şuanda çok az bir süre geçti ama kendimi inanın daha iyi hissediyorum. (en çokta sabah uyandığımda ağzımdaki o sigara kokusunun olmaması )

inşallah bundan sonrada tekrar bir içmeye başlama olayı olmayacak. aracımda kesinlikle içmiyor ve içirtmiyordum sigarayı arabam hala ilk günkü gibi tertemiz ama ciğerlerimi bilmiyorum ne alemde
[/quote]

SİZİ TEBRİK EDİYORUM. UMARIM BAŞLAMAZSINIZ. YANLIZ KAFAMA BİR SORU TAKILDI NİYE 3 HAZİRAN  YANİ AY BASI 1 HAZİRAN FALAN OLABİLİRDİ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #18 : Haziran 06, 2007, 15:18:32 »
Alıntı yapılan: Tuba Akkır Kandemir
SİZİ TEBRİK EDİYORUM. UMARIM BAŞLAMAZSINIZ. YANLIZ KAFAMA BİR SORU TAKILDI NİYE 3 HAZİRAN  YANİ AY BASI 1 HAZİRAN FALAN OLABİLİRDİ.
[/quote]

Teşekkürler Tuba Hanım. 3 haziran şundan dolayı oldu haziranın 2-3 tarihlerinde açıköğretim final sınavları vardı ve bu sınavların bitim günü olan 3 haziranı seçtim kendime.

sınav öncesi sigara içmeyi çok seviyordum da ondan önce bırakırsam hiç iyi hissetmeyecektim kendimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Sigarayı Bırakmak
« Yanıtla #19 : Haziran 06, 2007, 16:39:47 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN

[/quote]

Bende sizi tebrik ediyorum.   Biraz belki ilk günler ararsınız ama dayanın sigaranın sizi yenmesine müsade etmeyin. Sağlıklı yaşam gibisi yok. Sigaranın etkilerini üzerinizden atmak için de Yeşil Çay içmenizi öneririm.
Yeşil Çay ayrıca insan vücudundan bütün toksinleri ve yediğimiz yiyeceklere eklenmiş antioksidan maddeleri vede meyve-sebzelerdeki hormonları atıyor benden söylemesi. Lipton'un Yasemin'li olanını tavsiye ederim! Yanlız aşırıya kaçmayın günde 2-3 fincan gibi için. Değilse içindeki kafein normal çaya nazaran daha fazla olduğundan uykusuzluk yapıyor. Saygılarımla...