Gönderen Konu: AE101 Aracımı biraz yükseltmek istiyorum .Yardım lütfen  (Okunma sayısı 26774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar

Benim burada danışmak ve bilgi sahibi omak istediğim konu aracımın arka kısmını biraz yükseltmek ile ilgili.

Aracım 98 model 1.6  corolla xei. Sanırım aracın helezon yayları zamanla yüksekliğini kaybetmiş.Yani kısacası aracın arka kısmı alçak olduğu için birkaç kere aracın altını sürttüm.Ben aracı yaklaşık 3 cm kadar yükseltmek istiyorum.Helezon yayların değiştirilmesi ne kadar etkili olur bilemiyorum.Aracın helezon yayların üstüne takoz koyup yükselttirenlerde var.

Tabii benim istediğim fazla bir yükseklik değil .Aracın estetik görünüşünüde bozmak istemiyorum.Yaklaşık 3 cm yükselmesinin yeterli olacağını düşünüyorum

Bu konu ile ilgili bana görüş ve önerilerinizi yazarsanız çok memnun olacağım.
Efsane Limited

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: AE101 Aracımı biraz yükseltmek istiyorum .Yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Haziran 10, 2010, 23:26:14 »
aracın km sini merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2010, 23:31:40 »
km 121 bin
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2010, 23:40:52 »
Erdinç bey aracın yandan çekilmiş net bir fotoğrafı varmı acaba bir bakalım orjinalinden çokkmu düşük duruyor, belki helezon yaylar özelliğini yitirmiştir sizinde dediğiniz gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2010, 23:42:41 »
aracın altını sürtmekle helozon yayının hiç bir alaksı yok ve 121 km de  diyorsunuz  helozon yayı kolay bozulan bir şey değilki üstelik aracınızın görüntüsü fotoğraftaki yani gayet normal.
Aracı yukseltme fikrini size bir tamircimi önerdi arac ön ve arka itibari ile dümdüz durur doğrusu budur fakat sizin corollanız fazla yüke maruz kalıp ezildiyse ki corolla ezilmez doğrusu ilk defa böyle bir şikayet duyuyorum amortisörler eskimiş özelliğini yitirmiş olabilirmi _?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2010, 00:25:01 »
Bilemiyorum ama  arkaya 1 kişi bindiği zaman lastik ile yarım yada 1 cm kalıyor.Bu bence normal değil.

Aracın en son resimlerini koyacağım birazdan
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2010, 00:28:15 »
aracın altını sürtmekle helozon yayının hiç bir alaksı yok ve 121 km de  diyorsunuz  helozon yayı kolay bozulan bir şey değilki üstelik aracınızın görüntüsü fotoğraftaki yani gayet normal.
Aracı yukseltme fikrini size bir tamircimi önerdi arac ön ve arka itibari ile dümdüz durur doğrusu budur fakat sizin corollanız fazla yüke maruz kalıp ezildiyse ki corolla ezilmez doğrusu ilk defa böyle bir şikayet duyuyorum amortisörler eskimiş özelliğini yitirmiş olabilirmi _?

Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2010, 00:37:37 »
oooh yüksek bile ya :D abi orjinali budur bunun..burnu havada durur o da normaldir..takoz koyarak vs yükseltme fikri ise yanlış (ustanız bir şey olmaaaz yapalım diyecektir) aracın yol tutuşuna olumsuz etki eder..sürten şey de altı değil plastik tozluklar..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2010, 00:45:07 »
benim aracın arkasına biri bindiği zamanda çöküyor  2 kişi binerse lpgde kalkması baya bi zor oluyor bence aracınız gayet normal ama tanıdığınız toyota sahiplerinin aracına binipte test edebilirsiniz.fakat takoz koydurmanızı hiç tavsiye etmem aracınızın gönyesini bozmayın bir şey yapılacaksa helozon yayını değiştirin .sorundan kesin emin olun amortisörlerdende olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2010, 23:39:19 »
Arkadaşlar teşekkürler önerileriniz için.Şimdi japon otomobilleri servisine gidip sorun helezonmu yoksa amortisörmü baktıracağım.

Sanırım helezon yada amortisör ömrünü tamamladı yani direncini kaybetmiş.Arkada 70 kiloluk bir kişi ile lastikler çamurluğa bu kadar yaklaşıyorsa 2 kişi bindiğinde biryere gidemem demektir.

Sanırım yeni yay ve helezonlar yüke karşı çok dirençli olacağı için işe yarayacaktır diye düşünüyorum

Öneride bulunan herkese teşekkürler.

Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2010, 23:45:03 »
Bu arada AE101 orijinal helezon yay ve amortisörlerin fiyatı nedir bilne varmı?
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2010, 23:51:44 »
orjinal yay 60 lira gibi bir rakam duymuştum ben yaylarımı değiştirirken ama tane fiyatı mıdır çift midir inanın bilmiyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2010, 08:39:21 »
Bende bir zamanlar aracı yükseltmek için etrafımdaki arkadaşlara danışıyordum :) Arkadaşlar diyo sen delimisin millet arabyı yere yaklaştırmak için yayaları kesiyor v.s v.s yapıyor sen yükseltmeye çalışıyorsun. Beni bir tek TCT de anlayanlar oldu sanayaide böyle konuşunca uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
Efsanemin arka helezonları değiştirdim
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2010, 22:48:51 »
Arkadaşlar sizlerinde önerilerinden yola çıkarak Efsanemin arka helezonları değiştirdim.Aracın arka kısmı yaklaşık 3.5 cm yukarı kalktı.Ve gerçekten dediğiniz gibi arka helezonlar direncini kaybetmiş gittiğim yerdeki usta detayları ile gösterdi.Yeni helezonlar hemen çökmüyor .Test ettik.Bu arada taktırdığım helezonlar orijinal.Tanesi 110 TL.

Gittiğim yer yeni açılan bir yer ama çok ilgili ve alakalılar.O kadar ki aracımın debriyajının yukarda olduğunu farketti  ve boşluğu aldı hemen.Başka bir yerde olsa sizin illaki söylemeniz gerekir onada para alırlar.Ve aracın her detayını söylüyorlar.Göstererek.

Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2010, 22:55:53 »
yok canım bir hata var bu işte..ben hiç bu kadar yüksek ae101 görmedim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 12, 2010, 22:57:35 »
yok canım bir hata var bu işte..ben hiç bu kadar yüksek ae101 görmedim..

Arkadaşım sen rahat ol .Gördünmü efsaneyi orijinal helezonlar ile
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
« Yanıtla #16 : Haziran 12, 2010, 22:59:02 »
benim tamirci bana getir arabayı kıçını yükseltiriz dedi lastikleri değiştirince gidiceğim foto çekerim.
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsane Limited
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 12, 2010, 23:06:57 »
Taner arkadaşım lastikleri değiştirince bakalım fark nasıl olacak .
Ama lastikleri değiştirmeden önceki halinide çek.

Bu arada gittiğim yerdeki usta takoz ile yükseltmeleri önermiyor.
Sebebi ise hem aracın aeodinamiğini bozuyor hemde yay özelliğini kaybettiği için koyulacak takoz  aspirin çözüm oluyor
Efsane Limited

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 12, 2010, 23:11:41 »
Arkadaşım sen rahat ol .Gördünmü efsaneyi orijinal helezonlar ile
tabii ki gördüm :D sıfır alındı şu an bindiğim araba, 98den beri bizde..ben hiç bu kadar yüksek görmedim bizimkini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2010, 02:24:45 »
Bende tam 11 yıl 96 ae101 e bindim hiç bu kadar yükseğini görmedim buyrun eski araçdan bi resim haala aklım onda  :-[

..::тcт αηкαяα::..