0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sakin ve bilinçli araç kullanımı hem can emniyeti hem yakıt ekonomisi açısından son derece önemli bir olgudur. 90 km süratle gitmenin esprisini anlamamış olan bir çok insanımız var. Yol boş neden basmayayım diyor. Oysa boş sandığı o yolda yüksek hızlarla seyretmesi halinde karşısına onlarca tehlike çıkabileceğini hiç düşünmüyor. Otoban kenarlarında tel örgü olması rağmen hız sınırı 120 km saat. Bunun bile bir çok nedeni var. Şunu unutmayalım ne kadar hız o kadar tehlike ve fazla yakıt demektir. Hayat memat meselesi değilse lütfen biraz hız keselim. Her yol üzerinde "hız felakettir" diye uyarılar olmasına rağmen aldırış etmiyoruz. Bu tür uyarılar başkaları için değil bizzat bizim için var. Hayatımız bir trafik kazasına kurban edilecek kadar ucuz değil. Biraz dikkat edelim. Hem sağlığımız hem cebimiz için araçlarımızı sakin kullanalım.
Serkan bu faydali paylasim icin bir alkisi hakettin. Sagol.Prof. calismasi demissin, bu adamcagiz kendisi hesaplayip bulmadi herhalde.Bu bilgiler kamuya malolmus, hakkinda kitaplar yazilmis artik.Insallah kendisi sahiplenmiyordur...
ben aracımı bu bilgiler çercevesinde kullanıyorum benim için en önemli olan burada filtreler sürekli kontrolünü yapar temizler olmadı gerekli zamanlarda belli km aralığında yenisi temin ederim..aracımı 60.000 km aldım ve 12.500 km dir aracım yakıt sarfiyatı fabrika verilerini kesinlikle geçmemiştir..aksine öneriler çercevesinde düşmüştür..şehir içinde 100 km 8.8 lt .9.2 lt 9.4 lt 9.6 lt e-12 hb corolla tam otomatik vites..raçta ekstra hiçbir donanım yoktur..marşpiyel rüzgarlı jant vs... vs.. paylaşım daha teşekkürler..
paylaşım için teşekkürler. bunlara ek olarak;- benzinden alınan %67 (yanılmıyorsam) vergi oranını %30'a düşürmek aracınızın yakıtını %50'den aşağı çeker.
Paylaşım güzel fakat bence bilgiler yeterli değil. Hangi araç kliması 100Km.de ve benzinlide 1-2Lt., dizelde 2-3 Lt. yakıt tüketimini arttırıyormuş pek anlamadım açıkçası. Aracı idealden düşük vitesde (yüksek devir) kullanmak yakıt tüketimini arttırır fakat idealden yüksek vitesde (düşük devir) tüketimi arttırır. Diğer bilgiler ve çok daha fazla detay zaten sitemizde de paylaşılmıştı. Tabi bunları her daim hatırlamakta fayda var. Fakat bu çalışmada referans değerler vs. de açıklanmalıydı ki bilimsel bir anlam içersin. Tüm bunların yanında özellikle büyük şehirlerde sadece trafiğe çözüm bulmaları, tüm bunlardan çok daha fazla yakıt tasarrufu sağlar bence. Sadece köprü gişelerinde oluşan trafiğin yakıt tüketimine etkisinin, köprülerden elde edilen gelirin çok daha fazlası olduğunu bilin. Paylaşım için teşekkürler.