Gönderen Konu: Corolla Titreme Sorunu  (Okunma sayısı 22473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Corolla Titreme Sorunu
« : Haziran 09, 2010, 00:36:14 »
merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katılmış bir üyeyim. 1 ay kadar önce 2005 model corolla terra hb otomobil satın aldım.Önceden 2004 model ford focusum vardı. Araçtan genel olarak memnunum. Ancak canımı sıkan bir iki mevzu var. Aracımda fiat punto ve linealarda bulunan çok kollu jant kapağı bulunuyor.Araçta camlar kapalıyken sıkıntı yok ancak, camları açtığımda aşırı derecede rahatsız edecek şekilde jant kapağı gürültüsü geliyor. (çukurlara girildiğinde vs mekanik bir gürültü). Orjinal jant kapaklarını taksam bu gürültüler yok olurmu, zira camlar açıkken sürüş keyfim sıfıra indi.

En önemli sorunum ise titreme sorunu. Bu titremeyi motor titreşimi olarak nitelendiriyorum ama eminde değilim. Kısaca bahsedeyim, yüksek hızlara çıktığımda (110 kmden sonra) rahatsız edici boyutlarda bir titreşim meydana geliyor. En çok 140 kmye kadar çıkabildim ve titreşime dayanamayıp hız düşürdüm.Sürücü koltuğu titreşimden o kadar etkileniyor ki, masaj koltuğu gibi titreşim yapıyor. Sürücü yanındaki koltuğa oturarak seyahatimde ise ayağımı ileri doğru uzattığımda bariz bir şekilde ayaklarımdan motor titreşimini hissediyorum. Corollalarda böyle bir sıkıntı olması çok canımı sıktı, çünkü çok sağlam ve güvenilir otomobil olarak bilinir. Focusumda bu sorunların hiç biri yoktu. Yüksek hızlarda seyir etmek güvenli ve zevkliydi. Acaba sorun nerden kaynaklanabilir, bu corollanın kronik bir sorunumudur. Çözüm yolları varmıdır. Bu arada aracım lpgli. Tartarini marka lpg kiti mevcut. Km 56,000 kmde ve oldukça temiz kullanılmış bakımlı bir otomobil. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Corolla Titreme Sorunu
« : Haziran 09, 2010, 00:36:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Titreme Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2010, 00:53:20 »
Turan bey vvti motorlar ilk çalışmaya başladıgı zaman 1100 devir civarından başlar (aracınız manuel ise) daha sonra motor ısındıkça devir saatiniz kademeli olarak 650 civarına kadar düşer ve burda sabitlenir (ekonomi içindir herhalde)..Bizim araçlarda devir 650 ye dogru yaklastıkca titreme biraz artıyor haklısınız.
Ama sizin dediğiniz kadar olmuyor.Aracı 6 senedir kullanıyorum 2004 1,6 sol HB 63 bin kmde benimkide temiz kullanıyorum aracım hiçbir zaman bana koltukta göbek dansı attıracak kadar titretmedi...Işıkta falan beklerken bir miktar hissediliyor.Ancak sunuda söyleyeyim lpg de bir miktar sarsıntaya daha fazla olabiliyor.(Benim aracımda BRC lpg var).Ancak sizin dediğiniz 140 kmde  titremeyi ben hiç denk gelmedim buzamana kadar da forumda kimse demedi.Motorun hareket halinde olmadan  650 deki hissedilir sarsıntısını bu aracı kulaanan herkes biliyor..Ben bu aracla 5 vites 6800  devir ibre nin sonunuda gördüm hiç koltugum titremedi.Ancak yol sesi rüzgar sesi derseniz onlar var olmayan araç varmı?..
Turan bey sarsıntıyı azaltmak için aracınızı servise götürdügünüzde boğaz kelebegi ve maf sensörünü temi
zlettirim
Maf sensörü.Hava filtresinin üstünde takılı olan dikdörtegen parça.Bu parçanın temizligini başka kimseye yaptırmayın.Yağsız özel spreyle temizleniyor ve kurulamak için herhangi birşey sürülmüyor.Kendının kuruması beklenıor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2010, 01:04:44 »
Turan Bey,aracınızın daha önceden hasarı mevcut mu?rot-balans ayarlarını ve motor takozlarını kontrol ettirin derim.Corollaların genel problemi rölantide titremesidir fakat bahsettiğiniz hızlarda böle bir olayın oldugunu daha önce hiç duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2010, 01:05:27 »
Tuncay bey teşekkürler yardımınız için. Henüz servise veya bir ustaya götürmedim aracı. En son bakımı 5,000 km önce yaptırılmıştı çünkü. O yüzden bakıma sokmadım henüz. Bizim burda toyota servisi yok, ama güvenilir ve işinin ehli bir usta var ona götürmeyi düşünüyorum. Rölantideki titreme bende zaten var ve makul karşılıyorum bu durumu. Ama yüksek hızlardaki titreşim problemini hiçbir araçta daha görmedim. Uzun yolda seyahet etmek tam bir işkence, sesi vs geçtim de bu titreme olayı çok can sıkıcı, ben sadece koltuğa odaklandım çünkü en çok o şekilde hissediyorum. Ancak direksiyon vs mutlaka onlarda titreme yapıyordur yüksek hızda. Dediğiniz maf sensörüne baktıracağım, birde lpg ayarına baktırtacam, birde rot balans yaptırtayım diyorum. İnşallah çözüm olur bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2010, 01:08:15 »
Önceden sağ kapıdan ufak bir darbesi olmuş, ama motorla ilgili kesinlikle bir işlem görmemiş. Sanırım titreme motordan kaynaklanıyor. Baktıracaklarım listesine motor takozunu da ekliyorum.Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2010, 01:08:31 »
yuksek süratlerde ttireme rot balans ayarından yapar bide benim tofaşta yapıyordu her yeri kazalıydı :) tabiki motor kulaklarını es geçemeyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2010, 01:09:40 »
koltukta titreme var diyorsunuz turan bey.Direksiyonda birsey yok rot  balans ayarları gerektirirmöi bilemem..Bakını maf sensörüne çok dikkat ettirin.O temizlenirken herhangi bir bezle silinmemesi gerekiyor.Hava filtresinin söktürüp  motora giriş yerindeki boğaz kelebegini temizletin aracın lpg ayarlarına baktrın.Ben otobanda hiç yavas kullanmam aracu 6 senedir hiç denk gelmedim inanın..Ne bileyim bu koltugun altında koltugun rayları var onlarda bir sorun olabilirmi..Bakın turan bey yarın aracınızı çalıstırın 1100 civarında başlar biraz bekleyin 650 ye düşer orda sabitler ama hafif sarsıntılı olur eger cok sarsıntılı ise boğaz kelebegi ve maf sensörünüü kesinlikle temizletin faydasını görürsünüz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2010, 01:23:40 »
Tuncay bey, koltuğun kendisinden kaynaklanan bir titreme söz konusu değil, ben koltuğu en bariz örnek olarak verdim, araç rahatsız ön taraftaki yolcuları rahatsiz edecek şekilde titreme yapıyor ayağımı koyduğum zeminden bile titreşim hissediliyor. Koltuk ise dediğim gibi altınızda çok sinir bozucu bir şekilde titriyor. Bende ilk çalıştırmada rölanti 2000 devir civarına çıkıyor. Sonra 700 devir civarına iniyor ve titreme yapıyor.Sonra sürekli rölantide olursa 500 devirlere felan düşüor bu devirlerdeyken çok daha fazla titriyor ama sonra kendini toparlayıp tekrar 700 devir civarına çıkıyor. Ama inanın bu rölanti sorununu hiç dert etmiyorum. Benim için önemli olan yüksek hızdaki titreme.1 ay oldu alalı ama bu sorun  çözülmezse aracımdan çok soğuyacağım ve muhtemelen de satacağım.Hafta sonu ustaya götüreceğim, sonuçları yazarım. Teşekkürler görüşleriniz için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2010, 01:27:25 »
Yok hocam aracınızın lpg ayarlarında birşey var.Aracınız manuel vites ise dediğimi gibi 1100 devirden başlar ve 650 de sabitler oradan aşagı hayatta düşmez.Rölantide bir miktar hissedersiniz ama dediğini kadar değil..Turan bey ben bu aracımı 2005 kasımdan beri kullanıyorum.Bu zamana kadar 4 lastik bir akü birde fren balatası eskittim.Şuan 63 binde.5 vites kırmızı devirleride gördüm ama dediğiniz gbi titremedi.Lpgnin ayarlarına bir baktırın kontrol ettirin lpg enjektörlerini.Aracınızın kesinlikle dediğim yerleri temizlettirin.Devirin normal şartlarda 1100 civarından başlaması gerekir bir sorun yoksa.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2010, 01:32:30 »
tuncay bey benim araç çalıştığında 1000 devir motor ısınınca 900 devire düşüyor dediğiniz gibi 650 falan olmuyor bunun standartı bumu yani 650 deviremi düşmesi gerekiyor _?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2010, 01:38:32 »
gökhan vvt i motorlar dedim akrdeş.Seninli eski kasa ae101  herhalde onlarda farklı 4afe motor kullanıldız.Bizim araçlar ise zze 121 yani sizin motorun çalışma mantıgı farklı..En son devir sizde kaça düşüyor bilmiyorum kardeşim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2010, 11:18:26 »
tuncay bey belki sırası değil ama benim 2006 vvt i otomatik vites aracımda motor ısınınca rölanti devri 600 e kadar düşüyor buda ışıklarda beklerken  titreme yapıyor bu normalmidir. devri arttırabilirmiyiz devir artınca titreme geçermi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2010, 11:53:53 »
tuncay bey belki sırası değil ama benim 2006 vvt i otomatik vites aracımda motor ısınınca rölanti devri 600 e kadar düşüyor buda ışıklarda beklerken  titreme yapıyor bu normalmidir. devri arttırabilirmiyiz devir artınca titreme geçermi

sizin sorun toyotaların kronik sorunu olan maf sensö problemi,hava filtresinin üzerindeki hava akışmetre sensörüyle alakalı temizletmeniz kısa vadede ''belki''düzelmeye sebep olabilir ama değişim olmadan kurtulmanız zor diye biliyorum fiiyatıda epey bi pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2010, 12:03:27 »
120 km hızın üstüne çıkınca benim araçtada titreme sorunu ortaya çıkıyor fakat benimkinin sorunu balans ayarından kaynaklanıyor... inşallah öyledir yani :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2010, 12:15:52 »
anlıyorum tuncay bey motorlarımız farklı  eeee benimki japonyadan gelme biraz da fark olsun dimi ama o kdarda ayrıcalık olsun yani .:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 09, 2010, 12:17:37 »
benim arabada 190 km sürat yapınca bile ok gibi gidiyo araba ama ok gibi gitmesi normal değişmeyen yenilenmeyen parça kalmadı :)

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #16 : Haziran 09, 2010, 12:36:59 »
onu bunu bilmemde toyota yaa zorla zorlayabildiğine :D:D bu arada araçların kataloğunda yazan max. hızlardan neden yol koşullarında daah hızlı gidiyoruz ?
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 09, 2010, 13:50:16 »
Turan bey tüm yorumları okuyamadım ama bilgi veren oldumu bilemiyorum, yüksek süratlerde arkadaşların bahsettiği gibi rot balanstan oluyor ama en çokta jantlarda yamulma varsa oluyor, bir jant lastikçiye gidin ve jantları içten yamulma varmı kontrol ettirin derim, ve bu şekilde sürat yapmaya çalışın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 09, 2010, 13:52:06 »

2006 modeller elektronik gaz kontrollü olduğu için rolanti ayarı yapma şansınız mağlesef yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2010, 22:09:26 »
tuncay bey benim araç çalıştığında 1000 devir motor ısınınca 900 devire düşüyor dediğiniz gibi 650 falan olmuyor bunun standartı bumu yani 650 deviremi düşmesi gerekiyor _?
Fatih bey aracınız otomatikmiş.Otomatik viteste zaten devir 1300 lerden başlıyor 600 de sabitliyordurr.DEvir ayarlarıyla kimse oynayamaz..servis değiştirtebilirmi bilmiyorum
anlıyorum tuncay bey motorlarımız farklı  eeee benimki japonyadan gelme biraz da fark olsun dimi ama o kdarda ayrıcalık olsun yani .:)
He gökan benim araba antep malı çakma.Önce faytondu anca bu hale getirebildik  :D :D :D
2011 d4d Corolla