Gönderen Konu: Corolla Titreme Sorunu  (Okunma sayısı 22471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Corolla Titreme Sorunu
« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2010, 15:01:54 »
Tuncay bey arabam otomatik ve lpg li lpg taktıralı 20000 km oldu bir sorun yoktu enson 90000 bakımında kelebek boğazı temizlendi kısa bir süre sonra bu şikayetim başladı. Rölanti artarken vuruntu hissi var. Sadık usta ya gösterdim maf sensörü temiz ama 4.bobin de kablolarda sorun olabilir dedi. Aracım da benzin pompasının çalışmasını durduran röle vardı onu çıkart lpg ayarı yaptır dedi. Kablo yu devre dışı bıraktılar şikayetim biraz azalır gibi oldu ama hala devam ediyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2010, 15:01:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 12, 2010, 00:43:51 »
Ben ne ilk çalışmada nede sonrasında relanti çalışmasında hiç sarsıntı hissetmiyorum. corolla da  böyle bir genel problem var olduğunu da sanmam.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Haziran 12, 2010, 12:02:17 »
Aracımı bilgisayarlı bir rot balanscıya götürdüm, rot da sorun yokmuş ufak bir oynama varmış onu hallettiler. Lastik balanslarında bir dengesizlik varmış onu giderdiler. (bu işlemler 25 TL)

Sonra ben işi sağlama alayım dedim ve arabayı bir çelik jantcıya götürüm KM (kormetal) marka çelik jant taktırdım. Lastiklere nitrojen bastırdım. Tekrar lastikler balans edildi.

Yol durumu nedeniyle yüksek hızlara çıkamadım 130 km civarı 10-15 saniye kadar gidebildim. Titreme olmadı gibi geldi bana. Ama tam emin olamadım, psikolojik bir iyileşme beklentisinden de kaynaklanabilir bu. İlk fırsatta hız yapıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edeceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 12, 2010, 12:36:54 »
Forumda hız yasak biliyosun. :) o yüzden 130 u geçmemeni öneriyorum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Haziran 12, 2010, 13:30:39 »
Hız yasak olabilir de, Arabada bir sorun varsa ve bunun tespiti için hız gerekiyorsa, yasak ikinci planda kalır kanaatindeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2010, 14:09:32 »
Tuncay bey arabam otomatik ve lpg li lpg taktıralı 20000 km oldu bir sorun yoktu enson 90000 bakımında kelebek boğazı temizlendi kısa bir süre sonra bu şikayetim başladı. Rölanti artarken vuruntu hissi var. Sadık usta ya gösterdim maf sensörü temiz ama 4.bobin de kablolarda sorun olabilir dedi. Aracım da benzin pompasının çalışmasını durduran röle vardı onu çıkart lpg ayarı yaptır dedi. Kablo yu devre dışı bıraktılar şikayetim biraz azalır gibi oldu ama hala devam ediyor
vallahi bizim araçların çogunda var lpg takıldıktan sonra fazlalaşıyor.Bende dün baktım devir 1200-1300 lerden başlıyor ve dengesiz devam ediyor.Çokta kafama takmıyorum 650 lere düşünce cokta dengesiz çalışmıyor çok titremiyor.Bizim araçlarda vvt i larda hepsinde böyle corolla dada verso dada aynı
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 12, 2010, 14:46:45 »
Aracımı bilgisayarlı bir rot balanscıya götürdüm, rot da sorun yokmuş ufak bir oynama varmış onu hallettiler. Lastik balanslarında bir dengesizlik varmış onu giderdiler. (bu işlemler 25 TL)

Sonra ben işi sağlama alayım dedim ve arabayı bir çelik jantcıya götürüm KM (kormetal) marka çelik jant taktırdım. Lastiklere nitrojen bastırdım. Tekrar lastikler balans edildi.

Yol durumu nedeniyle yüksek hızlara çıkamadım 130 km civarı 10-15 saniye kadar gidebildim. Titreme olmadı gibi geldi bana. Ama tam emin olamadım, psikolojik bir iyileşme beklentisinden de kaynaklanabilir bu. İlk fırsatta hız yapıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edeceğim...

Aman dikkat edin.. En azından otobanda cok düzgün ve de çok ileriyi görebildiğiniz bir yerde deneyin bari.. Unutmayalım aşırı sürat felakettir..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Kasım 04, 2010, 15:05:19 »
merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katılmış bir üyeyim. 1 ay kadar önce 2005 model corolla terra hb otomobil satın aldım.Önceden 2004 model ford focusum vardı. Araçtan genel olarak memnunum. Ancak canımı sıkan bir iki mevzu var. Aracımda fiat punto ve linealarda bulunan çok kollu jant kapağı bulunuyor.Araçta camlar kapalıyken sıkıntı yok ancak, camları açtığımda aşırı derecede rahatsız edecek şekilde jant kapağı gürültüsü geliyor. (çukurlara girildiğinde vs mekanik bir gürültü). Orjinal jant kapaklarını taksam bu gürültüler yok olurmu, zira camlar açıkken sürüş keyfim sıfıra indi.

En önemli sorunum ise titreme sorunu. Bu titremeyi motor titreşimi olarak nitelendiriyorum ama eminde değilim. Kısaca bahsedeyim, yüksek hızlara çıktığımda (110 kmden sonra) rahatsız edici boyutlarda bir titreşim meydana geliyor. En çok 140 kmye kadar çıkabildim ve titreşime dayanamayıp hız düşürdüm.Sürücü koltuğu titreşimden o kadar etkileniyor ki, masaj koltuğu gibi titreşim yapıyor. Sürücü yanındaki koltuğa oturarak seyahatimde ise ayağımı ileri doğru uzattığımda bariz bir şekilde ayaklarımdan motor titreşimini hissediyorum. Corollalarda böyle bir sıkıntı olması çok canımı sıktı, çünkü çok sağlam ve güvenilir otomobil olarak bilinir. Focusumda bu sorunların hiç biri yoktu. Yüksek hızlarda seyir etmek güvenli ve zevkliydi. Acaba sorun nerden kaynaklanabilir, bu corollanın kronik bir sorunumudur. Çözüm yolları varmıdır. Bu arada aracım lpgli. Tartarini marka lpg kiti mevcut. Km 56,000 kmde ve oldukça temiz kullanılmış bakımlı bir otomobil. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Turan bey öncelikle merhaba. Bende aracımı alalı 3 ay kadar oldu. bi defa o da yıllık iznimde uzun yola çıktım. Normalde aracımı 90-110 aralığında sakin kullanırım. ama aracımı yenialdığım için denemek istedim. araç 85 binde ve lpgli. düz yolda araç bagaj dahil dolu iken denedim. dediğiniz gibi yüksek hıza ulaştığımda (125 den sonra) arabadan garip bir ses ve sarsıntı olmaya başladı. ne olduğunu anlayamadım. ayağımı gazdan çektiğimde aracın hızı düşene kadar devam etti. bu beni epey korkuttu. durup motor çevresini ve lastikleri kontrol ettim. arabayı 2 gün önce bakıma sokmuştum. yağ değişimi frenler falan.  yolda tekrar denedim aynısı oldu. çok garip bir ses ve titremeydi. ses helikopter havalanırken çıkan sese benziyordu. sarsıntı ise aracın ön koltuklarında çok bariz  hissediliyordu. aylardır araştırıyorum ama bir sonuca varamadım. şimdiye kadar tek şüphem motor vuruntu sesiydi. ama vuruntu sesi nasıl olur daha önce hiç duymadım. galiba sorunumuz aynı. sorun çözüldüğünde lütfen bilgileri paylaşalım. herkese teşekkürler.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #28 : Kasım 04, 2010, 15:10:05 »
turan bey bende 2001 terra var hiç öyle bir sorunum yok siz bence arabaya güzel bir rot balans yaptırın.sanırım geçecektir.kimse duymasın ben 160-170 yapıyorum maşallah tık yok.iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #29 : Kasım 04, 2010, 15:27:59 »
Mehmet bey bizim sorun rot balans la alakalı değil. aracın rot balas ayarı 2 gün önce yapılmıştı. yine kimse duymasın ben 2001 corollamla otoyolda 20...  e çıktım tık demedi.  ama bu aracımla bu hız imkansız gözüküyor. ayrıca bu hız muhabbetleri sadece araç kontrolü içindir. ve müsait ortamda yapılmıştır. lütfen hız kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım... iyi günler teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Kasım 04, 2010, 21:22:58 »
En iyi devir 600-800 arası.Bunun altında titreme yapar..Araç hızlandıkça titreme artıyorsa balans ayarında sıkıntı vardır derim ben..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2010, 10:47:46 »
:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Kasım 05, 2010, 16:07:36 »
araç hızlandıkca titremede artıyorsa bu balans ayarından kaynaklanır. bazı yerler sadece makinaya bağlayıp balans ayarını yapıp lastiği arabaya takarlar. ben öyle yaptırdım ve titreme azda olsa yine vardı. başka bir ustaya götürdüm. normal balans ayarından sonra birde lastik arabada takılıyken bir makinayla ayar yaptı. makina lastiği kendi çeviriyor ve flas patlar gibi ışık veriyor. ustada buna bakarak bi ayar daha yapıyor. sonrasında hiç titreme kalmamıştı. sanırım 2. yaptığının hız balansı olduğunu söylemişti..
fd

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 05, 2010, 21:59:51 »
Sorununuz bencede balans.
Sakın yenı yaptırdım deyıp aldanmayın.
Tecrubeyle sabıt 3.balanscıda ısım hallolabıldı.
Bendede dedıgınız gıbı koltuga kadar tıtrıyordu. Hatta fırene basınca fıren pedalı dahı tıtrıyordu.
Lakın dedıgım gıbı 3. Balanscıda ıs halloldu. Yuksek hızlarda tampon ve kaputa gelen mınık tasların boyaya verdıgı zarardan baska sorunum yok :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 06, 2010, 22:32:41 »
benim araçta yeni kasa 2007 corolla araç bir haftadır yatıyordu bu gün çalıştırıyım dedim araç herzamankinden çok titredi tabi daha sonra kendini ayarlayıp hemen düzeldi ama diğer çalışmalarında böyle bir titreme olmamıştı neden oldu bilemiyorum daha sonra 2-3 kez kontağı kapatıp açtım kesinlikle böyle bir titreme olmadı inşallah bir sorundan kaynaklanmamıştır.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 07, 2010, 08:44:47 »
İlk yorumlarda 500e düşüyor 700e çıkıyor falan demişsiniz o tamamen maf sensörüyle alakalı bizimde geçen hafta öyleydi ısındı motor 500e kadar düştü sonra 700e çıkarttı ben açtım mafı temizledim düzeldi tamamen 600 civarındaydı dün hava flitresinin uzantı borusu var onu taktım 700de kaldı şaşırdım :D açık hava flitresini çıkartıp normal kutuyu taktım onun altındaki boruyuda sökmüştüm yinede ses geliyordu orjinaline göre :D dün taktım devir 700de kaldı inanamadım :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)