0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tuncay bey arabam otomatik ve lpg li lpg taktıralı 20000 km oldu bir sorun yoktu enson 90000 bakımında kelebek boğazı temizlendi kısa bir süre sonra bu şikayetim başladı. Rölanti artarken vuruntu hissi var. Sadık usta ya gösterdim maf sensörü temiz ama 4.bobin de kablolarda sorun olabilir dedi. Aracım da benzin pompasının çalışmasını durduran röle vardı onu çıkart lpg ayarı yaptır dedi. Kablo yu devre dışı bıraktılar şikayetim biraz azalır gibi oldu ama hala devam ediyor
Aracımı bilgisayarlı bir rot balanscıya götürdüm, rot da sorun yokmuş ufak bir oynama varmış onu hallettiler. Lastik balanslarında bir dengesizlik varmış onu giderdiler. (bu işlemler 25 TL) Sonra ben işi sağlama alayım dedim ve arabayı bir çelik jantcıya götürüm KM (kormetal) marka çelik jant taktırdım. Lastiklere nitrojen bastırdım. Tekrar lastikler balans edildi.Yol durumu nedeniyle yüksek hızlara çıkamadım 130 km civarı 10-15 saniye kadar gidebildim. Titreme olmadı gibi geldi bana. Ama tam emin olamadım, psikolojik bir iyileşme beklentisinden de kaynaklanabilir bu. İlk fırsatta hız yapıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edeceğim...
merhaba arkadaşlar,Aranıza yeni katılmış bir üyeyim. 1 ay kadar önce 2005 model corolla terra hb otomobil satın aldım.Önceden 2004 model ford focusum vardı. Araçtan genel olarak memnunum. Ancak canımı sıkan bir iki mevzu var. Aracımda fiat punto ve linealarda bulunan çok kollu jant kapağı bulunuyor.Araçta camlar kapalıyken sıkıntı yok ancak, camları açtığımda aşırı derecede rahatsız edecek şekilde jant kapağı gürültüsü geliyor. (çukurlara girildiğinde vs mekanik bir gürültü). Orjinal jant kapaklarını taksam bu gürültüler yok olurmu, zira camlar açıkken sürüş keyfim sıfıra indi.En önemli sorunum ise titreme sorunu. Bu titremeyi motor titreşimi olarak nitelendiriyorum ama eminde değilim. Kısaca bahsedeyim, yüksek hızlara çıktığımda (110 kmden sonra) rahatsız edici boyutlarda bir titreşim meydana geliyor. En çok 140 kmye kadar çıkabildim ve titreşime dayanamayıp hız düşürdüm.Sürücü koltuğu titreşimden o kadar etkileniyor ki, masaj koltuğu gibi titreşim yapıyor. Sürücü yanındaki koltuğa oturarak seyahatimde ise ayağımı ileri doğru uzattığımda bariz bir şekilde ayaklarımdan motor titreşimini hissediyorum. Corollalarda böyle bir sıkıntı olması çok canımı sıktı, çünkü çok sağlam ve güvenilir otomobil olarak bilinir. Focusumda bu sorunların hiç biri yoktu. Yüksek hızlarda seyir etmek güvenli ve zevkliydi. Acaba sorun nerden kaynaklanabilir, bu corollanın kronik bir sorunumudur. Çözüm yolları varmıdır. Bu arada aracım lpgli. Tartarini marka lpg kiti mevcut. Km 56,000 kmde ve oldukça temiz kullanılmış bakımlı bir otomobil. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...