0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yinemi açık hava filtresi konusu forumda onlarca açık hava filtresi konusu var , arama kısmına açık hava filtresi yazarsanız tüm bilgilere ulaşırsınız, bu arada LPG de açık hava filtresi bi işe yaramaz.
arkadaşlar hava filtrei değişim zamanı geldi performans hava filtresimi alsam diye düşünüyorum lpg de performans biraz düşük belki düzelir birde hangi markayı alsam daha faydalı olur kullanan veya bilgisi olan varya paylaşalım faydası ve zararları nelerdir _?
arkadaşlar bu açık hava filtresi nedir? kısaca açıklaya bilirmisiniz.. dizel araçlardada işe yarar bir uygulamamıdır?
Ümit açık hava filtresi LPG de nasıl bir etkisi varki ? benim bildiğim araç LPG ile çalışırken , benzinliye oranla dışardan hava alma olayı yarı yarıya düşer ! LPG de hava ihtiyacı eskisi kadar olmuyor çünkü
Dizel araçlara uygulanamaz, sadece benzinli araçlarda kullanılabiliyor, aracın motoru doğal olarak daha çok ve daha souk hava aldığı için motordaki patlama daha şiddetli olur buda bir miktar performans kazancı demektir.
mesut bey henüz bir zarar görmedim anladım kadarıyla motor rahat çalışmayı soğuk hava ile sağlıyor yani dışardan motora gelen havanın soğuk olması gerekiyor buda bende şu düşünceyi uyandırdı kesin bir bilgi olmamakla televizyon fabrikasında görmüştüm bir demir parçası tv içerinde soğutma görevi görüyor adıda soğutucu olarak geçiyor demiri elime aldığımda demir demiyimde daha çok aleminyum belkide tenekedir tam olarak cinsini bilemiycem fakat ben diyorumki bu tv içerindeki soğutucu parçasını motora giden hava kanalına yerleştirsek dışardan gelen hava soğuk veya sıcak geçiş esnasında soğuyarak mmotora ulaşsa zaten amacımız motorun soğuk hava alması değilmiydi ben bunu bir araştırayım bakalım istediğimiz sonuca ulaşacakmıyız_?
Gökhan bey böyle birşey olmaz olamaz, en doğrusu ya hava filtresini kaputtan dışarı çıkartıcaksınız (drag yapmadığınız sürece bir anlamı yok) yada hava filtresini ön tampona kadar çekiceksiniz, veya son bir yöntemde ön tamponda bir delik açıp ordan bir boru yardımı ile filtreye souk hava taşıycaksınız.