Gönderen Konu: performans hava filtresi  (Okunma sayısı 6679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
performans hava filtresi
« : Haziran 07, 2010, 12:39:21 »
arkadaşlar hava filtrei değişim zamanı geldi performans hava filtresimi alsam diye düşünüyorum lpg de performans biraz düşük belki düzelir birde hangi markayı alsam daha faydalı olur kullanan veya bilgisi olan varya paylaşalım faydası ve zararları nelerdir _?

Toyota Club Türkiye

performans hava filtresi
« : Haziran 07, 2010, 12:39:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: performans hava filtresi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2010, 13:46:14 »
yinemi açık hava filtresi konusu :D forumda onlarca açık hava filtresi konusu var , arama kısmına açık hava filtresi yazarsanız tüm bilgilere ulaşırsınız, bu arada LPG de açık hava filtresi bi işe yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2010, 14:02:50 »
ümit kardeşim link için teşekkürler epey bilgim oldu bi muahasebe yapıp işe koyulalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2010, 15:07:35 »
yinemi açık hava filtresi konusu :D forumda onlarca açık hava filtresi konusu var , arama kısmına açık hava filtresi yazarsanız tüm bilgilere ulaşırsınız, bu arada LPG de açık hava filtresi bi işe yaramaz.

Varmısın iddasına mesut abi?

Sıralı sistem için söylüyorum ama mixerli sistemde yaramıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2010, 15:15:01 »
ümit kardeşim performans hava filtresindeki amacım aracımın daha rahat gaz yemesi ve yakıtın düşmesi isteğimdir aracıma önem veriyorum birde boğaz kelebeğine baktırıcam 1de şöyle bir sorun var lpg de araç 1. 2. viteste yavaş hızlanıyor daha sonra benzinle gittiği hız kadar 180/ 190 km sürate çıkıyor ama benzine aldığımda vites farketmeksizin sanki kanat takmışcasına aracın önü hafif yukselerek uçuşa geçiyor adeta bir yerlerde minik bir inşallah minik bir problemdir var ama hayırlısı diyeyim.aracı takip edemiyorum havadalardanmıdır nedir araç bir hızlı bir yavaş performans sergiliyor sanırım performans hava filtresiyle bu olay sabitlenicek gibime geliyor yada durum daha kötü olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2010, 15:27:13 »
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Benzin ve gaz arasında minimum düzeyde fark olması normal ve doğaldır. İlk sorununuzda yazmıştım size, LPG kalibrasyonunu yaptırdınızmı? Üzerindeki enjektörler kaç yıllık? LPG filtesinin durumu nedir? LPG'nin montaj konumlandırması nasıl? Bunların hepsi birer etkendir.

*Açık hava filtresi LPG için performansa pek fazla etki etmezken benzinde çok farkettirir.
*A.ık hava filtresi, aracı yormadan, devir yükseltmeden normal kullanıldığında yakıtı düşürür.
*Açık hava filtresi Doğru montajda motor sağlığını korur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2010, 15:52:58 »
arkadaşlar hava filtrei değişim zamanı geldi performans hava filtresimi alsam diye düşünüyorum lpg de performans biraz düşük belki düzelir birde hangi markayı alsam daha faydalı olur kullanan veya bilgisi olan varya paylaşalım faydası ve zararları nelerdir _?
Lpgde performansı daha fazla düşürür.
Bana arkadaşlar kızabilir ama bence markanın çok bir farkı olmaz , ikiside sünger sonuçta.
Yüksek devirlere çıkmıyorsanız Faydasıda olmaz zararıda , boşverin gitsin bence
Birde onu direk takamazsınız , filtre kiti için filtrenin iki katı parı vermeniz gerekir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2010, 15:56:35 »
Ümit açık hava filtresi LPG de nasıl bir etkisi varki ? benim bildiğim araç LPG ile çalışırken , benzinliye oranla dışardan hava alma olayı yarı yarıya düşer !   :wacko: LPG de hava ihtiyacı eskisi kadar olmuyor çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2010, 16:09:58 »
arkadaşlar bu açık hava filtresi nedir? kısaca açıklaya bilirmisiniz.. dizel araçlardada işe yarar bir uygulamamıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2010, 16:18:31 »
arkadaşlar bu açık hava filtresi nedir? kısaca açıklaya bilirmisiniz.. dizel araçlardada işe yarar bir uygulamamıdır?

Dizel araçlara uygulanamaz, sadece benzinli araçlarda kullanılabiliyor,

açık hava filtreleri normal filtrelere oranla daha fazla hava geçirgenliğine sahiptir, ve aracın motoru doğal olarak daha çok ve daha souk hava aldığı için motordaki patlama daha şiddetli olur buda bir miktar performans kazancı demektir.

açık hava filtresine bir örnek :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2010, 16:45:02 »
birde bu konuyu okumanızı isterim burda çok detaylı açıklamalar yaptım :)

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/performans-hava-filtresi/20/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2010, 16:54:17 »
Ümit açık hava filtresi LPG de nasıl bir etkisi varki ? benim bildiğim araç LPG ile çalışırken , benzinliye oranla dışardan hava alma olayı yarı yarıya düşer !   :wacko: LPG de hava ihtiyacı eskisi kadar olmuyor çünkü

Dizel araçlara uygulanamaz, sadece benzinli araçlarda kullanılabiliyor,

aracın motoru doğal olarak daha çok ve daha souk hava aldığı için motordaki patlama daha şiddetli olur buda bir miktar performans kazancı demektir.

Mesut abi, kendi soruna kendin cevap vermişsin :P

Abi gerçekten işe yarıyor. İnşallah birgün buluşursak göstereyim abi, çokta iyi tatmin ediyor. Ben sürekli LPG ile kullanıyorum ama benzinde birazcık kanatlandırıyor tabi orası ayrı. Yani Benzinde mesela %30 perf+ekonomi artışı olduysa, LPG'de %20 olmuştur. Ama kullanıcı olarak söylüyorum, gerçekten oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2010, 17:57:05 »
ümit kardeşim lpg kalibrasyonu hafta sonu baktırıcam aldığım bilgileri her şeyi koontol ettiricem fakat lpg konusunda gaz ayarı kısılmış olduğu söylendi açıldığı taktirde  aracın performansıyla birlikte yakıtıda artacakmış ya bu şekilde kağnı gibi hızlanıcak araba yada fazla yakıt harcayıp rahatça hızlanıcak diye düşünüyorum performans hava filtreimi taktırayım bu filtreye vereceğim para karşılığı benzin alıp binsemmi ( aracın orjinal yakıtı benzin olduğundan biraz rahatlaması amaçlı)  lpg ayarınımı yukseltsem devir şu anda 1000 de çalışıyor rolantide.   birde kendimce ne kadar doğru bilemiycem ama orjinal hava filtresini evde misafirlere kullandığımız kolonyağı ile bir güzel boca ettim yıkadım sayılır uçucu bir madde olduğu için kuruması çabuk oldu sonra araca taktım sanki performans biraz daha arttı gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2010, 18:25:32 »
Gökhan bey böyle bir filtre temizliği hayatımda ilk defa duyuyorum, umarım aracınıza zarar vermezsiniz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2010, 18:32:24 »
mesut bey henüz bir zarar görmedim anladım kadarıyla motor  rahat çalışmayı soğuk hava ile sağlıyor yani dışardan motora gelen havanın soğuk olması gerekiyor buda bende şu düşünceyi uyandırdı kesin bir bilgi olmamakla televizyon fabrikasında görmüştüm bir demir parçası tv içerinde soğutma görevi görüyor adıda soğutucu olarak geçiyor demiri elime aldığımda demir demiyimde daha çok aleminyum belkide tenekedir tam olarak cinsini bilemiycem fakat ben diyorumki bu tv içerindeki soğutucu parçasını motora giden hava kanalına yerleştirsek dışardan gelen hava soğuk veya sıcak geçiş esnasında soğuyarak mmotora ulaşsa zaten amacımız motorun soğuk hava alması değilmiydi ben bunu bir araştırayım bakalım istediğimiz sonuca ulaşacakmıyız_?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2010, 18:47:48 »
Ümit açık hava filtresi LPG de nasıl bir etkisi varki ? benim bildiğim araç LPG ile çalışırken , benzinliye oranla dışardan hava alma olayı yarı yarıya düşer !   :wacko: LPG de hava ihtiyacı eskisi kadar olmuyor çünkü
Mesut abi bende denedim lpg de açık hava filitresi çok daha iyi sonuç veriyo benzinden bir farkı kalmıyo.Zaten simota filitrelerin açıklamasında aracınız lpg li ise hissedilir derecede fark eder diyo.
Sebebi ise benzin sıvı olduğu için gaza nazaran yoğunluğu daha fazla ve yanması için ihtiyaç duyduğu O2 miktarı gaza nazaran daha az.Lpg de ise yoğunluk az ve gereken O2 miktarı daha fazla olması gerekebilir belki bundan dolayıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2010, 23:40:29 »
mesut bey henüz bir zarar görmedim anladım kadarıyla motor  rahat çalışmayı soğuk hava ile sağlıyor yani dışardan motora gelen havanın soğuk olması gerekiyor buda bende şu düşünceyi uyandırdı kesin bir bilgi olmamakla televizyon fabrikasında görmüştüm bir demir parçası tv içerinde soğutma görevi görüyor adıda soğutucu olarak geçiyor demiri elime aldığımda demir demiyimde daha çok aleminyum belkide tenekedir tam olarak cinsini bilemiycem fakat ben diyorumki bu tv içerindeki soğutucu parçasını motora giden hava kanalına yerleştirsek dışardan gelen hava soğuk veya sıcak geçiş esnasında soğuyarak mmotora ulaşsa zaten amacımız motorun soğuk hava alması değilmiydi ben bunu bir araştırayım bakalım istediğimiz sonuca ulaşacakmıyız_?

Gökhan bey böyle birşey olmaz olamaz, en doğrusu ya hava filtresini kaputtan dışarı çıkartıcaksınız (drag yapmadığınız sürece bir anlamı yok) yada hava filtresini ön tampona kadar çekiceksiniz, veya son bir yöntemde ön tamponda bir delik açıp ordan bir boru yardımı ile filtreye souk hava taşıycaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2010, 23:49:11 »

intercooler :) ama hava filteresine uygulamayı deneyen varmıdır? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2010, 01:28:29 »
Gökhan bey böyle birşey olmaz olamaz, en doğrusu ya hava filtresini kaputtan dışarı çıkartıcaksınız (drag yapmadığınız sürece bir anlamı yok) yada hava filtresini ön tampona kadar çekiceksiniz, veya son bir yöntemde ön tamponda bir delik açıp ordan bir boru yardımı ile filtreye souk hava taşıycaksınız.
Filtre borusunu uzattıkça enseme payı artıyor ve hava refleksleri gecikiyor
Tampona gelik açmak en mantıklısı , yada yarışlara katılanlar sol ön farı yerinden çıkarır genelde ;)

Akım hızı artmadıktan sonra filitrenin o bölümünden soğumaya başlaması çok farketmez.