Gönderen Konu: performans hava filtresi  (Okunma sayısı 6609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: performans hava filtresi
« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2010, 10:28:44 »
intercooler :) ama hava filteresine uygulamayı deneyen varmıdır? :)

İncelemek ve araştırmak lazım..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2010, 10:28:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 08, 2010, 19:20:33 »
arkadaşalr soğuk demir olayını araştırdım hava demir üzerinden geçiş esnasında soğumuyormuş yani tezim yanlış çıktı sanırım başka biz çözüm bulmamız lazım bi şekilde bu hava kanallarını dışarı taşımalıyız motorumuza soğuk hava gerekli çünkü saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 08, 2010, 19:24:25 »
arkadaşalr soğuk demir olayını araştırdım hava demir üzerinden geçiş esnasında soğumuyormuş yani tezim yanlış çıktı sanırım başka biz çözüm bulmamız lazım bi şekilde bu hava kanallarını dışarı taşımalıyız motorumuza soğuk hava gerekli çünkü saygılar
gökhan bey sanayide kağıt gibi katlanır hortumlar satılıyo1-1.5m alın ondan plastik kelepçe ile bi ucunu filireye geleçek şelilde sabitleyin diğer bir ucunuda aracın ön kaputunun hava alan kısmından veya soğuk hava alıcak bi yere dikkat lastiğe ve yere çok yakın olmasın bir yere sabitleyin motorunuz mis gibi soğuk havayı alır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Haziran 08, 2010, 19:32:34 »
ufuk kardeşim sıra en sonunda ona geldi bu gün gittim motor yağı mobil 2000   10/40 yağ +bor power koydurdum + yağ filtresi ve hava filtresi ni değiştirdim sıra soğuk hava olayında :
mobil motor yağı 10/40= 55 tl
bor power                 =50 tl
yağ filtresi                =10 tl
hava filtresi              =15 tl
bor power koyduktan sonra motor sesi azaldı araçta bir rahatlama söz konusu motor çekişinde hızlanmada pek bi fark yok gibi fakat motor çok rahatladı zaten km arttıkça fayda sağlıyormuş ilerleyen günlerde yakıt sarfiyatı vesaire gibi  konularda bilgi vericem bakalım %10 yakıt tasarrufu sağlıyacakmı _? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 08, 2010, 19:34:40 »
Bende denedin hava filtresini söküp başına çorap geçirdim gayet normal bir şekilde çalıştı ve giderkende hiç bişe olmadı :)  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 08, 2010, 19:37:58 »
erdi bey bende çorap aynı zamanda hava kanalı ucuna baş örtüsü geçirmeyi düşünüyorum tozu pisliği dış etkenleri özellikle sinekleri çünkü değiştirdiğim hava filtresi sinek doluydu bunları engellemek amaçlı filtreye ve de hava kanalı ucuna böyle bir uygulama yapacağım nasıl olsa bu malzemelerden rahatça hava geçiyor bari küçük dış etkenlerden korur . saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 08, 2010, 19:39:18 »
Filtre borusunu uzattıkça enseme payı artıyor ve hava refleksleri gecikiyor
Tampona gelik açmak en mantıklısı , yada yarışlara katılanlar sol ön farı yerinden çıkarır genelde ;)

Akım hızı artmadıktan sonra filitrenin o bölümünden soğumaya başlaması çok farketmez.

Erdem sen neden hep benim yazılarımı düzeltmeye çalışıyorsun ? benim yazımda yanlış birşey yok farkındamısın metotları sıralamışım sadece, ha hangisi daha verimli hangisi neden kötü dersen sana destan yazarım emin ol ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2010, 19:44:31 »
erdi bey bende çorap aynı zamanda hava kanalı ucuna baş örtüsü geçirmeyi düşünüyorum tozu pisliği dış etkenleri özellikle sinekleri çünkü değiştirdiğim hava filtresi sinek doluydu bunları engellemek amaçlı filtreye ve de hava kanalı ucuna böyle bir uygulama yapacağım nasıl olsa bu malzemelerden rahatça hava geçiyor bari küçük dış etkenlerden korur . saygılar

çok afedersiniz ama bu saydığınız 2 işlemde son derece saçma, açık hava filtrelerinde toz vs geçirgenliğini önlemek için mutlaka filtreler yağlanır, sizin düşündüğünüz şey çok abes bi durum, siz bizimle dalga mı geçmeye çalışıyorsunuz gerçekten bunu düşünmeye başladım ben ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 08, 2010, 19:46:54 »
Bende denedin hava filtresini söküp başına çorap geçirdim gayet normal bir şekilde çalıştı ve giderkende hiç bişe olmadı :)   

Erdi çoraplar stoplara geçiriliyordu eskiden karıştırmışsın sen nereye geçireceğini  ;) ;) :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2010, 19:47:33 »
hayır gayet ciddiyim modern olmayan ama iyi sonuç veren uygulama bunlar söylediğim her şey ciddi bir nevi süzgeç gibi düşünün bunu inannın hava filtre kutumu görseydiniz bana hak verirdiniz öyle ufak tefek sinekelrden bahsetmiyorum gerçi bunlar filtreyi geçememiş motora ulaşmamışlar ama yinede onları orda görmek beni huzursuz ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2010, 19:50:29 »
çorap baş örtüsünü ben süzgeç niyetine kullanıcam dalga geçtiğimi düşünmeyin motorum sadece hava alıcak toz toprak girmesin diye yok siz dalga geçtiğimi düşünüyorsanız  dediğimi bir deneyin faydasını göreceksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 08, 2010, 19:59:13 »
hayır gayet ciddiyim modern olmayan ama iyi sonuç veren uygulama bunlar söylediğim her şey ciddi bir nevi süzgeç gibi düşünün bunu inannın hava filtre kutumu görseydiniz bana hak verirdiniz öyle ufak tefek sinekelrden bahsetmiyorum gerçi bunlar filtreyi geçememiş motora ulaşmamışlar ama yinede onları orda görmek beni huzursuz ediyor
Gökhan bey bu deneyiminiz tamamen uydur kaydır işler bence.
Çorap başörtüsü hadi büyük sineği yakaladı.
kelebek falan derken tamam.Peki küçük toz partiküllerini hangi bez parçası ile tutacaksınız?

1km...3km... derken o bez parçası sıcak soğuktan çürüyüp koptu hoop gaz kelebeği açmış zaten ağzını hopur hopur çekiyo havayı.bezide götürdü öhü öhü yaptı çektiniz kenara orası burası derken açtınız baktınız ki
annaaaam patates çıkmış.
Çorabın yarısı yok.Nerde?
Motor yedi.
sonra açtır motoru temizlet derken. 3 liradan kaçıp 300 liraya kapatırsınız.
Bari Kutu içi performans filtresi bakın derim.O sinekler olması gereken şeyler.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 08, 2010, 20:02:13 »
Erdem sen neden hep benim yazılarımı düzeltmeye çalışıyorsun ? benim yazımda yanlış birşey yok farkındamısın metotları sıralamışım sadece, ha hangisi daha verimli hangisi neden kötü dersen sana destan yazarım emin ol ;)
maksatım düzeltmek değildi abi , nacizane bilgimi paylaşmaya çalıştım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Haziran 08, 2010, 20:03:30 »
özür dilerim emre bey uydur kaydır fikirlerim var kusura bakmayın lütfen ama 10 yıldır araç sahibiyim daha bir örtü çorap parçalanmadı benim araçlarda toyota ailesini yanlış bilgilendirdiğim için özür diliyorum bi daha konuşmam zaten iyi forumlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2010, 21:08:38 »
özür dilerim emre bey uydur kaydır fikirlerim var kusura bakmayın lütfen ama 10 yıldır araç sahibiyim daha bir örtü çorap parçalanmadı benim araçlarda toyota ailesini yanlış bilgilendirdiğim için özür diliyorum bi daha konuşmam zaten iyi forumlar

Gökhan bey siz bu çorap konusunda gerçekten ciddimisiniz ? eğer bahsettiğiniz corabı, ben filtreyi sökmeden orjinal filtreden daha önce bir yere takıyorum derseniz belki uygulanabilir, ancak orjinal filtreyi söküp direk bu uygulamayı yapıcam derseniz işte o yanlış biz size bunu anlatmaya çalışıyoruz sadece.

ayrıca 10 yıl araç kullanmak bu işlerden anlarım anlamına gelmezki, bu zaten bir bilgi birikimi için ölçüm olamaz ! bende 11 yıldır araç sahibiyim ama bilidklerimin nerdeyse çoğunu son birkaç yılda öğrendim, bu araştırmayla bilgiyi depolamayla olur ancak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 08, 2010, 21:28:48 »
Lpgde performansı daha fazla düşürür.
Bana arkadaşlar kızabilir ama bence markanın çok bir farkı olmaz , ikiside sünger sonuçta.
bu ikisine de çok karşı çıkarım :D
lpgde performansı arttırır, yukarda da söylemiş biri, oksijen miktarının/yoğunluğunun artması lpg verimini attırır
markanın farkı olmaz mı!! ikisi de sünger mi!!! bir kere kullanılan malzeme her zaman sünger değil, sünger filtre de var ama malzemeler o kadar farklı ki..kağıttan süngere, yağlıdan kuruya uzanan çok büyük bir çeşitlilik var..gözenek yapısı var, gözeneklerin hava geçirgenliği var, toz tutuculuğu var..var oğlu var..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Haziran 08, 2010, 22:59:15 »
mesut bey tabiki orjinal filtreyi sökmeyeceğim zaten amacım orjinal filitreyi korumak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Haziran 08, 2010, 23:04:15 »
mesut bey yazılarımı tam okumuyorsunuz vede çorap muhabbeti nerden geliyor baştan takip etmediniz sanırım çorap muhabbeti orjinal filtre etrafına sarılacaktı zaten sonra hava kanalının başına bende baş örtüsü ( hava kolay geçer toz sinek tutar) diye düşünmüştüm yani orjinal filtreye 2 yardımcı eleman daha bütün olay bu işte merak edenler korkmayın ben yıllardır yapıyorum ben toz açısından yapıyordum toyota clubüne girdim motor soğuk havayı seviyormuş napalım bulucaz bir çaresini onunda .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 08, 2010, 23:14:08 »
İyi iyi. Uygulamanız çok güzel, çorap başörtüsü ve bilimum mendillerle size mutluluklar dilerim................................

Şimdi tutsam sorsam desemki, yakıtı fazlalaştırır, hava aerodinamiğine olmsuz etki yapar, yoo şu kadar yakıyo bu kadar zamandır yapıyorum hiçbişey olmuyo diye cevap alırım.

Tutsam desem i, karşı tarafın düşüncelerini biraz düşünün ( takın ) zira bu konuda defalarca araştırma yapmış deneyim ve bilgi sahibi bir insanla sohbet ediyorsunuz... Ben saygısızlık etmedim falan diye cevap alırım....

Neyse, en güzeli susmak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 08, 2010, 23:29:01 »
Erdi çoraplar stoplara geçiriliyordu eskiden karıştırmışsın sen nereye geçireceğini  ;) ;) :D :D :D

:D :D :D ben yaparım :)

Sadece bir denemek istemiştim o aradada motora toz kaçmasın diye çorap geçirdim :)

Arabanın performance sinde hiçbir değişiklik olmadı zaten :)