Gönderen Konu: Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.  (Okunma sayısı 10476 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.
« : Haziran 04, 2010, 22:56:15 »
Arkadaşlar merhaba, Ben Orçun

Toyota Corolla serisinden bir araba almak istiyorum. Özellikle Corolla 1.6 Terra VVT-i düşünüyorum.
Bütçe olarak sınırlı bir bütçem var. 1.6ya param çıkışmazsa 1.4 almak istiyorum.

- Aracı satarken elimde kalsın istemiyorum o yüzden fikirleriniz benim için çok önemli. 1.4 çift farlı ( damla far olmayanlar ) satarken sorun yaratır mı? 1.4ler satarken sorun yaratır mı? Damla farlılar alanın elinde kalıyor denmiş, çift farlılar için de böyle bir durum söz konusu mu?

- Yağ yakma durumu 1.4 ve 1.6 vvti corollalarda var mı? Çok büyütülecek bir sorun değil deniyor doğru mudur?

- Yakıt olarak lpg ile ne kadar yakıyor, benzin ile ne yakar yakıyor? 15-20 kuruş/km yakıyor deniyor doğru mudur?

- Periyoduk bakım ücretleri yaklaşık olarak ne kadar?

- Alırken özellikle arabanın şurasına bakın dediğiniz bir yanı var mı?

- 2.eller için kaç km.lerde olanı makbuldur bu arabanın?

- 2000 model, 120.000 kmde, 1.6 çift farlı, klimalı, hidrolik direksiyonlu vvti terraların piyasası ne kadardır? Aynı özelliklere sahip 1.4 çift farlıların piyasası ne kadardır?

Biraz uzun oldu ama cevaplarınız benim için çok önemli. Gerçekten bir corolla sahibi olmak istiyorum. İyi akşamlar..

Toyota Club Türkiye

Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.
« : Haziran 04, 2010, 22:56:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.
« Yanıtla #1 : Haziran 04, 2010, 23:50:24 »
bir çok sorunun cevabı forumda var. arama yaparsan iyi olur. bulamadıklarını da tekrar yazarsın. kolay gelsin.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2010, 00:41:30 »
Evet var fakat çok farklı bilgiler mevcut aklımı karıştırdı. örneğin 1.4 veya 1.6 piyasası.. yakıt meselesi vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2010, 00:49:34 »
orçun kardeş öncelikle foruma hoş geldin, size şunu söylemek istiyorum öncelikle toyotadan şaşmayın hele hele efsane kasalardan hiç şaşmayın hem çok memnun kalırsınız hemde elinizde kalmaz 98 model gli bütçenize uyarsa şaşmayın ama yok illede terra derseniz bi şey diyemem toyotanın bu serisi tutmadı ama ne yazıkki geriyede dönemedi....selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2010, 00:51:33 »
orçun bey, öncelikle form kurallarımız gereği tanışma bölümünde küçük bir tanışma mesajı ile başlamanız gerekiyor, şimdiden teşekkürler, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2010, 00:59:52 »
geçen bir arkadaş konu açmıştı 2000 model 1.6 terra ya 14000 e birisiyle anlaşmak üzereydi. 14-15 arası olursa 1.6 alınabilir...tabi yazarlar mutlaka daha iyi bilgi veren arkadaşlar olur...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2010, 01:06:52 »
arkadaşlar öncelikle orçun beyin tanışma mesajını bekleyelim, ondan sonra başta ben olmak üzere herkes yardımcı olmak isteyecektir kendisine...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2010, 01:15:16 »
orçun kardeş öncelikle foruma hoş geldin, size şunu söylemek istiyorum öncelikle toyotadan şaşmayın hele hele efsane kasalardan hiç şaşmayın hem çok memnun kalırsınız hemde elinizde kalmaz 98 model gli bütçenize uyarsa şaşmayın ama yok illede terra derseniz bi şey diyemem toyotanın bu serisi tutmadı ama ne yazıkki geriyede dönemedi....selamlar

98 model olanları da beğeniyorum fakat çift farlı terralar daha çok ilgimi çekiyor, daha donanımlı gözüküyor :)

geçen bir arkadaş konu açmıştı 2000 model 1.6 terra ya 14000 e birisiyle anlaşmak üzereydi. 14-15 arası olursa 1.6 alınabilir...tabi yazarlar mutlaka daha iyi bilgi veren arkadaşlar olur...

Fiyat için çok teşekkür ederim. Yaklaşık olarak kaç km kullanılmıştı araç?

arkadaşlar öncelikle orçun beyin tanışma mesajını bekleyelim, ondan sonra başta ben olmak üzere herkes yardımcı olmak isteyecektir kendisine...

İlginiz ve uyarınız için teşekkürler gereğini yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2010, 01:44:11 »
Fiyat için çok teşekkür ederim. Yaklaşık olarak kaç km kullanılmıştı araç?
14000 dediği 80000 di 15000 dedi bir tane 90000 deymiş oda forumda konusu vardı az kurcalayın forumu yeni bir konudan bahsediyorum
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2010, 02:17:35 »
Bizim araçlardan arıyorsunuz değilmi?

2000-2001 Corolla terra1.4VVT-İ >>> 13.000 ile 15.000 arası
2000-2001 Corolla terra1.6VVT-İ >>> 14.000 ile 16.500 arası
2000-2001 Corolla  Sol 1.6VVT-İ >>> 15.000 ile 17.500 arası

Ederi aracın temizliğine göre bu fiyat aralıklarında değişir , bunlardan yüksek yada düşük fiyata alırsanız bir bit yeniği vardır.

Uygun bir zamanda daha net bilgi vermeye çalışacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 05, 2010, 02:25:59 »
Yag yakma sorunu ciddi bir sorun.Her bin km.de bir litre yakani da var, daha az/fazla yakani da var.

Ikinci el araba almadan once iyi dusunmek lazim, sadece arabayi degil baskasinin sorunlarini da satin aliyorsunuz.

Hangi arabayi alirsaniz alin, almadan once uzmaninca detayli bir kontrolden gecirtin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 05, 2010, 12:41:32 »
öncelikle teşekkür ederim. vvt-i motor genelde yağ yakıyor, ama çokhoş bir görüntüsü var aracın. ben de aşığım o görünüme. sırf vvt-i ın yağ yakmasından kortuğum için o görünüme sahip, vvt-i olmayan avensisimi aldım. çok memnunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2010, 13:45:33 »
Yag yakma sorunu ciddi bir sorun.Her bin km.de bir litre yakani da var, daha az/fazla yakani da var.

Ikinci el araba almadan once iyi dusunmek lazim, sadece arabayi degil baskasinin sorunlarini da satin aliyorsunuz.

Hangi arabayi alirsaniz alin, almadan once uzmaninca detayli bir kontrolden gecirtin.

Forumlarda okuduklarıma göre 2 ay bir yerine ayda bir yağını kontrol edersen sorun olmaz diyorlardı.
Servis konusunda haklısınız yağ yakıp yakmadığını servisten öğrenebilir miyim?

Bizim araçlardan arıyorsunuz değilmi?

2000-2001 Corolla terra1.4VVT-İ >>> 13.000 ile 15.000 arası
2000-2001 Corolla terra1.6VVT-İ >>> 14.000 ile 16.500 arası
2000-2001 Corolla  Sol 1.6VVT-İ >>> 15.000 ile 17.500 arası

Ederi aracın temizliğine göre bu fiyat aralıklarında değişir , bunlardan yüksek yada düşük fiyata alırsanız bir bit yeniği vardır.

Uygun bir zamanda daha net bilgi vermeye çalışacağım.

evet bu verdiğiniz araçlardan birini arıyorum. 1.4 veya 1.6 olanları tercihim.(sol olanlara bütçem yetmez) Fakat 1.4 satarken satılmıyor denmiş ( damla gözlü olan mı çift farlı olan  mı tutulmuyor veya 1.4ler tümü mü tutulmuyor anlamadım  :(  )

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-cok-temiz-bakimli-masrafsiz-corolla-1-6-vvt-i-terra/detay
şu araca gidip bakmayı düşünüyorum, kazası falan yokmuş dendi görmek istedim :) fiyat uygunmudur sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
« Yanıtla #13 : Haziran 05, 2010, 14:02:20 »
evet bu verdiğiniz araçlardan birini arıyorum. 1.4 veya 1.6 olanları tercihim.(sol olanlara bütçem yetmez) Fakat 1.4 satarken satılmıyor denmiş ( damla gözlü olan mı çift farlı olan  mı tutulmuyor veya 1.4ler tümü mü tutulmuyor anlamadım  :(  )

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-cok-temiz-bakimli-masrafsiz-corolla-1-6-vvt-i-terra/detay
şu araca gidip bakmayı düşünüyorum, kazası falan yokmuş dendi görmek istedim :) fiyat uygunmudur sizce?
1.4 ler 1.6 lara göre daha az tutuluyor. aslında 1.4 lerin gidişi çekişi yeterli ama insanlarımızın kafasına yerleşmiş sabit fikirlerden dolayı satmak daha zordur. efsaneden sonraki çıkan yuvarlak farlılar tutulmuyor damla mı deniyor onu bilemicem açıkçası :)
ilanda fotoğraf koymamış hiç bir bilgi vermemiş arkadaş tam birşey demekte mümkün değil ama gidip görüşün içinize sinerse bir baktırın servise fiyatı gayet normal...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #14 : Haziran 05, 2010, 17:50:20 »
- Yakıt olarak lpg ile ne kadar yakıyor, benzin ile ne yakar yakıyor? 15-20 kuruş/km yakıyor deniyor doğru mudur?

- Periyoduk bakım ücretleri yaklaşık olarak ne kadar?

- Alırken özellikle arabanın şurasına bakın dediğiniz bir yanı var mı?

şu sorularıma da yanıt verirseniz çok teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 05, 2010, 18:46:02 »
Yag yakip yakmadiginin kaydi tutulmaz herhalde, ama isten anlayan biri, servis de olabilir, motoru kontrol eder, size bilgi verebilir.Saticinin lafina guvenmeyin bence. Dedigim gibi, satip kurtulmak istiyor olabilir.

O tutulmayan kasa denilen buyuk yuvarlak farli Corolla bence en iyi tercih olur.ABS, klima,hava yastiklari donanimlari ile...
Satin alma karari vediginiz bir araci uzman bir servise (yetkili servis de olabilir) goturun, bastan asagi bir mekanik kontrolden gecirtin.Aracin kayitlarina da bakabilirler orada. 50-100 lira ya tutar ya tutmaz.Ama size ic rahatligiyla araba alma imkani verir.Bilmeden bir sorun satin almamis olursunuz. Eger bir sorun tespit edilirse ve yine de arabayi satin almak isterseniz bu durumu saticiya bildirin, sorun dolayisiyla fiyattan indirim istersiniz.

Insallah icinizin rahat edecegi, sorunsuz bir arabayi kisa zaman icinde istediginiz fiyata alirsiniz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #16 : Haziran 06, 2010, 19:56:48 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşşekürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 06, 2010, 23:56:13 »
bende araç alırken uzun süre...1,5 yıl kadar araştırdım odergi senin bu site senin gezdim.o dönemlerde param 10bin içindi sonra 15  derken bi gün 1.3 yeni kasa ama eski motor 87 bg lik yarislerde 29000 den 26000 e indi plaza..çok sıkındık ama işimiz garantili olmadığı için alamadık.çok içimde kaldı dua ettim.ah ettim.
aradan bir yıl geçti full donanımını 31500 e aldım hala ödüyorum.şimdi neden bu kadar uzun tuttum?neden bu kadar parayı verdim çünkü satılırken zararımın en az bu markada olacağını adım gibi biliyordum.
niye rena clio ki o da uygun fiyattı..ya da getz era serisi bişi almadım çünkü hem sağlamlık hemde para kaybını düşündüm.
toyotayı zor alır kolay satarsınız özetle...uzattım kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2010, 02:26:04 »
bence çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. ben de satarken ve kullanırken elimde kalmamasını istediğim için buraya geldim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 09, 2010, 17:14:17 »
Toyota için yeni bir sloganı evren bey üretmiş. "Zor alınan ama kolayca satılan araba Toyota"
Aslında olaya bir de duygusal bakarsak satarken de zor satılır.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi