Gönderen Konu: Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.  (Okunma sayısı 10475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Corolla satın alabilirim, size de danışmak istedim.
« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2010, 21:18:24 »
Son bir soru sormak istiyorum
1.6 terranın 2 farklı versiyonu var. Çift farlı olanların adlandırması 1.6 vvti terra diye mi geçiyor?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2010, 21:18:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 09, 2010, 21:44:08 »
ön farı siyah olan ve damlaya benzeyenler vvt-i.(kimse alınması iyi manada)dana gözlü olan ve beyaz olanlar efi motor.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #22 : Haziran 09, 2010, 22:07:56 »

bu vvti diye geçiyor
damla olanlar da mı vvt-i diye geçiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #23 : Haziran 09, 2010, 22:20:38 »
bende vvt i mi alsam acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 09, 2010, 22:52:16 »
Damla Bildigim kadarıyla vvti Motor değil düz Tek nokta enjeksiyonlu diye Hatırlıyorum sadece :)..

Ama VVTi motor değil çünkü bizde var 99 damla 1.6 16valve ama vvti değil...
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #25 : Haziran 09, 2010, 23:12:29 »
Mehmet bey yanıtınız için çok teşekkür ederim :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 09, 2010, 23:22:59 »
Damla Bildigim kadarıyla vvti Motor değil düz Tek nokta enjeksiyonlu diye Hatırlıyorum sadece :)..

Ama VVTi motor değil çünkü bizde var 99 damla 1.6 16valve ama vvti değil...

4 enjektorlu, tek degil 4 noktadan. (Multi-Port Fuel Injection)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 09, 2010, 23:25:15 »
efi motor 1993 yılından 2000 yılına kadar corolla sersinde modifiye edilerek kullanılmıştır.efi motorda 1.6 110 hp 16V enjeksiyonlu motor bulunur.vv-i serisi ise aynı motoru vvt-i teknolojisi ile zincirli triger ile sunar.
Efi motor kasa kodu ae110

vvt-i motor kasa kodu zze111

VVT-i İçin
.ilk olarak vvt-i motor bu kasada kullanılmıştır.Aracın motoru zincirlidir ve triger derdi yoktur.Araç genel hatları ile içeri motor sesini segmentindeki diğer araçlara göre daha az ses alır ve bence en konfor corolla kasasıdır.içerideki malzeme kalitesi vites bölümü dışında genelde kaliteli parçalardan yapılmıştır.kapılarındada aynı şekilde kullanılmıştır.aracın süspansiyonları umuşaktır yol tutuşu orta derecedir,fakat istanbul'un köstebek yuvası yollarından büyük avantajdır.araç çukura girince fazla sarsmaz ve konforlu bir yolculuk sağlar.bir başka avantajı aracın tasarımı çok güzeldir.corolla serisindeki bence en iyi ön tasarımına sahiptir.içerisi bir çok modele göre yüksek ve geniştir.fakat diz mesafesi biraz kısa olabilir.bagajıda iyidir.rutin bakımlar dışında araç size kesinlikle sorun çıkartmaz.uzun yolda bence çok konforlu bir araçtır.güzel bir pıoneer teyp ile emin olun çok güzel yolculuklar yaşarsınız.1.4 97 hp 16V motoru gayet seridir.segmentindeki bir çok araca göre en az 10 hp yüksektir.ve bir çok 8V 1.6 aracı haklayabilir.(trafik kurallarına uyalım)motor sizi üzmez eğer 1.4 alırsanız ve sakin kullanırsanız vvt-i motor size güzel bir taarruf sağlar.1.6 16V 110hp motor seçeneği vardır.0-100 hatırladığım 10,5 ve,8 olmalı.gayet performanslı ve tasarrufludur(ecotec astra ve diğer motor rakiplerine göre).halk arasında tabiri ile tam bir köpek gibidir..umarım yardımcı olmuşumdur.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #28 : Haziran 09, 2010, 23:37:53 »
teşekkürler Atakan
gerçekten de tam istediğim gibi bir cevap olmuş :) 1.6.larda gözüm var olmadı 1.4 vvti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 09, 2010, 23:57:45 »
vvt-i zze111 kasa alacaksanız önceden uyarımı yapayım.bu kasalarda üretimden dolayı yağ eksiltme sorunu vardı...bir çoğu geri çağrılıp düzeltildi fakat bazı kullanıcılarda es geçtiler ve araçları geri götürmediler.araç yağ eksiltmesinden dolayı  motorunda herhangibi bir problemi yok.önemli olan detay diğer araçlar 10000 km yağ değiştiriyorsa siz(eğer araçta varsa) 5000 km değiştirmelisiniz.bunun içinde alacağınız araçta bu detaylara dikkat edin
Genelde egzozdan yağ çıkıyor.muayneden şanzıman yağ kaçağı var diye geçer.yağ eksiltmesi bir soruna neden olmaz.kafanız rahat olsun.zaten bir çoğu düzeltildi.yinede siz yok derseniz alacağınız araç ilk çalıştırmada arkadan duman atmasın motorun üzerinde yağ koymak için olan bölümün kapağını açın üfleme var ise yağ eksiltiyordur büyük ihtimalle.yinede en garanti yöntemi aracın şasi numarasını servise gösterip orunun giderilip giderilmediğine bakmak.dediğim gibi motora bir sorunu yok...bunun dışında triger zincirli olması ve aracın şanzıman oranlarının orantılı olması çok büyük bir avantaj.eğer güzel bir araç bulursanız bence kliması olsun.
terra donanım ve sol donanım olarak ayrılır.
1.4 97 hp 16V VVt-İ motorda sürücü hava yastığı aktif gergili kemerler kaza anında katlanan pedal ve direksiyon,isofix koltuk,ön iki kapı elektrikli ve genel corolla donanımı var.bir çoğu klimalı.
ve zze111 kasaların sol donanımlarında özel sipariş çelik jantlar bulunmakta
standart 1.4 terra
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-145000-km-toyota-terra-ful-orj-2001-model/detay
standart 1.6 terra
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-76-000-km-de-tertemiz-corolla-terra-special-sirali-lpg-li-sis-fa/detay
standart 1.6 sol
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-4-hava-yastikli-essiz-temizlikte-ruhsat-sahibinden/detay
1.6 110 hp 16V VVt-İ motor seçeneğinde terranın yanında sol seçeneği var.1.6 terrada 1.4'e göre çift hava yastığı yol bilgisayarı ve klima bulunmakta.ön iki kapı elektrikli bazı ları özel donanımla 4 kapıda olabiliyor.sol donanımında ise 4 hava yastığı abs-ebd klima yol bilgisayarı sis farı kasa rengi tamponlar ve aynalar.aynı zamanda aynalarda otomatik.ve zze111 kasaların hepsin immobılızer standart.
ae110 kasada bildiğim kadarı ile hiç birinde immobılızer yok onlarda terra ve luna olarak ikiye ayrılıyor terrraların bazılar aşağı yukarı aynı donanım var(zincirli triger immobılızer ve bir çoğunda klima vvt-i özellik yok) umarım yardımcı olmuşumdur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #30 : Haziran 10, 2010, 00:49:34 »
vvt-i zze111 kasa alacaksanız önceden uyarımı yapayım.bu kasalarda üretimden dolayı yağ eksiltme sorunu vardı...bir çoğu geri çağrılıp düzeltildi fakat bazı kullanıcılarda es geçtiler ve araçları geri götürmediler.araç yağ eksiltmesinden dolayı  motorunda herhangibi bir problemi yok.önemli olan detay diğer araçlar 10000 km yağ değiştiriyorsa siz(eğer araçta varsa) 5000 km değiştirmelisiniz.bunun içinde alacağınız araçta bu detaylara dikkat edin
Genelde egzozdan yağ çıkıyor.muayneden şanzıman yağ kaçağı var diye geçer.yağ eksiltmesi bir soruna neden olmaz.kafanız rahat olsun.zaten bir çoğu düzeltildi.yinede siz yok derseniz alacağınız araç ilk çalıştırmada arkadan duman atmasın motorun üzerinde yağ koymak için olan bölümün kapağını açın üfleme var ise yağ eksiltiyordur büyük ihtimalle.yinede en garanti yöntemi aracın şasi numarasını servise gösterip orunun giderilip giderilmediğine bakmak.dediğim gibi motora bir sorunu yok...bunun dışında triger zincirli olması ve aracın şanzıman oranlarının orantılı olması çok büyük bir avantaj.eğer güzel bir araç bulursanız bence kliması olsun.
terra donanım ve sol donanım olarak ayrılır.

1.6vvti hakkında bir çok sorumu yanıtlamışsın. arabayı alırken yetkili servise göstermek istiyorum. yağ yakma konusunda düzeltilip düzeltilmediğini söylerler umarım.
Yetkili servis arabanın kontrolü için yaklaşık ne kadar ücret alır bir tahmininiz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #31 : Haziran 13, 2010, 18:01:47 »
1 Soru daha sormak istiyorum.
2000 model 1.6 vvti terralarda(sol değil) abs, ebd gibi sistemler var mı?
yol bilgisayarı, fonksiyonel direksiyon bulunuyor mu? Güneş yanığı arabanın değerini ne kadar etkiler?( yanığın büyüklüğünü bilmiyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 13, 2010, 18:06:11 »
Orcun, buraya son defa yaziyorum, herkesin karari kendine, ama pisman olma sonra, bu modelle ilgili bir konu var dikkatinden kacmis olabilir:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/yag-yakma-sikintisi!!!!2001-toyota-corolla-1-6-16v-sol-ac/

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 13, 2010, 18:12:00 »
ahmet abi yağ yakma konusunda zaten arkadaşı bilgilendirdim.servisten tabikide söylerler size aracın tamir görüp görmediğini.zze112 kasaları ben şahsen çok seviyorum en konforlu ve en iyi ön tasarıma sahip corolla serisi.1.6 terralarda abs özelliği özel istek üzerine olabiliyor piyasayı takip ederseniz bulabilirsiniz bu tür araçlar.2001 modellerin çoğunda sorun halledildi onun dışında dediklerime dikkat edin o tür araca rastlamassınız.servis ücreti 50 tl diye ben biliyorum.şuan sizin için çok sanslı bir dönem toyota yaz günleri başladı galiba checkup ücretsiz alacağınız aracı oradan ücretsiz olarak kontrol ettirebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #35 : Haziran 13, 2010, 18:24:26 »
Teşekkürler Atakan, benim bahsettiğim hb değildi :) 2000 model 1.6 terralardı :) Yağ yakma sorununu sanırım her 5.bin km.de yağ ekleyip yoluma devam ederek çözmeyi deniyorum. Umarım beklediğim araba da bu sorun çözülmüştür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #37 : Haziran 13, 2010, 19:56:40 »
Umarım ben de öyle derim :P :P :P
sol olanlara bütcemiz yetmeyecek çok belli :)
1.6 terra olanlardan bakacaz :) araba bir kaç içinde gelecek hoşuma giderse servise gösteririm...
yol bilgisayarı falan çok önemli bir özellikmidir? terrada yok galiba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2010, 20:26:36 »
ya abi dedimya yol bilgisayarı bence fazla önemli bir özellik değil ama bir çok 1.6 terrada var zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Picheus
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2010, 21:18:26 »
Atakan forumun yardımcı yetkili servisi gibisin :D tüm detayları biliyosun :D