0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
555 kmdeyken benzin aldınız mı tekrar. En sağlıklı o anda depoyu dtekrar doldurarak kaç lt aldığına göre yapılır. Ben depoyu doldururum boşaldığında tekrar doldurup km yi ve alınan lt yi hesaplarım. Yaklaşık olarak 35-37 lt harcamıştır aracınız. Bu da güzel bir tüketimdir. Bende böyle bir sarfiyat değeri elde ediyorum büyük çoğunlukla.[/quote] Çok doğru ve yanılma payı az olan bir yöntem.Haluk bey,isterseniz bir de öyle deneyin.Sonucu foruma yazarsanız bizim de bilgimiz olur.Saygılar
1-2 defad kesin sonuca ulaşmak zor her turlu.en iyisi yol bilgisayarı.[/quote]Ben o yolbilgisayarı denen alete güvenmiyorum hiç. Bir türlü alışamadım 7 senede. Bakmam da ona. En temiz en doğru yöntem depo mu doldururm bir daha dolduruken km sine bakıp oranlarım. Bundan doğru ölçüm yok bence. Bilgisayar benden iyi mi bilcek . En kötü ihtimalle bizim yaptığımız hesapta 0,1 lt lik yanılma payı olabilir belki.Marka konusuna gelince ben de hep shell den alırım ve gayet te memnunum. Eğer shell bulamzsam bp den onu da bulamazsam PO dan alırım. Bu güne kadar 1-veya 2 defa kötü benzine denkgeldim onun dışında memnunum hepsinden. BP nin şu ultimate denen benzinini hiç tam depo deneyemedim onun içn bişiy diyemem. ama Shellin 95 oktanlık benziniyle bir depoyla 700 km rahat yol yapabiliyorum.
Yasemin hanım ben aracıma sürekli shell den benzin alıyordum şunu farkettim ki bir defasında aldığım benzin normalde gittiğim yol mesafesinden yaklaşık olarak 75-80 km daha az yol yaptı. (ben aracı sürekli şehir içi kullanıyorum) dahası o depoda 100 km kadarda şehir dışı kullandım ama daha az yol gitti. ogün bu gündür shellden benzin almıyorum.hatta daha önce böle bi konu açıldımı diye düşünüyordum benzin istasyonları ile ilgili bu konuyu görünce yazmak istedim. benzin olarak en iyi performansı hangi marka benzin istasyonundan sağlayabiliriz. opet ten alıyordum benzini 3-4 depodur. arkadaşım bp nin daha iyi olduğunu söledi ve geçen depoda bp den aldım ne kadar fark var bişey anlamadım daha ama. hafta sonu 340 km lik bir şehir dışına gittim giderken opetten aldım ve aracım yaklaşık 75 ytl lik bir benzin yaktı. giderken 100 km hızın üzerine neredeyse hiç çıkmadım. dönüşte aynı yoldu ve 75 ytl lik bp den benzin aldım ortalama 120 km ile geldim hatta bir süre 160 km hızla gittim. ve aynı civarda bir benzin yaktı.[/quote]Abdurrahman Bey, çok ilginç bir önceki arabam benzinli idi kurşunsuz benzin alıyordum. şu an ki ise dizel.Ben daha önce yakıt konusunda bir konu açmıştım. Forumdakiler genelde opet ve shell tercih ettiklerini bildirmişlerdi. Benzinli aracımda, ne kadar benzin harcıyor diye sık sık kontrol ederdim. Ama dizele geçince hiç hesaplamadım, çünkü aldığım dizeli harcayana kadar yeni bir zam geliyor nerdeyse Bu arada siz İstanbul'da hangi shell'den alıyorsunuz? İstasyon farkı da olabilir, İstasyon sahibi farkı da.Kulakları çınlasın! Mustafa bey açtığım Dizel mi? Euro Dizel mi? konumda benzinden çok benzincinin temiz yüzlü, çok ta zengin olmayanını seçin demişti bende o günden beri Shell'den vazgeçmedim. Ama bu hesaplama konusunu bizzat Murat Bey'in hesap tekniğine göre kontrol edeceğim.
Ben sariyerde oturuyorum maslak opet ten aliyorum çok memnunum tavsiye ederim shell i tercih etmiyorum renginden dolayi (kişisel)[/quote]evet maslak-mehmetcikten alanlar memnun..istanbulun en iyi iş yapan istasyonu o olsa gerek
Arkadaşlar sırf iddaa'larını sınamak için bp den ışık yanınca 100 ytl lik 97 oktan 33 lt kadar benzin aldım.İstanbul'da şehiriçi fakat rahat bir trafikte kullandım. 555 km'de ışık yandı. Cidden kahroldum kullanırken tasarruf yapıcam diye ama yinede iyi bir tüketim değeri sayılmaz mı?Araç 2005 1.6 benzinli 40.000 km de.Saygılar[/quote]Corollada ortalama yakıt tüketimi yanlış hatırlamıyorsam;şehiriçi:9,0 ltort:7,0 ltşehirlerarası:5,9 lt.Siz 33 lt ile 555 km gimişsiniz yani 5,9 lt/100 km. Şehiriçinde 5,9 lt/100 km yakıt tüketimi kahrolacak değil, çok sevinilecek bir rakam bence.Ben 100 YTL lik yakıtla ort. 400 km gidiyorum.
duruma gore opet ve turk petrol arasında degısıyo.ama artık benzın sorunum kalmadı cunku tup taktırdım.cokta memnunum.[/quote] +1 Yahu birbuçuk aydır yarım depo benzini bitiremedim ki normalde ayda birbuçuk depo benzin harcardım. OOOOOh be,göstergeye baktıkça yarım depo benzini görüyor ve müthiş seviniyorum.Tüp taktırınca benzinci arkadaşlar ''Hayırdır hoca,uğramaz oldun ne iş?Bir kusurumuz mu oldu?'' diye soruyorlar.