Gönderen Konu: Bp'den Benzin Almak  (Okunma sayısı 14490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« : Mayıs 24, 2007, 17:14:26 »
Arkadaşlar sırf iddaa'larını sınamak için bp den ışık yanınca 100 ytl lik 97 oktan  33 lt kadar benzin   aldım.İstanbul'da şehiriçi fakat rahat bir trafikte kullandım. 555 km'de ışık yandı. Cidden kahroldum kullanırken tasarruf yapıcam diye ama yinede iyi bir tüketim değeri sayılmaz mı?
Araç 2005 1.6 benzinli 40.000 km de.
Saygılar

Toyota Club Türkiye

Bp'den Benzin Almak
« : Mayıs 24, 2007, 17:14:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2007, 17:44:25 »
555 kmdeyken  benzin aldınız mı tekrar. En sağlıklı o anda depoyu dtekrar doldurarak  kaç lt aldığına göre yapılır. Ben depoyu doldururum boşaldığında tekrar doldurup km yi ve alınan lt yi hesaplarım. Yaklaşık olarak 35-37 lt harcamıştır aracınız. Bu da güzel bir tüketimdir. Bende böyle bir sarfiyat değeri elde ediyorum büyük çoğunlukla.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2007, 20:28:05 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
555 kmdeyken  benzin aldınız mı tekrar. En sağlıklı o anda depoyu dtekrar doldurarak  kaç lt aldığına göre yapılır. Ben depoyu doldururum boşaldığında tekrar doldurup km yi ve alınan lt yi hesaplarım. Yaklaşık olarak 35-37 lt harcamıştır aracınız. Bu da güzel bir tüketimdir. Bende böyle bir sarfiyat değeri elde ediyorum büyük çoğunlukla.
[/quote]
    Çok doğru ve yanılma payı az olan bir yöntem.Haluk bey,isterseniz bir de öyle deneyin.Sonucu foruma yazarsanız bizim de bilgimiz olur.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2007, 21:08:56 »
%100 görmek istiyorsaniz söyle yapin.
Istediginiz istasyondan bir pompadan benzin alin.
Tüm depoyu doldurun. Benzin tabancasi tik edip attiktan sonra pompacinin ne kadar ekledigine bakin. Kenara not edin. 400-500 km sonra ayni pompadan benzin alin ve TIK ettigi andaki degeri not edin. Bir önceki ile toplayip oranlayin.

örnek: Atiyorum 37.5 litre'de tik etmistir ve üstüne ekleyerek 38 litre koymustur. Tik'tan sonra 0.5 litre eklenmistir. 500 km yol yaptiktan sonra ayni pompadan benzin alinmistir. 35.5 litre sonra pompa tik etmistir. Yani 36 litre ile 500 km yapmissinizdir. O da 100 km de 7.2 litre eder.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2007, 22:46:29 »
O tıklama olayının her zaman aynı yerde tıkladığından şüphem var açıkçası.Bazen neredeyse tam doluyken atıyor bazen atıyor ve 5 litre daha benzin alıyor?
5 litre benzin de nereden baksanız uzun bir yolda baya kilometre eder...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2007, 01:36:42 »
1-2 defad kesin sonuca ulaşmak zor her turlu.
en iyisi yol bilgisayarı.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2007, 02:21:16 »
Kilometre olarak değil de ben pek BP'den memnun kalmadım. BP'den alınca aracım daha bir gürültülü çalışıyor gibi.Mesela gaza basıyorum, arabayı devirli kullanıyorum, sanki araba daha bir zor gidiyor, bağırıyor. O yüzden bp istasyonu eve çok yakın olmasına rağmen, artık Shellden alıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2007, 10:43:17 »
Yasemin hanım ben aracıma sürekli shell den benzin alıyordum şunu farkettim ki bir defasında aldığım benzin normalde gittiğim yol mesafesinden yaklaşık olarak 75-80 km daha az yol yaptı. (ben aracı sürekli şehir içi kullanıyorum) dahası o depoda 100 km kadarda şehir dışı kullandım ama daha az yol gitti. ogün bu gündür shellden benzin almıyorum.

hatta daha önce böle bi konu açıldımı diye düşünüyordum benzin istasyonları ile ilgili bu konuyu görünce yazmak istedim. benzin olarak en iyi performansı hangi marka benzin istasyonundan sağlayabiliriz. opet ten alıyordum benzini 3-4 depodur. arkadaşım bp nin daha iyi olduğunu söledi ve geçen depoda bp den aldım ne kadar fark var bişey anlamadım daha ama. hafta sonu 340 km lik bir şehir dışına gittim giderken opetten aldım ve aracım yaklaşık 75 ytl lik bir benzin yaktı. giderken 100 km hızın üzerine neredeyse hiç çıkmadım. dönüşte aynı yoldu ve 75 ytl lik bp den benzin aldım ortalama 120 km ile geldim hatta bir süre 160 km hızla gittim. ve aynı civarda bir benzin yaktı.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2007, 11:13:32 »
Bence temiz ve hilesiz çalışan akaryakıt istasyonunundan almak lazım yakıtı, marka ayrımı yapmadan.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2007, 12:05:37 »
Ben sariyerde oturuyorum maslak opet ten aliyorum çok memnunum
tavsiye ederim shell i tercih etmiyorum renginden dolayi (kişisel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2007, 13:25:32 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
1-2 defad kesin sonuca ulaşmak zor her turlu.
en iyisi yol bilgisayarı.
[/quote]

Ben o yolbilgisayarı denen alete güvenmiyorum hiç. Bir türlü alışamadım 7 senede. Bakmam da ona. En temiz en doğru yöntem depo mu doldururm bir daha dolduruken km sine bakıp oranlarım. Bundan doğru ölçüm yok bence. Bilgisayar benden iyi mi bilcek  . En kötü ihtimalle bizim yaptığımız hesapta 0,1 lt lik yanılma payı olabilir belki.

Marka konusuna gelince ben de hep shell den alırım ve gayet te memnunum. Eğer shell bulamzsam bp den onu da bulamazsam PO dan alırım. Bu güne kadar 1-veya 2 defa kötü benzine denkgeldim onun dışında memnunum hepsinden. BP nin şu ultimate denen benzinini hiç tam depo deneyemedim onun içn bişiy diyemem. ama Shellin 95 oktanlık benziniyle bir depoyla 700 km rahat yol yapabiliyorum.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2007, 13:31:43 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
Yasemin hanım ben aracıma sürekli shell den benzin alıyordum şunu farkettim ki bir defasında aldığım benzin normalde gittiğim yol mesafesinden yaklaşık olarak 75-80 km daha az yol yaptı. (ben aracı sürekli şehir içi kullanıyorum) dahası o depoda 100 km kadarda şehir dışı kullandım ama daha az yol gitti. ogün bu gündür shellden benzin almıyorum.

hatta daha önce böle bi konu açıldımı diye düşünüyordum benzin istasyonları ile ilgili bu konuyu görünce yazmak istedim. benzin olarak en iyi performansı hangi marka benzin istasyonundan sağlayabiliriz. opet ten alıyordum benzini 3-4 depodur. arkadaşım bp nin daha iyi olduğunu söledi ve geçen depoda bp den aldım ne kadar fark var bişey anlamadım daha ama. hafta sonu 340 km lik bir şehir dışına gittim giderken opetten aldım ve aracım yaklaşık 75 ytl lik bir benzin yaktı. giderken 100 km hızın üzerine neredeyse hiç çıkmadım. dönüşte aynı yoldu ve 75 ytl lik bp den benzin aldım ortalama 120 km ile geldim hatta bir süre 160 km hızla gittim. ve aynı civarda bir benzin yaktı.
[/quote]

Abdurrahman Bey, çok ilginç bir önceki arabam benzinli idi kurşunsuz benzin alıyordum. şu an ki ise dizel.
Ben daha önce yakıt konusunda bir konu açmıştım. Forumdakiler genelde opet ve shell tercih ettiklerini bildirmişlerdi.  Benzinli aracımda, ne kadar benzin harcıyor diye sık sık kontrol ederdim. Ama dizele geçince
hiç hesaplamadım, çünkü aldığım dizeli harcayana kadar yeni bir zam geliyor nerdeyse  Bu arada siz İstanbul'da hangi shell'den alıyorsunuz? İstasyon farkı da olabilir, İstasyon sahibi farkı da.
Kulakları çınlasın!   Mustafa bey açtığım Dizel mi? Euro Dizel mi? konumda benzinden çok benzincinin temiz yüzlü, çok ta zengin olmayanını seçin demişti bende o günden beri Shell'den vazgeçmedim. Ama bu hesaplama konusunu bizzat Murat Bey'in hesap tekniğine göre kontrol edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2007, 15:15:11 »
Alıntı yapılan: Selahattin Güler
Ben sariyerde oturuyorum maslak opet ten aliyorum çok memnunum
tavsiye ederim shell i tercih etmiyorum renginden dolayi (kişisel)
[/quote]
evet maslak-mehmetcikten alanlar memnun..
istanbulun en iyi iş yapan istasyonu o olsa gerek

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #13 : Mayıs 25, 2007, 17:05:46 »
duruma gore opet ve turk petrol arasında degısıyo.ama artık benzın sorunum kalmadı cunku tup taktırdım.cokta memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #14 : Mayıs 25, 2007, 17:48:48 »
Oturduğum yere yakın 2 istasyon var yakıt aldığım. Yakıt kalitesi şimdiye kadar hiç değişmediği için bana biraz uzak olan BP istasyonunu tercih ediyorum. Eğer işim acele ise ve bp nin tersi istikamette isem Shell'den alıyorum. Çok zorda kalmadıkça bu iki bayi dışından yakıt almamaya özen gösteriyorum.
Yani yakıtın yanı sıra istasyonun da çok önemi var bu işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2007, 20:02:35 »
Alıntı yapılan: Haluk Elikkaya
Arkadaşlar sırf iddaa'larını sınamak için bp den ışık yanınca 100 ytl lik 97 oktan  33 lt kadar benzin   aldım.İstanbul'da şehiriçi fakat rahat bir trafikte kullandım. 555 km'de ışık yandı. Cidden kahroldum kullanırken tasarruf yapıcam diye ama yinede iyi bir tüketim değeri sayılmaz mı?
Araç 2005 1.6 benzinli 40.000 km de.
Saygılar
[/quote]

Corollada ortalama yakıt tüketimi yanlış hatırlamıyorsam;
şehiriçi:9,0 lt
şehirlerarası:5,9 lt.
Siz 33 lt ile 555 km gimişsiniz yani 5,9 lt/100 km.
Şehiriçinde 5,9 lt/100 km yakıt tüketimi kahrolacak değil, çok sevinilecek bir rakam bence.
Ben 100 YTL lik yakıtla ort. 400 km gidiyorum.

Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #16 : Mayıs 26, 2007, 16:15:12 »
Yasemin hanım evet benzinli araçta insanın gözü sürekli benzin göstergesinde oluyor. dizel aracı olan arkadaşlar benimle sürekli uğraşır hale geldiler  yolda arıyorlar şu kadar dizel yakıt aldım ve şu kadar yol yaptım diye... ama şu varki benzin istasyonları bizi çok seviyor arabayla girdik mi yüzleri gülmeye başlıyor ahbap oluyoruz çoğunla her hafta gidince
 bu arada istanbulda hangi shell den benzin alıyorsunuz diye sormuşsunuz ben denizli de ikamet ediyorum.  benzin konusunda bir şey duydum ne kadar doğrudur bilemiyorum benzini alırken pompanın hızını en düşükte yaptırın diyorlar o sayade cihaz daha az hava basar diye söylediler ama ne kadar doğru bilemiyorum.

istasyondaki görevliler de çok etken durumda oradan yakıt alma konusunda saygılı olmaları güzel yüzlü olmaları insanı çekiyor ve tabiki de güvenilir olduğunuza inandığınız bir istasyon olması.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2007, 17:54:17 »
Petkimde çalışan bir arkadaş, BP, Shell, Opet hepsi aynı tanktan yakıt alır ama her firma kendine has bazı ilave kimyasallar koyar demişti, önemli olan hilesiz yakıt alabilmek.Ayrıca depoyu doldururken pompanın yakıt  vermeyi durdurduğu andan(tık ettiği an)sonra ağzına kadar depoyu doldurmak sağlıklı değil, kaza anında Allah korusun ani bir basınçla patlamaya karşı emniyet açısından depoda bir miktar hava kalması gerekiyormuş...
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2007, 00:26:24 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
duruma gore opet ve turk petrol arasında degısıyo.ama artık benzın sorunum kalmadı cunku tup taktırdım.cokta memnunum.
[/quote]
  +1     Yahu birbuçuk aydır yarım depo benzini bitiremedim ki normalde ayda birbuçuk depo benzin harcardım. OOOOOh be,göstergeye baktıkça yarım depo benzini görüyor ve müthiş seviniyorum.Tüp taktırınca benzinci arkadaşlar ''Hayırdır hoca,uğramaz oldun ne iş?Bir kusurumuz mu oldu?'' diye soruyorlar.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2007, 08:49:33 »
Arkadaşlar teşekkürler.Yakıt tüketimi hesabımı yine yapmaya çalışıcam.Yakıt konusunda bir çok kez ince hesaplar yaptım benim yol bilgisayarı çok ama çok az sapma ile çalışıyor.Benzin firmasına gelince daha 2 hafta önce şirket aracımız Ford connect shell 'den normal dizelle çalışıyordu. Teklemeler ve yolda kalma sonunda enjektör teşhisi konuldu. 2 milyar yedi enj. değişti yine yolda kaldı.Mazot filtresi denildi değişti yolda kaldı. Pompa ve depo'dan denildi 4 milyardan fazla para yedi yine randıman yok.Servis müdürü Shell'den normal dizel kimse almasın dedi. Opet ve total 'den başka bir dizel almayın diye feryat ediyor.(Opet'in mazot'a garanti verdiğini zararı karşıladığını yineledi.)Serviste 80 km C-max vardı inanın enjektörden yolda kalmış.Size istanbul anadolu yakasından shell istasyonu olup yakıt alınmayacak bir adres e-5 üzeri kayalar petrol bir kaç yerde var bayii.