0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar teşekkürler.Yakıt tüketimi hesabımı yine yapmaya çalışıcam.Yakıt konusunda bir çok kez ince hesaplar yaptım benim yol bilgisayarı çok ama çok az sapma ile çalışıyor.Benzin firmasına gelince daha 2 hafta önce şirket aracımız Ford connect shell 'den normal dizelle çalışıyordu. Teklemeler ve yolda kalma sonunda enjektör teşhisi konuldu. 2 milyar yedi enj. değişti yine yolda kaldı.Mazot filtresi denildi değişti yolda kaldı. Pompa ve depo'dan denildi 4 milyardan fazla para yedi yine randıman yok.Servis müdürü Shell'den normal dizel kimse almasın dedi. Opet ve total 'den başka bir dizel almayın diye feryat ediyor.(Opet'in mazot'a garanti verdiğini zararı karşıladığını yineledi.)Serviste 80 km C-max vardı inanın enjektörden yolda kalmış.Size istanbul anadolu yakasından shell istasyonu olup yakıt alınmayacak bir adres e-5 üzeri kayalar petrol bir kaç yerde var bayii.[/quote]Bu konuda Ford sizi biraz yemis. Tüketici kanununa göre OPETin disinda yakit kaynakli problemler garanti kapsaminda olmuyor denemez. Enjektörlerin üreticisinin (kesin lucas veya boschdur) servisi yakit veya baska bir kaynaktan olup olmadigini rapor tutabilir. Yakit'tan ise eger aldiginiz istasyondan faturaniz varsa o sirketi arayip islem yaptirabilirsiniz. Eger yakit degilse de garantiye girmesi lazim. Ford'un kendi servisinde de enjektörleri test edemezler. Zaten üreticinin servisine gönderilirler. Arti o enjektörler eminim disarida (servis) disinda cok daha ucuza bulunabilir.
bu arada bu bp den hiç memnun olmadığımı dile getirmek istiyorum. bu konu altında bp den almaya başladığımı yazmıştım. ama yaklaşık 3 defadır oradan alıyorum aracımda inanılmaz bir performans düşüklüğü hissediyorum. (daha sı aracı yeni bakımdan çıkardım)ben geriye opete döneceğim kesinlikle[/quote]Aslında yılların istasyonu ama bende dikkat ederseniz beğenmediğimi söylemiştim. Performans düşüklüğünden ziyade arabam öyle gürültülü çalışıyorki! Gaza basıyorsunuz, inatlaşıyor adeta gitmiycem diye! O yüzden shell'den alıyorum. Daha depoyu bitiremedim. Bitirince hesaplayacağım ama ne zaman Allah bilir!
O tıklama olayının her zaman aynı yerde tıkladığından şüphem var açıkçası.Bazen neredeyse tam doluyken atıyor bazen atıyor ve 5 litre daha benzin alıyor?5 litre benzin de nereden baksanız uzun bir yolda baya kilometre eder...
shell i tercih etmiyorum renginden dolayi (kişisel)