Gönderen Konu: Bp'den Benzin Almak  (Okunma sayısı 14577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2007, 17:08:03 »
dn petrol ofısınden avensıse benzın aldım benzıncıden çıktıktan hemen sonra motor arıza ısıgı yandı bakalım bu aksam uzerıne bıraz daha alıp karısmasını saglayacagım yoksa bana servıs yolu gozuktu
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Toyota Club Türkiye

Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2007, 17:08:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2007, 20:45:25 »
Alıntı yapılan: Haluk Elikkaya
Arkadaşlar teşekkürler.Yakıt tüketimi hesabımı yine yapmaya çalışıcam.Yakıt konusunda bir çok kez ince hesaplar yaptım benim yol bilgisayarı çok ama çok az sapma ile çalışıyor.Benzin firmasına gelince daha 2 hafta önce şirket aracımız Ford connect shell 'den normal dizelle çalışıyordu. Teklemeler ve yolda kalma sonunda enjektör teşhisi konuldu. 2 milyar yedi enj. değişti yine yolda kaldı.Mazot filtresi denildi değişti yolda kaldı. Pompa ve depo'dan denildi 4 milyardan fazla para yedi yine randıman yok.Servis müdürü Shell'den normal dizel kimse almasın dedi. Opet ve total 'den başka bir dizel almayın diye feryat ediyor.(Opet'in mazot'a garanti verdiğini zararı karşıladığını yineledi.)Serviste 80 km C-max vardı inanın enjektörden yolda kalmış.Size istanbul anadolu yakasından shell istasyonu olup yakıt alınmayacak bir adres e-5 üzeri kayalar petrol bir kaç yerde var bayii.
[/quote]

Bu konuda Ford sizi biraz yemis. Tüketici kanununa göre OPETin disinda yakit kaynakli problemler garanti kapsaminda olmuyor denemez. Enjektörlerin üreticisinin (kesin lucas veya boschdur) servisi yakit veya baska bir kaynaktan olup olmadigini rapor tutabilir. Yakit'tan ise eger aldiginiz istasyondan faturaniz varsa o sirketi arayip islem yaptirabilirsiniz. Eger yakit degilse de garantiye girmesi lazim. Ford'un kendi servisinde de enjektörleri test edemezler. Zaten üreticinin servisine gönderilirler. Arti o enjektörler eminim disarida (servis) disinda cok daha ucuza bulunabilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #22 : Mayıs 28, 2007, 22:15:17 »
Murat bey sağolun.Shell'e pek kolay lokma olmayacağız emin olun.Araçlar taşıt tanımalı kanuni işlemlere başlandı.Servisin söylediği bu tip olayların çok fazla olduğu sonuca bağlanmasının çok uzun sürdüğü.Fakat söylemek istediğim opet bu prosedür işlerini öğrendiğimiz kadarıyla daha kolay atlatmamıza yardımcı oluyor ve daha fazla güven veriyor. Servis müd. yineledi ve opet'in tüm masrafları karşıladığını belirten resmi yazıyı gösterdi.Bende opet'in reklamını yapıyormuşum gibi hissettim kendimi.İnanın daha bir kez opet'ten yakıt almadım.Murat bey haklısınız enj. dışarıda daha ucuz fakat güven ve biraz birikim gerek.Arkadaşım Kia Sorento'nun enj. servis dışından temin edip değiştirdi.Birkaç hafta sonra  Rize'ye yola çıktıktan 2 saat sonra yolda kaldı aracla.Tabi uç bir örnek olabilir.Ama enj. anlayamam ben cidden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #23 : Haziran 06, 2007, 15:14:51 »
bu arada bu bp den hiç memnun olmadığımı dile getirmek istiyorum. bu konu altında bp den almaya başladığımı yazmıştım. ama yaklaşık 3 defadır oradan alıyorum aracımda inanılmaz bir performans düşüklüğü hissediyorum. (daha sı aracı yeni bakımdan çıkardım)

ben geriye opete döneceğim kesinlikle
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #24 : Haziran 07, 2007, 00:57:46 »
Alıntı yapılan: Abdurrahman ARSLAN
bu arada bu bp den hiç memnun olmadığımı dile getirmek istiyorum. bu konu altında bp den almaya başladığımı yazmıştım. ama yaklaşık 3 defadır oradan alıyorum aracımda inanılmaz bir performans düşüklüğü hissediyorum. (daha sı aracı yeni bakımdan çıkardım)

ben geriye opete döneceğim kesinlikle
[/quote]

Aslında yılların istasyonu ama bende dikkat ederseniz beğenmediğimi söylemiştim. Performans düşüklüğünden ziyade arabam öyle gürültülü çalışıyorki! Gaza basıyorsunuz, inatlaşıyor adeta gitmiycem diye!  O yüzden shell'den alıyorum. Daha depoyu bitiremedim. Bitirince hesaplayacağım ama ne zaman Allah bilir!  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #25 : Haziran 07, 2007, 08:25:01 »
ben artık total den benzın almaya basladım ve cok memnunum eskıden bp den alırdım ılk çalıstırmada sarsıntılı ve gurultulu calısırdı sımdı yok bence sızde bı deneyın
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #26 : Haziran 07, 2007, 09:37:49 »
Yasemin Hanım gerçekten bp nin benzininde gürültülü çalıştığını hissediyorsunuz. artı araç düşük devirlerde hiç tepki vermiyor.
Aracınız dizel di galiba  küçük bir imada bulunmuşsunuz  biz napalım benzinli bir aracımız var ve çok seviyor benzin içmeyi su gibi içiyor maşallah. gösterge ibresinin şöle bir gün aynı yerde kaldığını görmedim hiç  ayrıca hesaplama işlerinden de vazgeçtim aklıma estikçe 5 günde 1 haftada gidiyorum alıyorum benzin böylelikle daha iyi hissediyorum kendimi.

Fatih bey totalden 1 defa benzin aldım ondan sonra almadım. bir defada da insan pek bişey anlamıyor tabiki olmazsa totalide deneyeyim. teşekkürler.

Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #27 : Haziran 07, 2007, 10:41:18 »
BP den memnun olmayan arkadaşlar, bence bp nin başka bir istasyonundan yakıt almayı deneyin. Ben genelde aynı BP istasyonundan yakıtımı alıyorum (ultimate) ve ordan aldığım performansı diğer istasyonlardan alamadım. Total'e karşı ön yargım olduğu için ona yaklaşmıyorum bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #28 : Haziran 07, 2007, 13:10:53 »
ben bonus kart'a en çok bonus verenleri tercih ediyorum.
opet ve total %2
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2007, 18:40:48 »
Maslak Opet. Reklamda da  adı geçiyodu haliyle iyi olmak zorunda.    "Opeti vurgulamazsa olmaz. Şşşşşiit OPETÇİ diyor ya pelüş".  Aracımı aldığımdan beri 2.400 ytl lik Euro dizel yakıtımı sadece Opet'den aldım. Araç. 22.700 de. Ben memnunum. Bir opet istasyonu bulana kadar da 10- 20 ytl lik yakıtlar Po dan koyduğum oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2007, 19:20:23 »
bu güne kadar en iyi performansı shellden ve po dan aldım ama shell çok yakıyor po ise çok seri kullanmama rağmen çok iyi

bu arada araç d4d mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #31 : Haziran 19, 2007, 18:03:07 »
Bende opet 'e döndüm.İçime sindi sessizlik ve psikolojik anlamda.50 ytl lik 97 oktan benzin aldım 250 km gidebildim.Devam edip göreceğiz seriyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Bp'den Benzin Almak
« Yanıtla #32 : Eylül 29, 2008, 18:06:12 »
O tıklama olayının her zaman aynı yerde tıkladığından şüphem var açıkçası.Bazen neredeyse tam doluyken atıyor bazen atıyor ve 5 litre daha benzin alıyor?
5 litre benzin de nereden baksanız uzun bir yolda baya kilometre eder...

buna kesinlikle katılıyorum ama aynı istasyonun aynı pompasından alırsanız sorun yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 29, 2008, 18:34:11 »
Ben de genelde BP'yi tercih ediyorum.
'Invigorate' diye adlandirdiklari katkili benzin satiyorlar burada.Motorun omrunu uzattigini, temizledigini falan iddia ediyorlar.Ne kadar dogru bilemem.Ama memnunum.

http://www.bp.com/heliospower/sectiongenericarticle.do?categoryId=9024439&contentId=7045601
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 27, 2008, 18:47:26 »
shell i tercih etmiyorum renginden dolayi (kişisel)

:D
Opel Astra GTC