arkadaşlar yolda kalanımız oldumu?deneyimlerinizi böyle bir duruma düşmeyen üyelerimizle paylaşmanızı rica adiyorum.
Maalesef kaldım..gecenin 12 sinde şehirler arası yolda zifiri karanlık ayrıca ayaz var.o zaman şahin vardı. 110 km hızla giderken araba aks kesti sağa sola savrulmaya başladı.inanın nasıl durduğumu hatırlamıyorum yanımdakilerde nasıl durduğumu çözemediler.araba durunca kapıyı bi açtım arka sol teker aksla birlikte yarım metre dışarıya çıkmış araba defransiyelin üstünde duruyor...tabi birbuçuk 2 saat kadar çekici bekledik.ama çok şükür kazasız belasız atlattık...umarım kimse böyle bir olay yaşamaz...
torosla kaldım e-6 da gideken bir anda elektrik kesti.kenara çektim tekrar denedim.çalışmadı.10 dk sonra denedim çalıştırmayı çalıştı.ve hala çalışıyor.
volvo s40ımız vardı..
dedemleri memlekete(Ordu) götürürken sapanca ya yaklaşıyordum, araba sabit 5.vites 140la giderken vitesten attı..
dedim herhalde dedem dokundu, birdaha vites kendini boşa attı ve anladım ki 5te gitmeyecek..
en yakın yerde durmam gerektiğini farkettim..
5te gitmeyince 4, 4te gitmeyince 3 ve 2.vitesle sapancadaki tesislere girdim..
şanzıman dağılmış..
o arada babam da eski yarisimi getirdi, volvoyu ona bıraktımi yarisle yola devam ettim..
o zaman 3-4 sene önce 2.000 lira gibi paraya mal olmuştu..
şanzıman yağsız kalmış diyen de oldu..
tabi o ara bakımları ulusoy volvonun yetkisi de elinden alınmıştı. garanti yoktu.. olan bize oldu..
Şu anda yukarıdaki 3 problemde o arabaların kronik sorunları;
Ben Tipo ile kaldım,araba lpg'de çalışmadı neyse bende benzine geçtim ama benzin çok çok az vardı,tamirciye gidene kadar yaklaşık 1 km sonra benzinde bitti ve kaldım,arabayı orada bıraktım,ertesi gün tamircimi çağırdım beraber gittik gaza aldım marşa bastım araba çalıştı,sanırım elektriksel bir problem olmuş,bunun dışında da yolda kalmadım
doğru söylüyorsunuz.şahinlerin en kronik sorunlarından biridir aks kesme olayı ayrıca çok sakat bi durum...
ben çok yolda kaldım.bu konuyu açmamdaki gaye de yolda kalmamak için kendimiz ne gibi önlemler alabiliriz,diğer kardeşlerimize faydalı olabilirmiyiz.
Yaklaşık 2 ay önce akü'nün boşalması sonucunda kaldım.
Çok kötü bir gündü, herkesin dalga geçer gözlerle bakmasını aklımdan çıkaramıyorum, utanmasam aracın ön camına bir karton koyup, üstüne ''Akü boşaldığından dolayı yolda kalmıştır, motor-mekanik olarak 10 numara sorunsuz bir araçtır'' yazacaktım
Yaklaşık 2 ay önce akü'nün boşalması sonucunda kaldım.
Çok kötü bir gündü, herkesin dalga geçer gözlerle bakmasını aklımdan çıkaramıyorum, utanmasam aracın ön camına bir karton koyup, üstüne ''Akü boşaldığından dolayı yolda kalmıştır, motor-mekanik olarak 10 numara sorunsuz bir araçtır'' yazacaktım 
Şükür Toyotayla yolda kalmadım ama kalmanın kötü olacağını tahmin edebiliyorum;)
citroen visa super e 1983 arabamla suadiyeden yola çıktık floryaya gidiyoruz hatunla gece 24.00 suları.temde araba istop etti,biraz bekledim çalıştı 2-3 km gittim yine stop,1dakika bekle çalıştır 2-3 km sonra yine stop.uzatmayalım tam edirnekapı tünelinde stop etti fakat bekleyecek imkan yok arabalar vızır vızır,arabadan indik,itiyoruz yanımdan arabalar sürtünerek geçiyor tünelden çıktık biraz bekledik çalıştı ama artık 1km bile zor gidiyor.zorbela cevizlibağdaki shell e girdim.garbüratöre gelen hortumu çıkardım,bobinin artı ucunu söküp marşa bastım bennzin gelmedi.ağzımla emdim yine yok.deponun kapağını açtım lastik şişirme hortumunun ucunu çıkardım benzin otomatiğine depodan gelen hortuma basınç ayarını 10 aayarlayarak hava bastım önceleri hava gitmedi sonra pat diye bir ses ve hava gitmeye başladı.hortumları yerine kapağı depoya taktım .araba saat gibi çalıştı.ertesi gün depoyu indirttim mısır püskülleri çıktı.
Babamda corolla verso'dan önce renault scenıc vardı tekirdaga giderken arabanın termostat bozulmuş hararet yaptı allahtan yakında tamirci varmış 1-2 saat kaldık hal oldu sonunda ama sonun corolla yı aldık 2005'de aldık daha hala allaha sukur hiç yolda kalmadık.
Birşey daha yazım bizde renault scenıc'den önce de toyota corolla vardı 1988 model babam yengesini fatih'e almaya gidiyor giderken hararet göster gesi kırmızı gösteriyor babam fatih'ten büyükçekmece , avcılar , sefaköy dolaşıyor bu arada hararet hala kırmızıda tamirciye gidiyor sonunda adama demiş ya tamam artık bu arabaya motor mu yapcan sekman mı atıcan ne gerekiyorsa yap tarmirci demiş yok abi demiş ben bugune kadar toyota hiç motor yapmadım tamirci arabaya bakıyor termostat gitmiş birtek onu degiştiriyor ondan sonra babamda toyota arabalarını sevmeye başladı.
2 satırdakı yazı konu ile alakalı degil ama yazmak istedim kusura bakmayın.
Ben aracın bütün kayışlarını değiştirmiştim o gecede yola çıktım farları yaktım gidiyordum önce teyp kapandı ışıkların gücüde düşmeye başladı dedim kayış boşa çıktı her halde neyse ki araç stop etmeden sağa çektim kontağı da kapatmadım kaputu açtım neyseki nokia 1100 vardı o zamanlar tepesinde lamaba

yaktım telefonun lambasını akünün kutup başlarına orasına burasına baktım alternatöre baktım herşey normal derken alternatöre giren bir tane beyaz soket var onu takmamışlar bende yerine bir taktım onu motorun sesi değişti idi.Ertesi gün doğru sanayiye ustaya adamlar anlattım durumu 60amp lik akümü yenisi ile değiştirdiler ben gerek yok desemde ücret almadıkları için hoşuma gitti

İşin ilginç tarafı akü ışığı yanmadı gösterge panelinde acaba o soket üzerinden devre falan mı tamamlıyor du ?
Efsane kasa ve yolda kalmak Atilla abi bu soru benim cevabını bilmediğim bi soru kusura bakma cevaplayamayacağım.

Kalsam ne yaparım onu da bilmiyorum
Bende kaldım tamamen kendi isteğimle

Işıktan sonr benzin ne kadar gider diye iddiaya girdik kuzenimle istop edene kadar gittim ama hayatımın en şanslı anlarından biriydi benzinliğe 100 metre kala teklemeye başladı saldım boşa sadece 3 metre ötesinde durdur araç

Alllah şükür efsanem onca zor şarta rağmen yolda bırakmadı beni...
91 model corolla ile ankaraya ilk geldiğimizde , ulus gençlik parkının karşısındaki otoparka parkettik. Tekrar gelip arabayı çalıştırmaya çalıştığımızda çalışmadı. İttik falan bana mısın demedi. Marş motoru yanmış :S
96 model corolla'nın ilk başta contası yanıkmış. Ondan dolayı 2 kere yolda kaldım. Sorun giderildikten sonra 1 kere bile teklemedi
Bende kaldım tamamen kendi isteğimle
Işıktan sonr benzin ne kadar gider diye iddiaya girdik kuzenimle istop edene kadar gittim ama hayatımın en şanslı anlarından biriydi benzinliğe 100 metre kala teklemeye başladı saldım boşa sadece 3 metre ötesinde durdur araç 
Alllah şükür efsanem onca zor şarta rağmen yolda bırakmadı beni...
Ahmet Can ne kadar gitti kırmızıyla

.
94 model şahin le başımıza gelmişti ısparta dan ankara ya giderken yolda hararet yükselmeye başladı neyse durduk biras su ekledik radyatore az ilerledikten sonra yine aynı sorun oldu arabanın devir daim pompası bilyası dağılmış meğerse bu arabaların da iyi tarafı her gittiğin yerde parçasını bulabiliyorsun yakın bi petrole kadar gidip usta çağırmıştık. Sadace epeyce bi zaman kaybı olmuştu bize, ama corolla da başıma bişey gelmedi şükürler olsun.
ben seneler once bisikletle canakkaleden izmir'e giderken, ay kalsin yolda bir cay bahcesinin masalari uzerinde uyuyacaktim. Çunku yol tahminimizden daha yokusdu. Ama karanliktad yol yapmayi goze aldik ve bir kasabaya ulasmistik. Corolla ile bir kez xolda kaldim sayilir, o da pis benzinden. Ama seneler once gran tuvalet giyinmis iki bayan arkadasima lada yi, bogazda ittirmistim :-)
corolal ile evin önünde durdum kaldım.sabah biraz müzik dinlemiştim akü bitmiş
Ahmet Can ne kadar gitti kırmızıyla
.
+100000
birde Ahmedim hiçmi akıl edemediniz yahu

adam bagaja 5 litrelik bidonla yedek benzin alır yanına bu testi yapıcakken

Allah iyiliğnizi versin emi sizin