Gönderen Konu: hiç yolda kaldınızmı  (Okunma sayısı 5860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: hiç yolda kaldınızmı
« Yanıtla #40 : Haziran 03, 2010, 21:12:18 »
kamil bey kardeşininki düzmü otomatikmi,düz vites daha az yakar
Şehirler arası yolculuklarda otomatik vites düzden daha az yakabiliyor atilla amca , ama şehir içinde ve virajlı yollarda sizinde dediğiniz gibi otomatik çok yakıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 03, 2010, 21:12:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 03, 2010, 23:41:50 »
çok şükür şimdiye kadar corolla ile kalmadık :) ama bizim bmc fatih tırımız var onla 2 sefer yolda kaldık . biri kaza yapmıştım. diğeri hava rekoru kırıldı kompresörden gelen hava direk ordan kaçıyor ve hava tüplerindeki havada ordan kaçıyordu ve hava düştüğü zaman frenler otomatık kilitler :( rekorun kırılan yere kauçuk koydum ve sağlı sollu kelepçe ile sıktım. Havayı sabitlemeyi başardım ve öyle 24 km daha gittik :)
 Beyler birşey daha demek istiyorum. Atilla Özdemir ve bir çok abimizin yaptıkları şöförlüktür. Yani şuan araç kullanan kaç kişi arabadan anlıyorki ? şuan bir çok kişi sürücü bence söför değil. Şöförlük aynı zamanda tamir yeteneği olan kıvrak zekası olup mantıklı düşünendir bence :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #42 : Haziran 03, 2010, 23:56:29 »
Yani şuan araç kullanan kaç kişi arabadan anlıyorki ? şuan bir çok kişi sürücü bence söför değil. Şöförlük aynı zamanda tamir yeteneği olan kıvrak zekası olup mantıklı düşünendir bence :)
Sonuna kadar katılıyorum.
Malesef motor - mekanik aksam konusunda yolda falan kalırsam yapabileceğim şeyler sınırlıdır.

Birşeylerden biraz öğrenmek gerek aslında.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #43 : Haziran 04, 2010, 02:49:33 »
Sonuna kadar katılıyorum.
Malesef motor - mekanik aksam konusunda yolda falan kalırsam yapabileceğim şeyler sınırlıdır.

Birşeylerden biraz öğrenmek gerek aslında.

Benimde yok denilecek kadar az.Lastik patlamadığı sürece yolda kalırsam,Yapacağım hiç birşey yok.O yüzden yolda kalmamak için toyotaya biniyorum yaa :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 04, 2010, 08:13:13 »
şartlar ve zaman bunu getirdi aslında. en basiti, ladanın ateşleme bobini arızalanırsa en kral şoförü getir istersen, torpidosunda yedeği yoksa yapabileceği hiçbirşey yok. tüm arabalarda durum bu ve buna benzer. önceden karbüratör varmış, distribütör varmış, insanlar tamamen mekanik olan bu parçalarla kendilerine göre tamir yapabiliyorlarmış. şimdi mesela benim araba, enjektörlerin yerini bilsem, söküp takacak takımım olsa bile ne yapabilirim ki? hem bir de şöyle bişey var, tamam kendime güveniyorum, en basit arıza olan radyatör hortumum delinse yolda değiştirebilirim. ama yedeği nerede, her parçanın yedeğini yanımızda taşımaya kalksak, arkamızda parça karavanı çekmemiz gerekir. zaten zamane ustaları da artık yolda hiçbirşeyi göze alamıyor. yolda kaldım diye ararsan direk kurtarıcı gönderiyor. siz siz olun, ne kendinizi ne ailenizi yolda perişan etmeyin. yaptırın kaskonuzu, aracınızı sanayiye, sizi otele bırakırlar, yedek aracınızı ayarlarlar.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Haziran 04, 2010, 21:50:13 »
corollanın bir önceki kasası d4d mm ile e5 üzerinde 2 bucuk saat yağmur altında kalmışlığım var kötü bir deneyimdi  :wacko: trafikte seyrederken dur kalk dur kalk  yapmaktan debriyaj aşırı ısınmış en son duruşumla kalmam bir oldu araba vitesten çıktı elektronik olduğu içinde geçmedi tecrübesizlikten hava koşullarından baya bi sıkıntı çekmiştim..şanzıman arızasıydı.....kötüydü ona rağmen yine gidip toyota aldık ya helal bize  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 05, 2010, 13:00:13 »
corollanın bir önceki kasası d4d mm ile e5 üzerinde 2 bucuk saat yağmur altında kalmışlığım var kötü bir deneyimdi  :wacko: trafikte seyrederken dur kalk dur kalk  yapmaktan debriyaj aşırı ısınmış en son duruşumla kalmam bir oldu araba vitesten çıktı elektronik olduğu içinde geçmedi tecrübesizlikten hava koşullarından baya bi sıkıntı çekmiştim..şanzıman arızasıydı.....kötüydü ona rağmen yine gidip toyota aldık ya helal bize  8-)
inanın çok çok tecrübeli de olsanız yapacak bişeyiniz yokmuş, geçmiş olsun. toyota bu nadir olarak yolda bıraksa da kendine aşık ediyor...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2010, 13:14:45 »
mmt şanzımanlı toyotalar sıkışık trafikte uzun süre kullanılırsa kitleniyor,bir süre beklenince ısınan elektronik aksam soğuyor ve araba normale dönüyor.bu kronik hata türk ustalarının radikal bir çözüm üretmesini bekliyor,ben yakında hallolacağına inanıyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/