Gönderen Konu: debriyaj ve direksiyon sorunu  (Okunma sayısı 5741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
debriyaj ve direksiyon sorunu
« : Haziran 02, 2010, 00:19:07 »
selam arkadaşalr aracımda ki problemleri yazıyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen
  ae 101 japon corolla hidrolik direksiyon 1,6
1 ) araç rolantide çalışırken elle hiisedilir titreme
2 ) direksiyon tam tur olduğunda sol yada sağa cızırtı
3 ) bozuk yollarda direksiyonda tıkırtı
4 ) ani kalkışlarda ve vites değiştirmelerde silkinme
5 ) sürat arttıkça direksiyonda hafifleme

Toyota Club Türkiye

debriyaj ve direksiyon sorunu
« : Haziran 02, 2010, 00:19:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj ve direksiyon sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2010, 00:36:31 »
2 için söyleyim direksiyon tam tur dündüğünde öyle bir sesin gelmesi normal sona dayandığı için hafif bir zorlama oluyor kayışlardan birinden geliyodu ama hangisiydi tam bilemiyorum. FOrumda buna benzer bir sorundan bahsedilmişti.
rölantitedeki titreme rölanti ayarıyla ilgilidir. Corollaların rölantisi biraz düşüktür. 6-7 arasında benim corollada. düşükse biraz arttır. SOrun değil yani o titreme rölanti ayarıyla ilgili.
Dİreksiyondaki hafifleme konusunda pek bir bilgim yok açıkçası direksiyondaki tırıtının nasıl olduğu konusunda biraz daha detaylı bilgi verirseniz. herhangi bir taştan kasisten geçince de geliyor mu yoksa sürekli bir tıkırtı mı.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2010, 01:12:25 »
1) aracınızın yaşıyla alakalı ve lpg varsa biraz daha artar
3) görmeden birşey demek gerçekten çok zor

Diğerleri ise japon arabalarının genel özelliği sanırım ,

5) 0 km corollalarda dahi direksiyon kontrolü zordur , yinede eğer anormal derecede bir boşluk varsa direksiyon kutusuna ve hidrolik yağına baktırmanızı tavsiye ederim

4) anladığım kadarıyla silkinme dediğiniz vites geçişleri ve kavramanın sertliği ise bu araçlar yapısı gereği böyledir , ama sorun benim anladığımdan başka birşeyse tekrar konuşuruz

2) direksiyonu çevirdiğinizde gelen ses , gücünü direksiyona harcayan aracın ekstra olarak yağ basmasının sesidir , buda yeni toyotalardada olan normal birşey.

Sizin sorun olarak gördükleriniz , sanırım bizim bu araçlara hayran olmamıza neden olan şeyler :D
17 yaşında böyle bir araç daha varmıdır acaba? Mercedesten soğudum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2010, 01:34:06 »
özür dilerim soruyu yanlış sormuşum garanti ayarım gayet normal 1000 devir
araç solantide çalışırken direksiyondaki titremeden bahsetmek istedim bu titremede araç giderken değil olduğu yerde dururken oluyor çukurlara girdiğimde tıkırtı geliyor direksiyondan
her vites değiştirdiğimde silkinme oluyor debriyaj setim yeni değişti .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2010, 01:38:05 »
unutmadan şunu söyliyim ben bir toyota hayranı değil aşığıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2010, 02:09:30 »
Hangi şehirdesiniz acaba , Ankaradaysanız size yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2010, 02:18:36 »
uşaktayım erdem bey benim asıl sorunum aracımdaki sorunu baştan bilip ustaya gittiğimde şu parçayı kontrol edin ve sorun varsa değiştirin diyebilmek ,aksi halde ustaya kaldımı aracım fişek gibi 180 km süratte bile dümdüz sorunsuz gidiyor fakat ufak tefek sorunlar midemi bulandırıyor ve inanıyorumki bu sorunlar gün geçtikçe artacak
vites değiştirmelerdeki silkinmeler tam ayağımı debriyajdan çekerken oluyor ve araba bayır yukarı giderken olmuyor araçta 4 kişi olduğumuzda yani yük olduğunda bu silkinmeler olmuyor her zaman olmuyor inanın çaresizlikten yukliycem arabaya 200 kilo yuk öyle dolaşıcam :( aracım çok güzel dedimya aşığım toyotaya ama hiç sorun istemyorum ve anlayan bir anda cevap verebilecek sorunu çözecek bir ustaya rastlamadım henüz direksiyondan vazgeçtim tıkırdasın titresin ama bari şu viteslerdeki silkinmeyi halledeyim birde bu sorun çok yüksek devirde kullandığım zamanda olmuyor ne yapacağımı şaşırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2010, 02:31:47 »
debriyaj setiniz yeni değiştiyse normaldir zamanla düzeldiğini sizde farkedersiniz.direksiyona gelince cızırtıdan kastınız erdemin dediği gibi tam tur dönerken küt diye bır ses geliyorsa o cok normal o ses benim 2010 corollamda'da var eger hani eski araçlar sogukta kayış kaçırırlar ya ona benzer sınır edici bir ses ise geçmiş olsun. direksiyon kutusunun bilyeleri dagılıyor benim degil ama arkadaşımın 98 gli corollasında cıkmıştı aynı sorun oda 100 km/s hızı gecınce direksiyon bostaymıs gibi oluyor diyordu kaç para harcadı bılmıyorum ama bayaa bır para harcamıstı sizin anlattıklarınızı okuyunca pek bır sorun varmıs gibi gelmedi bana sonucta 17 yasında bir araçtan 0 araç kondisyonu bekleyemezsınız.Eğer beklenseydi ben niye 42.000 tl küsür para verip  0 araç aldım o zaman :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2010, 02:45:03 »
haklısınız taylan sıfır araç değil sanıırm direksiyon bilyaları dağılıyor. çünkü tam tur döndüğündeki ses adeta 2 metal parçanın birbirine sürtmesindeki cızırtı sesi ,küt diye bir ses gelmiyor en sona geldiğinde cızırtı oluyor ama soğuk havadaki kayış gıcırtısını iyi bilirim o sesten değil cızırtı cızzz cızzz ediyor 180 km süratle giderken bile dümdüz gidiyor hakimiyeti düzgün fakat direksiyon bi hayli hafifliyor kuş gibi oluyor anlıyacağınız yapışıyorum direksiyona sımsıkı tutuyorum belkide sorun bendedir 17 yaşında araçtan fazla şeyler bekliyorum ilginize teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2010, 08:11:30 »
gokan bey, öncelikle karayolları hız kurallarını hatırlatayım, şehirler arası aksine bir işaret yoksa max. 90 km/h otoyol 120 km/h. hızımız arttıkça arabanın yolla teması, başka bir deyişle bizim hayatla temasımız azalmaktadır. yeni araçlarda hıza duyarlı direksiyon sistemi var. bu sistem hızla doğru orantılı olarak sertleştiriyor direksiyonu. ama sizin arabanızda böyle bişey yok. yüksek hızlarda direksiyon hafiflemesi gayet normal...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj ve direksiyon sorunu
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2010, 09:11:28 »
Gökan Bey,
1-Rölantideki titreme sadece direksiyonda mı, tüm şaside mi? Şaside ise motor kulaklarından birinin ömrü dolmuş olabilir.
2-Direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde o sesin çıkması normal.
3-Akü'nün üstündeki siyah demir sıkı duruyor mu?  Orjinalden az büyük akü taktıysanız, vidası gevşediği için her çukura girdiğimde metale vurma sesi gelebilir.
4-Bu sorun bende de var, çözümünü ben de çok merak ediyorum.
5-Toyotasa'nın iddiasına göre, aracınız 1.6 ise sizin araçta da motor hızına duyarlı (olduğu iddia edilip) hız arttıkça sertleşmesi gereken direksiyon var [şu linkteki teknik özellikler tablosuna göre: ( http://forum.donanimhaber.com/m_14865417/mpage_124/tm.htm )], ama benimkinde de o hızlarda direksiyon güven vermeyecek derecede yumuşak.

gokan bey, ... yeni araçlarda hıza duyarlı direksiyon sistemi var. bu sistem hızla doğru orantılı olarak sertleştiriyor direksiyonu. ama sizin arabanızda böyle bişey yok. yüksek hızlarda direksiyon hafiflemesi gayet normal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2010, 16:42:58 »
ama benimkinde de o hızlarda direksiyon güven vermeyecek derecede yumuşak.
Zaten toyotaların en beğenilmeyen özelliği bu :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2010, 00:09:23 »
arkadaşlar ani kalkışlarda debriyajdan ayağımı çekerken ön tarafta vurma hissi sanki bir boşluk varmış gibi 1,2,3,4,5 her viteste ayağımı debriyajdan çekkerken gaza basacağım esnada araba silkiniyor gaza bastığımda ön taraf şaha kalkar misali ön taraf hafif yukseliyor gibi birde bo sorun 4 kişi bindiğimizde veya araçta yuk varsa olmuyor bayır yukarı çıkarken bu silkinme olmuyor her zaman yapmıyor bunu aracım hiç yorgun değil gerek kasa gerekse motor olarak yorgun bir araç değil yolunu bulsa uçacak nerdeyse öylesine hızlı ve seri şu vuruntular silkinmeler olmasa binen her kez hayran kalıyor ama vites değiştirmelerde silkinme var bazen oda bu silkinmeyi yapmadığı zamanlar dediğim tek söz şudur  ( toyota çıkarım senle her yola ) :) illede toyota illede gli japon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 03, 2010, 04:53:50 »
Aynı sorun bizim Era'da var ben zevk alıyorum ondan nedense :) özellikle 2 ye takarken sılkıntı oluyormu pek sanmıyorum ama hiç on takıma baktırdınızmı ? benım eranın sol amörtisör patladıktan sonra oldu cunku, bu sılkınme işi.Bu arada titrenmede era'da var ama ben motorun gucune verıyorum onu sizde rolantısıne baktırın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 03, 2010, 14:40:27 »
bütün viteslerde silkinme oluyor ön takıma baktırmadım , en iyisi ben arabanın gaz ayarına bi baktırayım bi değişiklik yaptırayım bakıyım en kısa zamanda sonucu ileticem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 03, 2010, 15:37:07 »
Aynı sorun bizim Era'da var ben zevk alıyorum ondan nedense :) özellikle 2 ye takarken sılkıntı oluyormu pek sanmıyorum ama hiç on takıma baktırdınızmı ? benım eranın sol amörtisör patladıktan sonra oldu cunku, bu sılkınme işi.Bu arada titrenmede era'da var ama ben motorun gucune verıyorum onu sizde rolantısıne baktırın bence.
Aynen öyle , bende bir haftadır era kullanıyorum (arabam serviste olduğu için)
O sert kavrama meselesini , şoförlüğümü geliştirici bir etken olarak görüyorum.  artık yavaş yavaş debriyaj olayında sanatkâr olmaya başladım. bu sabah passatı kullandım benim kullandığım arabada vites geçişleri hissedilmiyor bile , babamda farketti. :)
Bu arada 1.4 era baya serii bir araba yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 03, 2010, 15:56:41 »
Valla Erdemim benimki 1.5 vgt dizel  110 bg bu silkinme sayesinse ışıklarda benden önce kalkıcak araç tanımıyorum :) 1.4 era bana yavas dediler, hiç kullanmadım ama.Sen 1.5 dizelini kullan özellikle şehir içinde hastalık yaratıcak bir araç.Bu hafta yenı ön takımlarıda yaptırıyorum kafadan bir 400 lira bayılcam servise ama o zaman tadından yenmıcek. sılkınme kaybolmaz inş :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 03, 2010, 16:07:52 »
gokan mı gökhan mı?arabanın hızlanınca direksiyonun hafiflemesi bence lastiklerinden,kenarlar yuvarlanmışsa yapar.lastiklerim yeni diyorsan pompa sisteminde bir hata olabilir.arabanın vites değişimindeki silkelenme meselesine gelince motor kulaklarını kontrol ettir rölantide direksiyon titremeside ondandır.yoksa bu arabalardaki sessizlik titreşimsizlik özelliklerindendir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 03, 2010, 22:21:04 »
selam atilla abi lastiklerimi yeni aldım motor kulakalrını kontrol ettirdim sağlam görünüyor ön takım kontrol edildi her şey yolunda ve en iyisi aracım muayeneden kusursuz geçti fakat %15 aks sapması görünüyor tuv muayene evrakında bu sapma oranı normalmidir sizce _? bu arada aracım gazlı birde gaz tesisatına baktırıcam gazdaki kullanım performansı ile benzin performansı arasında dağlar kadar fark var rolanti ayarım gazda 1000  benzinde 900 devir  belkide 17 yaşında 160 bin km yol yapmış bir araçtan fazla şeyler bekliyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 03, 2010, 23:09:18 »