0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bizim 2000 model megan ın anahtarı kayboldu arabanın beyni kabul etmiyor falan dediler.. servis taa fransaden istettirmiş acaba bu araclarda öyle bi sistem varmıdr ..
Şu an kaskonuz varsa başvurarak anahtar yaptırabilirsiniz.Axa sigorta anahtar kaybı zararları 750 liraya kadar karşılıyor.
Kasko bozuluyormu?hasarsızlık indirimini etkilermi?Sadece axa sigortamı karşılıyor?
meganlarda (fransız montaj olanlarda) immobolizer sistemi çok değişik, bizim arabalar gibi kontağın içindeki çip yaklaşınca haberleşmiyor onlar, meganın kumandası infraredlidir, radyo sinyali değil. orjinal kumandası ile kapıları açtıktan sonra istetiğin anahtarla arabayı çalıştırıyorsun, kapıları kumanda ile değilde anahtarı sokarak veya başka bir şekilde açtıysan orjinal anahtarı bile çalıştırmaz arabayı, sessiz alarm gibi yani. onun için meganların beyninde e-promun immobolizer sinyali veren ayağı topraklanır, immobolizer ve kumanda iptal edilir, sonra talebe göre ya kumandalı kapı açma veya alarm taktırılır veya anahtarla açmaya devam...
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tşkr ediyrm.. benim arabada kaskolu ergo. bana karşılar dedi. ama arabanın bi hafta serviste kalması lazım ) ben bi hafta arabasız naparım )
Babama yeni aldıgımız 2005 avensis comfortunda ana master anahtarlardan biri yok..Servis 600 liraya yapıyor..Kasko firmalara 750-1,000 lira aras karşılıyor.Bana göre aracın serviste kalmasına gerek yok okadar uzun süre.:Karakola gidip anahtarımı kaybettim diye beyanat veriyorsunuz sonra servisten talep ediyorsunuz.Aracın anahtarı 3 tane oldugu için sigorta kaybolan anahtarı yaptırıyor..Su an kullandıgınız master anahtar kaybolursa o zaman kötü maliyet 2,3 bin lira lara kadar ulaşıyor..Servise gidip aracınızı 1 hafta beklemesine gerek yok elinizde bir tane var digerini kaybettim demeniz kısaca yeterli..