Gönderen Konu: yedek anahtar...  (Okunma sayısı 15876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yedek anahtar...
« : Haziran 01, 2010, 00:50:27 »
 :-\ merhaba  arkadaşlar.arabam 2005 avensis arabayı aldıgım zamn yedek anahtarlar yok dedi. :wacko: ilk sahibi kayıplarda anlayacağınz :) şimdi tek anahtarla idare ediyorz. kaybolursa kötü olur. yedek anahtarı acaba nerden temin edebilirz..şmdiden tşkr ediyorum...

Toyota Club Türkiye

yedek anahtar...
« : Haziran 01, 2010, 00:50:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yedek anahtar...
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2010, 01:03:33 »
Anahtarcılarda yazar zaten  araba anahtarı yapılır diye..Kimileri merak salıp böyle sifreli olan anahtarları yapıyorlar ancak anahtarı servisten temin etmeniz gerekir diyordu benim burdaki ustam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2010, 01:19:27 »
Kumandasız anahtarı 40 tl civarı yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2010, 01:29:00 »
bizim 2000 model megan ın anahtarı kayboldu arabanın beyni kabul etmiyor falan dediler.. servis taa fransaden istettirmiş acaba bu araclarda öyle bi sistem varmıdr ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2010, 01:38:07 »
kumanda yada anahtar yapmak problem değil
ama İmmobilizer ı kopyalamazsanız yapılan anahtar arabayı çalıştırmaz , sadece kapıları açıp kilitleyebilir
Zaten işin para tutan kısmıda immobilizer

Benim aldığım fiyat;
Parça fiyatı 85tl
kumanda kodlaması 15tl
anahtar biçimlendirmesi 5tl
immobilizer kodlaması 120tl

Anahtarınızın bir haftadan fazla anahtarcıda kalması gerekiyormuş , sanırım immobilizer için başka bir yere gönderiliyor.

Densonun Türkiyedeki servisi istanbulda olduğundan , İstanbulda daha uygun yaptırılabileceğini tahmin ediyorum.
Ama tehminimce fiyatın aşağı yukarı oynayacağı 180 - 230 tl arasındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2010, 01:40:51 »
bizim 2000 model megan ın anahtarı kayboldu arabanın beyni kabul etmiyor falan dediler.. servis taa fransaden istettirmiş acaba bu araclarda öyle bi sistem varmıdr ..
Fransamı? Helal olsun onu diyen elemana , megane ın kartını artık heryerde kodluyorlar yaa :) hemde 100 - 120 lira civarında birşey olması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2010, 02:08:16 »
Şu an kaskonuz varsa başvurarak anahtar yaptırabilirsiniz.

Axa sigorta anahtar kaybı zararları 750 liraya kadar karşılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2010, 02:49:53 »
Şu an kaskonuz varsa başvurarak anahtar yaptırabilirsiniz.

Axa sigorta anahtar kaybı zararları 750 liraya kadar karşılıyor.
Kasko bozuluyormu?
hasarsızlık indirimini etkilermi?
Sadece axa sigortamı karşılıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2010, 03:58:00 »
Kasko bozuluyormu?

Valla sadece axa mı karşılıyor bilmiyorum benimde kaskom axa çünkü ama  hasarsızlık yada indirim bozulmuyor zamanında benımde basıma geldi ama çok şükür siparişi verdiğim gün buldum anahtarı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2010, 04:17:48 »
meganlarda (fransız montaj olanlarda) immobolizer sistemi çok değişik, bizim arabalar gibi kontağın içindeki çip yaklaşınca haberleşmiyor onlar, meganın kumandası infraredlidir, radyo sinyali değil. orjinal kumandası ile kapıları açtıktan sonra istetiğin anahtarla arabayı çalıştırıyorsun, kapıları kumanda ile değilde anahtarı sokarak veya başka bir şekilde açtıysan orjinal anahtarı bile çalıştırmaz arabayı, sessiz alarm gibi yani. onun için meganların beyninde e-promun immobolizer sinyali veren ayağı topraklanır, immobolizer ve kumanda iptal edilir, sonra talebe göre ya kumandalı kapı açma veya alarm taktırılır veya anahtarla açmaya devam...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2010, 04:29:18 »
meganlarda (fransız montaj olanlarda) immobolizer sistemi çok değişik, bizim arabalar gibi kontağın içindeki çip yaklaşınca haberleşmiyor onlar, meganın kumandası infraredlidir, radyo sinyali değil. orjinal kumandası ile kapıları açtıktan sonra istetiğin anahtarla arabayı çalıştırıyorsun, kapıları kumanda ile değilde anahtarı sokarak veya başka bir şekilde açtıysan orjinal anahtarı bile çalıştırmaz arabayı, sessiz alarm gibi yani. onun için meganların beyninde e-promun immobolizer sinyali veren ayağı topraklanır, immobolizer ve kumanda iptal edilir, sonra talebe göre ya kumandalı kapı açma veya alarm taktırılır veya anahtarla açmaya devam...
haa pardon , şimdi anahtar falan değince anladım meseyi , ben yeni meganelardan bahsettiğinizi sanmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2010, 09:54:59 »
Kasko bozuluyormu?
en doğru bilgiyi poliçeniz verecektir size...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2010, 11:13:02 »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tşkr ediyrm.. benim arabada kaskolu ergo. bana karşılar dedi. ama arabanın bi hafta serviste kalması lazım :)) ben bi hafta arabasız naparım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2010, 15:39:49 »
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için tşkr ediyrm.. benim arabada kaskolu ergo. bana karşılar dedi. ama arabanın bi hafta serviste kalması lazım :)) ben bi hafta arabasız naparım :))
niye bir hafta serviste kalması gerektiğini de söylediler mi? bana süre çok uzun gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2010, 17:46:03 »
şimdi kasko anahtar kaybı oldugu zamn arabayı çekiciyle servise götürüyor orda işlemler uzun sürüyor o yüzden..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2010, 22:02:56 »
Babama yeni aldıgımız 2005 avensis comfortunda ana master anahtarlardan biri yok..Servis 600 liraya yapıyor..Kasko firmalara 750-1,000 lira aras karşılıyor.Bana göre aracın serviste kalmasına gerek yok okadar uzun süre.:Karakola gidip  anahtarımı kaybettim diye beyanat veriyorsunuz sonra servisten talep ediyorsunuz.Aracın anahtarı 3 tane oldugu için sigorta kaybolan anahtarı yaptırıyor..Su an kullandıgınız master anahtar kaybolursa o zaman kötü  maliyet 2,3 bin lira lara kadar ulaşıyor..Servise gidip aracınızı 1 hafta beklemesine gerek yok elinizde bir tane var digerini kaybettim demeniz kısaca yeterli..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2010, 22:10:52 »
Babama yeni aldıgımız 2005 avensis comfortunda ana master anahtarlardan biri yok..Servis 600 liraya yapıyor..Kasko firmalara 750-1,000 lira aras karşılıyor.Bana göre aracın serviste kalmasına gerek yok okadar uzun süre.:Karakola gidip  anahtarımı kaybettim diye beyanat veriyorsunuz sonra servisten talep ediyorsunuz.Aracın anahtarı 3 tane oldugu için sigorta kaybolan anahtarı yaptırıyor..Su an kullandıgınız master anahtar kaybolursa o zaman kötü  maliyet 2,3 bin lira lara kadar ulaşıyor..Servise gidip aracınızı 1 hafta beklemesine gerek yok elinizde bir tane var digerini kaybettim demeniz kısaca yeterli..
Kasko yokken kaybolan anahtarı kaskoya fatura etmek ne kadar doğru.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2010, 23:00:48 »
kasko dan yaptıracagımızı veya yaptırdığımızı gösteren herhangi bir söylem varmı beyfendi.Sadece arkadaşa kaskodan nasıl yaptıracağını ve araştırdığım için servis maliyeti ile izleyeceği yolu söyledim..Ben sadece yeni aldıgımız araçtada master anahtar yok ve ayrıca arac kaskolu da değil.Benim kendi aracım 5 senedir kaskolu yüzde 60 hasarsızlıgım var.İlk sene isminide söyleyeyim başak sigortadan toyota altın kaskom vardı..Yolda çukura düşmem sonucu jantımda hafif bir hasar oldu..Servis jantın tanesi için 1,100 lira fiyat söyledi.Mardinde görev yapıyorum bu hasar gaziantepte olsaydı kasko ödeyecekti mardinde oldu diye ödemediler nedeni ise d.bakır mardindeki yolların bozuk olması nedeniyle ödeme yapılmıyor full toyota kaskolu araca...Bende kendilerine  bu arac full kaskolu halk ayaklanmasıda dahil olmak üzere teröre karşı kaskolu.Bu aracı evin önünde yaksınlar ozamanda ödemeyin dedim yada sabaha 4 jant 4 lastik aracın üzerinde olmazsa ne yapacaksınız dedim.O kadarki çileden çıkardılar,bir dahada yaptırmadım zaten..Gittim lastiğimi aldım jantımı düzeltirip kullandım..Ama ozaman camımda  çok küçük çatlak vardı   sırf gıcıklık olsun diye o camı değişştirdim servisten 2005 yılında 1,000 liraya yakın fatura ettiler.O Ödediğim para zehir zıkım olsun.Kasko firmaları çok masum değiller..Parasını ödüyorum yıllık geregini de yapacaklar.Eger arkadasın kaskosu varsa anahtarını neden cebinden yaptırsın.Ayrıca acentelerde bunu bile bile yapıyorlar beyfendi.Anahtarın kaybolsa bile 2005 avensisi kasko bedeli hasarsızlık indirimli 1,300 civarı 600 anahtara öderim veya ne yapar bilemiyorum gerisinide kar gibi düşünen acentelarda var..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2010, 22:15:09 »
Geçen hafta İzmir Gaziemir sanayide (serbest bölgenin karşısında) Yedek anahtar yaptırdım.
Fiyat 75TL
Önce okuttu ve yeni anahatra diş açtıktan sonra yeni çip programlayıp anahtarın içine monte etti.
Şu anda yeni anahtarımla sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Yedek anahtarın önemini ve değerini eğer tek anahtarınız varsa ve kaybettiyseniz anlarsınız...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 03, 2010, 02:04:16 »
arkdaşlar verdiğinz bilgiler için teşkr ediyorm. burdaki acentelerle çok konuştum deiğinz şekilde bir şeyden bahsetmediler tuncay bey aşamalı olarak bana bu işlemi anlatırsanız çok sevinirm en azından bi ön bilgiyle başvuralım servise acenteye falan.. bu arada ben isim vermek istemiyorm ama burdaki eksperler bu tür hile işini cok sever sen istemezsen bile...