Gönderen Konu: yedek anahtar...  (Okunma sayısı 15778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yedek anahtar...
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2010, 08:56:25 »
Ugur Bey elinizdeki diğer yedek anahtar ile anahtarcılara başvurun. çipli anahtarları hazır zaten makineye tutup kopyalama ve freekans ayarı ile bu iş tama. ben geçen yıl yaptırdım sustalı yedek anahtar 100 TL. Batman da yok ise size en yakın bildiğim kadarıyla tatvan da var bu işi yapan anahtarcılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2010, 08:56:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2010, 02:59:38 »
murat bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. inşallah bu sorunu dediğinz şekilde çözerim arkadaşlar. yakın zamanda tatvana gidiyorum zaten. çok uzun sürer mi bu dediğiniz işlem..??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 05, 2010, 23:39:37 »
Uğer bey kopyalama ve diş açma yaklaşık 15 dk sürer...
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 06, 2010, 00:05:36 »
aracım avivadan kaskolu... ve yedek anahtarımı kaybettim... bir süredir tek anahtar kullanıyorum... ajentenin (aviva) bu sıkıntı ile ilgili çözümü nedir... bilenler bilgilendirirse sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 08, 2010, 00:30:18 »
Serkan bey bütün kaskoların anahtar kaybetmeye karsı belli limite kaadr karşılıyor..Ücretleri firmadan firmaya değişiklik gösteriyor.Siz karakola giderek sizin beyanınıza göre aracınızın anahtarını kaybettiğinizi söyleyerek tutanak tutturuyorsunuz.Bunla serv
se basvurdugunuzda ordaki sigortadaki arkadaş yardımcı olur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 10, 2010, 15:20:26 »
arkadaşlar ben bu konuyu araştırdım.... kaskolu araçların bir çokğunda nahtar zaiyatı klozu var... ancak bu imkandan yararlanmak bir sonraki yıl kasko hasarsızlık indiriminin iptal olmasına neden oluyor... bazı kaskolar (axa- birlik gibi) bir kereye mahsus anahtar kayıplarını kaskoyu delmeden yeni anahtar veriyorlar...

aracınızı kaskolarken; indim oranları, aracınızın bedeli, doğal afet ve terör saldırıları zararları, anahtar kayıp ve mini onarım imkanlarını iyice okuyyun....
selam ile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
anahtarı kaybettim !!!!!!!!!
« Yanıtla #26 : Haziran 10, 2010, 21:36:40 »
arkadaşlar bu gün arabanın anahtarını kaybettim. ne yapmam lazım. offf of

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 14, 2010, 22:55:25 »
Öncelikle geçmiş olsun
Aynı durumu ben de yaşadım fakat sonra buldum (daha doğrusu bulan birisi teslim etmiş sağolsun)
Siz de sanayiye gidip bir anahtarcı alarak arabaya geleceksiniz.
Tam olarak yapabileceği işlemi bilmiyorum onun için bu kadar yardımcı olabileceğim.
Tabi daha sonra ilk iş olarak yedek anahtar yaptırırsın. (Daikkat et 80 - 90 tl'den fazla verme yeni anahtar için.)

Usta senin arabanın immobilizer beynini kendi getirdiği cip ile değiştirebilir ve anahtar kısmını da değiştirerek çalıştırabilir....!
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 17, 2010, 12:42:27 »
aviva 2. yıl kendisinden kasko yapan müşterilerine kaskoyu deldirmeden yedek anahtar veriyor... birde yedek anahtar veren bir diğer firma birlik sigorta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • -
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 121500
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2010, 10:00:24 »
merhaba . ben  bir  hafta  önce  toyota corolla 2007 aldım ancak aldığım kişi ikinci sahibi iidi ve  yedek anahtarı nın  ilk sahıbının kaybettiğini dolayısıyla olmadığını  söyledi. servis 500 TL civarı ödeyerek yeni anahtara sahip olacağımı söyledi, bursa da oto anahtarcısı ise Toyota yı yapamadıklarını söyledi. Şimdi arabanın ilk sahibi yedek anahtar ile  arabamı paşa paşa alıp götürse kasko bunu karşılamaz.
 Yani  kaybolmuş olan yedek anahtarımın etkisiz hale  gelmesi, yeni   yedek anahtar servise   gitmeden nasıl yapılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 06, 2010, 10:50:54 »
Arkadaşlar diğer kaskoları bilmem ama toyota kaskoda sınırsız anahtar kaybetme güvencesi var. Bir limit sözkonusu değil. Bilginize...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • SEVMEK SEVİLMEK YÜCELİKTİR, ya SEVMEMEK NİCELİKTİR
    • HOCAOĞLU ANAHTAR İMMOBİLİZER-KUMANDA
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 06, 2010, 11:44:39 »
merhaba. ben  bir  hafta  önce  toyota corolla 2007 aldım ancak aldığım kişi ikinci sahibi iidi ve  yedek anahtarı nın  ilk sahıbının kaybettiğini dolayısıyla olmadığını  söyledi. servis 500 TL civarı ödeyerek yeni anahtara sahip olacağımı söyledi, bursa da oto anahtarcısı ise Toyota yı yapamadıklarını söyledi. Şimdi arabanın ilk sahibi yedek anahtar ile  arabamı paşa paşa alıp götürse kasko bunu karşılamaz.
 Yani  kaybolmuş olan yedek anahtarımın etkisiz hale  gelmesi, yeni   yedek anahtar servise   gitmeden nasıl yapılacak.

Merhabalar
1) Biz bütün Toyota'lara anahtar yapıyoruz.
2) Aracınızın eski anahtarlarını sileriz ve yenilerini yükleriz.Lakin aracın bize gelmesi gerekir.Veya İmmobilizer Beynini söktürüp bize gönderirseniz,bu işlemi yine yaparız.
3)www.otoanahtardunyasi.com  adresinden ayrıntılara ulaşabilirsiniz.Üye olursanızda her türlü yazışmaları yapabilirsiniz.

Selamlar saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 06, 2010, 12:47:40 »
Yedek anahtar, deyince ben de bu sene içinde başıma gelen bir olayı anlatayım, belki birilerine ders olur.  :argh: :argh:

Ben Ankara'da oturuyorum, şehir dışında Soğuksu diye bir mekana pikniğe gittik, biz, kayınpederler, baldız falan. Dağın başında bir yer, 1 saate yakın da yol var. Yakında yerleşim yeri, otobüs/minibüs falan yok. Pikniğimiz bitti, eşyaları yerleştirdik, ufak bir yürüyüş yapıp, mutlu mutlu eve döneceğiz. Kalan bir iki paketi yerleştirmek için bagajı açtım. Tabii bagaj full, ayarlama yapmam gerekli. Sen tut anahtarı bagajda bir kenara koy, eşyaları yerleştirdikten sonra unut kapıyı kapat. Arabayı açamıyoruz. Başımdan soğuk sular boşaldı, şok oldum. Bizimkiler takma kafana, halledilir diyorlar da. Ne yapacağız, dağın başı, çoluk çocuk. Aklıma da geliyordu, anahtarı bu şekilde bagaj içine koymamak gerekli, bir gün unutacağız.

Ne yapalım diye düşünmeye başladık, baktım bir ticari taksi. Gittim adamlara anlattım, onlar tecrübelidir. Birisi camı kıralım, diğeri abi sen bir tel bul ben bu kapıyı açarım dedi. Başladık tel aramaya ama etraf piknik yeri, yok. O ara bayağı bir kişi toplandı. Taksici arkadaş, maşa bulmuş, sol ön camın dibinden içeri sokarak açmaya çalıştı. Bu arada, kelebek camı kır aç diyen var, kelebek cam çok pahalı normal camı kır diyen var. Tabii ki, biz paradan puldan vazgeçtik, cam önemli değilde, nasıl gideceğiz kırık camla, hava eser, çocuk var. Tam camı kırmaya niyetlendik, o ara arkadaş maşa ile kapıyı açtı. 20-30 dk.lik bir şoktan sonra rahatladık.

O gün bugündür, uzun yola gidersem, yedek anahtarı alır ve başka bir yerde tutarım, mesala hanımın çantasında. Daha kötüsü de olabilirdi, anahtarı kayıp edebildik. Malum, immobilizier var, anahtarsız çalıştırmak zor.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 06, 2010, 13:09:35 »
Ben de abimin 2. el aldığı Doblo araçta yaptığımı anlatayım:)
Aracı satan adam abime 2. anahtarını kayıp olduğunu söylemiş.
Neyse geleceğe yöelik anahtar kaybetme vs durum yaşayacağımızı düşünerek yeni anahtara arayışına girdik bundan 3 yıl önce fakat immobliser diye çok yüksek fiyatlarla karşılaşmıştık.
Gittim anahtarın aynısından kopyalattım immobliser sız daha sonra immobliser lı anhtarın arka kısmını dağıtıp içerisinden çipi sağ salim çıkartıp kontakığın yanına japon yapıştırıcı ile sağlam bir şekilde yapıştırdım :)
Artık 10 TL ye istediğimiz kadar anahtar çoğaltabiliyoruz.
Bazıları diyor siz güvenlik olayını bitirdiniz bu şekilde ama araçta zaten alarm var.
Tek anahtarı içeride unutmak veya kaybedip günlerce aracı mahsur bırakmaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Ekim 06, 2010, 15:30:47 »
Anahtar olayı başa bela kısaca. Haftaya avensis elegant extra aracım gelecek ve ilk defa anahtarı olmayan bir araba kullanacağım. Söylenen ister bagaj ister kapılar kapalı olsun anahtar yerine geçen bu yeni nesil kart arabada olduğundan kapılar otomatik yine açılıyormuş. Deneyip göreceğiz ama en azından arabada kapalı kalma durumu olmuyor bu sistemde. Herkese geçmiş olsun...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • SEVMEK SEVİLMEK YÜCELİKTİR, ya SEVMEMEK NİCELİKTİR
    • HOCAOĞLU ANAHTAR İMMOBİLİZER-KUMANDA
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 06, 2010, 20:36:02 »
Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.