Gönderen Konu: Ön balatalar mı önce biter arkalar mı?  (Okunma sayısı 29973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ön balatalar mı önce biter arkalar mı?
« : Mayıs 29, 2010, 22:20:02 »
Aracımın balataları şu ana kadar hiç değişmedi. 50.000 km bakımına gittiğimde arka balataların bittiğini söylediler. Şaşırdım ben de,mantıken önlerin bitmesi lazım öncelikle,sonuçta fren yaptığımda yük öne biniyor daha çok. Özellikle üstünde durarak sordum servis yetkilisine,hayır arkalar bitmiş ve önlerde sıkıntı yok dedi. Değiştirttim ben de. Araç şu an 57.000km'de,frene dokunduğumda ıslık sesi gelmeye başladı artık,bu ön balataların da bitmeye başladığının habercisi midir? Bilmeden diski çizmeyeyim bi de?
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Toyota Club Türkiye

Ön balatalar mı önce biter arkalar mı?
« : Mayıs 29, 2010, 22:20:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ön balatalar mı önce biter arkalar mı?
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2010, 22:44:42 »
benim bildiğim kadarıyla da önce önler biter ama :wacko:
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2010, 22:46:05 »
Benim Corolla'da önler bitmişti önce.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2010, 00:09:32 »
kesinlikle önler biter.benim arabanın arkalar daha hiç değişmedi,önler iki kere değişti(220 bin km)
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2010, 11:41:19 »
Bence önler değişecekti fakat kendi içlerindeki bi iletişim sorunu dolayısıyla arkaları değiştirdiler.Hatta balata değiştikten sonra 1500 km civarında frene hafif dokunduğumda aracın içinde muazzam bi uğultu yapıyordu,sonra kesildi bu ses. Servise sorduğumda baktılar ama bulamadılar.Doğru düzgün cevap veremediler zaten,kem küm ettiler.Vakit darlığından dolayı mecburiyetten gitmiştim,normalde gitmiyorum oraya. Anlaşılan şu ki vakit kısıtlı da olsa memnun olduğun yerden şaşmayacaksın. Düşünüyorum ki Toyota Nataş'ın bana güzel bir kazığı oldu bu >:(
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2010, 12:15:03 »
ben servise guvenmiyorum. erken de deistirseniz gec te deistirseniz 2 balata degisiminde diskler deissin diolar.
balata lambası yanmadan deistirmiorum balataları.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2010, 14:10:45 »
abs li olsun olmasın fren yapınca ön kısım yere batıyor yani daha fazla baskıya maruz kalıyor..o yüzden önün daha erken biteceği kanısındayım. not: kendi çözümlemem :D
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2010, 16:23:27 »
çocuklar arka frenlerde limitör vardır,frene basınca hidrolik basınç bütün gücüyle ön balatalara etki yaparken arka tekerlere arabanın yük durumuna göre ulaşır.limitör denen parça hidrolik akışını engeller ve arkaların fazla tutmasına engel olur,aksi halde araba kıç atar.bundan dolayı arka frenler az çalıştığından çok daha geç aşınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 30, 2010, 16:51:21 »
çocuklar arka frenlerde limitör vardır,frene basınca hidrolik basınç bütün gücüyle ön balatalara etki yaparken arka tekerlere arabanın yük durumuna göre ulaşır.limitör denen parça hidrolik akışını engeller ve arkaların fazla tutmasına engel olur,aksi halde araba kıç atar.bundan dolayı arka frenler az çalıştığından çok daha geç aşınır.

Atilla abiye katılıyorum ayrıca frenlerin daha iyi tutması için limitör denen parçayı söküyorlarmış bu şekilde ön ve arkalar aynı oranda fren gücü dağılımı yapıyormuş ne derece sağlıklı bilemem
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 30, 2010, 18:08:04 »
arka kampanalıysa arka balatalar hiç bitmez denebilir ancak, arkalar da disk ise biter(sizinki disk). önler daha çok tutuyor bunun için daha çabuk biter gibi geliyor bana, ama arka balatalar da daha küçük. tecrübe etmek lazım bence...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2010, 18:58:17 »

Atilla abiye katılıyorum ayrıca frenlerin daha iyi tutması için limitör denen parçayı söküyorlarmış bu şekilde ön ve arkalar aynı oranda fren gücü dağılımı yapıyormuş ne derece sağlıklı bilemem

Limitörün sökülmesi ,arızalandığı için vizeden geçmek için yapılıyor.Frenler rakamsal olarak iyi tutuyor görünsede
Atilla beyin dediği gibi kıç atıyor,savuruyor.Hele ıslak zeminde....
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 30, 2010, 19:19:19 »
limitörü sökmek son derece hatalı ve tehlikelidir,hani derler ya aklından bile geçirme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2010, 08:33:52 »
Çok ilginç bir durum. Ben ön balataları 30.000 bakımında değiştirmiştim. Arkaları sorduğumda en az 50.000-60.000 km gider demişlerdi.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2010, 08:54:04 »
2006 corollamda şu an 100 000 servisine girmek üzere olan aracımın 30 000 de ön 40 000 de arka balatalar değişti. 90 000 bakımda servis yetkilisi arkadaş 100 000 de arka balataları değiştireceğiz dedi. Bir kaç araştırma sonucu amcamın Ford C max aracı ve bir abimizin de Yeni corollasında da aynı şekilde arka balataların daha erken bittiğine şahit oldum.
  Servis yetkilisi arkadaşa ön balatalarımın 60 000 süre zarfında belki değişmiş olabileceğini, yada faturaya yansıtılmamış unutulmuş olabileceğini söylesemde bu imkansız tamamen kullanıma bağlı cevabını aldım..Garip bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2010, 12:02:30 »
arkadaşlar balata eskimesi tamamen kullanımla ilgilidir.bir silgi düşünün eğer kağıda çok bastırıp hızlı hızlı sürterseniz silgi çabuk biter.bir defa arka fren limitör yüzünden daha az basar ve daha az aşınır,ancak araçta çok yük varsa arka taraf çok çökerse limitör devre dışı kalır.limitör arkataraf boş ve hafifken arabanın savrulmasını önler.frenlere devamlı basmayın ,yokuş inerken daima basıp brakın balatanın soğumasına yardımcı olun,yavaşlayacağınız veya duracağınız sıkışık trafikte gaza az basın yavaş gidin.arabanız, motorunuz,frenleriniz her şey size uzun yıllar hizmet eder.bu atila abide amma ukala hep nasihat ediyor demeyin,abiniz 1960 yılından beri arabanın altından çıkmadı.çoğu tamiri kendim yaparım.60 lı yıllarda şanzıman ,debriyaj,fren sökmek benim günlük uğraşlarımdandı.o zamanlar böyle sağlam arabalar yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2010, 13:40:09 »
Atilla abi senden öğreneceğimiz çok şey var merak etme kimsenin aklına gelmez
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2010, 13:56:58 »
Atilla abi sen üşenmeden yazmışsın bide sana ukalalıkmı edeceğim. Başım üstüne. Sağolasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2010, 16:26:57 »
Peki Atilla hocam Ae101 ler için konuşucam arka fren limitörü ile ilgili. Bu limitörün arka süspansyon ile bağlantısını ben göremedim arka tarftaki yükün ağırlığını nasıl hesaplayıp hidrolik yağ basıncını ayarlıyor.Resimli bir örneği varsa çok iyi olur saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2010, 16:35:08 »
Bugün bir  konu açmayı düşünüyordum  fakat  bu  konuya  istinaden bende  konuyla  ilgili bir  soru sorayım.
benimde ae101'imin  ön balatalar  bitti artık geç ve  güç durduğunu hissediyor anlıyorum.
forumdaki kardeşlerim  abilerim  ne marka balata  önerirler ?

bir de seramik balatanın daha  dayanıklı olduğunu duydum ?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyota-Corolla-1995-1996-Ceramic-Brake-Pads-Front-1K-/300427148442?cmd=ViewItem&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item45f2da7c9a
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2010, 16:43:43 »
 Tolga,
 Normalde limitör denilen parça ticari araçların arka süspansiyonları üzerine takılır. Yük hissettikçe arka frenlere giden basıncı artırır.
 Bizim AE101'lerdeki P Valfin görevi ise yükü yada hızı hiç dikakate almadan ikiye bölmektir. Frenlere giden basıncı çaprazlama ayarlayarak kızaklamayı ve yığılmayı önler. Ayrıca ciddi bir emniyet tedbiridir. Örneğin fren hortumlarından biri delinse yada patlasa frene basınca bütün basınç kaçağın olduğu yere kaçacaktır. Dolayısıyla da gerekli frenleme sağlanamayacaktır.
 Ancak P valf sayesinde giden basınç ikiye bölünür. Örneğin bu iki kanaldan biri ön sol ve arka sağ tekere, diğeri ise ön sağ ve arka sola basınç iletir.
 Bu sayede fren hortumlarında biri patlasa yada kaçırsa bile diğer sağlam olan basınç hattı sayesinden frenleme sağlanır.
 Ancak günümüzde ABS bu teknolojiyi değiştirdi. Her tekerleğin hızını ölçebilen sensörleri sayesinde istediği tekerleğe istediği kadar basınç gönderiyor.
 Kampanalı frenlerde kesinlike arka balatalar önlerden önce bitemez diyebiliriz, ancak 4 tekeri disk olan araçlarda arka balatalar hemen hemen ön balatalarla aynı zamanlarda biter, hatta bazen önlerden bile daha erken bitebilir...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid