Gönderen Konu: 132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...  (Okunma sayısı 21089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...
« : Mayıs 29, 2010, 00:15:49 »

Merhaba Arkadaşlar, geçen ay 2009 model 132 hp valvematic motorlu Auris aldım. Benzine 550 lira ödeyince LPG araştırmasına başladım. Ama benim yeni aurise LPG konusunda sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum. Ustaların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Bende daha önce 2006 model peugeot 206 vardı. alır almaz uzun bir araştırma sonucunda tartarini taktırdım. 1 sene boyunca hiç bir sorun yaşamadım. Ama Auris'imin LPG ye ne kadar uyumlu bilmiyorum fikirlerinizi merak ediyorum.

Hoşçakalın  Mutlu kalın..

Toyota Club Türkiye

132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...
« : Mayıs 29, 2010, 00:15:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2010, 00:31:27 »
Merhaba Baran Bey, eğer taktırmayı düşünüyorsanız bence " Zavoli " taktırın derim. Bizde Corolla var. Yaklaşık 4000 km yol yaptık çok şükür bir sorun yaşamadık... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2010, 00:37:53 »
Merhaba Baran Bey, eğer taktırmayı düşünüyorsanız bence " Zavoli " taktırın derim. Bizde Corolla var. Yaklaşık 4000 km yol yaptık çok şükür bir sorun yaşamadık... :)

Enes bey sizdeki araç nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2010, 00:44:08 »
Corolla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2010, 01:46:13 »
Corollada dual vvt i var yeni auris 132 hep lerde valvematic motor.Valvematic motor daha çok yenii ve bu motordan forumda sıkıntı yaşayan 1-2 üyemiz vardı..Eski kasa corolla,corollahb,verso ve avensis lerde vvt-i kullanılıyordu.VVT-i larda sıkıntı yaratmadan rahatlıkla lpg yegeçmek isteynler dönüşümünü yaptırdı.Kendi aracımda BRc takılı ancak Tartarini kullanıpta şikayet edeni hiç görmediö çok kaliteli kit olduğunu söylüyorlar çalıştıgım yerde Tartarini bayisi olmadıgından brc taktırdım..Sonuç motorunuz henüz daha çok yeni belli süre böyle kullanıp bence motorda bir sıkıntı olup olmadıgıda kesinleşir ozamana kadar ondan sonra lpg ye geçmeniz.Geçersenizde bence 1:Prins vey Teleflexgdi (Hollanda malı fiyatı 1000 euro civarında ve V6V8 motorlu Bmw mec.Volvo gibi üst sınıf araçlarda genellikle takıyorlar) 2:tartarini 3:lovato 4:BRC 5:Zavolli 6:ATiker
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2010, 01:49:44 »
Uzun araştırmalarım sonucu;
BenCe BrC ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2010, 22:03:56 »
selam  ben de 15 günönce 1.6 132hplik auris aldım.araç şuan 350 km. şu an gerçekten çok yakıyor. acaba ilerleyen km lerde yakıt düşer mi? senin aracın şuanda 100 km de kaç lt yakıyor. bilgi verisen sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2010, 22:27:44 »
selam ben de 15 günönce 1.6 132hplik auris aldım.araç şuan 350 km. şu an gerçekten çok yakıyor. acaba ilerleyen km lerde yakıt düşer mi? senin aracın şuanda 100 km de kaç lt yakıyor. bilgi verisen sevinirim.

Selam Adem kardeş, öncelikle araban hayırlı uğurlu olsun. Aracı sıfır mı aldın, reel yakıt hesaplamasını yaptın mı (yol bilgisayarı gerçek değerleri vermez kilometre sayacından yapman lazım), eğer aracın sıfır aldıysan ilk 3000-4000 km de sarfiyat fazladır zamanla düşer. Benim araç şimdi 7200 de 100 km/8,5 yakıyor. Tam ölçüm için depoyu tamamen boşalt öyle ölçüm yap derim.

Servise gittiğimde ilk 10000 bakımından sonra 7,5 lara düşer dediler de görücez bakalım.

Unutmadan aracının 1000 bakımına girmeyi unutma.

Hoşçakalın&Mutlu Kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2010, 19:17:20 »
selam ben de 15 günönce 1.6 132hplik auris aldım.araç şuan 350 km. şu an gerçekten çok yakıyor. acaba ilerleyen km lerde yakıt düşer mi? senin aracın şuanda 100 km de kaç lt yakıyor. bilgi verisen sevinirim.
adem bey yeni aracınız hayırlı olsun ve aramıza hoş geldiniz, form kurallarımız gereği öncelikle kendinizi ve aracınızı tanıtır kısa bir esajla tanışabilir miyiz. şimdiden teşekkürler, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2010, 20:01:23 »
Valla baran bey eğer dediğiniz gibi 7200 devirde 8,5 lt yakıyorsa o araba normal 3000 devirde 4 lt reden fazla yakmaz o halde ne lpg diye yoruluyorsunuz..Eger sizin araba 7200 devirde 8,5 ltre yaksın ben kendi corolla hb mi yakarım..7200 devirde yol bilgisayarınıza bakın ne kadar tüketeceğini görürsünüz.Benim aracım 5,vites 6800 devirde 18 lt civarı yakacagını söylüyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2010, 20:19:12 »
zaten lpg ye geçtiğinizde garanti dışı kalacak birazdaha kullanın...sorunsuzluk varsa geçin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2010, 20:41:26 »
2009  124 bg  1,6 Toyota corollam var. nisan  ayında atiker taktırdım.Bin km sonra ayar yaptırdık.Ayar yaptırdıktan sonra Yolda 160-170 km hız yaptığımda 200 kuruşa yaklaşıyor.
okula her gün arabayla 100 km gidiyoruz.400 km boyunca 90km yi hiç geçmedim Depoyu doldurunca 45 liralık gaz aldı.Km başına 115 kuruş yaktı.
bu arada araç garantili olduğu için servise lpg nin garantiyi bozup bozmayacağını sordum Sadece yakıt sisteminin garanti kapsamı dışında kalacağını başka bir şeyin söz konusu olmadığını söylediler.
daha önce de gene 1.6 XEİ  vardı .6 yıl boyunca sadece 1 kere fren balata buji hava filtresi değiştirdim.Bunun haricinde hiç bir arıza yapmadı.
2009   Toyota Corolla  buz mavisi Atıker sıralı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2010, 21:29:48 »
Valla baran bey eğer dediğiniz gibi 7200 devirde 8,5 lt yakıyorsa o araba normal 3000 devirde 4 lt reden fazla yakmaz o halde ne lpg diye yoruluyorsunuz..Eger sizin araba 7200 devirde 8,5 ltre yaksın ben kendi corolla hb mi yakarım..7200 devirde yol bilgisayarınıza bakın ne kadar tüketeceğini görürsünüz.Benim aracım 5,vites 6800 devirde 18 lt civarı yakacagını söylüyor

Merhabalar Tuncay Bey, sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, benim araç 7200 km de demek istedim. 7200 derken motor devrini kastetmedim.

Hoşçakalın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2010, 21:39:49 »
Valla baran bey bende o devirde o kadar yaktıgını görünce aşagıya inip arabayı yakmak için heveslendiydim..8,5 lt ortalama tüketiyorsa normal.Ancak arabanızda toyotanın yenı kullandıgı bir motor var valvematic..Ve bu motorlara lpg takan taktıran forumda olmadı.AYrıca motorunuzda lpg takılınca garanti kapsamı kalır..Zaten lpg taktırdıktan sonra kar etmeniz için 20 bin km geçmesi lazım..Aracınızı tanıyın lpg takanalrın sayısı çogalsın durum ne ona göre karar verirsiniz.Bu valvematic motoların bazılarında valvematic arızası oluyormuş allah korusun öyle birşey olursa 3 -4 lpg kiti parası verirsiniz..Forumda filiz hanım vardı çok sıkıntı yaşamıştı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2010, 00:10:32 »

Ben aracımı 2. el aldım 4000 Km deydi. Aracım 11 aylık bir araç haziranın sonunda trafiğe çıkmış. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım aracım 7200 de. Umarım Filiz Hanımın yaşadığım münferit bir şeydir yoksa yandık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2010, 00:44:51 »
auris + 132hp + LPG ??? lütfen kızmayın ama tüplü ve öfkelide son nokta olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2010, 13:10:28 »
auris + 132hp + LPG ??? lütfen kızmayın ama tüplü ve öfkelide son nokta olur :D

Vallahi 1 ayda benzine ciddi bir miktar ödeyince aklıma LPG den başka bişey gelmedi doğrusu, ama valvematic auris kullanıcısı Filiz Hanımın yaşadığı sorunları okuyunca gözüm korktu doğrusu. acaba sadece Filiz Hanımın aracına dair bişey mi yoksa valvematicler hatalı motorlar mı bilmiyorum. Çünkü yaklaşık 1 sene oldu yeni sayılı ama gene de 1 sene bir motorun hatalı olup olmadığını anlamak için pek de az sayılmaz derim.
Ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2010, 16:04:14 »
lpg iyidir yau ,
Arabayla gezerken pantolonunuzun arkasındaki cüzdan cebinden gelen bir yanma hissetmezsiniz

lpg,
İnsana beş yılda 10.000 lira kÂr ettirir.

lpg,
çocuğunuzun kumbarasındaki paralarla tatile gitmenizi sağlar.

lpg,
en azından benim gibi kapının önünde araba varken dolmuşa binmek zorunda kalmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2010, 18:54:35 »
aama yine de tehlikeli değil mi...yani normal giderken yanma patlama değilde kazaya karışıp iki takla atsan tam canlı çıkıcan
fırında kızartma olmayak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 01, 2010, 19:12:27 »
aama yine de tehlikeli değil mi...yani normal giderken yanma patlama değilde kazaya karışıp iki takla atsan tam canlı çıkıcan
fırında kızartma olmayak?
Yanma veya patlama ihtimalinin benzinden daha az olduğu söyleniyor, tüp bir darbe alsa bile klepeden hava boşaltıyormuş , ayrıca lpg tüpünün eğilmesi çok zor , genellikle kaporta kağıt gibi buruşsa bile içinde lpg tüpü sağlam kalıyor , araba takla riskine karşı 40 derecenin üzerindeki en ufak bir eğimde gaz kesiyor zaten.
Buna oranla benzin daha tehlikeli , en küçük bir kıvılcımla tamamen alev alıyor.