Gönderen Konu: 132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...  (Okunma sayısı 21088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 132 hp Auris'e LPG Konusunda Fikirleriniz...
« Yanıtla #20 : Haziran 01, 2010, 21:34:41 »
Valla lpg tankı patlarmı bilemiyorum yeni çıkan enjeksiyonlu kitler lpg yi kesiyor..Kendi aracımda alta eğilip baktığımda benzin deposu arka koltukların altına denk gelkiyor 2 teker arasına ve altında hiç bir koruma yok benzin deposu plastik apaçık ortada..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 01, 2010, 21:34:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Haziran 01, 2010, 22:11:44 »
vay be bu kadarını bilmezdim. bi şahin yolda gidrken alev alev yanmıştı  ben orda kaldım:P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2010, 01:44:16 »
vay be bu kadarını bilmezdim. bi şahin yolda gidrken alev alev yanmıştı  ben orda kaldım:P
Evren hocam aslında Fransa , Belçika gibi ülkelerde lpgye teşvik bile var. Hem çevreci , hemde doğru montaj yapıldığında benzinden daha güvenli.

Peki asıl akıllardaki soruya gelelim  ,  Yakıt parası için LPG taktırıp arabanın hızlanmasını (1 - 1,5sn civarında) arttırmaya değermi?

Siz hiç lpg taktırıp pişman olan birini gördünüzmü? taktırdığına memnun olmayan biri görmedim ben. Çünkü bu şartlarda LPGye geçişin artıları eksilerinden oldukça fazla.
Hatta şunu söyleyebilirim ki günde 35km yol yapan birisi beş yıl içinde arabanının yarı parasını çıkartır ve genellikle LPGye daha önce geçmediği için pişman olur.

LPGyi yalnızca ,  yılda 5.000km'nin altında yol yapanlara ve aylık geliri 10.000 liradan yüksek olanlara tavsiye etmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2010, 13:51:15 »
Örneğin bir ithal kiti 1,500-1,750 arası aldınız.Yıllık ortalam 15 bin km yaptıgınızda kit parasını çıkarmış oluyorsunuz.Bundan sonraki her km de benzine göre kar ediyorsunuz.Lpg tankları bence enaz arabanın deposu kadar güvenli.Arfaçlar lpg ye göre üretilmimiş diyebilirsiniz ama benzin fiyatlarıda lpg fiyatlarının 2 katı..Bir yere giderken bile insana çıkcası düşünüyor ne kadar yakar diye..Toyotalarda lpg takılınca kolay kolay sıkıntı olmuyor tabi motorda başka  bir sorun yoksa...Sadece avensisi 2,0 d4 motor ile vw genlerin tsi fsi motorlarına takmıyrlar.V6 mersodan bmw volvo jaguara kadar lpg takan kullanıcılar var..Genellikle orta cınıf arabaları kullandıgımız için gelirimizde okadar üst düzeyde değil.Cebimden 2 katı parasını çıkmasını istemem..50 bin kmde taktırdım suan 65 bin km oldu hiç bir sorun yasamadım 15 binde sadece lpg kitini filtresini değişeceğim.Başkada bir sorunum yok.Benzinden lpg geçişlerini anlamıyorsunuz performansta çak az bir kayıp var oda yüksek vites yüksek devirlerde ancak hissedersiniz.Çok gezen biri için yaz dizel yada lpg..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Haziran 07, 2010, 13:37:03 »

Selam arkadaşlar bu cumartesi tartarini LPG kiti takırdım. Daha öncesi arabamda da kullanmıştım bu kiti hiç bir viteste düşme yok, 6. vites dahil. Bugün sabah motor arıza lambası yandı bu birçok arabada oluyor gittim arıza lambası kapatıldı.

Aklıma bişey takıldı yalnız motor arıza lambası gerçekten yanması gereken durumda yanacak mı bilmiyorum ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 07, 2010, 13:49:46 »
Motor arıza lambası genellik yakıttan yanıyor zengin karışımdan mı ne .Lpg gecerken motor ecu su arıza gönderebiliyor.Baran bey tartarini gerçekten güzel kit.Şahsen taktırıpta şikayeti olan kişiyi etrafımda duymadım..Babamın avensisinde 80 bin km dir kullanılıyor bir sıkıntı yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Haziran 07, 2010, 14:05:47 »

Ben Tartarini kiti ile ilgili bir sorun yaşamadım, 2 sene kullanmıştım daha önce. Sadece benim öğrenmek istediğim motor arıza lambası yanınca cihazla kapattılar, bu kapatma motorda gerçekten arıza olsa bile bir daha yanmamak üzere mi katatıldı yoksa gerçekten bir arıza olursa bu arıza lambası yanar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Haziran 10, 2010, 00:38:44 »

Son sorduğuma bir sorum gelmedi, değerlendirmelerinizi bekliyorum arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 17, 2010, 09:49:06 »
Arıza lambası hangi sensöre bağlı olarak yandığını bilmek gerekir. Eğer o sensörün yok sayılması suretiyle lamba söndürülmüşse başka arızalarda yine yanar. Ancak o sensöre bağlı arızalarda yanmaz. Bu benim tahminim.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 17, 2010, 12:55:34 »
Baran bey , Sanırım arıza ışığı tamamen iptal ediliyor. Yani artık aracınızın arıza ışığı gerçek arızalardada yanmayacak :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 17, 2010, 15:10:14 »

Ben Tartarini kiti ile ilgili bir sorun yaşamadım, 2 sene kullanmıştım daha önce. Sadece benim öğrenmek istediğim motor arıza lambası yanınca cihazla kapattılar, bu kapatma motorda gerçekten arıza olsa bile bir daha yanmamak üzere mi katatıldı yoksa gerçekten bir arıza olursa bu arıza lambası yanar mı?
Tamamen kapatılmamış olabilir. Makinaya bağlayıp arıza kaydını sildiyse, "anlık arıza giderildi" diye algılayıp ışık söner. Ancak arıza durumunda tekrar yanabilir. Makineye bağlandığında ne yapıldı acaba?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 17, 2010, 15:19:35 »
2008 model aurisimde BRC marka sıralı sistem tüp taktırdım yaklaşık 1 yıl önce . Taktırdıktan snra 3 ayda 7bin km yol yaptık ve hiçbir sorunla karşılaşmadık. Bu araçlara benzinle binilmez vallahi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 17, 2010, 16:05:41 »
valla arkadaslar bana lpg taktırmak biraz mantıksız geliyor. Çünkü benim arabamda lpg olsa gereksiz yere çok km yapıcam aylık harcadığım yakıt sarfiyatı aynı olcak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 17, 2010, 16:50:23 »
valla arkadaslar bana lpg taktırmak biraz mantıksız geliyor. Çünkü benim arabamda lpg olsa gereksiz yere çok km yapıcam aylık harcadığım yakıt sarfiyatı aynı olcak :)
Şartlar ve ihtiyaçlara göre belirlenmeli lpg ihtiyacı. Yılda 20.000 km yapıyorsa bir araç ve zorluyorsa keseyi benzin fiyatları, lpg en mantıklısı. 15binde kurtarır belki. Aracı ilk aldığımda(2008), yılda yirmi bin km yapıyordum. 1.5 sene bu şekilde gitti. Altı aydır günlük beş km yapıyorum. Basit bir hesapla ne kadar tasarruf ettiğimi anlayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Haziran 20, 2010, 14:28:04 »
Tamamen kapatılmamış olabilir. Makinaya bağlayıp arıza kaydını sildiyse, "anlık arıza giderildi" diye algılayıp ışık söner. Ancak arıza durumunda tekrar yanabilir. Makineye bağlandığında ne yapıldı acaba?

Ustam anlattı makineye bağlanmadan önce bana fakir karışım nedeniyle motor uyarı sinyali yandığını söyledi. daha sonra kalibrasyon ayarı yapıldı ve arıza lambası söndü. O günden beri hiç bir sorun yaşamadım.

Arkadaşlar herkese LPG tavsiye ederim. DİKKAT burası dünyanın en pahalı benzinini satan ülke ve gelir seviyesinin düşük olduğu bir ülkede satılıyor dünyanın en pahalı benzini. Yanmada çıkan kalori benzinden fazla olduğundan bende performans arttı. Herkese şiddetle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 20, 2010, 14:46:51 »
bi sn ?  benzin kadar performans alacaksanız lpg ekonomik olmaz ki ?

ayrıca lpg takıp çok gezeceğimize bende katılıyorum. elbette takılacak ama cebimizden muhtemelen daha fazla para çıkacak ve dahada çok gezeceğiz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 21, 2010, 10:12:51 »
bi sn ?  benzin kadar performans alacaksanız lpg ekonomik olmaz ki ?

ayrıca lpg takıp çok gezeceğimize bende katılıyorum. elbette takılacak ama cebimizden muhtemelen daha fazla para çıkacak ve dahada çok gezeceğiz ;)
Lpg ile aracın max. hızından en fazla 20km düşük hız yaparsınız. Rakam vermicem bende 10km farkediyor. Sizce aradaki performans farkını daha düşük hızlarda farkedebilirmisiniz? :)

Daha çok gezme konusuna gelince, fayda-maliyet düşünülmeli. "Daha çok gezme" mecburen yaptığımız bir şey olmayacak. Muhtemelen sevdiğiniz insanlarla geçireceğiniz güzel zamanlar olacak.

Ayrıca cebimizdeki parayı planlayamazsak, bizi borla çalışan araçlarda kesmez :D.