Gönderen Konu: 2005 Verso Elagant aranıyor  (Okunma sayısı 4811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
2005 Verso Elagant aranıyor
« : Mayıs 26, 2010, 21:33:35 »
merhaba arkadaşlar,

Istanbul'dan eski bir corolla sahibi şimdi ise bir ford c-max kullanıcısı olarak aranıza katılıyor ve arabamı satıp corollo verso elegant almayı düşündüğümü bu vesile ile aranıza katılmak istediğimi söylemek istedim. Eminim bu güzel forumda verso kullanıcıları ile buluşur ve aklımdaki sorulara cevap alabilirim.

Öncelikle 2005 model 27-28bin civarı bi fiyata verso elegant almak istediğimi belirtmek isterim. C-max'imin trend (donanımsız) oluşu, toyota arabaların az sorun çıkarması ve elegant modelinin çok dolu olması beni heyecanlandıran noktalar oldu. Şimdiki arabam LPG li ve yakıt tüketimi de oldukça uygun olduğundan gene LPG takılmış bir araba yada uygun fiyatla alıp LPG takabileceğim bir araç arıyorum.

Şimdilik aklıma takılan sorular şöyle;
1) Acaba versolar sıralı sistem LPG ler ile çoğunlukla sorunsuz çalışıyor mu? Evetse tüketimleri 200-250 kuruş arası falan mıdır?
2) Full donanımları vesilesiyle var olan elektronik düzenleri sık sık arıza vermekte midir?
3) 2005 yıpranmamış 100bin km civarı bir araç hangi fiyat aralığında alınırsa "kazık" yenilmemiş olur?
4) Derindere gibi yetkili servisler LPG li araçlara bakıyorlar mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.  :-[

... yine yeniden Toyota

Toyota Club Türkiye

2005 Verso Elagant aranıyor
« : Mayıs 26, 2010, 21:33:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
Ynt: 2005 Verso Elagant aranıyor
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2010, 00:45:53 »
hiç cevap veren olmadı :(
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2010, 09:06:33 »
Bu bölümde açılan başlıklara yöneticiler dışındaki üyeler cevap yazamıyor Ergin Bey. Konuyu Sohbet bölümüne taşıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2010, 10:34:09 »
teşekkür ederim Hakkı bey...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2010, 11:31:09 »
1) Acaba versolar sıralı sistem LPG ler ile çoğunlukla sorunsuz çalışıyor mu? Evetse tüketimleri 200-250 kuruş arası falan mıdır?

cvp; Çevreden duyduğum kadarıyla versoya lpg taktıran herkes çok memnun.

2) Full donanımları vesilesiyle var olan elektronik düzenleri sık sık arıza vermekte midir?

cvp; Tam tersi yeni nesil toyotalar da nedenini bir türlü anlayamadığım birşeydir ki genelde aracından şikayetsi olanlar donanımsız versiyonların sahipleri oluyor. Tabii ki ben kimseye arıza vermeyeceğini temenni edemem; kul yapımıdır , Toyota firması cebime para koymadığı içinse ben özgürce eleştirebilirim.

3) 2005 yıpranmamış 100bin km civarı bir araç hangi fiyat aralığında alınırsa "kazık" yenilmemiş olur?

cvp; eğer temiz bir araç için soruyorsanız Comfort modeli 25.000 - 30.000 lira arasında , Elegant modeli 30.000 - 35.000 lira arasında değişir.(aracın temizliğine göre)

4) Derindere gibi yetkili servisler LPG li araçlara bakıyorlar mı?

cvp; Yetkili servisler araçlara bakar , ancak yasal olarak lpg tüpü bulunan araçları kapalı servis alanlarına sokamazlar. Bazıları ayrıyetten ''lpg tankı sökme-takma ücreti'' alırken , bazıları dışarda söktürüp aracı getirmenizi isteyebilir. Ama yeni yasayla bu konudaki değişiklik gereğince ne türlü farklar olduğu hakkında hiç bir bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2010, 11:44:33 »
Erdem kardeş, cevapların için çok sağolasın anladığım kadarıyla her şey olumlu gibi... :-[

peki aşağıdaki arabalar içinden seçim yapacak olsanız hangisini neden seçerdiniz?

a) http://[b]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ogretmenden-2004-118000-de-lpg-li-gazli-elegant/detay[/b]
   ( bu meslekdaşım arabayı 27.5 bine bırakıyor; LPG var ama 3-4 yerde boya da var

b) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-emsalsizz-versoo-elegant/detay
 yakın fiyat, düşük km ama LPG siz ve daha az boyalı, 28.5

c) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-78-000-km-de-2005-model-1-6verso-elegant/detay
 çok daha temiz, düşük kmli, LPG li ama fiyat 31.5 + pazarlık

cevaplarınız bana bir bakış açısı kazandıracak kanaatındayım, 2. elde versonun satışının ağır olduğu bilindiğinden genel yaklaşım olarak sizce düşük fiyatlı ama az temiz mi yoksa yüksek fiyatlı ama temize mi yönelmeliyim?  :(

saygılar,
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2010, 12:31:10 »
Ben teşekkür ederim Ergin hocam , Ben internetteki ilanlara göre araçların değerlendirilmesine karşıyım , artık bu ilanların %75inin gerçekçi bilgiler olmadığını düşünüyorum. Çok kibar ve dürüst görünümlü bir bayanın ''hiç kazası olmadı'' diyerek satışa çıkardığı aracının yan yatmış olduğunu satışın olacağı gün farkettik. Ama yinede ricanız doğrultusunda yorum yapayım;

bence bu üçü arasındaki seçim kişisel mantığa göre yapılmalıdır.

Benim gözümde 1. ve 2. araç arasında renk haricinde pek bir fark yok ,
3. araba ise (eğer kapılarında ve tavanında boya yok ise) benim için biçilmiş kaftan niteliğinde bir araç.

Dediğim gibi araç alımı insanların tercihlerine bağlıdır.
Biz ailemin corollasını 2.000 lira fazla para vererek almıştık ve araç çok temizdi.Piyasası 17.000-18.000 civarındaydı biz temiz olduğu için 20.000 lira verdik. şu anda bazı ufak tefek kazaları olması nedeniyle piyasası 17.000 ederken 16.000liraya verebiliriz. Ama bu 4.000 lira bizi hiç rahatsız etmiyor , çünkü araca beş yıldır biniyoruz ve bize daha en ufak bir süpriz bile çıkarmadı. ben biliyorum ki alırken o 2.000liranın hesabını yapsaydık şu anda o araçlardan birini alan bir tanıdığım gibi 2.000 - 3.000 lira civarında arabaya masraf edecektim ve yinede düzgün olmayacaktı. Yani bazı şeylerin keyfi için fazla para ödemeye gerçekten deyiyor. Biz ne zaman araba alırken ucuza kaçtıysak birşey çıkmıştır.
   Size bahsetmek istediğim diğer konu ise alacağınız araçta çamurluklarda ve motor kapağında boya olabilir. Ama kesinlikle kapılarda boya olmasın , araçların kapıları bir defa sökülüp takıldığında sorun üstüne sorun veriyor , 5 yaşındaki aracınız 15 yaşında gibi bir hal alıyor. sökülüp takılan kapılardan gelen tıngır tıngır sesleri kabullenseniz bile oto yıkamada içeri sızan su ve uzun yolda insanın başını ağrıtacak derecedeki rüzgar sesi sizi verdiğiniz paradan dolayı pişman eder. Ondan dolayı isterseniz 27.000 lira verip pişman olun , isterseniz 3.000 lira daha verip arabanızı yıllar boyunca satmaya kıyamayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2010, 13:08:23 »
yinede ricanız doğrultusunda yorum yapayım; bence bu üçü arasındaki seçim kişisel mantığa göre yapılmalıdır.

Benim gözümde 1. ve 2. araç arasında renk haricinde pek bir fark yok ,
3. araba ise (eğer kapılarında ve tavanında boya yok ise) benim için biçilmiş kaftan niteliğinde bir araç.

Dediğim gibi araç alımı insanların tercihlerine bağlıdır.

bazı şeylerin keyfi için fazla para ödemeye gerçekten deyiyor. Biz ne zaman araba alırken ucuza kaçtıysak birşey çıkmıştır.

isterseniz 27.000 lira verip pişman olun , isterseniz 3.000 lira daha verip arabanızı yıllar boyunca satmaya kıyamayın.

sevgili kardeşim, fikirlerini çok yapıcı ve gerçekçi buldum, yardımın için tekrar teşekkür ederim. Aşağı yukarı aynı fikirde olduğumuzu söyleyebilirim, ben de 3 kuruş fazla olsun temiz olsundan yanayım ki uzun vadede baş ağrımasın.

Bi de kapının boyanması için muhakkak sökülmüş olması gerekir değil mi? Eğer hasar azsa ben hep üzerinde boyanır gibi düşünmüştüm. Kapısı boyalı olmayan araç elbette tercih edilmelidir, işte bu yüzden Istanbul'da araba almanın kendi çapında zor olduğunu düşünüyorum.

selam ederim
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2010, 13:11:06 »
ergin abi öncelikle aramıza hoş geldin babamda corolla verso var ve yeni sıralı sistem taktırtık cvplarını sırayla kısa kısa cevaplayım.

1. Araç şuan sorunsuz gayet güzel çalışıyor ve performansından düşme gibi bir problem yok ayrıca yakıt tüketimi 200-210 kuruş civarı.

2.elektronik donanımlarında şuana kadar hiç arıza meydana gelmedi.( 5 sene oldu alalı arabayı )

3.Benim bildiğim kadarıyla 25-30 arası degişiyor.

4.Derindere'yi bilmem ama havaalanı sonkar dolapdere bayii bakmıyor diye biliyorum.

cevapları bunlar yardımcı olabıldıyse ne mutlu bana
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2010, 13:18:40 »
ergin abi öncelikle aramıza hoş geldin babamda corolla verso var ve yeni sıralı sistem taktırtık cvplarını sırayla kısa kısa cevaplayım.

1. Araç şuan sorunsuz gayet güzel çalışıyor ve performansından düşme gibi bir problem yok ayrıca yakıt tüketimi 200-210 kuruş civarı.

2.elektronik donanımlarında şuana kadar hiç arıza meydana gelmedi.( 5 sene oldu alalı arabayı )

3.Benim bildiğim kadarıyla 25-30 arası degişiyor.

4.Derindere'yi bilmem ama havaalanı sonkar dolapdere bayii bakmıyor diye biliyorum.

cevapları bunlar yardımcı olabıldıyse ne mutlu bana

eyvallah Halil kardeş, hoş ve kibar bulduk toyotaseverleri; çok teşekkür ederim senin de cevapların için; şimdilik izlenimler hep olumlu, hayırlısı bakalım...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2010, 12:45:47 »
son dakikaaaaaaaa

ergin abi dün sonkarı aradık eğer tüp boşaltıp gelirseniz bakarız dediler haberin olsun abi
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2010, 15:30:58 »
Hosgeldin Ergin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2010, 16:28:49 »
Hosgeldin Ergin.

Muratçım hoş bulduk, seni de buralarda bulduğuma çok sevindim. Dışarda mısın memlekette mi?
Ne dersin verso'ya terfi etmek istememe?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2010, 16:29:38 »
son dakikaaaaaaaa
ergin abi dün sonkarı aradık eğer tüp boşaltıp gelirseniz bakarız dediler haberin olsun abi

depoyu kastetmiş değil mi?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2010, 16:34:16 »
Erdem kardeş, cevapların için çok sağolasın anladığım kadarıyla her şey olumlu gibi... :-[

peki aşağıdaki arabalar içinden seçim yapacak olsanız hangisini neden seçerdiniz?

a) http://[b]http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ogretmenden-2004-118000-de-lpg-li-gazli-elegant/detay[/b]
   ( bu meslekdaşım arabayı 27.5 bine bırakıyor; LPG var ama 3-4 yerde boya da var

b) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-emsalsizz-versoo-elegant/detay
 yakın fiyat, düşük km ama LPG siz ve daha az boyalı, 28.5

c) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-78-000-km-de-2005-model-1-6verso-elegant/detay
 çok daha temiz, düşük kmli, LPG li ama fiyat 31.5 + pazarlık

cevaplarınız bana bir bakış açısı kazandıracak kanaatındayım, 2. elde versonun satışının ağır olduğu bilindiğinden genel yaklaşım olarak sizce düşük fiyatlı ama az temiz mi yoksa yüksek fiyatlı ama temize mi yönelmeliyim?  :(

saygılar,

c) deki verso bu gün satılmış...:(
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2010, 12:23:29 »
arkadaşlar bu arabayı çok beğendim, takas düşünüyorlar benim arabamla ve onlardan bir fiyat bekliyorum sonra da görmeye gidebilirim. LPG si hazır takılmış bir araç arıyordum ama fiyat uygun olursa alıp LPG yi ben taktırabilirim.
Aracın linki
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ilk-sahibinden-2007-toyota-corolla-verso-elegant-26-000/detay

benim aracımın linki: ilan no: 25990689
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-c-max-ogretmenden-c-max-68bin-km-de-lpg-sunroof-celki-jant-orj/detay

... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2010, 14:52:03 »
b şıkkındaki Verso amcamın aracıydı ama satan kişinin adı değişik acaba galeriye filan mi verdi bilmiyorum,öğrenirim

Arabanın km'si orjinal,mekanik bir problemi yok normal bir binici arabası,arabaya 2 kere soldan vurdular,biri ön tarafı biri arka tarafı,o sebeple sol tarafı komple boyalı,tramerden de görebilirsin,arabayı kaskodan yaptırdık,o ara araştırdım,sanırım o sene servisler arası yarışmada en iyi sonkardı,oraya yaptırmıştık,fiyatta bence iyi düşer,26'ya bırakır gibime geliyor sonuçta boyalı araba ve gerçekten satmak istiyor,hatta dur arayayım bakalım ne yapmışlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2010, 15:22:22 »
b şıkkındaki Verso amcamın aracıydı ama satan kişinin adı değişik acaba galeriye filan mi verdi bilmiyorum,öğrenirim

Arabanın km'si orjinal,mekanik bir problemi yok normal bir binici arabası,arabaya 2 kere soldan vurdular,biri ön tarafı biri arka tarafı,o sebeple sol tarafı komple boyalı,tramerden de görebilirsin,arabayı kaskodan yaptırdık,o ara araştırdım,sanırım o sene servisler arası yarışmada en iyi sonkardı,oraya yaptırmıştık,fiyatta bence iyi düşer,26'ya bırakır gibime geliyor sonuçta boyalı araba ve gerçekten satmak istiyor,hatta dur arayayım bakalım ne yapmışlar

anladım...
ama LPG taktırmamış dimi?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2010, 15:01:38 »
arkadaşlar,

1.8 linea lar elegantlar gibi full + full ve triptronic vites midir? Neden fiyatları daha düşük acaba?
örneğin http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-toyota-verso-1-8-mmt-verso-full-full-larida-var/detay
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2010, 17:18:16 »
ne dersiniz?
... yine yeniden Toyota