Gönderen Konu: 2005 Verso Elagant aranıyor  (Okunma sayısı 4810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Verso Elagant aranıyor
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 17:28:45 »
Ergin abi senbilirsin ama otomatik araba biraz fazla yakar diye biliyorum.Ama senbilirsin abi
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 17:28:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 30, 2010, 18:01:56 »
bu aracı çok beğendim, aradım benim aracım için takas fiyatı vermelerini istedim, haber bekliyorum. İyi fiyat verirlerse bakmaya gidecem. Hayırlısı inşh

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ilk-sahibinden-2007-toyota-corolla-verso-elegant-26-000/detay
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #22 : Mayıs 30, 2010, 21:56:34 »
arkadaşlar aracın fiyatı 35.750 yazılmış, ne dersiniz?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 31, 2010, 10:30:45 »
Muratçım hoş bulduk, seni de buralarda bulduğuma çok sevindim. Dışarda mısın memlekette mi?
Ne dersin verso'ya terfi etmek istememe?

Halen Almanya'dayim.
Verso güzel arac. Ama aradaki fiyat farki nedir?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #24 : Mayıs 31, 2010, 15:22:49 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-toyota-verso-1-8-mmt-verso-full-full-larida-var/detay

alım satımdan anlayanlar bana fikir verebilirler mi acaba? Kendim karar veremiyorum.

Arkadaşlar, c-max'imi takasa vermek istediğimi belirtmiştim. İzmit'te çok beğendiğim bir araç buldum. Araç 1.8 verso elegant exclusive, Türkiye'de 2 kişide varmış, diğeri Toyota'da müdürmüş vs,

Neden beğendim; yarı otomotik vites, LPG takılı landi renzo (145 krş yakıyormuş) , LPG 2 yıl garantili, kendisi sıfır almış, LPG'yi 170bin km'de takmış...

Araç full donanımlı, epey dolu ama 190 bin 'de km, hep yetkili servis bakımı görmüş, Toyotalar için de 190 bin fazla sayılmaz dimi...

tek hasarı var; hyundai pick-up'a çarpmış önden, tampon boyanmış, sadece radyatör ve ön kaput değişmiş, diğer motor bloğuna etkisi olmamış,
kullanımında hiç bir sorunu yokmuş. YETKİLİ SERVİS'e göster öyle al diyor zaten.

Vergisi bu yıl 800 TL, sonra düşüyormuş.

Fiyat 30 Bin, benim C-max'i 24 bine sayıyor ve üstüne 6 bin fark istiyor, daha da inmiyor. Fiyat benim için uygun, sorun yok ama bu aracın gerçek değeri nedir, alınır mı? Kullanıcılar memnun mu diye şimdi dumankaya toyota plaza ya gidip ustalara soracam, siz ne dersiniz?

bi de ilan 2008 den beri var???? Nazlı satıcıyım diyor kendisi ama...

Nasıl bir yol izlemeliyim, Fikirleriniz için şimdiden TEŞEKKÜRLER...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 31, 2010, 20:45:02 »
Linea donanımı yazıyor ama ilandaki araç elegant donanımı 1,8 motor diyor türkiyede 2,0 dizelleride mevcut.200,bin km ye dayanması ayrıca önden hasarlı ön şasede nasıl bir hasara oldu bilmiyorsunuz radyatör de  değişmis.Biraz riskli sırf araç almak için sonradan sizi sıkıntıya düşürecek bir araç mış gibi geliyor..Onun yerine temiz eleganta 2005 modele 32-33 verin onu alın..Bu arabadan ne masraf çıkacagı belli olmaz.2006 model araç 190 bin km yapmış hiç yerinde durmamış bu araba.MAsrafları bakımları değişmesi gereken bir sürü ıvır zıvırı vardır..Önceki ilanda 2006 26 bindeki elegant 1,6 verso eger  kazası yok ise ona 35 verin onu alın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #26 : Mayıs 31, 2010, 20:55:26 »
Linea donanımı yazıyor ama ilandaki araç elegant donanımı 1,8 motor diyor türkiyede 2,0 dizelleride mevcut.200,bin km ye dayanması ayrıca önden hasarlı ön şasede nasıl bir hasara oldu bilmiyorsunuz radyatör de  değişmis.Biraz riskli sırf araç almak için sonradan sizi sıkıntıya düşürecek bir araç mış gibi geliyor..Onun yerine temiz eleganta 2005 modele 32-33 verin onu alın..Bu arabadan ne masraf çıkacagı belli olmaz.2006 model araç 190 bin km yapmış hiç yerinde durmamış bu araba.MAsrafları bakımları değişmesi gereken bir sürü ıvır zıvırı vardır..Önceki ilanda 2006 26 bindeki elegant 1,6 verso eger  kazası yok ise ona 35 verin onu alın

sağolun tavsiyeleriniz için, evet haklısınız, her şey bir yana 190 bin kmde olması beni soğuttu...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2010, 09:56:00 »
2005 LPG, full verso, 70 bin kmde buldum 32.500 e fakat arabamı satamadım henüz...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #28 : Haziran 22, 2010, 02:19:30 »
sevgili arkadaşlar, c-maximi nihayet sattım. Şimdi Verso alma arayışındayım ve karar veremedim. Kıymetli tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aşağıdaki arabalardan hangisini tercih ederdiniz ve neden?

1) Sıfır Verso elegant 46.bin TL + 2 bin TL BRC lpg (dün baktık, ailecek bayıldık, 46.950 den 46'ya düşüyor gittiğimiz Avcılar sonkar plaza. Belki başka bir plaza 45 e verir. Araba yeni kasa, eski araç 110 beygir bu 135 bg, tüketim 1 lt azalmış ama genede şehir içi 8-9 lt/100. LPG şart, hem de alır almaz. Bir ihtimal sadece yakıt sisteminin garantisi bozuluyor ve Toyota servisde lpg yi görmezden gelip garantiye devam ediyor. Arabaya gelince full + full, sadece sun-roof yok.
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/verso/equip.aspx
Yaklaşık 15 yıllık çalışma hayatım boyunca 4 adet ikinci arabam oldu, hep aklım sıfırda kaldı. (Benim hiç sıfır arabam olmadı abi smileyi )
= toplam maliyet en az 46-47 bin TL

2) sıfır ayarında yeni kasa,2009 model, 15 bin km'de (tek tük küçük çizikler), 40 bin istiyor; 38 teklif ettim; kabul etmedi...
tahmini maliyet 39 + 2 (lpg)= 41 bin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ihtiyactan-satilik-yeni-kasa-verso-elegant-1-6/detay

3) 10 bin liramız cebimizde kalsın dersek, 2007 model, 37 bin km'de, eski kasa 110 beygir, teleflex takılı ve servis bakımlı. Araba perşembe günü Istanbul'a geliyor, ortaköy toyota'da expertiz yaptırır alırsın diyor, 34.5 bine bırakıyor, ben 34 son veririm dedim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-37000-kmde-temiz-lpg-li-verso/detay
= maliyet sadece 34.5

4) bu da 2007 ve 26 bin km'de, pazarlık yaptık 34'e veriyor + port bagaj hediye diyor; tertemiz araç, küçücük çizik ve 1-2 cm lik 1-2 adet ezik var, yaptırır veririm diyor ama boya atılacaksa gerek yok dedim, belki boyasız yapılır, içi sıfır ayarında.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ilk-sahibinden-2007-toyota-corolla-verso-elegant-26-000/detay
Buna da LPG gerek dolayısıyla maliyet 34 + 2= 36 bin TL

ne dersiniz?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #29 : Haziran 22, 2010, 12:13:04 »
ne dersiniz arkadaşlar?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 22, 2010, 15:24:05 »
Ergin bey 3-4 secenek arasında  ki fark daha fazla.teleflex taktırmanız muaynesi falan filan 2,500 tlyi bulur.Bana göre 3.secenege 34,5 verip almak daha mantıklı.Bu arabaya siyahta yakışıyor.2 aracında rengi güzel..siyah 2007 versonun  önemli bir sorunu yoksa o tercih edilir..bu kasanın elegant seceneginde sunroffta var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #31 : Haziran 22, 2010, 15:56:16 »
Tuncay abicim, sağolasın değerlendirmen için. Bu sabah itibariyle benim de kararım bu şekilde. Bu arkadaş perşembe günü iş dolayısıyla Isparta'dan Istanbul'a arabayı getirecek. Ben de ortaköy toyota'da arabayı gösterirdik dedim,aradım servisi ama plaza LPG li araç diye kabul etmedi expertizi.
Ben de toyotronic'den meşhur mithat abiyle görüştüm. çok olumlu yaklaştı, 36 bin km de 8 aylık LPG corollo motoruna zarar vermez (inşh) dedi. ama her LPG li binilen her 40 binde subaplarının bakım istediğini belirtti. İnşallah araç gelirse, mithat ustaya gösterirsek, sorun çıkmazsa ve fiyatta anlaşırsak almayı düşünüyorum. Ben 34 verdim o son 34.5 olur aracım çok temiz dedi. Bakalım hayırlısı inşh.

Bu arada toyoto centeri aradım (354), verso test aracının hangi plazada olduğunu söyleyemediler. cevap veremedikleri gibi yardımcı bile olamadılar.
Ortaköyden söylediler test aracını 29-30 haziran da sürebileceğimi, geç olur dedim.

varmı başka tavsiyelerin Tuncay?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2010, 00:32:28 »
Ergin abi bende kendi vvti motorum 15 bin km oldu taktırdım brc herhangi bir sorun yok.Abi babama 2005 avensis aldık sahibi mimarmış  kocaeli ankara istanbul gezmiş.40 binde lpg takılmış araç 120 binde  baskı balatası dahi değişmemiş.Forumda murat abi vardı tartarini lpg takılı 50 bini devirmişti çokta memnundu.Abi 40 bin kmde yapsa bile cıkarttıgı masraf 1,500 lira civarıymıs.40 bindede sadece forumda bir kişi yazmıştı lpg den subablarım eridi diye.(Aracı nasıl kullandıgına baglı bana göre sürekli  son devirlerde kullanıyorsa zarar vermiş olabilir sakin kullanımda bence zarar vermez.)Dİyeceğim şu ki 40 in km de benzin lpg farkını çıkar 2 sefer motor yaptırırsın o parayla..Ayrıca deiğin siyah verso km si düşük servis bakımlı diyorsun servise plakasını verdiğinde en son kayıt cıkar zaten.Benim 2004 aracım 64 binde en son 62 binde kaydı var..
Siyah verso güzel abi dediği gibi sorunsuz darbesiz boyasız temiz ise herşeyi yapılmış lpgli kafan rahat olur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 00:53:49 »
evet abisi tam senin gibi düşünüyordum ki Isparta'dan gelecek olan bu siyah versonun ailesi bebek ve misafir var arabasız dönemeyiz demiş, adam ne yapacaz diyor.

Olmadı b planı; diğerini alıp ta biz LPG taktıracaz ama 34 araba + 1,5 BRC + 300 LPG işletme-ruhsat vs= 36 ya mal olacak. Oysa Ispartadan gelen 34.5 a bitiyordu. Hayırlısı Allah'tan...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2010, 00:59:26 »
abi senin arabayı ıspartadan alma gibi bir sorunun yoksa ordan alır gelirsin.hem oralardada gezersin ailenle birlikte ayarlarsan denizli falan yakın antalya 1 saat uzaklıkta.Benim aklıma şu geliyor ilk başta ıspartadan istanbula yakacagını paylasın satıcı arkadaşla öyle kabul edebilir belki..Gene satıcı iyiymiş ben bir ara ev almak için satışa cıakrdıgımda ankaradan biri buraya getir gösterelim dedi  :D :D :D yada ne bileyim abi ıspartaya ucak var ise ayarlarsınız aslında
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2010, 10:34:32 »
evet abi, cevap bekliyorum arkadaştan bakalım son kararı ne olacak diye. Gelip erken dönse Ispartaya ben de gidip alabilirim, fakat bir hafta sonra dönerlerse arabasız 1 hafta daha kalmak istemem, artı aracın Istanbul trafiğinde yada tatilde başına bi şey gelebilir...kısmet bakalım...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #36 : Haziran 23, 2010, 13:23:22 »
3 nolu seçenekteki Ispartadan Istanbula perş gelecek olan teleflex takılı,110 bg, 36 bin km deki araç, ailesinin bebek dolayısıyla arabasız tekrar Ispartaya dönmek istemediğinden satışı erteleyecek gibi gözüküyor...

Ben de 5.seçeneğim olan 2009, yeni kasa 18bin km deki bu araca 38 bin TL teklif ettim, sahibi nazlansa da sanki olumlu baktı, 38,250 yada 38,500'e tav olacak gibi.

34,5 Ispartadan gelene vereceğime ve 1 hafta daha bekleyeceğime, ben de 5,5 bin daha vereyim (38 + LPG=40) diye düşündüm; böylece hem yeni kasa hem 132 bg olsun diyorum. Gerek yok mudur fazladan 5 bin daha harcamaya yoksa "fiyat fazla olsun, 1 yaşında ve yeni kasa olduğundan değer " mantıklı mıdır?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #37 : Haziran 24, 2010, 11:54:30 »
sevgili arkadaşlar, c-maximi nihayet sattım. Şimdi Verso alma arayışındayım ve karar veremedim. Kıymetli tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aşağıdaki arabalardan hangisini tercih ederdiniz ve neden?

1) Sıfır Verso elegant 46.bin TL + 2 bin TL BRC lpg (dün baktık, ailecek bayıldık, 46.950 den 46'ya düşüyor gittiğimiz Avcılar sonkar plaza. Belki başka bir plaza 45 e verir. Araba yeni kasa, eski araç 110 beygir bu 135 bg, tüketim 1 lt azalmış ama genede şehir içi 8-9 lt/100. LPG şart, hem de alır almaz. Bir ihtimal sadece yakıt sisteminin garantisi bozuluyor ve Toyota servisde lpg yi görmezden gelip garantiye devam ediyor. Arabaya gelince full + full, sadece sun-roof yok.
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/verso/equip.aspx
Yaklaşık 15 yıllık çalışma hayatım boyunca 4 adet ikinci arabam oldu, hep aklım sıfırda kaldı. (Benim hiç sıfır arabam olmadı abi smileyi )
= toplam maliyet en az 46-47 bin TL

2) sıfır ayarında yeni kasa,2009 model, 15 bin km'de (tek tük küçük çizikler), 40 bin istiyor; 38 teklif ettim; kabul etmedi...
tahmini maliyet 39 + 2 (lpg)= 41 bin
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-ihtiyactan-satilik-yeni-kasa-verso-elegant-1-6/detay

3) 10 bin liramız cebimizde kalsın dersek, 2007 model, 37 bin km'de, eski kasa 110 beygir, teleflex takılı ve servis bakımlı. Araba perşembe günü Istanbul'a geliyor, ortaköy toyota'da expertiz yaptırır alırsın diyor, 34.5 bine bırakıyor, ben 34 son veririm dedim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-37000-kmde-temiz-lpg-li-verso/detay
= maliyet sadece 34.5

4) bu da 2007 ve 26 bin km'de, pazarlık yaptık 34'e veriyor + port bagaj hediye diyor; tertemiz araç, küçücük çizik ve 1-2 cm lik 1-2 adet ezik var, yaptırır veririm diyor ama boya atılacaksa gerek yok dedim, belki boyasız yapılır, içi sıfır ayarında.
Buna da LPG gerek dolayısıyla maliyet 34 + 2= 36 bin TL

Arkadaşlar işler-planlar değişti biraz;
3. nolu seçenekteki Ispartadan gelen araba Temmuz 2-3 e kadar teslim edilemiyormuş, o tarihlerde gel Isparta'dan al diyor...
4. nolu seçenek Peugeot plazadaki 26 bin km'deki içi sıfır, dışında küçücük çizikler bulunan, değişensiz, zerre boyasız (istersen yaptırır veririm diyor) verso için aradım, son pazarlıkla 34 den 33'e düştü + BRC dersem bana gelişi 35 olacak.
5. seçeneğim 2009 model, yeni kasa , 18 bin kmdeki verso 39 diyor, 38 verdim; olur falan dedi ama son kararı bu gün verecek, haber bekliyorum.

38.5 bine 2009, 18 bin km yeni kasa + BRC = 40 bin (en çok kullandığım donanım olan sun-roof yok)
33 bine 2007, 26 bin km + BRC = 35 bin

ne dersiniz?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #38 : Haziran 27, 2010, 00:42:47 »
evet arkadaşlar;

desteğiniz ve kıymetli tavsiyelerinizle görev tamamlandı. Aklın yolu bir, çoğunluğun doğru dediğinin tersine gitmek abes olurdu zaten.

Mayısın başında C-max i değiştirsek diye çıktığımız yolculukta eski aşkımız versonun 2005 modellerinin 26-27 civarı olduklarını görünce heyecanlandık. Fakat kilometreleri doğal olarak yüksekti. Düşük km olsun, yüksek model olsun, comfort değil elegant olsun deyince 3 haftada kafamızda ve planlarımızda çok şeyler değişti. Sona kalan 3 arabadan 2 si elegant, düşük km fakat 2007 yani eski kasaydı, 2009 model olan ise 40.250 idi. Bu araç bir hafta pazarlıktan sonra 38 e düşünce, diğerleriyle arasında 3-4 bin fark kaldı. Sizler bu fark için yeni kasaya değer deyince son noktayı koyduk inşh. Aracımız 2009 model, 19 bin km'de full donanımlı elegant modeli...

Sabah buluşup önce bostancı sanayide gençler forda gidip çiziklere baktırdık, müdürüm bi şey değil bunlar deyince; Toyota servisi ri-car'a gittik. İbrahim ustam motora baktı, lifte kaldırdı, sürdü bi tur attı geldi. Toyota Plazayı aradı, geçmişini sordu...Hayırlı olsun dedi. Notere gittik, yarım saatte işlem tamam.

İlk izlenimlerim, C-maxten sonra ancak Verso'ya binilir, dün 90 km kullandım; 2004 c-maxten çok farklı, hatta alakası yok. Motor sesi, dışarıdaki arabaların sesi, kapı-cam tıkırtı yok, koltuk çok konforlu, optimal drive özelliği var. Bilgisayarda vites için up-down tavsiyesi oluyor,kemikli bir vites geçişi var sanki. Vites aralıkları epey dar, bir anda kendinizi 6. viteste ekonomi modda buluyorsunuz. Bilgisayar sizi 6. vitese çekene kadar tavsiyeye devam ediyor, Allah'tan sesli değilmiş. Bu viteste yol boşsa sanki hız sabitlenmiş, gaz pedalinin altında bir takviye varmış gibi hissediliyor, ileride trafik durunca zevk kursağınızda kalıyor. Küçücük bir hareketle direksiyon dönüyor,koltuklar tek tek kapanabildiğinden 10-20 çeşit oturum oluyor. Benim favorim 6.7. koltuklar açık 3.4.5. kapalı; yani çocuklara ortada oyun alanı olanı, güzel oluyor...
... yine yeniden Toyota