Gönderen Konu: Ebaydan Gelen Ampül Testleri...  (Okunma sayısı 7475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ebaydan Gelen Ampül Testleri...
« : Mayıs 25, 2010, 23:45:33 »
Bunları öylesine  almıştım, park/stop  lambası.Parklarda hafif yanıyorlar ama frene  basınca daha canlı yanıyorlar, verim beklemiyordum, zaten alamadım da  :islik:  Standart ampülün yerini tutmuyor. belkide stopların iç reflektör yapısının ledlere göre  dizayn edilmediğindendir.

Sonra bunları  aldım,  daha  kalite  gibi kokuyorlardı. Bir öncekine  göre mutlaka  daha  parlak. Ama standart ampülün ve 3. stop lambamdaki 1 wattlık powerlerin gücü  bunlarda da  yok.

En son bunları aldım  parklar  için. Ama  Allah  var hakkını  verdiler  çok muhteşem  oldu  bembeyaz  ve  güçlü bir  ışık. Çokda  güçlü  değil  yani  parklarda  sırıtmıyor  ama  standardı  gibi de  cansız  değil,  göze  hoş  gelen bir görüntüsü var.

Bunları  yazdım  benim gibi ebayda  her gördüğünü almak isteyenlere  ön bilgi olsun. Allahtan almışım  bunları denedim gördüm.  Yoksa 25-30 dolara H4 ampül alıyordum  ledli. Sonuç itibariyle  kendi el emeğinizle deneme yanılma yöntemiyle  yaptıklarınız  kadar verimli olmuyorlar  bana göre.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Ebaydan Gelen Ampül Testleri...
« : Mayıs 25, 2010, 23:45:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Ebaydan Gelen Ampül Testleri...
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2010, 08:51:13 »
Osman abi gücenme ama sende hep kötülerini almışsın :)

biz Oktaya H4 ampül aldık ledli mesela ama üzerindeki ledlerin hepsi SMD , ve ampulde 68 adet led var :) henüz elimize ulaşmadı ama gelince fotolarını paylaşırız gece birkaç deneme yapıp ekleriz foruma :)

bu arada ben kardeşimin aracı için stoplara şunları aldım ve orjinali kadar canlı ve verimli yanıyor,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2010, 09:36:29 »
mesut fiyatları nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2010, 09:39:26 »
mesut fiyatları nedir?

H7 lerin fiyatı 17 dolar , stopların fiyatı ise 9,99 dolar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2010, 09:47:13 »
pahalıda değilmiş, oktaya gelene bi bakalım bende sipariş ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2010, 09:47:17 »
abi güzelmiş...ya ampuller..çok ilginç 68 led var ya fiyatlarıda fena değil hani.. kalite ise bizim tr dekilerden on kat iyi olduğu kesin.. senin eline ulaşsında bi görelim resimler aydınlatmasını olmadı bizde verelim..sipariş çünkü ben fena şikayetçiyim aydınlatma sistemimden.. bi şekilde çözeyim bu sorunu.. ;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2010, 11:02:20 »
Estağfurullah neden güceneyim. Bilinçli olarak aldım, birden  fazla  para  vermemek için.Ama önce bunları  alıp ucuzundan bir performansına  bakmak istedim. Ama  seninde  dedğin gibi ne kadar ekmek o kadar  köfte. Benimkiler ucuz, haliyle o kadar  olacak. Birde Mesut daha öncede  konusu  geçmişti bu tür  ampüllerden  birde sinyaller  için almıştım. Aklıma  gelen başıma  geldi, benim aracın sinyalleri standart flaşörmüş galiba, yani ledlerin watı düşük olduğundan çok  hızlandı yanma sönme süresi, bende  çıkarttım. Aslında görüntüsü çok  hoştu. Ama müsait bir yer bulursam gizli bir yere standart ampülü paralel  bağlayıp deneyeceğim işte o zaman güzel  olacak. Sen denedin mi sinyaller  için  böyle  ledli  lamba ? Sizin flaşörler  elektroniktir büyük ihtimalle  sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2010, 11:05:49 »
Mesut birde senin aldığın stop  ampülleri de  çift tırnakli değil mi ?

Birde bizim stopların camları yeni  araçlar  gibi  parlak ve şefafımsı kırmızı renk  değil, mat  kırmızı bu yüzden  fazla belli olmuyor içinde  led yada standart ampül  olduğu. Yani görsellik açısından değişen o kadar da  fazla bir şey olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2010, 11:19:17 »
Estağfurullah neden güceneyim. Bilinçli olarak aldım, birden  fazla  para  vermemek için.Ama önce bunları  alıp ucuzundan bir performansına  bakmak istedim. Ama  seninde  dedğin gibi ne kadar ekmek o kadar  köfte. Benimkiler ucuz, haliyle o kadar  olacak. Birde Mesut daha öncede  konusu  geçmişti bu tür  ampüllerden  birde sinyaller  için almıştım. Aklıma  gelen başıma  geldi, benim aracın sinyalleri standart flaşörmüş galiba, yani ledlerin watı düşük olduğundan çok  hızlandı yanma sönme süresi, bende  çıkarttım. Aslında görüntüsü çok  hoştu. Ama müsait bir yer bulursam gizli bir yere standart ampülü paralel  bağlayıp deneyeceğim işte o zaman güzel  olacak. Sen denedin mi sinyaller  için  böyle  ledli  lamba ? Sizin flaşörler  elektroniktir büyük ihtimalle  sorun olmaz.

Denedim osman abi bendekilerde yanıp sönme hızları değişti :D :D at koşturur gibi hızlı yanıp sönmeye başladılar bende dediğin gibi standart ampulleri paralele yapıp farın arkasına sıcaklığı sağ sola zarar vermiycek şekilde izole edip gizledim :D

bu arada ampullerle uğraşmam diyorsan ebayda 100 watlık 1K lık aluminyum soutuculu dirençler görmüştüm sırf sinyallere bağlamak için tasarlanmış ama şimdi aradım bulamadım birde sen bakıver Osman abi ebaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2010, 11:37:56 »
Ama görsel  olarak aslında çok güzel oluyorlar  değil mi ?  O dirençlerden  değil de, elimizde  bulunan şöyle 5 wattlık  falan dirençler  kullansak sorun olmaz  bence. Sonuçta  sürekli  yanan bir şey  değil sinyaller, etrafa  zarar vereceğini sanmıyorum. Şimdi  bi  direnç  için 1  hafta  beklemesek  ebayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2010, 13:20:41 »
Bunları öylesine  almıştım, park/stop  lambası.Parklarda hafif yanıyorlar ama frene  basınca daha canlı yanıyorlar, verim beklemiyordum, zaten alamadım da  :islik:  Standart ampülün yerini tutmuyor. belkide stopların iç reflektör yapısının ledlere göre  dizayn edilmediğindendir.

Sonra bunları  aldım,  daha  kalite  gibi kokuyorlardı. Bir öncekine  göre mutlaka  daha  parlak. Ama standart ampülün ve 3. stop lambamdaki 1 wattlık powerlerin gücü  bunlarda da  yok.

En son bunları aldım  parklar  için. Ama  Allah  var hakkını  verdiler  çok muhteşem  oldu  bembeyaz  ve  güçlü bir  ışık. Çokda  güçlü  değil  yani  parklarda  sırıtmıyor  ama  standardı  gibi de  cansız  değil,  göze  hoş  gelen bir görüntüsü var.

Bunları  yazdım  benim gibi ebayda  her gördüğünü almak isteyenlere  ön bilgi olsun. Allahtan almışım  bunları denedim gördüm.  Yoksa 25-30 dolara H4 ampül alıyordum  ledli. Sonuç itibariyle  kendi el emeğinizle deneme yanılma yöntemiyle  yaptıklarınız  kadar verimli olmuyorlar  bana göre.

Ama görsel  olarak aslında çok güzel oluyorlar  değil mi ?  O dirençlerden  değil de, elimizde  bulunan şöyle 5 wattlık  falan dirençler  kullansak sorun olmaz  bence. Sonuçta  sürekli  yanan bir şey  değil sinyaller, etrafa  zarar vereceğini sanmıyorum. Şimdi  bi  direnç  için 1  hafta  beklemesek  ebayı.

Osman abi ben 1 watlık dirençle deneme yapmıştım hemen yanmıştı :D çok ısınıyor paralel takılan dirençler haberin olsun, 5 watlıktan ziyade istersen bulabildiğin en büyük watlı taş dirençlerden al ve gövdeye sabitleki ısısını gövde sacına dağıtsın, ama dediğin gibi görüntü süper oluyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2010, 16:35:23 »
Mesut beni bi yönlendir yahu  :). Direnç mirenç ne diyosunuz :D. Bu ledler ile parklar beyaz olacak mı? sinyallere uygun mu? Nasıl temin etsem? yakında e-bay dan alışveriş yapacak mısın? Sinyallerde bizi görecek mi :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2010, 22:24:39 »
Mesut beni bi yönlendir yahu :). Direnç mirenç ne diyosunuz :D. Bu ledler ile parklar beyaz olacak mı? sinyallere uygun mu? Nasıl temin etsem? yakında e-bay dan alışveriş yapacak mısın? Sinyallerde bizi görecek mi :D

Vedat sinyallerdeki standart ampullerin iç dirençleri var ve elektronik sistem buna göre tasarlanmış , biz led taktığımızda bu iç direnç ortadan kalktığı için sinyal verme yada yanıp sönme süresi çok kısalıyor , bu nedenle araya direnç koymak gerekiyor, standart ampulun iç direncini taklit ederek elektronik devreyi kandırıyoruz yani :)

ebaydan sıpariş verme işlerim bitti artık Vedat :) mağlesef , önümüzdeki ay düğünüm olduğu için bu aralar hiçbirşey sıpariş veremiycem :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2010, 22:27:52 »

biz Oktaya H4 ampül aldık ledli mesela ama üzerindeki ledlerin hepsi SMD , ve ampulde 68 adet led var :) henüz elimize ulaşmadı ama gelince fotolarını paylaşırız gece birkaç deneme yapıp ekleriz foruma :)

aaallllaa allaaaa ne zaman aldık ki ??? :P :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Mayıs 26, 2010, 22:30:24 »
Mesut abi arka plaka ampullerin hala sarı mı ? :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 26, 2010, 22:31:45 »
aaallllaa allaaaa ne zaman aldık ki ??? :P :)

Şimdi bilmezden gelme olaylarına  yatma :)   Gelsin  takın  ve  resimleri ve izlenimleri  bekliyoruz  aman...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 26, 2010, 22:45:39 »
Şimdi bilmezden gelme olaylarına  yatma :)   Gelsin  takın  ve  resimleri ve izlenimleri  bekliyoruz  aman...

tabiki paylaşıcaz abi takılıyorum ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 26, 2010, 22:54:49 »
aha bunlar süpermiş ilk başta tesbih sandım :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2010, 09:51:58 »
Mesut abi arka plaka ampullerin hala sarı mı ? :D

Alperen birçok konuda defalarca söyledim hatta bir gece buluşmasında fotoğraflarını çektiğmizde ordada belirttim, çoktan değişti, ayrıca sarı olsa ne olurki Alperen ?

bu konuyu bi oku bakalım : http://www.toyotaclubtr.com/toplantilar/13-04-2010-gebze-bulusmasi/

birde sana fotoğraf, bu arada senin arabanında tüm ampullerini incelemek isterim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 27, 2010, 10:55:55 »
Vedat sinyallerdeki standart ampullerin iç dirençleri var ve elektronik sistem buna göre tasarlanmış , biz led taktığımızda bu iç direnç ortadan kalktığı için sinyal verme yada yanıp sönme süresi çok kısalıyor , bu nedenle araya direnç koymak gerekiyor, standart ampulun iç direncini taklit ederek elektronik devreyi kandırıyoruz yani :)

ebaydan sıpariş verme işlerim bitti artık Vedat :) mağlesef , önümüzdeki ay düğünüm olduğu için bu aralar hiçbirşey sıpariş veremiycem :(

Ben tam anlayamadım şimdi. Bu malesef, önümüzdeki ay düğün olduğu için mi yoksa artık sipariş veremeyeceğin için mi :D :D.

Teşekkürler :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.