Gönderen Konu: Özel Servislerin hepsimi böyle ?  (Okunma sayısı 5001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
Özel Servislerin hepsimi böyle ?
« : Mayıs 24, 2010, 19:57:30 »
Arkadaslar yaklasık bundan 8 ay önce arabamı 70bin Km bakımına sokmak için İstanbul güngören tarafında Toyotronic özel servisine götürdüm tavsiye üzerine. Burda bilenler abilerimde vardır. Servise gittik tamam iyi güzel bakımını yaptık verdik paramızı çıktık geldik. Belli bi süre sora araçta normale göre biraz daha fazla yaktığını gördüm  (2lt kadar) bi kaç seferdir aynı yere gidip ustayla konusmama rağmen hep elim boş döndüm. bi kaç ay önce gittim yakıt sarfiyatının çoğalmasını havaya kitledi. İkinci seferde aynı şekilde benzer şeyler söyledi ve arkasından belli bi süre sora havaların normale döndüğü vakit tekrar gelmemi o zaman bakacağını söyledi. Bu gün kalkıp gittim ustaya şikayetimi tekrar aktardım sorunu öğrenmek için. Bana sölediği şey çok şaşırtıcı oldu. Depoyu full'le yolda test sürüşüne cıkarız geçende de birisi geldi 14 Litre yakıyo dedi test sürüşü yaptık 7 litre çıktı dedi. Sanki herşey test sürüşünde belli olcak . Depo'yu fulle ne kadar basit ve kolay söylüyo ama düşünüyomuki yapabilirmi yapamazmı  |-\ Sen haftaya pazartesi gel test sürüşü yapıp bakarız dedi. Canımın sıkıldığı konu ise başından sağar gibi konuşması sanki o arabaya binince araba onu tanicak dahamı az yakıcak el insaf bi kaputu aç bak ondan sora deki ya kardeşim bu gün çok yoğunum daha iyi anlamamız için test sürüşü yaparız olmadı açar kaputu arıza tespiti yaparız hallederiz gibisinden (Test sürüşüde ne kadar çözüm getiricekse orasıta tartışılır tabi)  Böyle dese can kurban. Benim bi dahaki bakıma içimden gidesim hiç gelmiyo oraya ne yalan söyliyim. İlgi alaka hiç yok. ilk başta insan ile ikili ilişki önemli bence. . İş yoğunlugu olabilir tabiki halden anlıyoruz, ama bizde müşteriyiz 3 seferde sallamak olmaz bi insanı... Eğer istanbulda özel servis tavsiyesi olan varsa alabilirim abilerim arkadaşlarım.. İnsanlık ölmedi bence buna eminim...
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Toyota Club Türkiye

Özel Servislerin hepsimi böyle ?
« : Mayıs 24, 2010, 19:57:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel Servislerin hepsimi böyle ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2010, 21:17:26 »
Sinan belliki canın yanmış, ne yazıkki nağzı insanlar böyle parayamı doymuşmudur nedir anlamıyorum, istersen sana kartal oto sanayide eskiden dumankaya toyotada çalışan bir ustanın adresini vereyim, Toyota Dumankayadan emekli motor ustası ve şef kendisi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2010, 21:27:22 »
sinan bakımda neler değişti biliyormusun
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2010, 22:31:09 »
Sinan belliki canın yanmış, ne yazıkki nağzı insanlar böyle parayamı doymuş nedir anlamıyorum, istersen sana kartal oto sanayide eskiden dumankaya toyotada çalışan bir ustanın adresini vereyim, Toyota Dumankayadan emekli motor ustası ve şef kendisi ;)

Ben de Derindere kapanınca dükkan açan iki Mekanik Formeni'nin açtığı dükkanı tavsiye edebilirim size Kartal Oto Sanayi Sitesi'nde. :) Ayhan ve Zeynel Usta.

Es-Car Oto
 0 216 387 22 41
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2010, 12:32:21 »
Sinan belliki canın yanmış, ne yazıkki nağzı insanlar böyle parayamı doymuşmudur nedir anlamıyorum, istersen sana kartal oto sanayide eskiden dumankaya toyotada çalışan bir ustanın adresini vereyim, Toyota Dumankayadan emekli motor ustası ve şef kendisi ;)

Abi insanın zoruna gider ya haksızmıyım sen söyle ? Ben olayın parasındada değilim sonuçta bi masrafı çıksa bile allem edicez kallem edicez bi arıza varsa illaki yaptırıcaz. Ayıptır ya usta diyosun işi biliyo diyosun saygı hürmet gösteriyosun gördüğün muameleye bak... Bu saatten sonra bana soranlarada orayı tavsiye etmiycemde artık.

Tavsiyen için sağol abi ama kartal oto sanayi bana bayağı bi uzak ben Zeytinburnu'nda oturuyorum. Hani merak ettiğim şeyler içinde gidip danışmak isterim. Avrupa yakasında bildiğiniz varsa daha iyi olur benim için... Olmassa eğer kartal oto sanayinin yolunu tutucaz artık.

sinan bakımda neler değişti biliyormusun

Atilla abicim Buji ,hava filtresi ,motor yağ filtresi , ön balatalar, motor yağı değişti.. Birde araç üstünde genel kontroller falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2010, 22:10:14 »
sinancığım benim tahminim kullanılan filtreler yan sanayi bujiler sahte.hava filtresi ve bujiyi  çobançeşme toyota sonkardan al ve taktır büyük bir ihtimalle araban düzelecek.arabanla boşuna oynatıp başına iş çıkarma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2010, 22:14:16 »
sinancığım benim tahminim kullanılan filtreler yan sanayi bujiler sahte.hava filtresi ve bujiyi  çobançeşme toyota sonkardan al ve taktır büyük bir ihtimalle araban düzelecek.arabanla boşuna oynatıp başına iş çıkarma

Tamamdır atilla abicim tavsiyen için teşekkür ederim . İnşallah dediğin gibi çıkar.. sora gider o bujilerle hava filtresini o kendini usta sanan duvarına sertifika dolduran adamın dükkanının önüne atarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2010, 22:35:58 »
  nerede taktırırsan taktır daima,buji,hava,yağ filtresi,triger setini servisten orj.al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2010, 22:55:49 »
  nerede taktırırsan taktır daima,buji,hava,yağ filtresi,triger setini servisten orj.al.

Kulağıma küpe olsun atilla abicim mesaj  alınmıştır... Napalim öğreniyoruz yavaştan acemiyiz bu konularda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2010, 08:25:39 »
tecrübe hayatta yediğin kazıkların ileşkesidir. kötü bir tecrübe yaşamışın, bir daha o ustaya gitmezsen sen kazanırsın o kaybeder. belki o da bir gün anlar yaptığının yanlış olduğunu ama o gün çok geç olabilir... bir de yaptığın formumuz için çok güzel oldu, o ustayı tanımayanlara da tecrübe olsun. inşallah iyi bir usta bulursun yanında yakınında...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2010, 13:56:41 »
Atilla Bey,

Bujinin de sahtesi satılıyor mu?  Sağolun bilgilendirme için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2010, 14:28:13 »
Atilla Bey,
Bujinin de sahtesi satılıyor mu?  Sağolun bilgilendirme için.
Evet neredeyse her parçanın yan sanayisi piyasada mevcut , hatta zor olan yan sanayisini değil orjinalini bulmak.
Toyotanın orjinal bujilerini hangi firma üretiyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2010, 14:30:19 »
geçmiş olsun bahsettiğin özel servisle bende çok uğraştım takılan parçaları servisi arayıp soruyor orjinal fiyatı veriyor sonra parçaları aksaraydan alıp takıyor..yani senden hem orjinal servisin sattığı fiyatı yazıyor bi oradan kazanıyor bide üstüne üstlük işçilik alıyor ben hesapladım yetkili servisle arasında pek fiyat farkı olmuyor yani saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2010, 22:16:02 »
ahmetciğim bende bilmiyordum,birkere denso buji aldım aynı numara olduğu halde 3 milimetre uzundu .araba soğuk havalarda ilk çalıştırmada tekleyip sonra düzeliyordu fazla yakıyordu,o zaman piyasadan aldığım hep sahte bujileri kullandığımı anladım.triger seti piyasada 65 civarı serviste 180 ama ben ikidir servisten çobançeşme sonkardan aldım.piyasadan aldığım yağ filtresi 30 km sonra dolapderede motor yağını boşalttı(çatlamış)oğlum hemen oradaki servise götürmüş,ziyan olan 30km lik yağ ve filtre değişmiş.işte size kısa bir deneyimim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 26, 2010, 23:25:14 »
Bazı araçların yan sanayi ürünleri gerçekten iyi olmuyor. Orjinal ürünlerde çok pahalı. Ancak aracınızda daha büyük sorunlara neden olabilecek parçaları orjinal kullanmak yerinde olur. Örneğin yağ fitresi, yakıt filtres, triger kayışı vs.  Bazı parçalar ise buji, hava filtresi, motor yağı vs. yan sanayi olabilir. Bu parçalar eğer kaliteli değilse aracınızda bir miktar performans kaybı olur. Yakıt tüketimi çoğalabilir. Kaliteli yan sanayi parçalar zaten çok ucuz olmaz. Yani orjinalinin fiyatına göre kıyas yapıp ona göre tanıdık kişilerden  tanınmış markaların ürünlerini alıp  kullanmak lazım.
Sahte ürünler dış görünüşleri bile kendini belli eder çoğu zaman. Aldanmamak için sanayide herhangi bir dükkan yerine, ya tanıdık birine gitmek yada büyük  markaların bayiliğini yapan yerlere yönelmek lazım.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 26, 2010, 23:38:08 »
tecrübe hayatta yediğin kazıkların ileşkesidir. kötü bir tecrübe yaşamışın, bir daha o ustaya gitmezsen sen kazanırsın o kaybeder. belki o da bir gün anlar yaptığının yanlış olduğunu ama o gün çok geç olabilir... bir de yaptığın formumuz için çok güzel oldu, o ustayı tanımayanlara da tecrübe olsun. inşallah iyi bir usta bulursun yanında yakınında...

Evet murat abi.. parayı alınca cok mutlu oldu adam.. ama sonradan sorun var deyince sanki kabul etmez gibi başından sağdı işte böyle ama ne oldu müşteri kaybetti.. şimdiden sonra ben asla kimseye orayı tavsiye etmem. Normalde arabam şimdiye kadar hep serviste bakım gördü. Aldıgım kişi özel servis'lerde de nerdeyse aynı işi yapıyorlar fazla para verme demişti.. Bizde tavsiye üzerine buraya gittik işte. Ama şimdi anladımki serviste yaptırmasan bile parçayı alıp başka yerde taktırsan daha iyi bile olur. Adamların ne kadar ne yaptıgını bilmiyoruz cünkü . Aracı bırakıp gidiyoruz. Zaten bakmaya bile başladım servis.. şu an 76binde aracım 80binde bakımı var. En olmadık ihtimal parçaları alıp taktırırım herhangi bi yerde.

Evet neredeyse her parçanın yan sanayisi piyasada mevcut , hatta zor olan yan sanayisini değil orjinalini bulmak.
Toyotanın orjinal bujilerini hangi firma üretiyordu?

Katılıyorum :) Firma konusunda bilgisi olan varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2010, 17:03:33 »
Bu gün itibariyle Atilla abinin tavsiyesi üzerine Çobançeşme Sonkar'a gittim ve 4 adet ''Denso'' Buji ve 1 adet ''Denso'' Hava filtresi alarak araca taktık . Bakalım önümüzdeki günlerde yakıt konusunda bir değişim olucakmı. Bana Maliyeti ise 56TL'dir. Ama sıcak havada sıcak motorla uraşmak pahabiçilemezz :D :D

Orjinal Buji'lerde Denso'ymuş onuda öğrendik :) Erdem kardeşim bilgine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2010, 17:23:33 »
sinancığım güle güle kullan.yakışı ve arabanın performansını bizimle paylaş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2010, 17:39:03 »
Saolasin atilla abicim.. inşallah bu sorun en kısa zamanda normale dönüşür. Orayada bir daha tövbe billah gitmem aslada tavsiye etmem kimseye. Paraya doymuş adamların bizim sorunlarımızla ne kadar ilgilendiğini gördük.

Belli süre kullanalım bakalım gördüklerimi sizinle paylaşıcam. :)
Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2010, 17:39:09 »
Sinan,, mithat ustanın ne kadar sahtekar bir adam olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Birdaha kesseler beni gitmem toyotronic'e,

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corollacigima-motor-bakimi-komp-olcumu-el-yapimi-hava-filitresi-led-projesi/

Ben komşum olan ustamla bu bakımları yağınca üzerinden çıkanlardan anladım ne kadar sahtekar olduğunu. Herifin koyduğu yağ bile 3.000 km sonra bozulmuştu meğer çakma mobil 1 dolduruyormuş.

Gaziosmanpaşaya gelme imkanın varsa yardımcı olurum. Ben şahsen, ne değişeceğinin tespitine ustamla birlikte karar veriyorum, sonra sonkar veya derindereden parçaları temin ediyor ( orjinal olduğu için ) gelip ustamla birlikte takıyorum, bakımını ıvırını zıvırını mehmet ağabeyim ( ustam ) ile yapıyorum.