0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende sizinle bu araçlar ile ilgili bildiğim şeyleri paylaşayım belki biliyosonuzdur tabii... mesela bu araçların fren sistemlerini yaparken japon şöyle bi sistem koymuş. frenlerin patlar ise seni kısa bi süre idare edebilecek kadar bir yedek frenleme sistemi tasarlamış diye duymuştum.ne kadar dogru bilmem ama inanırım yani.sonuçta yolda bırakmadı hiç.sanırım frensizde bırakmaz bizi... ne dersiniz....??
ben sanmıyorum Allah korusunda fren hidroliği boşalınca, disk aynası kırılınca dua etmekten ve vites düşürmekten başka bir güvenlik önlemi olduğunu sanmıyorum. Klasik bir fren sistemi görüyorum fren merkezinde, birde hidrolik hortumu...
Orijinalden alıntı: utkucayarkadaşlar araçlarımıza çift devreli fren sistemi var imiş. biri arıza yaptığında diğeri ile devam edilebiliyor fakat fren mesafesi uzuyor, fren sertleşiyormuş ve hemen servise gitmek gerekiyormuş. bilginizekaynak : Toyota Corolla Kullanıcı El Kitabı (Kendi aracıma ait olan, sahibi 95 yılından bu yana saklamış)
Türkayyyyyy.Ne yaptın kardeşim o işi....
yeniyle dolaşıyorum abi bir süredir, 131 garajda yatıyor o yüzden denemedim abi
kitapçıkta yazdığına göre var öyle bir sistem..hatta başıma geldi, hidroliğim bozuktu, fren ana merkezini bozdu araçta fren hiç ama hiç yoktu, tamamen basınca en dibe dayanınca tutuyordu başka bir araba olsa hiç tutmazdı, bu bahsedilen sistem nasıl bir sistem hiç bilmiyorum ama frene tamamen basılıyor dibe dayanıyor ondan sonra güç uyguladığımız zaman tutuyor fren, bu olduğunda hiç vakit kaybetmeden servise gidilmesi gerektiği yazıyor kitapçıkta
Bu araba corolla değil galiba corona
abi bizim bahsettiğimiz yer daha yukardaydı sanki ya ben içten bir daha bakayım olmadı söker tamponu öyle de bakarım
resimdeki araç carina, ben onu demiyorum, yani sanki tampon sökülünce karşımıza çıkacak bir yerde değil gibi geliyor ama hiç ama hiç bilmiyorum incelemedim çok
ÖZcan o resimdekinden benim arabada da var. bagaj halısını kaldırınca yan tarafta görünüyor.