0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gecmis olsun Salih kardes, eger kesin amortisor degisecek ise (sebep gercekten amortisor mu bilmiyoruz) Tokico veya KYB markali (ikisi de Japon mali ise, bunu kontrol etmeden almayin) amortisorlerden hangisi daha ucuzsa onu tercih edin. Tokico orijinali.Resimdeki cocuklar masallah cok sirin
Ben 8 senedir amortisör sektöründeyim burda birçok arkadaşınmızn dedigi gibi sesin mutlaka amortisörden gelip gelmdigin tam olark tespit etmeniz gerekir.Eger amortisörse mutlakadegişmesi gerek tamir olur diyen kişiylede burda sabaha kadar tartışrım birde tek degişme diye birşey yoktur değişeçekse çif degişir tek degişim olursa arabada bir dengesizlik meydana gelir. Aman dedgim gibi tespit önemli baglantı takozlarındanda gelebilir bu ses malum baglantı takozları plastik oldugundan aşına biliyor vede metal metala temas ettiginde degişik seslerde gelebiliyor.Eger bunlardansa ucuz maliyetlidir boş boşuna amortisör degiştirip masrafa girmemiş olursunuz. Sesi duymadım ama dediginiz ses ancak amortisörün içindeki yağ boşalırsa böyle löp diye ses gelir yağ da boşalmızsa zaten zmanla içindeki tüm aksam zarar görmüştür aksam derken amortisörün içinde irili ufaklı 60 ad toplanmış parca vardır iyi bir ustaya götürün eger tamir ederiz diyen usta olursada söyliyim o usta degildir Bu arada çalıştıgım firma alman ZF SCHS firmasıdır sende 4 buçuk 5 milyona yakın amortisör yapıyoruz vede son 5 sendirde test oporötörlügü yapıyorum yani bilgim dahilinde yazıyorum ) sallama yok )
usta uzun uğraşalarım sonucu 4 tanesinide tokico ile değiştirmeyi kabul etti.inşallah bu sefer memmun kalırım.tokico kybden biraz pahalıymış orjinali budur heralde.bide arka helezonları değiştirmiştim ben 2 tanesine 140 lira verdim ama markasını hatırlamıyorum helezonlardamı marka marka?benim taktırmış olduğum fiyatına göre orjinalmidir acaba?bide tokicoların üzerinde made in japan yazarmı arkadaşlar?kutunun değil yalnız amartisörün üzerinde
çok şükür bu sorunu hallettik arka çifti monreo marka ile değiştik aracım baya bi toparladı ses soluk kalmadı.yol tutuşuda çok iyi durumda.