Gönderen Konu: amortisör  (Okunma sayısı 9407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
amortisör
« : Mayıs 22, 2010, 22:11:34 »
arkadaşlar 96 xei aracımla çukurlardan geçerkenlöp löp su sesine benzer bi ses çıkmya başladı sanayide ustaya gittim arka sağ amortisörün kitlendiğini çalışmadığını söyledi değişmesi lazımmış sizler ne düşünüyorsunuz başka bi çaresi varmı bi de tek değişebileceğini söyledi birde hangi amortisörü tavsiye edersiniz.
gidemediğin yer senin değildir

Toyota Club Türkiye

amortisör
« : Mayıs 22, 2010, 22:11:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2010, 22:17:04 »
Amortisörün değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2010, 22:20:10 »
değişmesi gerektiği kesin ama marka olarak bişey diyemiyecem
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2010, 22:52:45 »
Gecmis olsun Salih kardes, eger kesin amortisor degisecek ise (sebep gercekten amortisor mu bilmiyoruz) Tokico veya KYB markali (ikisi de Japon mali ise, bunu kontrol etmeden almayin) amortisorlerden hangisi daha ucuzsa onu tercih edin. Tokico orijinali.

Resimdeki cocuklar masallah cok sirin :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2010, 23:02:46 »
Gecmis olsun Salih kardes, eger kesin amortisor degisecek ise (sebep gercekten amortisor mu bilmiyoruz) Tokico veya KYB markali (ikisi de Japon mali ise, bunu kontrol etmeden almayin) amortisorlerden hangisi daha ucuzsa onu tercih edin. Tokico orijinali.

Resimdeki cocuklar masallah cok sirin :)

ellerinizden öperler şimdi baya büyüdüler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2010, 00:44:15 »
bazı ustanın direk değişeceği şeye bir diğeri ''tamir edilebilir'' diyebilir. Bence başka bir yere daha sormalısınız çünkü amortisörler tek olarak değişmez , değişecekse dördünün birden değişmesi gerekir.
ama yer ağrı olduğu için biraz sorun olacak sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2010, 01:09:00 »
 Ben 8 senedir amortisör sektöründeyim burda birçok arkadaşınmızn dedigi gibi sesin mutlaka amortisörden gelip
gelmdigin tam olark tespit etmeniz gerekir.Eger amortisörse  mutlakadegişmesi gerek tamir olur diyen kişiylede burda sabaha kadar tartışrım birde tek degişme diye birşey yoktur değişeçekse çif degişir tek degişim olursa arabada bir dengesizlik meydana gelir.
  Aman dedgim gibi tespit önemli baglantı takozlarındanda gelebilir bu ses malum baglantı takozları plastik oldugundan aşına biliyor vede metal metala temas ettiginde degişik seslerde gelebiliyor.Eger bunlardansa ucuz maliyetlidir boş boşuna amortisör degiştirip masrafa girmemiş olursunuz.
 Sesi duymadım ama dediginiz ses ancak amortisörün içindeki yağ boşalırsa böyle löp diye ses gelir yağ da boşalmızsa zaten zmanla içindeki tüm aksam zarar görmüştür aksam derken amortisörün içinde irili ufaklı 60 ad toplanmış parca vardır iyi bir ustaya götürün eger tamir ederiz diyen usta olursada söyliyim o usta degildir :)
 Bu arada çalıştıgım firma alman ZF SCHS firmasıdır sende 4 buçuk 5 milyona yakın amortisör yapıyoruz vede son 5 sendirde test oporötörlügü yapıyorum yani bilgim dahilinde yazıyorum :)) sallama yok  :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2010, 16:59:23 »
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/amortisor-degisimi/
Bilmiyorum bu konuyu okuma firsatiniz oldu mu Salih? Amortisorun gorevini yerine getirip getirmedigini anlamanin yolunu Hakan yoneticimiz anlatmis yukaridaki konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2010, 17:38:24 »
çok güzel özetlemiş arkadaş.4 ünün değişmesine gerek yok ama tek olarak da değişmez
tamir yoluna da gitme performans alamazsın kısa zamanda yine sıkıntı yaratır.
ayrıca egzozdan da gelebilir vuruyor olabilir başka bir yere daha gösterek teyit edin derim.
Ben 8 senedir amortisör sektöründeyim burda birçok arkadaşınmızn dedigi gibi sesin mutlaka amortisörden gelip
gelmdigin tam olark tespit etmeniz gerekir.Eger amortisörse  mutlakadegişmesi gerek tamir olur diyen kişiylede burda sabaha kadar tartışrım birde tek degişme diye birşey yoktur değişeçekse çif degişir tek degişim olursa arabada bir dengesizlik meydana gelir.
  Aman dedgim gibi tespit önemli baglantı takozlarındanda gelebilir bu ses malum baglantı takozları plastik oldugundan aşına biliyor vede metal metala temas ettiginde degişik seslerde gelebiliyor.Eger bunlardansa ucuz maliyetlidir boş boşuna amortisör degiştirip masrafa girmemiş olursunuz.
 Sesi duymadım ama dediginiz ses ancak amortisörün içindeki yağ boşalırsa böyle löp diye ses gelir yağ da boşalmızsa zaten zmanla içindeki tüm aksam zarar görmüştür aksam derken amortisörün içinde irili ufaklı 60 ad toplanmış parca vardır iyi bir ustaya götürün eger tamir ederiz diyen usta olursada söyliyim o usta degildir :)
 Bu arada çalıştıgım firma alman ZF SCHS firmasıdır sende 4 buçuk 5 milyona yakın amortisör yapıyoruz vede son 5 sendirde test oporötörlügü yapıyorum yani bilgim dahilinde yazıyorum :)) sallama yok  :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2010, 19:53:43 »
Bakın arkadaşlar eski amortisörle ilgili eski yazıları okuyorum şöyle bir konu var benim aracımın arkası 3 kişi bindiginde yere cok yakın oluyordu amortisörleri degiştirdim ama yine sürtüyor bunun sebebi bizim aracların amörtisörleri  corolla xl benimkisi ve bu versiyonların amortisörleri yumuşak huylu vede bir çogu gazsız  amortisörleridir bu nedemek oluyor yere yakın vede konfor demek oluyor buda bizim araçların özlelligi.
 Neden aynı bir modeldeki tofaş yada reno yada bir başka otomobile bindiginizde arkada oturan kişiler bizim raçlardaki rahatlgı almıyor işte bu sebebten.
 Tofaşın amortisörlerini alın elinizle bastırmanıza imkan yoktur bastırsanız bile cok zordur tabi baş aşagı getirerek bastırmayacaksınız birde bizm araçların amörtisörlerini bastırın gayet yumuşak bir şekilde aşagıya iner yani konfor kokar     :)
 Anlıycanız arkadaşlar yapılan birçok hata amortisörden ses gelmedigi halde yada bir tarafı mesla sağ tarafı aşagıda sol tarfı yukarıda olmadan amörtisörünüzü sırf 3 kişi bindirdim yere cöktü diye degiştirmeyin çünkü  bu bizim raçların özeligi yere yakın olması vede yumuşak huylu olması ama yeni araçlarda arka amörtisörlerin hepsi gazlı oldugu için böyle bir sorun yoktur .
 Ya arkaya 2 kişiden fazla bindirmiyeçeksiniz yada bindir cukurdan setten yan geçeçeksiniz :)  he birde arkası yukarı kalksın diye sözüm ona ustalara güvenip ekstra bagnatı yerlerinie takoz attıran yada araya parca koyduran nebiliyim degişik işlem yapan arkadaşlarında vay haline   :)   öyle birşey olsa ben bugün kendminkisine 2 tane koyduru setlerden yan geçmekten kurtulurum yada bunu japon mühendisler düşünememişmiki bizim para göz kendini usta zeneden ustalar düşünmüş bunu yapan arkadaşlar eminim benim girdigim virajlara aynı süratle girdiginde taha cok tedirgin oluyorduru çünkü arac bu hissi verir ona.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2010, 11:30:34 »
selam arkadaşlar benimde sorunum amortisörler.91 model xl corollam var.1 ay önce adanada uğur yaldız özel serviste 4 amortisör değiştim.usta federal power marka amortisör taktı.kyb de vardı.özellikle kyb istedim.ama onu önermedi çok yumuşak arkayı vurursun dedi.şimdi özellikle önler çok sert.aradım o zaman önlere tokico getirteyim onları takalım arkalar aynı kalsın gerek yok çünkü tokico çok yumuşak arakaya 3 kişi oturdumu yere yapışır dedi.kafam çok karışık doğrumu acaba ustanın söyledikleri yoksa hepsini tokico ile değiştirmemmi lazım .yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2010, 11:45:40 »
şimdi biz sertlik konusuna birşey diyemeyizki kullanmadan görmeden bilmeden, 3 farklı markadan bahsetmişsiniz, kimse bu 3 farklı markayıda sırasıyla arabasına taktırıp hangisi daha iyi diye bakmamıştır :)

ben yerinizde olsam KYB yada Tokico tercih ederdim, arabanın gereksinimlerini en iyi bilen bu iki firmadır, biri orjinali diğeride Toyotaya parça tedarik eden büyük bir firma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 25, 2010, 11:53:32 »
  Sertliği aslın belirleyen amortisör değildir tek başına yaylardır da. Amortisör daha çok salınımları sönümler, yay ise adı üstünde yaylanır. Yani amortisör ve yayları kombine düşünmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2010, 13:33:37 »
arkadaşlar ben arka helezon yaylarınıda değiştirdim.aynı arabadan arkadaşımdada  var onun arkası kadar esnemiyor benimki.bugün ustayla konuştum.ön helezonlara bir bakacağız dedi.önlere tokico takarım ama arkalara kesinlikle takmam diyor adam.arkaya yük attığın zaman arkasını vurusun diyor.ama benim mantığıma pek yatmıyor.adanalı arkadaşlar bilirler uğur yaldızın nasıl bir usta olduğunu.sizce ısrar etmelimiyim ustaya arkalarada tokico takalım diye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2010, 15:10:42 »
Aramızda gerçekten bu işi iyi bilen arkadaşlar var ama bu konuda benim diger aracımda başıma gelen bir durumu aktarayım.aracımın arkasına 3 kişi binince arabaya sanki 600-700 kilo yük atmış gibi çöküyordu vede malum birçok yere sürtüyordu.servise gittim aracın üzerinde amartisörler saglam hiçbir vurma veya araçta savurma yoktu.Uzun araştırmalardan sonra helezonların özelligini yitirdigini ögrendim normalde hangi sanayiciye sorarsanız sorun helozon hayatta pısmaz özelligini kaybetmez.A ma öyle degil degiştirmeye gittigim yer bana şöyle bir örnek verdi ( kardeş evde kullandıgın kanepen ilk aldıgında ne kadar güzel vede oturdugunda ne kadar rahattır .üzerinde yıllar geçtikçe oturdugun zaman içine gömülürsün hiçbir sertlik yoktur ama kalktıgında kanepede bir sorun yok gibi duru dedi.) bu yaylarda böyledir araçta yük yokken yüksekligi normal görünür.Ama 2 kişi otuunca aracın arkası yere çöker.Yani otomobillerde yükü çeken helezondur konforu ve yol tutuşu saglanyan ise amartisördür.yumuşak amartisör şehir içi kullanımlarda çok rahat güzltüsüzdür fakat yüksek hızlarda vede virajlarda çırpma vede savurma yönünde başarı olmadıgında bazı yüksek hızlı araçlarda tercih edilmezler.Özellikle kasası agır arbalarda tercihen sert amartisör tercih edilir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2010, 00:11:36 »
One olur, arkaya olmaz da ne demekmis yahu? :) Federal Power diye bir amortisor markasi duymadim
Tokico olur, KYB olur. Bu ikisini de orijinal Japon mali oldugundan emin olmadikca almayin.
Hepsi de ayni marka/model olsun. Hakan'in dedigi gibi yaylar da kontrol edilmeli.Gerekiyorsa orijinal parca ile degistirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2010, 09:27:43 »
usta uzun uğraşalarım sonucu  4 tanesinide tokico ile değiştirmeyi kabul etti.inşallah bu sefer memmun kalırım.tokico kybden biraz pahalıymış orjinali budur heralde.bide arka helezonları değiştirmiştim ben 2 tanesine 140 lira verdim ama markasını hatırlamıyorum helezonlardamı marka marka?benim taktırmış olduğum fiyatına göre orjinalmidir acaba?bide tokicoların üzerinde made in japan yazarmı arkadaşlar?kutunun değil yalnız amartisörün üzerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2010, 18:19:34 »
çok şükür bu sorunu hallettik arka çifti monreo marka ile değiştik aracım baya bi toparladı ses soluk kalmadı.yol tutuşuda çok iyi durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2010, 01:12:35 »
usta uzun uğraşalarım sonucu  4 tanesinide tokico ile değiştirmeyi kabul etti.inşallah bu sefer memmun kalırım.tokico kybden biraz pahalıymış orjinali budur heralde.bide arka helezonları değiştirmiştim ben 2 tanesine 140 lira verdim ama markasını hatırlamıyorum helezonlardamı marka marka?benim taktırmış olduğum fiyatına göre orjinalmidir acaba?bide tokicoların üzerinde made in japan yazarmı arkadaşlar?kutunun değil yalnız amartisörün üzerinde

Hayirli olsun, gule gule kullanin.

Yayin Japon mali olanini kastetmistim.Marka olarak ben de bilmiyorum.
Tokico amortisorun tanesi ne kadar mal oldu?
Ben KYB ile degistirmistim.Uzerinde Japon mali oldugu yaziyordu. Tokico'da da yazar herhalde.Sticker gibi marka plakasi olmasa bile metal kismin bir yerinde yazar.

Tekrar hayirli olsun, sorunsuz, rahat, gule gule kullanin.

çok şükür bu sorunu hallettik arka çifti monreo marka ile değiştik aracım baya bi toparladı ses soluk kalmadı.yol tutuşuda çok iyi durumda.

Siz de sorunsuz, gule gule binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2010, 09:21:23 »
teşekkür ederim ahmet beyde daha servise gidip değiştirmek nasip olmadı.inşallah bu sefer sorunsuz olur.fiyat olarakta bir şey söylemedi.fiyatlarından haberiniz varmı peki?haftaya gideceğim keklenmeyelim sonra.siz kybden memmunmusunuz peki kaça almıştınız tanesini?