Gönderen Konu: amortisör  (Okunma sayısı 9406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör
« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2010, 19:43:23 »
Habib kardes, ben KYB'den memnunum, sert bile sayilir, yumusak olmasini birakalim.
Ben TL karsiligi tanesi 90'a aldim.
TR'deki fiyatlari bilmiyorum, ama bir tanesinin fiyati 100'u pek gecmesin.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2010, 19:43:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 29, 2010, 15:21:35 »
teşekkür ederim ahmet bey verdiğiniz bilgiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #22 : Ekim 29, 2010, 19:28:55 »
.

Siz de sorunsuz, gule gule binin.
[/quote]

teşekkürler
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 29, 2010, 21:23:25 »
bazı ustanın direk değişeceği şeye bir diğeri ''tamir edilebilir'' diyebilir. Bence başka bir yere daha sormalısınız çünkü amortisörler tek olarak değişmez , değişecekse dördünün birden değişmesi gerekir.
ama yer ağrı olduğu için biraz sorun olacak sanırım.
Ağrı'da gidilecek üç usta var.Murat Usta Kardeşi Vural Usta vede Sinan Usta.Tavsiye ederim.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Kasım 08, 2010, 11:55:39 »
arkadaşlar sonunda amortisörlerimi değiştirdim.arkalara kyb önlerede tokico taktık.usta kyb yumuşak tokico ondan daha yumuşak önlere tokico takalım dedi.ama önler hala bana biraz sert geldi.tokiconun  kutusunun üzerinde gazlı olduğu yazıyordu.acaba ondanmı sert?bıktım artık valla arabayla uğraşmakatan ya.aradığım konforu bir türlü bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 08, 2010, 20:56:06 »
arkadaşlar sonunda amortisörlerimi değiştirdim.arkalara kyb önlerede tokico taktık.usta kyb yumuşak tokico ondan daha yumuşak önlere tokico takalım dedi.ama önler hala bana biraz sert geldi.tokiconun  kutusunun üzerinde gazlı olduğu yazıyordu.acaba ondanmı sert?bıktım artık valla arabayla uğraşmakatan ya.aradığım konforu bir türlü bulamadım.

Habip, bildigim kadariyla ikisi de gazli.
Bir iki hafta sur bakalim, insallah yavas yavas alisir, istenilen konforu getirir.
Bakimin hayirli olsun, gule gule binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Kasım 09, 2010, 08:57:50 »
teşekkür ederim ahmet abi inşallah dediğiniz gibi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 Corolla Hb Sol
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Kasım 13, 2010, 21:56:40 »
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2006 model corolla hb.Benim arabamda kafama takılan problem şu; Süspansiyon sisteminin sertliğinden yakınmaktayım. Yumuşak kasislerden geçerken bile neredeyse aracımın ön konsolunun yerinden çıkartacak kadar sarsıldığını hissediyorum.Sizlerde bilirsiniz şehir içi yollarda asfaltta bazı ufak tümsekler oluşuyo. bu tümseklerden geçerken çok sarsılıyorum ve bu çok rahatsız edici boyutlarda.hiç darbe emmiyor sanki direkt içeri yansıtıyor darbeleri.Aracımı hafif yüksek bir kaldırıma park edip oradan geri geri inerken teker yere değer değmez tak diye bir ses geliyor. Acaba sorun takozlarda olabilirmi ? Sertliği  belirleyen yaylar mı yoksa amortisörler mi? Yayların ve amortisörlerin plastik takozları darbeleri emmede yardımcı eleman olarak görev yapıyor mu? Darbeleri daha az ve yumuşak hissetmek istiyorum. Ne önerirsiniz ? Aracımı süspansiyon kontrol ünitesine soksam teşhis için faydalı olur mu? Helezon yayların bir sınıflandırması var mı? Yumuşak veya sert olarak. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2010, 15:15:04 »
ee yani Değişmesi Lazım Sonucunda Siz bununla yüksek hızlarla yol kat Ediyorsunuz  Sağ ve Sol Olarak ikisininde Değişmesi daha Mantıklı ve iyi Olur  Yol tutuşu Bakımından Marka Fln Kafanızı yormayın Orjinal  Amortisör Taktırın...
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 15, 2010, 09:01:32 »
araştırdığım kadarıyla gazlı amortisörler yağlı amortisörlere göre sert oluyormuş.acaba yağlı amortisör taktırsam istediğim konforu alabilirmiyim
Habip, bildigim kadariyla ikisi de gazli.
Bir iki hafta sur bakalim, insallah yavas yavas alisir, istenilen konforu getirir.
Bakimin hayirli olsun, gule gule binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2010, 16:11:10 »
arkadaşlar arabamın süspansiyonu hala çok sert özellikle önler.o kadar masraf ettim alt takımı nerdeyse komple yeniledim ama hiç fark yok.amortisörleride japon malı aldım.lütfen fikri olan varsa paylaşsın yoksa satıp kurtulmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 21, 2010, 15:53:03 »
araştırdığım kadarıyla gazlı amortisörler yağlı amortisörlere göre sert oluyormuş.acaba yağlı amortisör taktırsam istediğim konforu alabilirmiyim

Habib kardes, yagli amortisor hala satiliyor mu, bilmiyorum.Bizim 93-97 Corolla'nin standart amortisoru gazli.
arkadaşlar arabamın süspansiyonu hala çok sert özellikle önler.o kadar masraf ettim alt takımı nerdeyse komple yeniledim ama hiç fark yok.amortisörleride japon malı aldım.lütfen fikri olan varsa paylaşsın yoksa satıp kurtulmayı düşünüyorum.
Aklima gelen amortisorun orijinal olup olmadigi, dogru takilip takilmadigi, yaylarin yipranma durumu ve en son olarak da amortisor disinda on kisimda surus konforunu etkileyebilecek pacalarin durumu.Mesela amortisor takozu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 21, 2010, 15:57:26 »
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 21, 2010, 16:01:08 »
Kemal Abi, sen ali sati birak da ne zaman ve hangi sehire geliyorsun USA'da, onu soyle. ;)
Gerci 81'li adasim da gelemedi, buyuk bir ulke, o yuzden soruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 21, 2010, 16:19:34 »
benimki sadece birkaç günlüğüne ve sanırım hiç extra vaktim olmayacak Utah'ta küçük bi kasabaya gidiyorum ama orada bestbuy var, veya karar verirsem ödemeyi buradan yapıp , adresi oraya verip amazondan alabilirim, malum onlar türkiyeye göndermiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2010, 11:08:49 »
bu süspansiyon zamanla yumuşarmı peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 25, 2010, 13:38:16 »
yumuşamaz , gittikçe sertleşir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2010, 13:40:09 »
Fikrin kralı zaten sende Habip, başkalarına ne sorarsın ya... :P