Gönderen Konu: Oto Cila.  (Okunma sayısı 11896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Oto Cila.
« : Mayıs 16, 2010, 01:54:42 »
Abilerim ve arkadaşlar, geçen gün hepsiburada.com sitesinden Sonax'ın Oto Cilasını aldım (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson288200 )  ve aracımızı yıkadıktan sonra gölge bir yerde uyguladım. Komple her tarafına sıktıktan sonra sünger ile sildim, biraz bekledim kurumasını kurumuştu. Bir tane nemli bez ile çok zor bir şekilde çıkardım o cila nın izlerini... 2 gün sonra baktım araca hiç kayganlık falan yoktu. Pek fazla parlamadıda... Sizce nasıl parlatabilirim. Bu işin yöntemini bilen lütfen yardım etsin...   :-\

Toyota Club Türkiye

Oto Cila.
« : Mayıs 16, 2010, 01:54:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Oto Cila.
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2010, 09:27:55 »
Abilerim ve arkadaşlar, geçen gün hepsiburada.com sitesinden Sonax'ın Oto Cilasını aldım (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson288200 )  ve aracımızı yıkadıktan sonra gölge bir yerde uyguladım. Komple her tarafına sıktıktan sonra sünger ile sildim, biraz bekledim kurumasını kurumuştu. Bir tane nemli bez ile çok zor bir şekilde çıkardım o cila nın izlerini... 2 gün sonra baktım araca hiç kayganlık falan yoktu. Pek fazla parlamadıda... Sizce nasıl parlatabilirim. Bu işin yöntemini bilen lütfen yardım etsin...   :-\

Enes ben gölcükte şoför olarak yaptım askerliği ilk üç ay toros kullandım. Sonra clio symbol geldi. Araçlar siyahtı, bir heves turtle wax ın siyah cilasını aldım uyguladım. Çok bekleyince bezle silmesi çok zor oluyor. Forumda cila konusunda bazı konular var ama en yeni tecrübeyi Türkay Sarıkaya arkadaşımız yaşamış. Seni yönlendirecektir :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2010, 09:31:52 »
Bu tür ürünler pek etkili olmuyor. Lokal bazı çizik ve lekeler için daha verimli. Aracın geneli için yeterli değil.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2010, 11:47:39 »
bu zaten hızlı cila sık sil şeklinde....amatör olarak başlamalık sana turtle wax ın teflon cilası var onu öneririm güzel iş görür
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2010, 12:19:19 »
hızlı cilalar, normal cilalar arasında yapılıyor, o kaykanlık, ve su damlaları için hızlı cila değil, normal bir cila kullanman lazım ;) izmirdesin, kipaya uğra, araç bölümünden 3lü cila pedi al, sarı beyaz ve siyah 3 tane ped oluyor, onlardan beyaz veya sarı olanıyla cilayı dağıt kaportaya sonra siyah olanla bastıra bastıra dağıtacaksın iyice, tam kurumadan mikrofiber bezle tam anlamıyla sileceksin.. (mikrofiber bezi de kipada araba reyonunda bulabilirsin, tesco marka mavi olan gayet etkili) bezlerin toplam fiyatı ben aldığımda 15tl, en son indirim vardı bir posta daha aldım toplamda 8.5tl tuttu..ben daha vidyo çekcem ama üşeniyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2010, 12:39:11 »
Aynı siteden aynı markanın metalik boya cilasını aldım bende ve gerçekten memnun kaldım. Normal cilasıda aynı işi görürmüydü bilmiyorum ama bu cila gerçekten beni memnun etti. Zaten aynı markanın cilalı şampuanını kullanıyorum bir süredir ikisindende memnunum. Arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra gölge bir yerde cilayı çekmek toplamda bir saati almıyor. Yumuşak bir pamuklu bez ile aracın iki üç parçasına çok bastırmadan yediriyoruz, sonra ilk sürdüğümüz parçadan itibaren yine çok çok bastırmadan yumuşak bir bezle cila kalıntılarını temizleyerek parlatma işlemini yapıyoruz.Ben peluş parçaları kullanıyorum parlatma işinde. Sanırım normal cila 7-8 liraydı metalik cilasıda 14 lira civarıydı. Sİzin aldığınız cilayı yorumlarda okuduktan sonra tercih etmedim ama büyük şehirlerde kullanım kolaylığı yönünden tercih edenler varmış.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2010, 12:43:34 »
bende 15 ytl lik bir amerikan malı cilayla çok iyi verim aldım ger yaz mutlaka çekiyorum arabaya ve mükemmel bi parlaklık veriyor
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2010, 12:45:39 »
Hızla cila diye aldım ama hiç deneyimim olmadığı için pek fazla anlamadım. Nasıl kullanacağım da yazmıyordu. Araba şuan şehirdışında gelsin bir de anlattığınız gibi deneyeyim. Teşekkürler cevaplarınız için abilerim... :) Türkay abi, kipa yakın bize gidip bir bakayım bakalım ne var ne yok diye. O dediklerini de varsa alacağım inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2010, 12:50:31 »
Hızla cila diye aldım ama hiç deneyimim olmadığı için pek fazla anlamadım. Nasıl kullanacağım da yazmıyordu. Araba şuan şehirdışında gelsin bir de anlattığınız gibi deneyeyim. Teşekkürler cevaplarınız için abilerim... :) Türkay abi, kipa yakın bize gidip bir bakayım bakalım ne var ne yok diye. O dediklerini de varsa alacağım inşallah...
ben izmire geleyim uygulamalı da gösteririm ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2010, 13:01:32 »
farketmez abi, sen nasıl istersen... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2010, 13:07:15 »
1-2 haziran civarı izmirdeyim :D gider gitmez 3-4 araba cilalıcam gibi duruyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2010, 13:08:57 »
1-2 haziran civarı izmirdeyim :D gider gitmez 3-4 araba cilalıcam gibi duruyor :D

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2010, 18:09:42 »
aynı ciladan bende aldım benide gıcık etti.Arabayı yıkatıyorum.ıslak şekilde uygulamaya başlıyorum.Kuruyan yerleri ıslak bez ile silip tekrar cilayı spreyliyorum. ıslak bez ile cilayı dağıtıp kuru bez ile siliyorum.
Daha önce de sanayiden cila alıp arabamı cilalamıştım bu kadar zor olmamıştı.Hızlı cila diyor ama hiç okadar da hızlı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2010, 18:36:26 »
hızlı ciladan parlaklık beklemeyin onlar cila,wax işleri yapılmış araçların yıkamadan sonra kurulanıp parlaklık versin diye tekrardan sıkıp silmek için bir ürün camı yıkayıp sonrada cam sil ile silmek gibi bişey :)
avm lerin oto bölümlerindeki ürünler amatör olarak evde uygulamak için yeterli
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2010, 14:36:23 »
Cila için fazla aramaya ve Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, ÇBS mavi cila. İki abimde oto boya ustası. İlk önce araba güzelce yıkanır, gölgeye çekilir, cila uygulanır, pamuk ile bilek ile parlatılır. Makineniz var ise tabiki daha çabuk yaparsınız. Ama keyif için yaptığımız şeyin uzun sürmesinin, yorucu olmasının ne zararı olabilir ki? Sonucu nasıl olsa 1 saat içerisinde göreceksiniz.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2010, 18:33:55 »
izire geldim ama yağmurlu hava, cila yapamadım :) şimdi yeni bir ürün buldum onu alcam, xzilon diye, bu ürün cila değil boya koruma, 2 yıl kaldığı iddia ediliyor, cila üzerine yapılacak bir ürün, 2 yıl parlak olcakmış ve yıkama aralığını düşürdüğü iddia ediliyor çünkü kiri tutmuyormuş, yıkarken de sadece su yetiyormuş, bir koruyucu kat çekiliyor yani ürünle araç üzerine..uygulaması da kolaymış, bu yaz alırım sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2010, 18:41:29 »
türkay hiç bi wax 2 sene kalmaz 6ay 1 sene arası bi sürede kalırlar yıkama sıklığı ve yıkama sonrası hızlı wax kullanma durumuna göre...yaptıktan sonra bi su testi yapta görelim cillop gibi rolla:)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2010, 21:31:31 »
türkay hiç bi wax 2 sene kalmaz 6ay 1 sene arası bi sürede kalırlar yıkama sıklığı ve yıkama sonrası hızlı wax kullanma durumuna göre...yaptıktan sonra bi su testi yapta görelim cillop gibi rolla:)
uygulayan mekanlar 2 yıl garanti veriyor ufuğum, kuş pisliği, ağaç reçinesi gibi maddelere bile garanti veriyorlar. hatta yapışmaz, yapışırsa bile su ile çıkar diye bir iddiaları var

not: şu an kendi sitelerinden baktım, sıfır arabada 5 yıl, kullanılmış arabada 3 yıl garanti veriyorlarmış :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2010, 21:39:30 »
neye göre bu rakamları vermişler bi waxın 5 yıl bi boya üzerinde kalmasının ikmanı yok
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2010, 21:46:07 »
neye göre bu rakamları vermişler bi waxın 5 yıl bi boya üzerinde kalmasının ikmanı yok
bu adamlar araba olayına sonradan atılmış, bak alıntı kopyalıyorum;

Xzilon esasında uçaklarda kullanılan bir ürün firmanın öncelikli işi uçaklar zaten.

amerikada boeing marka uçakların motorlarının dış kısmında bir metal çeper vardır bu alan uçak ilk kalktığı anda yoğun bir ısıya ve kuruma tabi olur ve bunun sonucu bakım maliyetleri çok fazla olur, Gratize firması Xzilon Molecular Adhesion adlı ürünü icat edip uçakların belirttiğim kısmında kullandı çıkan kurum ve ısı yüzünden çıkan bakım maliyetleri yarı yarı ya düşmüştür. Ürünün özelliği uçağın ilk kalkış anında attığı kurumu ısı ile yüzeye yapışması önlemek buda önemli ölçüde bakım maliyetini düşürmek demek.

adamların işi uçaklar aslında, araba için bir ürün geliştirmişler, ürün zaten 400 mil hıza ve tam rakamı hatırlayamadığım ve çok uçuk bir sıcaklığa dayanıklı, kendi sitelerindeki tanıtım videosunda sprey boya sıkıyorlar, parmakla silerek çıkıyor boya..abi bahsedildiği kadar süper mucizevi bir ürünse alınır ya :D