Gönderen Konu: 2003-2008 arası avensis almayı düşünüyorumyardımcı olursanız sevinirim...  (Okunma sayısı 3515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar merhaba.ben yeni üye oldum.yardımcı olabileceğinize inanıyorum baya inceledim siteyi çünkü.
avensisin en yeni çıkardığı kasa değil de bi önceki kasası çok hoşuma gidiyor.almayı düşünüyorum.
1.6 ve 2.0 motor arasında kalıyorum hep.lpg taktırabilirim alınca.lpgli ya da lpgsiz yakıtları hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum çünkü.
şimdiden herkese teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Hoşgeldin Erman. Ama bildiğim kadarıyla şu an itibariyle o avensislere lpg  takılmıyor. Bunu göz önünde bulundur.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
..hoşgeldin Erman.yardımcı olacak arkadaşlar vardır eminim.
inan bende yok yoksa dükkan senin ;)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hoşbulduk...1.6 motor olanlara takılıyor onu biliyorum da 2.0 olanlara takılmıyo dediler d4 motormuş galiba onlar.1.6 olanlar vvt-i. performans olarak baktığımda al 2.0 ne olacak diyorum ama cebi düşünmeden olmuyor.gaza gelme diyor cebim:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
hoş geldiniz.  Bence 1.6 Motor alın, lpg taktırın derim ( Zavoli ) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hoş geldiniz.  Bence 1.6 Motor alın, lpg taktırın derim ( Zavoli ) :D

2.0e de takılıyor lpg diye okudum burda bi yerde.1.6 yeter de aslında yaa.
bu kararsızlık başa bela:D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
1,6 avensis comfort aracım var benim de lpg li eğerki ileride çok yakıyor diye derdin olacaksa abicim ağır araba alma hafifine kaç veya corolla al diyebilirim. ama tam bir güvenlik istiyorum diyorsan avensisden vazgeçme derim. çok yakar biraz belki ama güvenlikli araba allah için millet viraj dönerken cm kayar çok şükür avensisim kaymaz. 2003 avensislerde 110 hp ama 2006 larda biraz daha yüksek bu da kasayı biraz daha iyi kaldırmaya epey bir fayda ediyor. forumda okuduklarım kadarıyla 2.0 motorlara lpg takılmıyor. biraz karışık oldu ama sen artık kafanda toparla.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
2006 model 1.6 Avensis kullanıyorum. BRC marka Lpg taktırdım. Performansından ve yakıt tüketiminden içtenlikle söylüyorum dağlar kadar memnunum. 1.6 LPG' li Avensis'i şiddetle öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
teşekkür ederim yorumlarınız için.valla almışken iyisi olsun diye uğraşıyorum.araştırdıım baya passat vectra mondeo falan.en sağlamı avensis gözüküyor.toyota kalitesi başka zaten onu biliyorum.(93 corolla vardı avrupa olanlarından)araba tık demedi kaç sene:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
dursun abi aracınız ne kadar yakıyor acaba benim aracımdan gerçi 3 yaş küçük ama yine de merak ettim.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
mesut senin araba km de ne kadar yakıo cok demişsin de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
aracımın üzerindeki lpg kiti italyan marka dediklerine göre ecoteach isimli bir marka ben taktırmadım lpg sini. aracımı ölçtüğümde 60 tl lik yakıtla bu 30 lt gaz ediyor. bununla eğerki rampalara vurursam arabayı ikinci viteste çıkmak suretiyle bu şekilde 200 km yol benzinle karışık gidiyorum benzine geçiş süremiz 2 km kadar bir mesafe tabiki. en yüksek bu bahsini ettiğim gaz ile 230 km yol yaptım yine benzinle karışık. Etrafıma sorduğumda bu 26-30 kuruş arasında yaktığını söylediğimde çok olmadığını söylüyorlar neden diyorum hem yaşını almış araba hem de diğerlerine göre ağır diyorlar. tamam hak veriyorum aracımız tank gibi araba ama telefon açtığım kişiler aynı model için arabalar sorduğumda ne kadar yakıyor dediğimde adamlar normal kullanımda 18-19 krs yaktığını agresif kullanımda 22 krs yakıyor diyorlar var bu işte bi bit yeniği ama benim ayağımdamıdır sorun bilmiyorum.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
valla senin ki biraz fazla geldi bana da bi ayarlarına falan baktır istersen..benim araştırmalarım 1.6 lpgli avensis normal kullanımda 20 kuruş altında hep uzun yolda daha da düşüyor.kullanan arkadaşlarım falan da aynı şeyi söyledi hep.inş düzelir seninkide en kısa zamanda:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Kİtte çok önemli.Bir arkadaşım 1,4 astrasına  ecotech taktırdı.Diger arkadaştada atiker var vectra 2,0 motorda.Hesaplıyoz başa baş çıkıyo nerdeyse.Ecotech bana göre çok kötü bir kit atiker ondan 10 gömlek daha üstünn.Ben aracımda 30 litre tüple 300 km ye yaklaşıyorum açıkcası.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ben de şu an clio 1.2 hb var.km de yaklaşık 13 kuruş yakıyo.ben bide zorluyorum şehir içi şehir dışı yüksek devirde kullanıyorum.brc taktırdık.avensise geçersem de brc düşünüyorum zaten hiç bi sıkıntı yaşamadım 1 senedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
erman bey doğru yolu bulmuşsunz diecek bişey yok :) .. Bendede 2006 avensis comfort var.daha önce reno 19 kullanıyordum. Abartısız söylüyorum arda 400 kg gibi bi fark olmasına ve dahada tatmin edici olmasına rağmen arbalarda çok az bi yakıt fark vardı. hemen hmen aynı yani .. tabi genelde 30 yıllık şöför olan babam kulanınca :) bende araba sinirleniyor biraz :) bende arabayla tur atmayı sevdiğim için benzinden korkmaya başladım açıkçası.. ve
BRC  taktırdım.takalı 5 bin km oldu araba benzindemi yoksa gazdamı anlayamıyorum tek kelimeyle süper.. Usta BRC toyotalara çok uyum sağlıyor dedi .. bu arada yakıt farkını merak edecek olursanız benzine oranla %35 %40 civarı bi tasarruf söz konusu buda fazlasıyla ii tabii :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ugur bey teşekkür ederim yorumların için.gittikçe avensise dogru gidiyorum böyle:) işte ilk başta passat mı avensis mi die arada kaldım.passat 1.6 fsi hem yakıt olarak kötü hem performans olarak çok tatmin etmiyormuş.avensis 1.6 lpgli olduğu zaman tadına doyum olmaz gibi bisey olmaya başladı benim için :D o arabaya da kmde 20 kuruş civarı yakıt mükemmele yakın olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
erman bey memnun olmasaydım zaten satmak için bahane arardım :) .. Pişman olmayacaksın .. bazı arkadaşlar ara hızlanmada falan kötü dior ama passat dahil aynı boyut motorlu arabaları geride bırakır bence. devir saati 2 yi geçtimi gazdan çekersin ayagını ister istemez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
benim de düşüncelerim avensis yönünde kesinleşmeye başladı artık...
ara hızlanmaya falan da biraz da sürücüyle alakalı diye düşünüyorum ben hep.
vites küçültürüm gene arabayı sokarım istediğim kıvama ki 1.6 110 hp araba boş değildir okadar.65 hp araba kullandım ben 110hp hayli hayli götürür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
evet 1.6 motor olanı tam bir aile arabası modunda. ;)
Demedi demeyin o kasa avenisiler efsane olacak , gizliden gizliye herkesde bir avensis sevdası var :D