0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi avrupada Zamalnınca Adamlar Topluca Yol Kapatıyolar Eylem Yapıyolar Bizde Bişey Olmuyor Öyle Bi Gösteri Olsun Her Yere Gelirim Yeterki Yapsınlar yeter ya LPG ucuzlasın Taktıracam Keyfime Bakacam[/quote]Yol kapatsan o anda bir ambulans geçemese o yoldan, beyefendiler hem suçsuz hem güçlü oluverir bir anda. Adamları suçsuz bırakmamak için yol kapatmamalı, güçsüz kılmak içinde oyumuzu seçim zamanında doğru işler yapacağına inandığımız kişilere vermemiz, kısa vadede olmasa da uzun vadede dünyada en pahalı benzini alanlar sıralamasında yerimizi düşürür kanımca. Ben benzinin 1 ayda 1 yılda hayal ve hak ettiğimiz fiyatlara düşebileceğini hiç zannetmiyorum.
Beni fazla ilgilendirmiyor 40 ytl lik LPG yi dolduruyorum şehir içi 240km ile 250 km arası gidiyorum[/quote]Bülent paran fazla geldi galiba. Seni niye ilgilendirmesin ? ABD son kullanıcı pompa fiyatı bizden 3/4, Tükmenistan pompa fiyatı 30/31 daha düşük.ABD'de olsan 250 km 10.ytl dolacak, türkmenistan da olsan 250 km 1,3.YTL. olacak ama sen beterini görüp 40.ytl gene ucuz diyorsun.
Bülent paran fazla geldi galiba. Seni niye ilgilendirmesin ? ABD son kullanıcı pompa fiyatı bizden 3/4, Tükmenistan pompa fiyatı 30/31 daha düşük.ABD'de olsan 250 km 10.ytl dolacak, türkmenistan da olsan 250 km 1,3.YTL. olacak ama sen beterini görüp 40.ytl gene ucuz diyorsun. [/quote]Napayım arkadaşım o dediğin ülkelerde yaşamıyorum maalesef bizinkisi polyanacılık işte.
Vergisini hakkıyla ödemez ise insanlar malesef olacak bu.Kayıtdışının %60-70 lerde oldugu soylenen ulkemizde, devlet nasıl toplayacak vergiiyi, ancak benzinle zorunlu vergi ile...[/quote]%100 Aynen katılıyorum
%100 Aynen katılıyorum[/quote]Kusura bakmayın ama sizlere hiç katılmıyorum; 1. Vergi verilmez vergi alınır. Devlet devamını sağlayabilmek için vergiyi adaletli almayı becerebilmelidir. 2. Ülkemizde araç sayısı artmasına rağmen kayıtlı akaryakıt tüketimi aynı oranda artmamıştır hatta azalmıştır.(Çünkü akaryakıt fiyatlarındaki artış, kaçak akaryakıt girişini arttırmıştır ve bu işten para kazananlar iyice palazlanmışlardır)3. Doğan grubuna ait PO'nin milyar dolarlık borçları neden Hükümetçe affediliyor neden bu borçları vatandaş olarak ben ödemek zorunda kalıyorum4.Hükümet adaletli olarak neden vergi toplamaktan kaçıyor örn: neden pırlantadan vergi alınmıyorda benzinden bu kadar vergi alınıyor ? Çok uzatmadan şunu söyleyeyim, Adaletli vergi toplamak devletin hükümet marifeti ile işidir ve isterse de buna muktedirdir. Bu işi yapan bir sürü ülke var. Yani burada kabahat milletin değildir. Üç beş tane vergi kaçıran çapulsuzun vebalinide namusunda işinde gücünde olan vatandaşımızın sırtına yıkmak doğru değildir.
Vergisini hakkıyla ödemez ise insanlar malesef olacak bu.Kayıtdışının %60-70 lerde oldugu soylenen ulkemizde, devlet nasıl toplayacak vergiiyi, ancak benzinle zorunlu vergi ile...[/quote]Vatandaşın vergiden kaçması ile ilgili yaklaşıma katılmakla birlikte, dolaylı vergilerin payı % 70 olan bir devletin vergi toplayamaması da son derece doğal değil mi ?Ben 100.YTL.kazandım diyelim. 18.YTL.bir sonraki ay kdv olarak, % 20 stopaj yoluyla ve ayrıca elir vergisi ile yarısını vergi olarak ödedim. Kalan 50.YTL.'nin % 70'i mal ve hizmet alımında benden dolaylı vergi olarak alınınca ne oldu. Ben çalıştım, 100.YTL.kazandım. Ama 80.YTL.doğrudan ve dolaylı vergi olarak ödedim.Peki ben şimdi nasıl olsa 100.YTL.'nin %70 dolaylı vergisini ödeyeceğim, 100.YTL.yi hiç göstermeyim desem haksız mı oluyorum. Bu canım ülkeye NERDEN BULDUN yasasını getirmekten öldüresiye korkanlar utansın.