Gönderen Konu: Benzin 3 Ytl'yi Geçti  (Okunma sayısı 5446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2007, 12:25:53 »
Şu an İzmir'deyim fakat konuya uygun bir kaç ay önce yazdığım bir köşe yazısını hatırladığım kadarıyla size aktarmaya çalışacağım.

Vergi Mi Denir!

Babam çalıştığı yerden maaş alır.
Aldığı maaşın bir kısmını vergi olarak devlete verir.
Babam bana da harçlık verir.
Harçlığımın bir kısmıyla bakkaldan çikolata alırım.
Bakkal, bana fiş, devlete vergi verir.
Çikolatayı yer kağıdını çöpe atarım.
Kağıt çöpünün benim gözümde bir değeri yoktur fakat devlet gözünde 'Katma Değer' i vardır.
Çikolata kağıdını çöpçü alır.
Çöpçü devletten maaş alır.
Çöpçü aldığı maaşın bir kısmını vergi olarak devlete verir.
Babam bir de çöp vergisi verir.
Vergi, yol su elektrik olarak geri gelir.
Bizim eve su ve elektrik faturası gelir.
Babama bir haller gelir.
Biner arabasına, işe doğru yola çıkar.Yol parası verir.
Benzin ışığı yanar, benzine verdiği vergi, ederinin 3 mislidir.

Çalıştığı şirket kalıpçılıkla ilgilidir.
İşlenecek çeliği aldıkları firma, çelik alırken vergi verir.
Babamlara satarken babamlar vergi verir.
Bizimkiler çeliği işler, başkasına satar.Satışatan kazandıkları paranın bir kısmı yine vergidir.

Türkiye'de halk, kendi kendini yönetir.
Fakat vergi nedense hep iktidara gider.
Halka hep zam gelir.
Şimdi buna ne denir?

Galiba eksiksiz aklımdan yazabildim

Toyota Club Türkiye

Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #20 : Mayıs 19, 2007, 12:25:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #21 : Mayıs 19, 2007, 19:10:08 »
ToyotaSA Genel Müdürü İbrahim Orhon, dünyada çevreci olması nedeniyle tercih edilen, hibrid otomobillerin, Türkiye'ye vergilendirmede teşvik sağlanamaması ve altyapı sıkıntısı nedeniyle giremediğini söyledi. Orhon, kısa vadede otomotiv sektörünün benzinli motordan vazgeçemeyeceğini, ancak, bunu elektrikli motorla birleştirilebileceğini söyledi. Orhon, "Toyota'nın hibrit teknolojisiyle üretilmiş araçları dünyada büyük taleple karşı karşıya. Ancak Türkiye'de uygulayamıyoruz. Türkiye'de henüz daha otomobil ile ilgili vergi sistemi, çevre kirliliğinin azalmasını sağlayan ürünleri teşvik edici şekilde ilerlemiyor" dedi.

Hybrid gelirse az benzin maliyeti olacak, daha az petrol ithal edeceğiz, daha az vergi vereceğiz. İstenmeyen şey işte bu.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #22 : Mayıs 19, 2007, 19:13:05 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
ToyotaSA Genel Müdürü İbrahim Orhon, dünyada çevreci olması nedeniyle tercih edilen, hibrid otomobillerin, Türkiye'ye vergilendirmede teşvik sağlanamaması ve altyapı sıkıntısı nedeniyle giremediğini söyledi. Orhon, kısa vadede otomotiv sektörünün benzinli motordan vazgeçemeyeceğini, ancak, bunu elektrikli motorla birleştirilebileceğini söyledi. Orhon, "Toyota'nın hibrit teknolojisiyle üretilmiş araçları dünyada büyük taleple karşı karşıya. Ancak Türkiye'de uygulayamıyoruz. Türkiye'de henüz daha otomobil ile ilgili vergi sistemi, çevre kirliliğinin azalmasını sağlayan ürünleri teşvik edici şekilde ilerlemiyor" dedi.

Hybrid gelirse az benzin maliyeti olacak, daha az petrol ihraç edeceğiz, daha az vergi vereceğiz. İstenmeyen şey işte bu. [/quote]

+++1 kesinlike katılıyorum..

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #23 : Mayıs 22, 2007, 20:57:16 »
hem amerikada bi söz vardır:Ölümden ve vergiden kaçılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #24 : Mayıs 23, 2007, 17:50:02 »
arabaya binerkende,kendisini bayiden satın alırkende korkunç-dehşet kazıklar yiyoruz bu vergi yükünden dolayı...yazık bu millete....
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #25 : Mayıs 31, 2007, 13:23:57 »
Türkiye'deki benzin fiyatı, ortalama bir Batı Avrupa ülkesinde milli gelire oranla benzin fiyatının 8 ila 15 katı. Rakamlar herkese farklı şeyler anlatır. Onun için bu rakam üzerine yorum yapmıyorum.

Vergi döngüsüne gelelim;
Konumuz yakıt, araba, yol vb. Onun için dağıtmadan bu konular etrafında izah edeyim.
Ben devletten maaş alırım, devlet hesabına çalışıyorum, devlet bana uygun toplu taşıma hizmeti vermez, işyerine servis de koymaz, lojman da vermez(zaten istemem), işe arabayla gelip giderim. Verdiği maaşı büyük bir oranda devlete benzin/mazot olarak geri öderim. Ben gelirimden vergi vermem, çünkü benim maaşım zaten toplanan vergiden ödenir. Ben vergimin tamamını harcarken öderim. Doğalgaz paramın dörtte biri(bkz.Ankara), elektriğin beşte biri, benzin paramın dörtte üçü, telefon/internet paramın yarısı vergidir. Maşlı çalışıp da devlet hesabına çalışmayan ise hem maaşından, hem harcamasından vergi öder. Biz ücretli kesim olarak paramızın karşılığını alamayız. Yollarda arabalarımız parçalanır, arabamızı alırken arabanın değeri kadar vergi öderiz. Kullanılmış araba alırken bile vergi öderiz ki, bir çok ülkede yoktur böyle bir şey.

İşletme sahipleri ve kendi hesabına çalışanlar vergi ödemez, eksik öder(genelleme). İşletme sahipleri benzini/mazotu, hatta arabayı masraf gösterir matrahtan düşerler. Onlara dokunmaz bu vergiler. Ürettikleri malın/hizmetin fiyatına bütün nakliye vb. fahiş vergi yükünü eklerler. Kazançları da nispeten iyi olduğundan zaten arazi araçlarıyla gezerler çukurlu yollarda, umurlarında olmaz.

Türkçesi: Vergiyi parasızlar öder, devlet o parayı alır paralılara verir.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #26 : Mayıs 31, 2007, 17:06:31 »
Ben lpg ye cok karşıydım ama maalesef taktırdım.Şimdi oldukca memnum.kmde 10 kurus yakıyor.cok basarsam 110-120 oluyo.şimdi rahatım bakalım ılerde ne olcak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #27 : Mayıs 31, 2007, 22:56:50 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Türkçesi: Vergiyi parasızlar öder, devlet o parayı alır paralılara verir.
[/quote]

İyi saptama...
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #28 : Haziran 07, 2007, 19:17:59 »
sandık geliyo vericem bakalım oyu benzini ucuzlatacaklara insallah bi cözum bulurlar cunku ben bi cozum olduguna inanıyorum
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #29 : Haziran 07, 2007, 19:34:21 »
Mevcut duruma isyan etmektense çözüm bulmaya çalışmak bünyenize daha faydalı diyorum.

Sihirli formül burada;

http://www.ayokotogaz.com.tr/sayfa.php?id=8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2007, 10:16:53 »
Alıntı yapılan: Bünyamin Ekmen
Mevcut duruma isyan etmektense çözüm bulmaya çalışmak bünyenize daha faydalı diyorum.

Sihirli formül burada;

[url]http://www.ayokotogaz.com.tr/sayfa.php?id=8[/url]
[/quote]
Otomobil Garantiden çıkmasa saniye düşünmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #31 : Kasım 07, 2007, 13:15:26 »
Bu son zamlardan sonra, zorunlu olmadıkça arabayı kullanmama kararı aldım.   Çok fazla km yapmıyorum, ama özellikle son ÖTV artışı fena halde canımı sıktı. Ben yolunacak kaz olmak istemiyorum. Zaten yeterince vergi ödüyorum, bir de üstüne ÖTV ödemek niyetinde hiç değilim.   İlk fırsatta 20.000 bakımını yaptırıp arabayı otoparka yatıracağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #32 : Kasım 07, 2007, 13:41:37 »
vallahi arkadasılar bu drum böle giderse lpg ye cok karsı olan ve kimseninde takmasını istemeyen ben ilk fırsatta lpg takmayı düsünüyorum ne bu kardesim herseye zam zannediyomusunuzki benzin 10 ytl bile olsa binilecek devlet bunu cok iyi biliyor aglana aglana binecegiz arabaya ama suda gercek benzinin rafineli cıkıs fiyatı atıyorum 1.5 ytl ise yarısınıdan fazlası vergi daghan arkadasımızın dedigi gibi herseye vergi bari keske verdigimiz vergiler bir işie yarasa asılbenim zoruma giden buydu aslında 3 5 kisinin cebini dolduruyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #33 : Kasım 07, 2007, 17:30:15 »
Yakında bi zam daha söz konusu :@
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #34 : Kasım 18, 2007, 13:59:06 »
Artık zamlara o kadar alıştık ki! Ne karşı koyacak gücü ne de itiraz edecek sözü bulabiliyor insan!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #35 : Kasım 18, 2007, 16:54:27 »
bunların hepsi vergi politikasının yanlışlığından kaynaklanıyor.ötv denen bir vergi icat ettiler.vergi artışı lüks tüketim mallarında yapılmalı iken herkes tarafından kullanılan akaryakıta devamlı surette vergi konulmakta. çünkü bu vergiden kaçılamıyor. insanlar otomobili süs olsun diye almıyorlar vergi koyanlarda bunun farkında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #36 : Aralık 03, 2007, 11:43:03 »
Selam.
 Görüyorumki hala aynı zamlar hatta fazlasıyla devam ediyor. Ülkenin gelişmesinden bahsediliyor bazı politikacılarımız tarafından ama nedense bu gelişme bir türlü halka yansıyamıyor (belli kesimlere yakın olanlar dışında) ya da biz çok mu aç gözlüyüz!?!!!
 Sanmam; Çünkü şu sınırdan biraz batıya doğru çıkın en vasıfsız dediğimiz işçiler bile altına oldukça iyi otomobiller alabiliyor ve üstelik bunları kendi zevkleri özelinde oldukçada rahat modifiye edebiliyorlar (kanunlar çerçevesinde) biz se burada bir arpa boyu yol gitmeye çalışıyoruz.
 ''Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın'' Tabi bu herkes için geçerli değil, genel konuşuyorum. Lpg kullanınca bazı arkadaşların yakıt giderlerinde bir miktar azalma oluyor.(YArın Lpg ye özel bir vergi gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?!!! ya da Lpg çok matah birşey olsa neden birçok otomobil üreticisi tarafından orjinal araç özelliği olarak sunulmaz? Bu otomobil üreticileri değilmiki bir parça daha az yakıt tüketen araç üretebilmek için milyar $ lar Ar- ge harcaması yapıp birsürü yeni teknoloji geliştirmeye çalışıyorlar?!! Onlar yanlış mı biliyor yoksa? Yoksa dünya birtarafa bizim devlet yöneticileri başka bir tarafamı yüzüyor?
  Bu arada yukarıda Batı demiştim ama 3. Dünya ülkesi diyebileceğimiz birçok ülke vatandaşıda şu yakıt konusunda bizden yine çok daha rahat.
  Şu sizide hayal kırıklığına uğratmıyor mu; yurt dışından altında son model lüks bir oto ile gelip, sizden çok daha az ücrete yakıt harcaması yapıyor ve üstelik onun o aracı aldığı fiyata siz burada çok daha alt segmentte ve çok daha küçük hacimli motora sahip araçlar alabiliyorsunuz. O arkadaşın da orada ne iş ile uğraştığını öğrenince iyice bir hayal kırıklığına uğramıyormusunuz? (Burada yadırgadığım o yurt dışında ki arkadaş değil bu ülke vatandaşlarının, verginin çoğounu ödeyen sıradan vatandaşların gördüğü muamele)
Zaten bunları gerek rakamlarla, gerekse ifadelerle yukarıda açıklamışsınız.
  Son olarak eğer ne zaman birleşir ve yaptırımsal bir güç oluşturabilirsek, bir yere geldiğimizde diğerlarinden bana ne demezsek sanırım ozaman herşey çok daha iyi olacak.
  Daha aydınlık ve ferah günlere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: Benzin 3 Ytl'yi Geçti
« Yanıtla #37 : Temmuz 21, 2008, 19:51:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #38 : Temmuz 22, 2008, 23:30:15 »
3,55 oldu artık benzin....nerdeyse 11 yıldır konu var ama bi netice yok hala...bu iş artık böle form sayfalarında konuşulmaktan çıkması lazım gibi ne??
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #39 : Temmuz 22, 2008, 23:33:55 »
3,55 oldu artık benzin....nerdeyse 11 yıldır konu var ama bi netice yok hala...bu iş artık böle form sayfalarında konuşulmaktan çıkması lazım gibi ne??
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın