Gönderen Konu: Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi  (Okunma sayısı 22319 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi
« : Mayıs 12, 2010, 20:10:56 »
 Selam arkadaşlar.
 Sizlerden özel mesaj yoluyla birkaç kez sıfır araba aldım yağ yakıyor, sorun ne olabilir gibi sorular aldım.
 Genel bir bilgi olarak bu konuyu burada aktarayım kimsenin aklında takılı soru işareti olarak kalmasın...

Biliyorsunuz Toyota araçların her modeli ayrı fabrikalarda üretiliyor. Ancak bütün Dünya'ya ithal ediliyor.
 Örneğin Auris;
 Sadece Türkiye'de üretiliyor ancak bütün Dünya'ya ithal ediliyor. Fabrika dolum yağının tam olarak hangi viskozite olduğunu bilmiyorum ama diyelim ki 10W-40
 Bu motor yağı Türkiye'de bu araç için uygun viskozitede denilebilir. Ancak bu araç Rusya'ya gittiğinde iklimsel çalışma şartlarının zorluğundan dolayı bu motor yağı viskozitesi uygun değildir. Motorun bu yağı yakarak sarf etmesi çok muhtemeldir.
 Tamamen örnek veriyorum Rusya'da üretilen Corolla'ya 0W-60 yağ konulsa Türkiye'de bu yağı kullanan motoru bu yağı sarf etmemesi mümkün olabilir mi?
 İşte bu mantıkla baktığımızda hem zaten sıfır motorun yapısı gereği bir takım aşınmaların meydana gelerek yağın sarf edilmesi, hem de uygun viskozitede olmayan yağın özelliğini yitirerek Turbo vb. gibi aksamlarda sarf olması çok doğaldır.
 Bu sebeple fabrika dolum yağını değiştirmediğiniz ve de motorunuzun ilk bakım zamanını tamamlamadığı müddetçe hem yağ sarfiyatını hem de eğer ki aracınızın çok yakıt yaktığını düşünüyorsanız yakıt sarfiyatını dert etmemenizi tavsiye ederim.
 İlk bakımdan sonra bu iki husus normal seyrine dönecektir.
 Ayrıca teknik konularda özel mesaj yoluyla istediğiniz zaman sorularınızı gönderebilirsiniz.
 İyi forumlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi
« : Mayıs 12, 2010, 20:10:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
  • Araç: Corolla
Ynt: Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2010, 20:42:17 »
Dediklerinize katılıyorum ama kesin olarak 0 araç yağ yakmaması lazım.Çünkü bir araç yağ yakıyorsa çok büyük bir problemi vardır demek.Şöyle söyleyim yağ yakma turbo dizel araçlarda karşılşılıyor.Buda tam olarak yakma denilemez.Yağ eksiltiyor desek daha doğru olur.Bunun nedeni de bazı üretim sırasında araçlara takılan bazı turboların içindeki keçe motora yağ kaçırıyor.Sonucunda turbo değiştirilerek sorun çözülmüş oluyor.Bunun haricinde 250.000 A101 ler görüyorum bırak yağ yakmayı üst kapaka contasında kaçak yok.Toyota moturu yağ yakcak motor değildir.Ama dediğim gibi eger araç turbo dizel ise ve yağ eksiltme sorunu varsa en yaketkili serviste kontrol edilebilir.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2010, 21:45:03 »
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2010, 21:49:02 »
Aracın üretildiği yere değil de satıldığı yere göre yağ konulduğunu biliyorum. (En azından Opel için eminim. Diğer markalar hakkında bilgim yok.)

Opel aracımda servis ısrarla 0-40 yağ kullanıyordu. Ama ben kabul etmeyip garantısi bittikten sonra 10-40 kullanmaya başladım. Satıncaya kadar da böyle devam ettim. 85.00km.de satarken (tesadüf) bakmaya gelenlerin ikisinde aynı aracın aynı modeli vardı. Kilometreleri 10-15bin daha düşüktü sadece. Kendileri motorun sesinin daha az olduğunu itiraf etmişlerdi.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 22:43:02 »
Adana icin 10W-40 normal tabii, ama Ankara icin 0W-40 daha iyi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2010, 01:28:10 »
2010 Corolla 1.4D-4D Comfort MMT ler her 7,000km'de düşük yağ seviye ikazı yaktıklarını duydum. Bilgisi olan var mı?
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2010, 22:14:16 »
benim aracım 1.4D-4D  8100 km de düşük yağ uyarısı verdi değiştirdik.şimdi 12000 km de aynı şey oldu yarın sabah turbo yu değiştirecekler ,  umarım sorunum çözülür,ama site içinde güzel bilgiler var yağlarla ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2010, 03:07:50 »
benim aracım 1.4D-4D  8100 km de düşük yağ uyarısı verdi değiştirdik.şimdi 12000 km de aynı şey oldu yarın sabah turbo yu değiştirecekler ,  umarım sorunum çözülür,ama site içinde güzel bilgiler var yağlarla ilgili.
umarım düzelir bende hala düzelmedi servisimm sorunn olmadığını 1000(bin) km de 1 litre yağ yakmasının normal olduğunu söledi 4 litre yağla 10000 km nasıl yapabilceğimi sorduğumda sessiz kaldıı...  müşteri hizmeterini aradım 2 ay oldu nerdeyse geri dönmediler.servis değiştirdimm şimdi gıttıgım servis 200 km uzakta oda yağımı tamamladı(17000km) ışık yanınca gelmem gerektiğini söledi.  daha 1000 km oldu yağım tamamlanalı ama ikaz lambası yanmadan 20000 bakımına gitmem gerekicek.. yağ ışığı yanarken gelmemi söylediler 200 km yağ ışığı yanarken yol yapmak mantıklı gelmiyo. 20000 bakımında yağımı yine ölçtüreceğim ve artık yasal yolları deniyeceğim....
ŜŜĪĬÑÀÀÑÑ

2010 corolla d4d comfort...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2010, 14:19:12 »
umarım düzelir sorununuz gerçekten çok sinir bozucu bende şu anda servisteyim turbo değişiyor birazdan teslim alacağım aracı bende takip edeceğim yağ seviyemi size sonuçları bildiririm 20 gün sonra uzun yola çıkacağım 1 ay içinde 3000 km ye yakın yol gideceğim sonuç çok daha çabuk ortaya çıkar umarım sorun çözülmüş olur eğer benimde çözülmezse bende yasal yolları denerim çünkü dediğiniz gibi normal bir olay değil diğer araçlarda eksilme olmuyorda neden bizimkilerde olsun sitede bile yüzlerce dizel aracı olan var sanırım sadece sizin ve benim aracımda bu sorun var gördüğüm kadarıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2010, 18:30:37 »
95 model XLİ aracıma her 10 bin km de bir 10/40 yağ koyarım.165 bin km deki aracım yağ eksiltmez,kaçak yapmaz.Ustalarda hep 10/40 diyor.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2010, 21:58:13 »
umarım düzelir bende hala düzelmedi servisimm sorunn olmadığını 1000(bin) km de 1 litre yağ yakmasının normal olduğunu söledi 4 litre yağla 10000 km nasıl yapabilceğimi sorduğumda sessiz kaldıı...  müşteri hizmeterini aradım 2 ay oldu nerdeyse geri dönmediler.servis değiştirdimm şimdi gıttıgım servis 200 km uzakta oda yağımı tamamladı(17000km) ışık yanınca gelmem gerektiğini söledi.  daha 1000 km oldu yağım tamamlanalı ama ikaz lambası yanmadan 20000 bakımına gitmem gerekicek.. yağ ışığı yanarken gelmemi söylediler 200 km yağ ışığı yanarken yol yapmak mantıklı gelmiyo. 20000 bakımında yağımı yine ölçtüreceğim ve artık yasal yolları deniyeceğim....

Murat bey, turbo değiştirildikten sonraki gelişmeleri de bizimle paylaşırsanız seviniriz. Bizim araba da her 7000km'de yağ lambası yakıyor. (2010 Corolla 1.4D4D-Comfort MMT). Şu anda 19,750km'de ve ölçüm sonucuna göre 1,000km'de 0,25lt yağ eksiltti ve normal dediler bilemiyorum artık, göreceğiz.
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2010, 18:43:46 »
merhabalar,
benimde 2010 corolla comfort dizel aracim 9500 km de meyilli yolda eksik yag uyarisi verdi servise gidince normal dediler ve 10000 bakimi yapildi
arabam 15800 km de iken uyari olmamasina ragmen yagi kontrol ettigimde en alt seviyede oldugunu gordum internetten toyota ya yazdigimda 5000 km takibine alinmasi gerektigi soylendi ve servise bugun gittim. yapilan olcum sonucu 1.5 litre yag eksilttigi ve yag eklendigi 20000 bakimina gidince kontrol edilecegi belirtildi,
ama bu arada da yagi kontrol etmemi tavsiye ettiler
sinek kucuk ama gercekten mide bulandiriyor, bu sekilde bi sorun toyota dan hic beklemedigim bir durumdu
demekki hep beraber takip teyiz.
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2010, 17:40:46 »
Bir duzeltme "Sadece Türkiye'de üretiliyor ancak bütün Dünya'ya ithal ediliyor." yanlış bir cümle ihraç ediliyor olacakti
Ayrıca bildigim kadari ile araç üretildiği değil satıldığı yere göre yağ konululması gerektigi.
Yani rusyaya satılacak arabaya mühendisler neden 10-40 yağ koysunlarki, eger oyle ise otomotiv sektoru bir sey bilnmiyor demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2010, 17:53:46 »
haydaa bu yine yumuşak sekman olayımı acaba 2000-2004 arası modeller yumuşak sekmandan dolayı yağ yaktığını duymuştum sırf bu yüzden borcu birazdaha arttırıp 2005 model aldım şu anda yağ yakma olayı yok ama olduda parayı bulduk 2010 model aldık böyle miğde bulandırıcı problemler yüzünden model yükseltemeyecezmi şimdi.
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2010, 23:06:57 »
Türkiyeye Corollalar ya Belçikadaki fabrikadan ya da Japonyadaki fabrikadan geliyor diye biliyorum.
Bir araştırmak lazım yağ eksiltenler genelde hangi fabrikanın ürünü?
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2010, 00:09:52 »
benim ki capon oburleri nedir acaba?
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2010, 11:35:03 »
benim ki capon oburleri nedir acaba?
Aslında kısa bir anket yapılabilir bu konuda.
Yağ eksiltme uyarısı veren arkadaşlar araçlarının fabrika menşeilerini de belirtirlerse
iyi olur. Mesela benim araba Belçika çıkışlı ve şu an 1300 km de.
Arasıra yağ çubuğuna bakıyorum bir eksiltme görmüyorum.
Tabi 7000-8000 km de ne olur bilemem.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2010, 15:55:02 »
bişi söylicem ama 0 araca bor koymak olurmu bilemiyorum ???  bizimki yumuşak segman olanlarda segman falanda değişmedi 3 yılda 2 kez yağ değiştirdik ikisinede bor koyduk yağ değişeli 3500kmyi geçti hala aynı seviyede bu yağ değişimine kadar eksiltiyordumu diyim yakıyordumu diyim artık siz karar verin :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2010, 16:09:33 »
bende 2001 corolla makyajlı kasa vardı fabrika üretimi yağ yakıyordu yanlıoş hatırlamıyorsam 6000 lik yağı 4000 de bitiriyordu. Zaten Toyota bu araçları geri çağırmış üretimden sonra sağolsun benmkinin sahibi gitmemiş :)

2001 corolla mayajlı kasa alıcak arkadaşlar dikkat üretilen bir seride yağ yakma hastalığı var alırken muhakkak gösterin servise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Ekim 30, 2010, 16:51:07 »
Merhaba Arkadaşlar ,

Aracımı 2 temmuz 2010 tarihinde 1.4 d-4d toyota corolla aldım ve 6100 km civarında otobanda seyir halinde iken yağ ikaz lambası yandı . Sağa emniyet şeridine yanaştım ve bekledim ışık tekrar ikaz vermedi 5 km ilerideki servis alanına giderek toyota ilk yardımı aradım ve nöbetçi usta ile görüştükten sonra yağ eklememi önerdi ve servise gitmemi . Servise gitmem sonucunda aracımın turbosu arızalı çıktı ve değiştirildi ama turbo değiştikten 2000 km sonra şimdi araç 0,5 lt yağ eksiltmiş durumda bulunmakta . Ayrıca turbonun değişmesinden sonra aracın yol göstergesi depoyu doldurduğumda 579 km yol yapabileceğimi gösterdi :)
Servis ile görüşmemi anlatıyorum ve ayrıca bu pazartesi yeniden götüreceğim aracımı . Buraya gelmeniz ve aracınıza bakılması lazım peki tamam bakılacak . Bu araçta tekrardan aynı arıza söz konusu ise değiştirilmesini istiyorum dedim ve servis müdürü ile konuyu istişare etmemiz gerekiyormuş .
ve de yeni turbo takıldığı için aracım 0 gibi olduğundan yeniden 1 lt yağ yakması normal imiş . Bakalım süreçler ne şekilde devam edecek ama sanırım bu sorun biraz başımı ağrıtıccak gibi . Toyota merkez ile görüştüm turbodan dolayı yakıt sorunu çıkmış olabilirmiş . Sadece sinir olmamak mümkün diil .