0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Arkadaşlar ,Aracımı 2 temmuz 2010 tarihinde 1.4 d-4d toyota corolla aldım ve 6100 km civarında otobanda seyir halinde iken yağ ikaz lambası yandı . Sağa emniyet şeridine yanaştım ve bekledim ışık tekrar ikaz vermedi 5 km ilerideki servis alanına giderek toyota ilk yardımı aradım ve nöbetçi usta ile görüştükten sonra yağ eklememi önerdi ve servise gitmemi . Servise gitmem sonucunda aracımın turbosu arızalı çıktı ve değiştirildi ama turbo değiştikten 2000 km sonra şimdi araç 0,5 lt yağ eksiltmiş durumda bulunmakta . Ayrıca turbonun değişmesinden sonra aracın yol göstergesi depoyu doldurduğumda 579 km yol yapabileceğimi gösterdi Servis ile görüşmemi anlatıyorum ve ayrıca bu pazartesi yeniden götüreceğim aracımı . Buraya gelmeniz ve aracınıza bakılması lazım peki tamam bakılacak . Bu araçta tekrardan aynı arıza söz konusu ise değiştirilmesini istiyorum dedim ve servis müdürü ile konuyu istişare etmemiz gerekiyormuş . ve de yeni turbo takıldığı için aracım 0 gibi olduğundan yeniden 1 lt yağ yakması normal imiş . Bakalım süreçler ne şekilde devam edecek ama sanırım bu sorun biraz başımı ağrıtıccak gibi . Toyota merkez ile görüştüm turbodan dolayı yakıt sorunu çıkmış olabilirmiş . Sadece sinir olmamak mümkün diil .
Araç firmalarının bu tür sorunlar konusunda duyarlı olmasını bekliyorum. Hele de Toyota gibi bir firmanın. Duyarsız kalmaları ise kesinlikle bunu aklım almıyor. Bana kalırsa bu tür şikayetler olduğunda derhal satılmış ve ellerinde bulunan araçların gerekli bakımlarını yapmaları, gerekirse iyiliştirme çalışmaları yerine getirilmelidir. Bu arada yasal haklar deyince şunu söyleyim davanız 2 yıl kadar sürer. Sonra da firma o kadar kolay dava sonucuna uygun davranmaz bunu bilin. Çünkü ben yaşıyorum.
İlk sayfaya göre Japon üretimi araçlarda yağ eksiltme var. Belçikadan gelenlerde yok gibi. Gerçi bu sorunu yaşayan diğer araç sahipleri araçlarının nerede üretildiğini yazmamışlar. Şunu anlamıyorum. Yeni araç yağ eksiltir deniyor. 2007 eski kasa diesel aracım var. 0 almıştım ve 1 gr. yağ eksilttiğini görmedim. Şimdi 2011 model alacağım ama artık korkmaya başladım doğrusu. Nedir bu yağ eksiltme arkadaşlar. Toyota nasıl olur da bunca zamandan beri bu soruna çözüm bulamaz? Direksiyonlardaki ses sorunu gibi kronik bir problemi daha olacak sanırım. Bazı araçlarda görülmese de bu seride rastlanan bir problem. Servislerin bunu sorun olarak algılaması pek mümkün değil. Servisteki ustaya bu sorun mu dediğinizde evet bu sorun der mi? Ekmek parası sonuçta. Toyota kan kaybetmeye başladı. Toyota bu sorun karşısında neden sessiz?
merhabalar,benimde 2010 corolla comfort dizel aracim 9500 km de meyilli yolda eksik yag uyarisi verdi servise gidince normal dediler ve 10000 bakimi yapildiarabam 15800 km de iken uyari olmamasina ragmen yagi kontrol ettigimde en alt seviyede oldugunu gordum internetten toyota ya yazdigimda 5000 km takibine alinmasi gerektigi soylendi ve servise bugun gittim. yapilan olcum sonucu 1.5 litre yag eksilttigi ve yag eklendigi 20000 bakimina gidince kontrol edilecegi belirtildi,ama bu arada da yagi kontrol etmemi tavsiye ettilersinek kucuk ama gercekten mide bulandiriyor, bu sekilde bi sorun toyota dan hic beklemedigim bir durumdudemekki hep beraber takip teyiz.
O motorun ilk KM. lerde yağ eksiltmesi çok da anormal bir durum değil. Hakkı yöneticimizin söylediği gibi ilk bakımı çok geciktirmemekte fayda var bence.
İrfan Bey, içinizin rahat etmesi açısından, aynı numara yağdan 1 lt kadar ekletebilirsiniz (tabi bulabilirsiniz çünkü muhtemelen 0-20'dir) veya benim size tavsiyem biraz daha idare edip 10.000 bakımına erken gitmenizdir.
hakkı bey cvp için tşkrlr servise kontrole goturdum arabayı dediğiniz gibi 0-20 yağ varmış icerisinde onlarda bakımı one cekmemı tavsiye ettiler.inşallah bakımdan sonra yine yağ eksiltme devam etmez bu arada burda cvp alamadığımı düşünüp corolla forum içerisindede konu actım biraz konu kalabalıklığına neden oldum tekrardan tşkrlr.