Gönderen Konu: Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi  (Okunma sayısı 21501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Yakan Sıfır Araçlar Hakkında Bilgi
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 17:20:23 »
 Serdar Bey,
 Sizi Tanışma bölümümüzde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 17:20:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2010, 21:42:38 »
Merhaba Arkadaşlar ,

Aracımı 2 temmuz 2010 tarihinde 1.4 d-4d toyota corolla aldım ve 6100 km civarında otobanda seyir halinde iken yağ ikaz lambası yandı . Sağa emniyet şeridine yanaştım ve bekledim ışık tekrar ikaz vermedi 5 km ilerideki servis alanına giderek toyota ilk yardımı aradım ve nöbetçi usta ile görüştükten sonra yağ eklememi önerdi ve servise gitmemi . Servise gitmem sonucunda aracımın turbosu arızalı çıktı ve değiştirildi ama turbo değiştikten 2000 km sonra şimdi araç 0,5 lt yağ eksiltmiş durumda bulunmakta . Ayrıca turbonun değişmesinden sonra aracın yol göstergesi depoyu doldurduğumda 579 km yol yapabileceğimi gösterdi :)
Servis ile görüşmemi anlatıyorum ve ayrıca bu pazartesi yeniden götüreceğim aracımı . Buraya gelmeniz ve aracınıza bakılması lazım peki tamam bakılacak . Bu araçta tekrardan aynı arıza söz konusu ise değiştirilmesini istiyorum dedim ve servis müdürü ile konuyu istişare etmemiz gerekiyormuş .
ve de yeni turbo takıldığı için aracım 0 gibi olduğundan yeniden 1 lt yağ yakması normal imiş . Bakalım süreçler ne şekilde devam edecek ama sanırım bu sorun biraz başımı ağrıtıccak gibi . Toyota merkez ile görüştüm turbodan dolayı yakıt sorunu çıkmış olabilirmiş . Sadece sinir olmamak mümkün diil .

Yeni turbo ile sıfır motorun ne alakası varmış? Turbo değiştiğinde motor rektifiye edilmiş olmaz ki. Atmışlar. Araçta bir sıkıntı var. Servis kayıtlarınızı iyi tutun. 3 kere aynı arızayı verirse, aracın değişimi için talepte bulunun. Ford fusion'u olan bir arkadaş, bunu becerdi.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2010, 01:44:48 »
Araç firmalarının bu tür sorunlar konusunda duyarlı olmasını bekliyorum. Hele de Toyota gibi bir firmanın. Duyarsız kalmaları ise kesinlikle bunu aklım almıyor. Bana kalırsa bu tür şikayetler olduğunda derhal satılmış ve ellerinde bulunan araçların gerekli bakımlarını yapmaları, gerekirse iyiliştirme çalışmaları yerine getirilmelidir. Bu arada yasal haklar deyince şunu söyleyim davanız 2 yıl kadar sürer. Sonra da firma o kadar kolay dava sonucuna uygun davranmaz bunu bilin. Çünkü ben yaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2010, 17:45:30 »
Araç firmalarının bu tür sorunlar konusunda duyarlı olmasını bekliyorum. Hele de Toyota gibi bir firmanın. Duyarsız kalmaları ise kesinlikle bunu aklım almıyor. Bana kalırsa bu tür şikayetler olduğunda derhal satılmış ve ellerinde bulunan araçların gerekli bakımlarını yapmaları, gerekirse iyiliştirme çalışmaları yerine getirilmelidir. Bu arada yasal haklar deyince şunu söyleyim davanız 2 yıl kadar sürer. Sonra da firma o kadar kolay dava sonucuna uygun davranmaz bunu bilin. Çünkü ben yaşıyorum.
Yasal sürecinizi sonuna kadar sürdürün. Bu sürecin uzun olduğu doğrudur. Ama firmaları akıllandırmanın yolu budur.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2010, 23:04:04 »
İlk sayfaya göre Japon üretimi araçlarda yağ eksiltme var. Belçikadan gelenlerde yok gibi. Gerçi bu sorunu yaşayan diğer araç sahipleri araçlarının nerede üretildiğini yazmamışlar. Şunu anlamıyorum. Yeni araç yağ eksiltir deniyor. 2007 eski kasa diesel aracım var. 0 almıştım ve 1 gr. yağ eksilttiğini görmedim. Şimdi 2011 model alacağım ama artık korkmaya başladım doğrusu. Nedir bu yağ eksiltme arkadaşlar. Toyota nasıl olur da bunca zamandan beri bu soruna çözüm bulamaz? Direksiyonlardaki ses sorunu gibi kronik bir problemi daha olacak sanırım. Bazı araçlarda görülmese de bu seride rastlanan bir problem. Servislerin bunu sorun olarak algılaması pek mümkün değil. Servisteki ustaya bu sorun mu dediğinizde evet bu sorun der mi? Ekmek parası sonuçta. Toyota kan kaybetmeye başladı. Toyota bu sorun karşısında neden sessiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 01, 2010, 00:14:04 »
 Cenk Bey sizi Tanışma Bölümü'müzde tanıyabilir miyiz?
 Ayrıca Corolla'lar bildiğim kadarıyla Belçika'da değil, Japonya ve Güney Afrika'da üretiliyor.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2010, 00:19:20 »
İlk sayfaya göre Japon üretimi araçlarda yağ eksiltme var. Belçikadan gelenlerde yok gibi. Gerçi bu sorunu yaşayan diğer araç sahipleri araçlarının nerede üretildiğini yazmamışlar. Şunu anlamıyorum. Yeni araç yağ eksiltir deniyor. 2007 eski kasa diesel aracım var. 0 almıştım ve 1 gr. yağ eksilttiğini görmedim. Şimdi 2011 model alacağım ama artık korkmaya başladım doğrusu. Nedir bu yağ eksiltme arkadaşlar. Toyota nasıl olur da bunca zamandan beri bu soruna çözüm bulamaz? Direksiyonlardaki ses sorunu gibi kronik bir problemi daha olacak sanırım. Bazı araçlarda görülmese de bu seride rastlanan bir problem. Servislerin bunu sorun olarak algılaması pek mümkün değil. Servisteki ustaya bu sorun mu dediğinizde evet bu sorun der mi? Ekmek parası sonuçta. Toyota kan kaybetmeye başladı. Toyota bu sorun karşısında neden sessiz?

Kardeşim Sakın alma herbiyeri sorun konfor diye bişey yok kroni sorunlu ziyan etme paranı sende corolla alma Ben 2006 d4-d kullanıyordum güçü biraz zayıf geldi sattım yeni kasa aldım almaz olaydım.

Ama yanyana koysalar eski kasa derim gözüm kapalıda alırım ama,

Toyota benim gözümde artık bitti adamlar hiç birşeyi sorun olarak görmemesi cabası bide sorunu gideremiyorlar fren sesi 1.000kmden beridir var araç şuan 30.500kmde hala ses var balata değişti  hala var yağ sorununu toyota adı gibi iyi biliyor ama benim gördüğüm hissettiğim kullanıcıların anlayamıyacağı benden 2 sefer takviye ettikleri yağ parasını aldılar 120tl toplam büyük bir para değil belki ama 3.cüde ise dumankaya pendikde parasını vermedim vermemde bidaha maden bu doğal bişey benden neden üstüne koyduğunuz yağın parasını aldınız dedim siz konulmasını istediğiz diye üzerime yıktılar bu aracımı garantiyi uzatabildiğim kadar uzatıp binicem parçalıyacam sonrada satıcam çünkü bu gidişler 2.elde alıcısı kalmayacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2010, 09:04:54 »
istanbul için hangı numaralı yag tavsiye edersiniz
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 02, 2010, 00:01:45 »
merhabalar,
benimde 2010 corolla comfort dizel aracim 9500 km de meyilli yolda eksik yag uyarisi verdi servise gidince normal dediler ve 10000 bakimi yapildi
arabam 15800 km de iken uyari olmamasina ragmen yagi kontrol ettigimde en alt seviyede oldugunu gordum internetten toyota ya yazdigimda 5000 km takibine alinmasi gerektigi soylendi ve servise bugun gittim. yapilan olcum sonucu 1.5 litre yag eksilttigi ve yag eklendigi 20000 bakimina gidince kontrol edilecegi belirtildi,
ama bu arada da yagi kontrol etmemi tavsiye ettiler
sinek kucuk ama gercekten mide bulandiriyor, bu sekilde bi sorun toyota dan hic beklemedigim bir durumdu
demekki hep beraber takip teyiz.

arkadaslar bugun 20000 bakimina gittim ve hem bakimi hem de yag seviyesini kontrol ettiler
4000 km de de aracin 1.5 litre yag eksilttigini tespit ettiler ve turbo siparisi verdikler
insallah yeni turbo ile bir sorun olmaz
ama japonlarda sorun var gibi cunku orda baska bir abi ile tanistim ve ondada ayni problem
takipteyiz
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 27, 2011, 16:58:20 »
bu sayfaya oylesine baktım okuduktan sonra direk  arabanın yağına bakmaya gıttım arac 8500km de ve sorun benım aracımdada var yağ seviyesi mın. noktasının hemen uzerınde servısı aradım rodaj sırasında konan yağ ince o yuzden eksıltmıstır dedıler su ana kadar ısık yanmadı ayrıca arcta 2 tane yağ ışığı varmıs galıba biri sarıymıs erken uyarı.Anlamıyorum 8500km arbanın yağının bu kadar düşmesi hayret.
Ne yapmam gerktığını sasırdım servis kullan o şekilde 1500 km daha goturur dedi ama bu sekilde kullanmakta başıma bir iş acrmı diye korkuyorum yağ eklesem servisle sorun yaşarmıyım şaşırdım ne yapacağımı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 28, 2011, 14:01:32 »
İrfan Bey, içinizin rahat etmesi açısından, aynı numara yağdan 1 lt kadar ekletebilirsiniz (tabi bulabilirsiniz çünkü muhtemelen 0-20'dir)  veya benim size tavsiyem biraz daha idare edip 10.000 bakımına erken gitmenizdir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 28, 2011, 14:28:36 »
  O motorun ilk KM. lerde yağ eksiltmesi çok da anormal bir durum değil. Hakkı yöneticimizin söylediği gibi ilk bakımı çok geciktirmemekte fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mayıs 30, 2011, 16:55:59 »
  O motorun ilk KM. lerde yağ eksiltmesi çok da anormal bir durum değil. Hakkı yöneticimizin söylediği gibi ilk bakımı çok geciktirmemekte fayda var bence.
hakan bey tşkrlr cvp için galiba en mantıklısı  bu bakımı erkene cekicez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 30, 2011, 16:59:59 »
İrfan Bey, içinizin rahat etmesi açısından, aynı numara yağdan 1 lt kadar ekletebilirsiniz (tabi bulabilirsiniz çünkü muhtemelen 0-20'dir)  veya benim size tavsiyem biraz daha idare edip 10.000 bakımına erken gitmenizdir.
hakkı bey cvp için tşkrlr servise kontrole goturdum arabayı dediğiniz gibi 0-20 yağ varmış icerisinde onlarda bakımı one cekmemı tavsiye ettiler.inşallah bakımdan sonra yine yağ eksiltme devam etmez bu arada burda cvp alamadığımı düşünüp corolla forum içerisindede konu actım biraz konu kalabalıklığına neden oldum :) tekrardan tşkrlr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ağustos 23, 2011, 23:01:56 »
hakkı bey cvp için tşkrlr servise kontrole goturdum arabayı dediğiniz gibi 0-20 yağ varmış icerisinde onlarda bakımı one cekmemı tavsiye ettiler.inşallah bakımdan sonra yine yağ eksiltme devam etmez bu arada burda cvp alamadığımı düşünüp corolla forum içerisindede konu actım biraz konu kalabalıklığına neden oldum :) tekrardan tşkrlr.
Malesef aracınızdaki yağ eksiltme yağin ince olmasından deyil,aracın motorundaki sorundan kaynaklanıyor turbo değişti,yağvakum pompası değişti ama araç hala yağ eksiltiyor.Aynı şekilde markadaşin aracida yağ eksiltiyordu ondada turbo ve yağ vakum pompası değişti eksiltme devam edince motor piston ve sekmanlarını değiştirdiler enson olarak ama arkadaş yasal yollardan hakkını arayacak...
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Kasım 26, 2011, 18:48:05 »
Arkadaslar,
2010 model dizel corolla comfort aracimda bugun yine dusuk yag ikazi aldim ve yag cubugu kontrolunde alt cizginin baya altinda oldugunu gordum.
2 kez yag takibine alindiktan sonra 22.000 km civari yeni nesil turbo takilan ve bu sorunun ortadan kalktigi bildirilen arabadan bu ikaz almak baya can sıktı,
neyse bu arada su an 34.500 km deyiz ve
yol yardımla gorusmeden sonra; 1 lt yag ilave etmem soylenerek servise yonlendirildim,
sonuc olarak " vakum pompası" siparisi verildi ve gelince takilacak,
Simdilik hayirlisi diyorum ve bekliyorum
Ama TOYOTA diyoruz bunları yasamak hic hos olmuyor.
sonucu bildiririm

Herkese kazasız gunler
kazasiz saglikli gunler