Gönderen Konu: Kaporta Hasarı  (Okunma sayısı 7184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Kaporta Hasarı
« : Mayıs 05, 2007, 23:01:21 »
Arkadaşlar herkese selam
Dün Elazığda yağan doludan arabamın kaportası epey hasar gördü her yeri çukur çukur oldu
Siz ce bu sorunu nasıl çözümleyebilirim komple boyatayım mı ya da ne yapmalıyım?
Fikirleriniz önemlidir.Lütfen yardım!!!

Toyota Club Türkiye

Kaporta Hasarı
« : Mayıs 05, 2007, 23:01:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Kaporta Hasarı
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2007, 01:46:41 »
Aracınızın hasarı çok büyük değilse elletmeyin derim ben. Eğer ciddi anlamda rahatsız edici bir durum varsa, tavan harici boyatabilirsiniz. Elazığ'lı mısınız?
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Kaporta Hasarı
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2007, 02:16:03 »
dostum geçmiş olsun öncelikle tahmin ediyorum ki bayağı bir eziklik vardır aracınızda size tavsiyem ya kaskoyu bozun yada satana kadar elletmeyin yoksa satmakta güçlük çekebilirsin bunun tedavisi pek yok boya dışında ayrıca bazı bölgelerde zorunlu olarak kalın macun kullanılacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Kaporta Hasarı
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2007, 08:04:27 »
Zarar gören yerler muhtemelen motor kapotu, tavan , bagaj kapagıdır
Tavsiyem tavanı kesinlikle elletmeyın Zaten yukarıda old. için fazla göze batmaz Motor kaputunu ve bagaj kapağını iyi bir boyacıya sadece dışını boyattırın derim iyi bir boyacı boyarsa anlaşılmaz bile anlaşılsa bile hiçbir sorun yaşayacagınızı sanmıyorum arabanızın geri kalan kısımları düzgünse tabii . ( Boyatmadan once fotolarını  çekin kenarda dursun satarken lazım olabilir ispatınız olur)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Kaporta Hasarı
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2007, 20:14:00 »
selam
Bugün aracın raporu tutuldu.3000 ytl civarı hasar çıktı.Duyduğuma göre vakumla çekiyorlarmış.Onu da yarın gidip bakacağım.Sanırım %70-80 oranında izler kayboluyormuş.Boyatmayı hiç istemiyorum.İnşaallah vakumla olayı çözebiliriz.Bu arada zaten en fazla hasar tavanda var uzaktan bile belli oluyor.O da beni deli etmeye yetiyor.Hayırlısı bakalım.İlginize çok teşekkür ederim.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Kaporta Hasarı
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2009, 03:39:43 »
bülent bey boya anlaşılmaz demişsiniz de kullanıcılar adına konuştunuz herhalde.boyanın anlaşılmaması diye bi durum mümkün değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2009, 10:16:46 »
bülent bey boya anlaşılmaz demişsiniz de kullanıcılar adına konuştunuz herhalde.boyanın anlaşılmaması diye bi durum mümkün değil.
mümkün.. boya tamamen zımparalanıp baştan yeni boya atılınca, tavan dahil komple boya yapılınca, hatta hatta araç komple sökülüp tamamen zımparalanıp öyle boyaya girince farkedilmez boya olduğu..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2009, 11:35:49 »
bence aracı boyatmaya falan gerek yok çünkü arkadaşların aracı da aynı dolu izinden nasibini aldı acele edenler boyattı sabredip bekleyenler Elazığ seat servisini bekledi arkadaş kaskoyu bozup hyundai aracını bayattı diğeri ise yeni aldığı cordobayı servise gelen makinayla düzelttirdi o sadece kaputla tavanı düzeltti 800 lira ödedi bagajda çok az iz var diğer yerler orijinali gibi duruyor bence aracınız orijinalse boyatmayın seat servisinde düzelttirin ha ama aracınız 5-6 parça boyalı ve bayaya da ihtiyacı varsa ben olsam düşünmeden boyatırım yine de  siz bilirsiniz
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2009, 13:19:44 »
  Selam.
 Öncelikle sizi Tanışma bölümünde biraz daha detaylı tanıyabilirmiyiz Hasan bey?

Bence de bu durum sizin araçtan beklentinizle alakalı olarak değişir. Yani gözünüze hoş gelmiyorsa boyatın. Ama bu durumda da satsanız, boyatarakda satsanız bazı bu işle uğraşan güya erbab kişiler için bir koz olacaktır ve boş yere başınızı ağrıtacaklardır. Bu gibi durumlar bana kalırsa elbetteki bir fiyat düşüş sebebidir ancak bununda bir oranı vardır ancak bu erbablar için sınır yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2009, 13:43:07 »
  Selam.
 Öncelikle sizi Tanışma bölümünde biraz daha detaylı tanıyabilirmiyiz Hasan bey?

Hakan abi konu açılalı neredeyse 2 yıl olmuş. Atakan bey Alper'inde deyimiyle konuyu hortlatmış. Sanırım sen gene de tanışalım diyosun Hasan beye.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2009, 18:24:52 »
:) ben de diyom dolu yağalı yıllar oldu yoksa yine mi yağdı diye düşünmeye başladım tarihe de bakmamışım :)
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2009, 22:19:02 »
boyatıp boyatmamak sizin araçtan beklentinize bağlı. ama boyatınca da belli olmaması gibi bir durum yok,istenildiği kadar usta ellerde boya yapılsın.orijinal boyası olmadığı anlaşılabiliyor,bazı tekniklerle.geçmiş olsun,hayırlısı olsun...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2009, 00:34:52 »
türkay anlaşılmasın diye tamamen söktür bide asite yatır oyle boyat anlaşılmaz 76 modelse tabi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2009, 00:36:32 »
bu arada tarihi gördüm tabiki ama bu konuların konuşulması ya da tartışılmasının son kullanma tarihi yok konuşuluyo işte ne güzel.olay dolu yağması değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2009, 01:23:06 »
türkay anlaşılmasın diye tamamen söktür bide asite yatır oyle boyat anlaşılmaz 76 modelse tabi..
atakan bey anlaşılma konusuna çok iddialı konuşmuşsunuz, ben de anlaşılmayacak şeklini söyledim...ben ae101imi boyatmayı düşünüyorum, renk değişikliği planlıyorum, o zaman tamamen söktürüp, zımparalatarak boyatacağım ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2009, 03:48:23 »
tamamen söktürceksiniz başka renge boyatçaksınız ve anlaşılmayacak öyle mi?? peki bu arabanın şase numarasından da geçmiş bilgilerinden de boyandığı belli olur. servise veya ustaya gerek kalmadan hemde..ama sizinki belli olmaz onun da bir cevabı vardır sizde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2009, 08:16:02 »
Hakan abi konu açılalı neredeyse 2 yıl olmuş. Atakan bey Alper'inde deyimiyle konuyu hortlatmış. Sanırım sen gene de tanışalım diyosun Hasan beye.
Farkındayım Ergün ama en azından Hasan bey sadece sorusuna cevaplar almak için burayı kullanmamış olur birdahaki girişinde. Sadece sorunu olduğu zaman burayı hatırlayanlar var malesef, halbuki onlarda olan bir bilgi de başka bir arkadaşımızın işine yarayabilir. Birisi için sıradan olan bir bilgi, diğer bir arkadaş için çok değerli olabilir.

Bu arada Dolu Mevsimi de yaklaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2009, 10:30:15 »
tamamen söktürceksiniz başka renge boyatçaksınız ve anlaşılmayacak öyle mi?? peki bu arabanın şase numarasından da geçmiş bilgilerinden de boyandığı belli olur. servise veya ustaya gerek kalmadan hemde..ama sizinki belli olmaz onun da bir cevabı vardır sizde..
atakan bey sanırım anlamamak için çabalıyorsunuz, başka bir renge boyattığım için tabii ki boyandığı belli, zaten tutup da bordoya boyatmıcam, orjinalinde olmayan bir renk planlıyorum, zaten boyandığı belli ama o boya kalınlığını ölçen aletler, o ir bakışta anlayan ustalar varya onlar anlayamayacak ;) yoksa zaten saçma bir renk olduğu için boyanmış olduğu belli..bir de allah izin verirse bu arabayı hiç satmamayı istiyorum ya bakalım zaman ne göstercek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2009, 17:24:05 »
çevir kazı yanmasın verdiğin cevapları benimkileri de tekrar oku türkay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 07, 2009, 03:34:10 »
atakan bey, boya her türlü anlaşılır dediniz, ben de anlaşılmayacak şekli size söyledim..benim arkadaşım aracını komple boyattı, anlayın boyalı olduğunu alın benim arabamı gidin..hiç bir boya kalınlık ölçen alet algılayamaz, çünkü araç komple söküldü, zımparalandı, baştan boyandı, yetkili serviste boyandı, 4000ytl verdi ama tertemiz oldu ;) ben söylediğim birşeyi çevirmedim, gidip de servis kayıtlarından anlarım vs diyecekseniz hiç birşey demeyin daha iyi..boyalı olduğunu anlamaktan kastınız nedir sizin çok merak ediyorum? yetkili servis dışında yapıldığı zaman bu uygulama nasıl anlayacaksınız? hiç bir kayıt olmayınca? yine mi şase numarasına bakacaksınız?