Gönderen Konu: Açık hava filitresi sorunu yardım  (Okunma sayısı 5416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Açık hava filitresi sorunu yardım
« : Mayıs 11, 2010, 00:32:32 »
2000 Model yarisime açık hava filitresi yaptım ancak maf sensörünü takınca araba stop etmeye başladı.Maf sensör kablosunu çokardım bu seferde 2. viteste 48 km/s  lik hıza ulaşınca pat pat eksoz sesi gelmeye başladı.
Hava almıcak şekilde maf ı güzelce oturttum ama çalışmadı acaba nedendir?Veya nasıl yapmam gerek bu maf olayını nasıl çözebilirim?
http://www.hizliupload.com/img/752362IM000708.JPG'][/url]
http://www.hizliupload.com/img/505008IM000709.JPG'][/url]
http://www.hizliupload.com/img/771341IM000711.JPG'][/url]

Toyota Club Türkiye

Açık hava filitresi sorunu yardım
« : Mayıs 11, 2010, 00:32:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık hava filitresi sorunu yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2010, 09:03:49 »
Ufuk bak arkadaşım yaptığın şey hiçbirşeye benzemiyor ve aracınada zarar verirsin gel etme eyleme adam gibi orjinal CAI sistem al ve rahat et, böyle pimaş boruyla olucak iş değil bunlar, pimaş boru uzun yolda motorun sıcaklığı ile hem ısınır hemde yumuşar, doğal olarak motor içeri sıcak hava çeker (performansın düşer) hemde boru yumuşadığı için filtrenin kelepçesinin düşme ihtimali olur,

ayrıca o hava filtresi hangi marka ? hava filtresini temizleme kitinden aldınmı ? hava filtresini takmadan önce yağladınmı ? maf sensörünü temizliycem diye dokunmadın bitaraflarına inşallah ! ! !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2010, 10:26:11 »
mesut kardeş haklı. CAI alamıyorsan alüminyum borudan yaptırmayı araştır bence. maf sensörünü doğru mesafeye yerleştirdiğine eminmisin? ya da doğru yöne baktığından? belki o da farkeder. umarım maf sensörüne zarar vermemişsindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2010, 10:28:33 »
ayrıca mehmet hemşerimin şu yazısını okursan fayda göreceğine inanıyorum. http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/performans-hava-filtreleri/?topicseen
bir de boru fazla dönemeçli olmuş sanırım. bu da havanın fazla dirence uğramasına neden oluyor. o yüzden sorun çıkarıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2010, 10:40:22 »
ben de pimaştan filtre kullanıyorum, folyoyla fln kapladım, şu anda bi sorun yok..
maf sensörü gaz kelebeğine yakın olarak yerleşecek, maf sensörünün de yönü doğru olacak..
bunları uyguladıktan sonra sorun çıkmaması lazım..
hava kaçan bir yer fln bu sorunu oluşturmaz..

benim de bilmediğim bu cai kitlerde kranka bağlandığı söylenen çıkış fln var bilgisi olan var mı nedir, ne değildir bu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2010, 11:21:50 »

benim de bilmediğim bu cai kitlerde kranka bağlandığı söylenen çıkış fln var bilgisi olan var mı nedir, ne değildir bu?

standart filtre kutusundan da kranka bağlantı var. short ram veya cai aldığınız zaman bağlantı yerleri standart olanla aynı oluyor ( maf ve krank hava girişi). ama Mesut'taki kit de krank hava için çıkış yok onun yerine mini boyutta krank filtresi bağlamış. (bu arada Mesut un kiti orjinal TRD)

bende aracıma short ram taktım ama kelepçeleri iyi sıkıldımı herhangi bir kaçak olabilecek bir yer var mı diye 10 kere kontrol ettim. siz nasıl pimaşa güveniyorsunuz anlamadım. 200TL lik boru için motor indirmeyin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2010, 11:45:14 »
adaş hiç kasma böle şeylerle cai getirtmek zor gelirse fotolarını al babanla yapın kopyasını alüminyum borudan....hatta yakınlarda varsa toz boyamacı git orda boyat ısı yalıtımlı boya ile fıstık gibi ev yapımı cai olmuş olur....sensör ve diğer giriş yerlerinide birebir yapman lazım ki problem yaşamayasın....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2010, 11:54:18 »
en güzeli kutu içi :islik:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2010, 11:59:40 »
adaş hiç kasma böle şeylerle cai getirtmek zor gelirse fotolarını al babanla yapın kopyasını alüminyum borudan....hatta yakınlarda varsa toz boyamacı git orda boyat ısı yalıtımlı boya ile fıstık gibi ev yapımı cai olmuş olur....sensör ve diğer giriş yerlerinide birebir yapman lazım ki problem yaşamayasın....

ev yapımı cai :D :D

Ufuk benim işim kimya tesisi kurmak dolayısıyla borulama işleri falan da yapıyoruz elimde boru bükme aparatları falanda var. ama ince borular bükerken hemen yırtılır, yırtılmasını engellemek içinde içine  ince kum dolduruyoruz. ben kendim bükecektim ama uğraşmak istemedim anlayacağın. arkadaşta bu imkanlar varsa yapabilir tabi ki. ama pimaş içinden su geçsin diye yapılmış bi borudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2010, 12:57:56 »
benim araç için hazır kit yok.. o yüzden bu yönteme başvurdum..
Aluminyum bükme işini yaptırabileceğimiz yer varsa bir de onu deneyelim.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2010, 13:43:59 »
yarislere bilmiyorumda e12 corollalara çok rahat filtre uygulanabiliyor.kit almanızada gerek yok.ilerideki arabamız o olacağı için çok araştırdım.dizel e12'lerde filtre aparatı var sökülüp takılabiliyor hemde şu hava akış sensörü onun üstünde.e12 benzinlilerde üst kapağa monteli o sensör.dizeL aparatını alıp taktınız mı short ram'iniz hazır.kitlere bir sürü para bayılmanız gerekmez.yaris için bilmiyorum öyle bir aparat var mı short ram olarak kullanacabileceğiniz.ama yapma cai pimajdan değiLde krom borudan yaptırsanız daha iyi olur.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2010, 15:50:29 »
Ufuk bak arkadaşım yaptığın şey hiçbirşeye benzemiyor ve aracınada zarar verirsin gel etme eyleme adam gibi orjinal CAI sistem al ve rahat et, böyle pimaş boruyla olucak iş değil bunlar, pimaş boru uzun yolda motorun sıcaklığı ile hem ısınır hemde yumuşar, doğal olarak motor içeri sıcak hava çeker (performansın düşer) hemde boru yumuşadığı için filtrenin kelepçesinin düşme ihtimali olur,

ayrıca o hava filtresi hangi marka ? hava filtresini temizleme kitinden aldınmı ? hava filtresini takmadan önce yağladınmı ? maf sensörünü temizliycem diye dokunmadın bitaraflarına inşallah ! ! !
Mesut abi çok araştırdım k6n in orjinali var ama türkiye de satmıyorlar istanbul da yetkili servisini aradım ama yarise olan modeli getirmediklerini söylediler
Filitrenin markası simota galiba ilk alımda yağlı oluyo mesut abi ondan yağlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2010, 15:52:00 »
mesut kardeş haklı. CAI alamıyorsan alüminyum borudan yaptırmayı araştır bence. maf sensörünü doğru mesafeye yerleştirdiğine eminmisin? ya da doğru yöne baktığından? belki o da farkeder. umarım maf sensörüne zarar vermemişsindir.
Maf sensörünü kutudan çıkarttığım gibi yerleştirdim ona çok dikkat ettim hava nerden geliyor die.Yok yağsız kontak sipreyi ile temizlemiştim çıkartınca ve şimdi orjinal hale çevirdim şu an bi problem yok eskisi gibi çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2010, 15:56:53 »
ayrıca mehmet hemşerimin şu yazısını okursan fayda göreceğine inanıyorum. http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/performans-hava-filtreleri/?topicseen
bir de boru fazla dönemeçli olmuş sanırım. bu da havanın fazla dirence uğramasına neden oluyor. o yüzden sorun çıkarıyor olabilir.
murat abi orjiinal filitresi kadar dönüyo onda bi sorun yok ve orjinal filitresi 2 veya 3 cm lik bir genişlikten hava alıyo çok ilginç ama öle.gören herkes bu araba nasıl hava alıyo diyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2010, 16:00:44 »
Adaş sorma babamın işi çok sıkı bu aralar bide bahçeli evle uğraşıyo hafta sonları bana hiç vakit kalımıyo biliyorsun bide bu işlere pek iyi gözle bakmıyo yani yapmıyo:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 12, 2010, 16:02:08 »
ev yapımı cai :D :D

Ufuk benim işim kimya tesisi kurmak dolayısıyla borulama işleri falan da yapıyoruz elimde boru bükme aparatları falanda var. ama ince borular bükerken hemen yırtılır, yırtılmasını engellemek içinde içine  ince kum dolduruyoruz. ben kendim bükecektim ama uğraşmak istemedim anlayacağın. arkadaşta bu imkanlar varsa yapabilir tabi ki. ama pimaş içinden su geçsin diye yapılmış bi borudur.
Çok haklısın  :D su geçsin die yapılmış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 12, 2010, 16:21:20 »
Ufuk kendi kitini de getirtemem diyorsan bari universal kitlere baksaydın?En azından pimaşdan dha sağlıklıdır.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 12, 2010, 16:27:55 »
Bu iş mesut abinin uzmanlık alanına girer. Ben yorum getiremeyeceğim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 12, 2010, 16:28:26 »
Ufuk kendi kitini de getirtemem diyorsan bari universal kitlere baksaydın?En azından pimaşdan dha sağlıklıdır.
Emre zaten en kolay mafı pimaja yerleştiririm die pimaj yaptım başka bi sebebi yoktu ama olmadı.Bakalım tornacıda yaptırıcam yarın olucak mı?