0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim de bilmediğim bu cai kitlerde kranka bağlandığı söylenen çıkış fln var bilgisi olan var mı nedir, ne değildir bu?
adaş hiç kasma böle şeylerle cai getirtmek zor gelirse fotolarını al babanla yapın kopyasını alüminyum borudan....hatta yakınlarda varsa toz boyamacı git orda boyat ısı yalıtımlı boya ile fıstık gibi ev yapımı cai olmuş olur....sensör ve diğer giriş yerlerinide birebir yapman lazım ki problem yaşamayasın....
Ufuk bak arkadaşım yaptığın şey hiçbirşeye benzemiyor ve aracınada zarar verirsin gel etme eyleme adam gibi orjinal CAI sistem al ve rahat et, böyle pimaş boruyla olucak iş değil bunlar, pimaş boru uzun yolda motorun sıcaklığı ile hem ısınır hemde yumuşar, doğal olarak motor içeri sıcak hava çeker (performansın düşer) hemde boru yumuşadığı için filtrenin kelepçesinin düşme ihtimali olur, ayrıca o hava filtresi hangi marka ? hava filtresini temizleme kitinden aldınmı ? hava filtresini takmadan önce yağladınmı ? maf sensörünü temizliycem diye dokunmadın bitaraflarına inşallah ! ! !
mesut kardeş haklı. CAI alamıyorsan alüminyum borudan yaptırmayı araştır bence. maf sensörünü doğru mesafeye yerleştirdiğine eminmisin? ya da doğru yöne baktığından? belki o da farkeder. umarım maf sensörüne zarar vermemişsindir.
ayrıca mehmet hemşerimin şu yazısını okursan fayda göreceğine inanıyorum. http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/performans-hava-filtreleri/?topicseenbir de boru fazla dönemeçli olmuş sanırım. bu da havanın fazla dirence uğramasına neden oluyor. o yüzden sorun çıkarıyor olabilir.
ev yapımı cai Ufuk benim işim kimya tesisi kurmak dolayısıyla borulama işleri falan da yapıyoruz elimde boru bükme aparatları falanda var. ama ince borular bükerken hemen yırtılır, yırtılmasını engellemek içinde içine ince kum dolduruyoruz. ben kendim bükecektim ama uğraşmak istemedim anlayacağın. arkadaşta bu imkanlar varsa yapabilir tabi ki. ama pimaş içinden su geçsin diye yapılmış bi borudur.
Ufuk kendi kitini de getirtemem diyorsan bari universal kitlere baksaydın?En azından pimaşdan dha sağlıklıdır.