Gönderen Konu: Beyaz Duman  (Okunma sayısı 6723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Beyaz Duman
« : Mayıs 10, 2010, 21:31:28 »
Bugün eğimi yüksek bir yokuştan inerken aracımı 3. vitese aldım ve motor freni ile inmeye başladım. Yokuşu indikten sonra 4. vitese alıp gaza yüklendiğimde egzosdan yoğun şekilde beyaz duman attığını farkettim :wacko: fakat emin olamadım ve tekrar üşenmeden gözüm aynada aynı yokuşu çıkıp tekrar indim çıkarken herhangi bi durum olmadı fakat inerken yine aynı durumla karşılaştım ve emin oldum. Sizce nedeni ne olabilir arkadaşlar!! araç 1.4 terra LPG var.

Toyota Club Türkiye

Beyaz Duman
« : Mayıs 10, 2010, 21:31:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Beyaz Duman
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2010, 21:40:14 »
silindire su karışıyor olabilir..

bence silindir kapak contasına baktırın bir kere...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2010, 21:41:11 »
  Koyu ve açık renk egzoz dumanına sebep avans ayarları olabiliyor bildiğim kadarı ile ama sizdeki durumun detaylarını açıkçası bilmiyorum. Egzoz'da su olabilir, egzoz çok yıpranmış olabilir, motor soğuk çalışıyor olabilir. Ama bunların hepsini farazi olarak söylüyorum tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2010, 21:47:29 »
o ihtimali bende düşündüm ama 1 senedir gram antifreez eklemedim araca değiştirdiğimden beri, sık sıkta kontrol ederim gram eksilme yok. Birde sürekli yapmıyor bunu sadece yokuştan gaza basmadan motor freni ile indiğimde yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2010, 21:51:57 »
Aracı bu yokuşa gelmeden önce 45 dakika kadar kullanmıştım yani motor soğuk değildi heralde egzozdaki suda buharlaşmış olur bu sürede birde dumanın rengi mavi beyaz karışımı bişi aynadan gördüğüm kadarı ile. Avans ayarı demişsiniz birde 1.4 VVTi terra aracım avans ayarı gerekli mi bu araçlar için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2010, 21:53:42 »
yağ yakıyor olmasın kaç km'de aracınız?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2010, 21:56:28 »
147 binde aslında yağ yakıyor ama bu araçların çoğunda var diye biliyorum bu durum. yaklaşık olarak 2.500 km yarım litre kadar takip edebildiğim kadarıyla kullanım şeklime görede değişiyor aslında. benim kafama takılan niye yokuş aşağı inerken??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2010, 08:12:28 »
  Avans ayarı Ecu tarafından yapılıyor (yani dışarıdan mekanik müdahale yok) diye biliyorum. O süre çalışan motor ve egzoz sistemide ısınmış olur.
 Egzoz sisteminde bir kaçak var mı? Aracın genel bakımları (yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi, buji, hava filtresi) ne durumda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 11, 2010, 08:24:54 »
147 binde aslında yağ yakıyor ama bu araçların çoğunda var diye biliyorum bu durum. yaklaşık olarak 2.500 km yarım litre kadar takip edebildiğim kadarıyla kullanım şeklime görede değişiyor aslında. benim kafama takılan niye yokuş aşağı inerken??
sizin aracınız vvt-i motor. değişken subap zamanı teknolojisi var. yani yokuş çıkarken ve inerken farklı çalışıyor motor. bence yokuş çıkarken yakmayıp yokuş inerken yakmasının sebebi bu olabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2010, 08:28:32 »
Sen önde, usta arkada olacak. Yine aynı şekilde beyaz duman attıracaksınız, sonra usta dumanın kokusuna göre ( tabi ustayasa ) teşhisi koyacak :)

Bu araçlarında zaten yağ yakma sorunsalı meşhurdur ;)

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2010, 17:01:54 »
  Avans ayarı Ecu tarafından yapılıyor (yani dışarıdan mekanik müdahale yok) diye biliyorum. O süre çalışan motor ve egzoz sistemide ısınmış olur.
 Egzoz sisteminde bir kaçak var mı? Aracın genel bakımları (yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi, buji, hava filtresi) ne durumda?

Aracın genel bakımları ii 2500 km önce yağ değişiminde hepsine baktırmıştım bujiler hava filitresi yağ filitresi değişti Erzurumda ama egzoz sistemi hakkında bişey diyemiyorum. Bence de yağ yakıyor araba ama niye sürekli değil onu kafama takmış haldeyim. motor çaptan düşmüş olsa güç kaybı da olur kompresyon kaybına bağlı olarak bildiğim kadarıyla ama bende öle bi durum yok. araba kedi gibi tırmanıyor yokuşlarda bi düşük vitesle inerken kendini salmıyor. ateşlemede bi sorun yok zaten eski bujileride arada tekleme yapardı değiştirdikten sonra durum çok ii ama eski bujileri söktüğümüzde bloğun sonundaki buji yağlı halde çıktı yerinden yani tırnak kısmı yağlıydı. bunula ilgili bi durum olabilirmi yorumlarınızı bekliyorum, Belkide viteste yokuş inerken yakıt gitmediği için fakat ateşleme devam ettiği için araç yanma odasına karışan yağı yakıyor ne dersiniz? Çözüm ne olabilir? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mayıs 11, 2010, 17:04:51 »
az öncede arabamın arka çamı patladı apartman çatısından düşen bi taş çarptı yada öğrencilerim sağolsun bilmiyorum nasıl oldu. Arka cam fiyatları nedir bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #12 : Mayıs 11, 2010, 17:19:36 »
az öncede arabamın arka çamı patladı apartman çatısından düşen bi taş çarptı yada öğrencilerim sağolsun bilmiyorum nasıl oldu. Arka cam fiyatları nedir bilgisi olan varmı?
hayırdır inşallah..geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Mayıs 11, 2010, 17:24:22 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Mayıs 11, 2010, 17:34:11 »
Sağolun arkadaşlar şimdi servisle konuştum erzurum ikbal 720 cam fiyatı işçilik dahil 900 1000 tl yi bulur dedi parça bölümündeki arkadaş bu nedir ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Mayıs 11, 2010, 17:36:43 »
  Dışarıda çok daha uyguna bulursunuz büyük ihtimalle. Ön camdan biraz daha pahalı olabilir. Rezistans bağlantılarınıda, işlem sonrası kontrol edin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 11, 2010, 17:42:12 »
Öncelikle büyük geçmi olsun. Hakan abininde dediği gib, dışarıdan 100-150 TL gibi bir fiyata temin edebilirsiniz.

Ha illa ki serviste taktıracağım derseniz eğer, hemen kasko yaptırın. bir hafta sonra da camınızın çatladığını söyleyin kasko ücretsiz olarak karşılayacaktır. Zaten her sene 1 cam değiştirme hakkınız var koskoyu dedlirmeden...

Tekrar geçmiş olsun. Öğrencilere fazla bulaşmamak lazım :D Şekil A

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mayıs 11, 2010, 17:43:59 »
Teşekkür ederim Hakan bey dışarıda taktırıcam ama Kars ta çok zor bu işler yarın 400 km yol yapıcam cam için erzurum-kars arası Ankara'nın gözünü sevim ben :) Bağlantıları da kontrol edicem mutlaka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Mayıs 11, 2010, 17:47:18 »
Öncelikle büyük geçmi olsun. Hakan abininde dediği gib, dışarıdan 100-150 TL gibi bir fiyata temin edebilirsiniz.

Ha illa ki serviste taktıracağım derseniz eğer, hemen kasko yaptırın. bir hafta sonra da camınızın çatladığını söyleyin kasko ücretsiz olarak karşılayacaktır. Zaten her sene 1 cam değiştirme hakkınız var koskoyu dedlirmeden...

Tekrar geçmiş olsun. Öğrencilere fazla bulaşmamak lazım :D Şekil A
Teşekkür ederim Ümit bey Öğretmenlik ne kadar zor ve maliyetli bi iş şekil A da görüldüğü gibi bide öğretmenlerin maaşı çok diyolar sadece öğrenci kaynaklı hasarlarım camıda eklersek yaklaşık 1700 tl :)) çizikler gani sag aynayı kırdılar bi kere vs. vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2010, 18:03:14 »
Teşekkür ederim Hakan bey dışarıda taktırıcam ama Kars ta çok zor bu işler yarın 400 km yol yapıcam cam için erzurum-kars arası Ankara'nın gözünü sevim ben :) Bağlantıları da kontrol edicem mutlaka
ben ön camı hurdadan 120 liraya aldım , (ucuzamı aldım bilmiyorum) arka cam daha pahalı olabilir.
camı servisten değilde camcılardan almanızı tavsiye ederim , doraglass gibi markalar araç markanıza göre getirtebilirler. en fazla 250 lira tutar.