0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rica ederim...eğer imkan varsa onlarıda değiştir bujilerle beraber
abi birşey diyeceğim.aracın lpg li miydi ? lpg varsa tüpte iken 4000 d/d üstüne çıkma abi zararlı motora.4000+ devirlerde benzine alıp dönebilirsin.onunda fazlası zararlı tabiki metal yorgunluğunu hızlandırır ama sen sen ol abi zaten ae101'e çok iyi bakıyorsun bundan hiç şüphem yok bundan sonra fazla sıkıştırma abi.çok nadir devir çevirmek istersen benzine geç zevkini al abicim.tavsiyem bu olucaktı sana.tekrar geçmiş olsun
Babam seneler önce bir aracı (çok sevdiğim, hala hatırlarım) satmıştı. Adamla el sıkışmışlar (adam oto tamir atelyeside olan birisiydi hatırladığım kadarı ile, yani bu işlerden anlayan) ama adama araç artık motor falan istiyor diye anlatmış. Neyse yokuşdan aşağı inmişler, babamla el sıkışmış ve anlaşmışlar, babam karşılığını alıp aracı adama vermiş. Adam geri yokuştan çıkarken yarıda kalmış. Motor tamamen bitmiş. Tamamen şansa. Ama dediğim gibi babam önceden durumu izah etmiş, fakat o kadar çabuk olacağını düşünmemişler.
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah en kısa zamanda hallolurKusura bakma Burak ilk defa böyle bişey duydum mantıklı açıklaması var mı? Bu dediğinin genelde 4000 devirin üstüne çok çıkarım ve aracım lpg li ne gibi zararlar söz konusu olur
Tunç geçmiş olsun üzüldüm doğrusu.Sana tek tavsiyem, ne yap ne et titiz ve düzgün bir usta bul, düzgün ustayı bulduğununa inanıyorsan kesinlikle ama kesinlikle orjinal parçaları kullan. KESİNLİKLE diyorum, başka birşey demiyorum abi, gidersin servise, ruhstatını verir orjinal parçalarını alırsın. Ok?
Geçmiş olsun
Mesela yağlamadan ziyade subapları korumaktır. LPG'nin kurum atıcı özelliği nedeniyle, subaplardaki tabakanın kalkmasına neden olur ve subaplar çabuk erir. Aynı zamanda LPG 600 ve üstü derecelerde tutuştuğu için yüksek devirde motorun ve pistonların daha hızlı ısınmasına sebep olacaktır. Burak'ın anlatmak istediği şey doğrudur. LPG'de rallici gibi aşırı devir çevrilmez. Ama aşırı devirli kullanmanın zararı uzun dönemde çıkar, bunuda bir dipnot olarak belirteyim. Benzin ise, kimyasal özelliği nedeniyle subap üstünde bir tabaka oluşturur, düşük ısıda çabuk alev alır ve yüksek devirlerde motor için daha sağlıklı bir yakıttır. Bununla ilgili olarak bilimsel bir araştırma makalesi okumuştum...
+1 abi çok güzel yazmışsın.
Neyse şimdi 3 saat sonrasına yoğunlaşmam gerekiyor suratsız damat diyip kızı vermemezlik yapmasınlar
geçmiş olsun Tunç abi araba hallolur bi şekilde.bu daha önemli sen damatlığa yoğunlaş
Evet çok iyi anladım hani 5000 - 6000 devir dese neyse 4000 devir deyince şaşırdım biraz bizim efsaneler bildiğim kadarıyla 3000-4000 devir arasında şahlanıyor.Açık hava filtresi de olunca genelde 4000-5000 arasında kullanıyorum. Öğrendiğim iyi oldu biraz daha dikkat ederim artık.Tunç bu arada hayırlı uğurlu olsun Allah tamamıma erdirsin kardeş
Tunç neden bujiler çift tırnaklı aldın yanılıyorsam düzelt bizim orjinal bujiler çift tırnaklı mı?