Gönderen Konu: DTJ yürümüyor ?  (Okunma sayısı 14978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: DTJ yürümüyor ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2010, 00:46:59 »
rica ederim...eğer imkan varsa onlarıda değiştir bujilerle beraber
ufuk bujiler 2 ay önce Ngk çift tırnak oldu  kablolarıyla birlikte  yenilendi.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 06, 2010, 00:46:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mayıs 06, 2010, 00:51:57 »
abi birşey diyeceğim.aracın lpg li miydi ? lpg varsa tüpte iken 4000 d/d üstüne çıkma abi zararlı motora.4000+ devirlerde benzine alıp dönebilirsin.onunda fazlası zararlı tabiki metal yorgunluğunu hızlandırır ama sen sen ol abi zaten ae101'e çok iyi bakıyorsun bundan hiç şüphem yok bundan sonra fazla sıkıştırma abi.çok nadir devir çevirmek istersen benzine geç zevkini al abicim.tavsiyem bu olucaktı sana.tekrar geçmiş olsun
Burağım arac  zavollili, bende biliyorsun  simota  var  yeni taktık kit'i ama  ses duycam diye  devir  çevirmiyorum.ses  zaten rolantide bile  çıkıyor  ama  keyif  almak istediğimde  kalkışlarda özellikle  ara gazı çekiyorum, şimdi birde  bunu sebring  marka egzoz ile süsledim ama  kuru gürültü değilde  tok bir ses  çıkıyor  egzozdan da.
bir arac  geçmiyorsam kolay kolay devir  çevirtmiyorum DTJ'me. onda da zaten  redline a  inmiyorum . 4500-5000d/d da  vitesi geçirmem  yeterli oluyor canım  kardeşim.
yinede  verdiğin  bilgi çok önemli teşekkür ederim canıım  kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 06, 2010, 00:54:04 »
 Babam seneler önce bir aracı (çok sevdiğim, hala hatırlarım) satmıştı. Adamla el sıkışmışlar (adam oto tamir atelyeside olan birisiydi hatırladığım kadarı ile, yani bu işlerden anlayan) ama adama araç artık motor falan istiyor diye anlatmış. Neyse yokuşdan aşağı inmişler, babamla el sıkışmış ve anlaşmışlar, babam karşılığını alıp aracı adama vermiş. Adam geri yokuştan çıkarken yarıda kalmış. Motor tamamen bitmiş. :) Tamamen şansa. Ama dediğim gibi babam önceden durumu izah etmiş, fakat o kadar çabuk olacağını düşünmemişler. :)

Asıl anı diye  buna  derim  işte :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2010, 10:21:55 »
selam arkadaşlar,
Az  önce  sanayiden  döndum  DTJ'yi  kapattık. buji denedik pır pır sesi rolantisi düzeldi fakat  LPG ye  geçtiğimizde   pır pır  yapıp stop ediyor. her iki  yakıtta da  beyaz  duman  atıyor.  sibop lastikleri  kaymış olabilir dendi ve  kapak açılıyor  gereken  ne  varsa değişip yapılıcak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2010, 11:15:51 »
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah en kısa zamanda hallolur
abi birşey diyeceğim.aracın lpg li miydi ? lpg varsa tüpte iken 4000 d/d üstüne çıkma abi zararlı motora.4000+ devirlerde benzine alıp dönebilirsin.onunda fazlası zararlı tabiki metal yorgunluğunu hızlandırır ama sen sen ol abi zaten ae101'e çok iyi bakıyorsun bundan hiç şüphem yok bundan sonra fazla sıkıştırma abi.çok nadir devir çevirmek istersen benzine geç zevkini al abicim.tavsiyem bu olucaktı sana.tekrar geçmiş olsun
Kusura bakma Burak ilk defa böyle bişey duydum mantıklı açıklaması var mı? Bu dediğinin genelde 4000 devirin üstüne çok çıkarım ve aracım lpg li ne gibi zararlar söz konusu olur :-\
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2010, 11:22:16 »
Tunç geçmiş olsun :( üzüldüm doğrusu.

Sana tek tavsiyem, ne yap ne et titiz ve düzgün bir usta bul, düzgün ustayı bulduğununa inanıyorsan kesinlikle ama kesinlikle orjinal parçaları kullan. KESİNLİKLE diyorum, başka birşey demiyorum abi, gidersin servise, ruhstatını verir orjinal parçalarını alırsın. Ok?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2010, 13:39:44 »
Geçmiş olsun :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2010, 15:36:17 »
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah en kısa zamanda hallolurKusura bakma Burak ilk defa böyle bişey duydum mantıklı açıklaması var mı? Bu dediğinin genelde 4000 devirin üstüne çok çıkarım ve aracım lpg li ne gibi zararlar söz konusu olur :-\

benden bir tavsiye, performanslı kullanıcağınız zaman (yani 4000-5000 devir ve üstünde) benzine geçin, lpg nin benzin gibi yağlama yeteneği olmadığından piston eritme kol kırma riskiniz artar.

alıntıdır.bu yazıya karşı bir soru sormuştum :

abi ben lpg'de 4000 d/d'e kadar çıkıyorum.4000d/d+ zorlamıyorum.bu şekil devam edeyim mi yoksa ?

cevap :

bence güzel yapıyosun ama üstü şekilde gazlıcaksan benzine geçmeni öneririm. yada otobanda mesela 100km lik yolda yüksek süratte seyrederken 4000 üstü rpm de yolun bi kısmını benzin bi kısmını lpg ile git

lpg'de yağlama yok motorunuz için zararlıdır.en fazla limit 4000 olsun.ben şahsen aracımı böyle kullanıyorum ki forumda samimi arkadaşlarım abilerim beni bilir.4000+'da her zaman benzinle dönerim oda limit 5000'e kadar.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2010, 16:29:47 »
   Mesela yağlamadan ziyade subapları korumaktır. LPG'nin kurum atıcı özelliği nedeniyle, subaplardaki tabakanın kalkmasına neden olur ve subaplar çabuk erir. Aynı zamanda LPG 600 ve üstü derecelerde tutuştuğu için yüksek devirde motorun ve pistonların daha hızlı ısınmasına sebep olacaktır. Burak'ın anlatmak istediği şey doğrudur. LPG'de rallici gibi aşırı devir çevrilmez. Ama aşırı devirli kullanmanın zararı uzun dönemde çıkar, bunuda bir dipnot olarak belirteyim.
   Benzin ise, kimyasal özelliği nedeniyle subap üstünde bir tabaka oluşturur, düşük ısıda çabuk alev alır ve yüksek devirlerde motor için daha sağlıklı bir yakıttır. Bununla ilgili olarak bilimsel bir araştırma makalesi okumuştum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2010, 16:36:10 »
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah en kısa zamanda hallolurKusura bakma Burak ilk defa böyle bişey duydum mantıklı açıklaması var mı? Bu dediğinin genelde 4000 devirin üstüne çok çıkarım ve aracım lpg li ne gibi zararlar söz konusu olur :-\
Sağol Ali abim teşekkürler hallouyor  şuanda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2010, 16:42:51 »
Tunç geçmiş olsun :( üzüldüm doğrusu.

Sana tek tavsiyem, ne yap ne et titiz ve düzgün bir usta bul, düzgün ustayı bulduğununa inanıyorsan kesinlikle ama kesinlikle orjinal parçaları kullan. KESİNLİKLE diyorum, başka birşey demiyorum abi, gidersin servise, ruhstatını verir orjinal parçalarını alırsın. Ok?
Ümit'im  canım  kardeşim sağolasın, araç  yan  gelmiş valla  motoru  indirdiler, segmanlar  karsı karsıya  gelmiş  ustamın  dediğine  göre  800-900Tl lik  masraf  var  rulmanlar  segmanlar  kayışlar  yenıden  toplancak yenisi takılcak  ve dediğin  gibi  orjinalleriyle  değişiyor. usta fazla sıkıştırmadan  kaynaklanıyor dedi, oysa  ben ara gazı dışında  sıkıştırmadığımı söyledim ama   hayırlısı 1  hafta sanayide aracım. :(

Neyse  şimdi  3  saat  sonrasına  yoğunlaşmam  gerekiyor  suratsız  damat  diyip  kızı vermemezlik yapmasınlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2010, 16:43:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 07, 2010, 12:12:03 »
   Mesela yağlamadan ziyade subapları korumaktır. LPG'nin kurum atıcı özelliği nedeniyle, subaplardaki tabakanın kalkmasına neden olur ve subaplar çabuk erir. Aynı zamanda LPG 600 ve üstü derecelerde tutuştuğu için yüksek devirde motorun ve pistonların daha hızlı ısınmasına sebep olacaktır. Burak'ın anlatmak istediği şey doğrudur. LPG'de rallici gibi aşırı devir çevrilmez. Ama aşırı devirli kullanmanın zararı uzun dönemde çıkar, bunuda bir dipnot olarak belirteyim.
   Benzin ise, kimyasal özelliği nedeniyle subap üstünde bir tabaka oluşturur, düşük ısıda çabuk alev alır ve yüksek devirlerde motor için daha sağlıklı bir yakıttır. Bununla ilgili olarak bilimsel bir araştırma makalesi okumuştum...

+1 abi çok güzel yazmışsın.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 07, 2010, 12:23:51 »
+1 abi çok güzel yazmışsın.

Lpg de  sıkıştırma  yapmayın arkadaşlar, yoksa  motor  yaparsınız :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 07, 2010, 12:26:33 »
geçmiş olsun Tunç abi :( araba hallolur bi şekilde.
Neyse  şimdi  3  saat  sonrasına  yoğunlaşmam  gerekiyor  suratsız  damat  diyip  kızı vermemezlik yapmasınlar :D
bu daha önemli :D sen damatlığa yoğunlaş :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 07, 2010, 12:30:08 »
geçmiş olsun Tunç abi :( araba hallolur bi şekilde.bu daha önemli :D sen damatlığa yoğunlaş :D
Sağol canım   kardeşim benim halloluyor  şuanda 1 hafta sanayide  arac  biraz  maliyetli oldu ama sağlık olsun :(

dün  gece istedik  aile içinde  yaptık nişanımızı temmuz 9 da tüm  TCT ailem  nişan eğlenceme  davetlidir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 07, 2010, 12:33:33 »
Evet çok iyi anladım hani 5000 - 6000 devir dese neyse 4000 devir deyince şaşırdım devir kesiciye nerde girdiği belli sonuçta motor zarar görmemesi için.Bizim efsaneler bildiğim kadarıyla 3000-4000 devir sonrasında şahlanıyor.Açık hava filtresi de olunca genelde 4000-5000 arasında kullanıyorum. Öğrendiğim iyi oldu biraz daha dikkat ederim artık.
Tunç bu arada hayırlı uğurlu olsun Allah tamamıma erdirsin kardeş
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 07, 2010, 12:37:57 »
Evet çok iyi anladım hani 5000 - 6000 devir dese neyse 4000 devir deyince şaşırdım biraz bizim efsaneler bildiğim kadarıyla 3000-4000 devir arasında şahlanıyor.Açık hava filtresi de olunca genelde 4000-5000 arasında kullanıyorum. Öğrendiğim iyi oldu biraz daha dikkat ederim artık.
Tunç bu arada hayırlı uğurlu olsun Allah tamamıma erdirsin kardeş
Aman  gözünü seveyim Ali abim  dikkat  et üzme  corollanı ;)

Çok Teşekkür ederim  abim  amin  allah razı olsun ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mayıs 07, 2010, 12:48:08 »
Tunç neden bujiler çift tırnaklı aldın yanılıyorsam düzelt bizim orjinal bujiler çift tırnaklı mı?  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 07, 2010, 12:56:00 »
Tunç neden bujiler çift tırnaklı aldın yanılıyorsam düzelt bizim orjinal bujiler çift tırnaklı mı?  :blink:
Ali abi orjinalinde  tek tırnak diye biliyorum  buradaki arkadaşlar  bu konuyu aydınlatırlar mutlaka ama  ben  çift  tırnağa  değiştirirken  üzerinde  yine  çift  tırnak vardı.