Gönderen Konu: 30,000 Bakımı öncesinde ve sonrasında şikayetlerim  (Okunma sayısı 6559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Arabamın 30,000 km bakımının yaklaştığı şu sıralarda servise bildirmek için problemlerimi, sorularımı bir çıkarayım dedim. Servise bildireceğim şikayetlerim şöyle;

1- Frene basıldığı zaman ön frenlerden ses geliyor. (Sonkar balataları değiştirdikten sonra düzeltemedi)
2- Şöför kapısı açılıp kapanırken ses yapıyor (gıcırtı şeklinde)
3- El freni çok yukarda tutuyor, en az iki diş sıkılması gerek.
4- Bagaj kapağının iç yüzündeki plastik bozuk yollarda ses yapıyor. (İki tane ufak kapağı süngerle sabitlemiştim ama kesmedi)
5- Ön konsolda dörtlü düğmesinin ampulü yanmıyor.
6- Soğuk-Sıcak hava ayar düğmesinin etrafındaki ışıklar bazen yanmıyor veya yanarken sönüyor.
7- Bozuk, mıcırlı yollarda giderken ön takımdan tuhaf sesler geliyor. (Bir şüphe bu ama baktıracağım)
8- Rölantide devir düşmesi. (Ben normal diye kabul ediyorum ama çok tartışıldığı için bir kez danışayım diyorum servise)

Şimdilik tüm şikayetlerim bunlar. Onun dışında arabamdan gayet memnunum. Benzer problemleri yaşamış yaşamakta olan veya daha başka dertleri olan arkadaşlar buraya görüşlerini yazarlarsa km bazında karşılaşılan sorunları aşağı yukarı tespit etmiş olabiliriz ...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
30,000 Bakımı öncesinde ve sonrasında şikayetlerim
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2007, 18:04:59 »
Bende sadece rolanti sorunu var ama ben onu birazda sisteme bağlıyorum ama çokta beni zorlayan bişey değil  10800 km
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2007, 18:29:33 »
1.   Rölanti sorunu bendede var 600-650 devir genelde rölantide ve bu araç ilk çalıştığında değil motor sıcakken..

2.   Sanki bozuk yolda arka sağ kapıdan veya oralardan bir ses geliyor tıkırtı gibi ve günal senin dediğin arka bagajdan gelen sen bendede var ama tam yerini keşfedemedim..

3.   1.Vitese geçme sorunum var zor geçiyor 1.vitese..bazen 1.vitese takmasam ne olur diye düşünüyorum 2 kere düşünüyom takarken eheheh gülüyom ama hoş bir durum değil...

4.   Ön Konsoldan Teyp içindeki plastik aksamdan bozuk yolda ses geliyor..

5.   Sileceklerimin değişmesi lazım iyi temizlemiyor..

Aracın Kilometresi  : 27.100 Km. (2005 HB 1.6 Sol)

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2007, 01:06:44 »
3- El freni çok yukarda tutuyor, en az iki diş sıkılması gerek...

Bu sorun bende de var. Aracı servisten çıkarmadan önce bunlara baktıracağım. 7. sorunun için de bence direksiyon kutusu olabilir. Ben de dahil bir kaç kişinin direksiyon kutusu, ön takımdan gelen sesler nedeniyle değiştirilmiş. Sen direksiyon kutusu üzerine bir yoğunlaş bence. Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2007, 09:44:53 »
Arkadaşım bizde sedan var 39 000 km de.Debriyaj balatasından kaçırma yaşattı değiştiler ama pek içime sinmedi eskisi daha iyiydi sanki. Bagaj çevresinden ses gelme olayını nerdeyse tüm hatcback'ler yaşatıyor.Patronumuzda var ve aynı şekilde ön göğüsten bagaj kapağından geçte olsa ses geliyor.Bi de sıcak soğur ayar düğmelerinin ışıklandırması bende de gidip geliyor.Umarım çözümlenecek şeylerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2007, 10:31:14 »
Bagajdan gelen ses sedandan da geliyor.
Sedan'da bagaji acan celik kablonun sabitlenmesi gevsiyor ve carpip ses yapmaya basliyor.

Hb de de kadife bant kullanarak kesmeyi deneyebilirsiniz. Mertol yapmisti.

Ön takim ses konusu acik bir konu. Duymak lazim. Direksiyon sisteminden tikirti seklinde olmasi daha mümkün.

ön konsolun icindeki ampüller temassizlik yapiyordur. Ben de Alfa'da da yapti. Konsola iyi bir tokat attim. Düzeldi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2007, 16:48:19 »
Dün arka bagajdan gelen sese bakayım dedim. Daha önceden o iki küçük kapağın etrafına ince bir tabaka sünger yapıştırmıştım. Dün baktığımda kapaklardan birisinde sünger olmadığını farkettim. Sanırım serviste bişey yaptılar. (Ne alaka diyorum ama durum bu) Ben de tekrardan kapağa sünger yapıştırarak sorunu giderdim.

Ayrıca havaların ısınması ile klimayı da kullanmaya başladım. Her nedense klima çalışırken tuhaf bir koku yapıyor. Hele de klima kapatılıp fanlar çalışmaya devam ederse koku daha da artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2007, 17:25:07 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Ayrıca havaların ısınması ile klimayı da kullanmaya başladım. Her nedense klima çalışırken tuhaf bir koku yapıyor. Hele de klima kapatılıp fanlar çalışmaya devam ederse koku daha da artıyor.
[/quote]

klima konusunda koku problemini bende yaşıyorum ve klimanın filitresinden şüpheleniyorum ama yine de emin değilim. çok rahatsız edici bir koku.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2007, 22:55:21 »
Klimayı seyrek kullanırsanız birden açınca nem kaynaklı koku yapması normal, klimayı düzenli kullanırsanız ya da ara sıra ihtiyaç duymadan da camlarınız açıkken çalıştırırsanız bu koku azalır. Motoru kapatmadan bir süre önce klimayı kapatıp, fan çalıştırarak da klimanın kokusunu azaltabilirsiniz.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2007, 13:38:23 »
Klimanin dezenfekte edilmesi lazim.
O koku bakterilerden geliyordur.
Kisin bile 2 haftada bir 20 dakika calistirmak gerekiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2007, 09:34:01 »

klimanın koku yapması filtresinden kaynaklanıyor. değişince düzelecektir. klimayı kapatınca ise kokunun artarak gelmesinin sebebi de, biliyorsunuz soğukta kokular azalır, sıcakta artar. tamamen bununla alakalı.
son model bmv'ler falan da aynı sorunu yaşıyor bu bir problem değil. biz yaşamadık nedense ya filtre yok      ya da kirlenmedi uzun süredir.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2007, 12:33:23 »
Bazıları kabul edilebilir sorunlar kapı gıcırtısı gibi ama klima ve dörlü ampüllerinin yanmamasını anlamadım nasıl olur 7 yıllık 180 bine yaklaşan avensiste yok ingiliz üretimi bide beğenmediğiniz ...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2007, 22:50:24 »
benimde ön göğüsten sesler geliyor bozuk yolda.ama bu aralar amortisörlere takıldım.geçenlerde sol ön patlamıştı değiştirdiler.
ön takımdan banimde sesler geliyor ama çözemedim.bide park sensörleri arada bi kendi kendine ötüyor arkada cisim yokken.
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2007, 11:51:15 »
Dün lastiklerin yerlerini değiştirdim. (Arkaları öne,önleri arkaya aldırdım) Ondan sonra rot balans yaptırırken ön takıma da bakılmasını istedim. Adamın dediğine göre ön takımda bir problem yok. Fakat arkaya geçen ön sağ lastikte ufak bir yapı deformasyonu oluşmuş. Lastiği sabit bir yerde çevirip üst noktasına baktıktan sonra lastiğin sanki zıpladığını görebiliyorsunuz. Lastik alım süreci kısalacak anlaşılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2007, 14:09:01 »
Merhaba benim aracim 20.000 km oldu bu hafta. En kisa zamanda servise gitmem lazim. Bu hafta Akota'yi arayip randevu alicam. Benzer sikayetler bende de var. On konsoldaki sesler uzun zamandir geliyor, arkada bagaj kapaginin orasi da problemli.

Bir de son zamanlarda frenler istedigim gibi tutmuyor. Balatalarin degismesi gerekebilir belki, fiyat olarak onunla ilgili bir bilgisi olan yardimci olabilirse sevinirim. Garantiden degistirmezler dimi  

Bir de son 1-2 haftadir havalarin isinmasiyla klimayi daha sik kullanir oldum ve sanki oyle eskisi kadar sogutmadigini hissediyorum. 20.000 bakiminda polen filtresi degisince rahatlar mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2007, 19:47:20 »
20,000 bakımında bende yapılanlar (KDV Dahil);

20,000 Bakım  = 69,62 YTL
Ön fren balata sökme takma = 22,42 YTL
Polen Filtresi = 37,76 YTL
Yağ Filtresi = 12,33 YTL
Karter Tapa Contası = 1,45 YTL
Mobil Super S 10W-40 (4,2 lt) = 96,64 YTL
Fren Balatası (önler) = 91,75 YTL

İskonto = 10,15 YTL

Toplam = 321,82 YTL

Polen Filtreniz değişince klimanızın daha iyi soğuttuğunu ve daha iyi üflediğini göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 08, 2007, 13:40:30 »
Yuh    20 bin bakımı 320 milyonmu bide corolla çok değilmi yahu ?
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 08, 2007, 14:20:50 »
Fren balataları var ama 91,75 + 22,42 ytl işçilk. Yani aslında bakım 207,65 YTL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mayıs 08, 2007, 22:02:57 »
Aralık'ta sormuştum 30000 km bakımı Derindere de 160 YTL idi ama neleri kapsıyordu bilmiyorum..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2007, 00:50:14 »
Günal Bey cok tesekkur ederim, ilgi gostermissiniz. Vermis oldugunuz bilgi cok detayli, usenmeyip faturanizdan yazdiginiz icin tesekkurler tekrar.