Gönderen Konu: Avensis- Corolla Verso  (Okunma sayısı 9953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« : Nisan 26, 2007, 14:19:44 »
Selam Arkadaşlar,

21 Nisan günü 23:50 civarında Gemlik taraflarında BAbama ait Ford Mondeo marka otomobil ile bir kaza yaptık, araç takla attı ve pert oldu, Allah'a çok şükür bizlere bir şey olmadı. Otomobilimiz kaskoluydu. GÜVEN sigortaya'da burdan teşekkür etmek isterim 45 dk içinde çekiciyi, 1,5 saat içinde kiralık aracı temin ettiler ve yolumuza devam ettik....

Babam yeni bir araç almayı düşünüyor: Volvo S 40 (2006 model temiz 2. el), avensis 1600 cc veya corolla verso 1600 cc (duruma göre 0 veya temiz 2006  model 2. el de olabilir)

Sizlere sormak istediğim şey şu avensis ve corolla verso ne zaman kasa değiştirecek ikincisi ise bu otomobiller hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.

Ben 2005 model Corolla Hb kullanıcısıyım ve aracımdan çok memnunum Babamada bu nedenle Toyota öneriyorum sizlerde düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Avensis- Corolla Verso
« : Nisan 26, 2007, 14:19:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2007, 15:02:32 »
corolla verso muhtemelen 2009 model yılında avensis bildiğiniz üzere yeni makyaj geçirdi sayılır görünümü taze satışlkar iyi en yakın ihtimal 2 3 sene olmalı

corolla verso muhtemelen 2009 model yılında avensis bildiğiniz üzere yeni makyaj geçirdi sayılır görünümü taze satışlkar iyi en yakın ihtimal 2 3 sene olmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2007, 16:30:51 »
geçmiş olsun öncelikle. bu aralar forumda nazar var herhalde.allah herkesi korusun.
avensis daha yeni makyajlandı.büyük ihtimal 2008 sonu veya 2009başı kasa değiştirebilirler.
verso ve avensis farklı araçlar. kullanım amaçları farklı. biri çok amaçlı kullanım için biri (corollaya göre)lüks bir araç.
hatırladığım kadarı ile mertol beyde cmax var.oda verso sınıfında bir araç. bu sınıfdaki araçların artılarını ve eksilerini (avensis' e göre)anlatırsa bizi aydınlatmış olur.
zor bir tercih olur. ama benim tercihim verso dan yana.(şahsi tercihimdir)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2007, 16:50:44 »
geçmiş olsun.ben de tercihimi versodan yana kullanırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2007, 18:27:47 »
ben de verso diyorum. konfor, görünüm her şey yerinde.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2007, 10:17:40 »
Aslında kendime alacak olsam kasa değiştirmesine falan bakmadan Verso'yu tek geçerdim. Lakin kullanacak olan Babam, Onlarda 3 kişiler bazen yola iki araba çıkmayalım dediğimizde bizle birlikte nadir zamanlarda  5 kişi oluyoruz birde ufak çoçuk oluyor. Babam ise büyük araçlardan hoşlanıyor ve önceliği bu kazadan sonra özellikle güvenlik oldu. O da bu nedenle ve yaşı itibari ile Volvo S40'ı istiyor durum böyle.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2007, 11:02:56 »
O zaman babanız için Corolla Verso en doğru seçim olacaktır...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2007, 12:59:15 »
Arkadaşım çok geçmiş olsun.Güvenlikte dahil bir çok konuda beklentilerini karşılayacak bir araçtır bence verso.Çok zevkli bir araç hem kullanmak hem içinde bulunmak için.Sanırım elden çıkarma ile ilgili problemler yaşanıyor ya da değer kaybetmesi ile ilgili.Kolay gelsin seçiminizde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2007, 14:58:21 »
Alıntı yapılan: Haluk Elikkaya
Arkadaşım çok geçmiş olsun.Güvenlikte dahil bir çok konuda beklentilerini karşılayacak bir araçtır bence verso.Çok zevkli bir araç hem kullanmak hem içinde bulunmak için.Sanırım elden çıkarma ile ilgili problemler yaşanıyor ya da değer kaybetmesi ile ilgili.Kolay gelsin seçiminizde
[/quote]
 Pek sanmıyorum corolla versonun değer kaybı her otomobil gibi, 1-2 haftadır 2. el Corolla Versolara bakıyorum'da 31 bin YTL'den aşağı yok keşke biraz daha ucuzunu bulsamda kendime alsam  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2007, 17:03:52 »
öncelikle çok geçmış olsun eger babanız guvenli bir arqac arıyorsa versoyuda tavsiye ederim ama avensis yeterince guvenli benim bir yakınım avensisin şu en son cıkan makyajlı avensisin makyajsız olanı ile 160 km ile durana kadar takla attı çok şükür kimsede kırık yok yanlızca kemer takmadıgı için kafasıı yarılmıstı ama onun haricinde kotu birsey yoktu yani demek istediğim Toyota guvenli bi arac ama genede belii olmaz bence babanız çok seyahat eden biri ise ve aile nufusu cok degilse avensis derim ama aile nufusu fazla ise verso derim.Bu arada volvo da cok guvenli bir aractır.
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2007, 20:31:05 »
Alıntı yapılan: ahmet küpeli
Selam Arkadaşlar,

21 Nisan günü 23:50 civarında Gemlik taraflarında BAbama ait Ford Mondeo marka otomobil ile bir kaza yaptık, araç takla attı ve pert oldu, Allah'a çok şükür bizlere bir şey olmadı. Otomobilimiz kaskoluydu. GÜVEN sigortaya'da burdan teşekkür etmek isterim 45 dk içinde çekiciyi, 1,5 saat içinde kiralık aracı temin ettiler ve yolumuza devam ettik....

Babam yeni bir araç almayı düşünüyor: Volvo S 40 (2006 model temiz 2. el), avensis 1600 cc veya corolla verso 1600 cc (duruma göre 0 veya temiz 2006  model 2. el de olabilir)

Sizlere sormak istediğim şey şu avensis ve corolla verso ne zaman kasa değiştirecek ikincisi ise bu otomobiller hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.

Ben 2005 model Corolla Hb kullanıcısıyım ve aracımdan çok memnunum Babamada bu nedenle Toyota öneriyorum sizlerde düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
[/quote]

Oncelıkle gecmıs olsun Allah korumus sızı. Volvo s 40 guzel bır arac ama ıkıncı el pıyasasına baktıgınız zaman bu markanın  degerı cok dusuyor. Avensıs  2008 yılında versoda 2009 yılında
yenılenecek dıye toyota turkıye yonetıcılerı bunun haberını yapmıslardı. Japonyaya versoyu gormek ıcın gıtmısler aracın  harıka bır tıpı oldugunu hatta tasarımı yapanın alnından optuklerınıde soyledıler. Benım sahsı dusuncem verso olur cunku avensıse gore daha kullanılıslı, buyuk , daha guzel ve agır duruyo. Ben verso derım.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2007, 21:09:21 »
Çok geçmiş olsun en başta.Bu aralar gerçekten herkes kaza yapıyor forumda.Aman dikkat arkadaşlar.

Valla benim kişisel tercihim Volvo s40 olur.Hep zaafım olmuştur bu araca karşı.Hatta benim aracın bir üst kalitesi diye düşünmüşümdür.
Güvenlik bakımından da Volvolar gayet sağlamdır.Ama Verso da gayet başarılı bir araç.Seçim yapmanız zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2007, 13:26:54 »
Açıkçası segment farkı olan araçlar arasında karşılaştırma yapmaya bile gerek yok bana göre ama ihtiyacınızı corolla karşılıyorsa onu seçin verso olması şart değilse kesinlikler avensis
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #13 : Nisan 30, 2007, 10:01:49 »
Arkadaşlar, ilginşiz ve fikirleriniz için teşekkürler.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #14 : Nisan 30, 2007, 20:44:51 »
merhaba, bende kendi goruslerimi yazayım.

1- avensis

guzel gorunen bir araba, yalnız 1 yıl icinden yenilenecegine dair soylentiler var. hatta forumlarda yeni avensis diye konsept resimleri dolasıyor.

yalnız ingiltereden geliyor sanıyorum ve ingiliz isciligi bizimkilerden kotu.  bizim corolla fabrikası odullu idi sanıyorum. gerci yine toyota klasında ama fabrika da kucuk nuanslarda onemli.

motor: 1,6 motor, eski kasa corolladaki bildigimiz motor. biraz yazılım oynaması ile torku yukseltimis filan. bu kasa icin zorlanıyor, zorlukla yetse bile tuketim degerleri corolla'dan yuksek.

2.0 hacim ise pahalı.

olumlu yanlar, saglam bir arac, euroncap'ten 5 yıldızlı, gercekten saglam. konforlu, aynı zamanda elegant modeli 43 mü, 47 milyar mı ne, zenon farlı ve en önemli guvenlik sistemi olan, cekis kontrolu, esp, toyotacası vsc ile donatılmıs.

2- corolla verso,

sevemedim, sevmedim. evet corolla, toyota ama ben sevemedim. yeni kasa corolla'nın fiyatlarında 3 milyarlık düşme de varken, yeni kasaya bakmakta fayda var. 5 yıldızlı, 125gblık dual vvt motor.

tek eksik, esp, vsc'nin olmaması. sacmalık, toyotasa'dan kaynaklanıyor. tepki gostermek lazım.

3- volvo s40,

s40 focus kasası uzerinedir. daha dogrusu, focus, s40 ve adını anımsayamadığım birkac arac aynı platformu kullanıyor. general motors ya bunlar, ondan.

volvo'da gm'nin ama kendi farkını koyuyor. saglam isvec celigi, sıkı bir sasi, koruyucu guvenli.

ama teknolojik olarak cok bisiy yok, volvo'nun icini pek begenmedim ben. ust modelleri de pahalı, s40'ın full.

hadi tum bunları gectim, ikinci eli yok gibi daha daonemlisi. satısların azlıgından servisleri mi, yetkili satıcısı mı ne, kapatıyor diye seyler okuyorum.

avensis ve corolla zor secim olacak. uzun sure kullanırım, istanbuldayım servis sıkıntısını, ikinci elini dusunmuyorum derseniz, volvo'da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #15 : Nisan 30, 2007, 22:56:41 »
s 40,focus ve mazda 3 aynı platformu paylaşıyorlar.üç marka da ford çatısı altında gm değil.aslında volvo daha prestijli geliyor ama onların da bütün modelleri birbirine benzemeye başladı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2007, 08:45:39 »
T5 zaten ayrı bir makina. Arabanın nasıl hızlandığını bile anlamıyorsun...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #17 : Mayıs 04, 2007, 14:23:15 »
Aslında Yeni corolla veya Auriste fena modeller değil fakat fiyatlarının düşmesini beklemek lazım S40 konusunda benim düşüncem gerçekten çekici bir otomobil değil lakin Babam bu otomobili biraz takıntı haline getirmiş durumda bu nedenle şimdilik onu Toyotaya caydırma yollarını aaramaktayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2007, 11:40:54 »
Hadi Lütfen söyleyin bakalım Corolla Hb kullanıcıları; Auris çıktığında keşke dediğiniz oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Avensis- Corolla Verso
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2007, 06:19:47 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Ben Aurisin tipine uyuz olmaya başladım. Trafikte de gördüm bir iki tane kesinlikle eski HB corolla ile kıyaslanamaz bile.. Yarisin çizgilerini anımsatıyor ama Yaris kesinlikle çok daha şık.
[/quote]

+1...Kesinlikle Mertol beye katılıyorum Corolla HB Aurıs ten çok daha güzel bir araba Aurısin iç dizaynı daha güzel ama  buda normal daha yeni .Dışı Corolla HB kıyaslanamaz Bu benim görüşüm Arabamı değiştirsem 2007 Aurıs yerine 2007 Corolla HB almayı tercih ederim diye düşünüyorum.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))