Gönderen Konu: Gösterge ışık ayarı  (Okunma sayısı 29418 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Gösterge ışık ayarı
« : Nisan 27, 2010, 10:22:14 »
Merhabalar,

Dün farkettiğim bir özelliği paylaşmak istedim. Direksiyondan ses sistemini açıp kapatmayı buradan öğrenmiştim :). 05 Corolla sol kullanıcısıyım. Göstege panelindeki kilometre sayacında bildiğiniz üzere 3 adet ölçüm sayacı bulunuyor. Birine müdahaleniz mümkün değil. Diğer ikisi kullanıcı ihtiyaçları için sunulmuş.

Birde bunlardan sonra "--" (veya daha farklı bir şekil olabilir) işareti var. Ne olduğunu öğrenmek için klavuzu okumak yerine, kurcalamayı tercih ettim :D. Basılı tutuldukça, kademeli olarak gösterge ışık şiddetini ayarladığını anladım.

Biniyorum ama neye biner gibi :D :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

Gösterge ışık ayarı
« : Nisan 27, 2010, 10:22:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Gösterge ışık ayarı
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2010, 10:26:54 »
ben size başka bişey daha öğreteyim ozaman, klimanız souk pozisyonunda açıkken ve hava akışı aracın içerisine ayarlanmışken, klimayı ön cama üfletin mesela, ön cam çatlamasın diye içerden aldığı hava akışını keser ve dışardan almaya başlar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2010, 10:33:28 »
:) Teşekkürler. Onu havayı ön cama verdiğimde çıkardığı robotik sesten ve paneldeki ışığın sönmesinden anlamıştım ama yine de teşekkürler :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2010, 10:36:15 »
:) Teşekkürler. Onu havayı ön cama verdiğimde çıkardığı robotik sesten ve paneldeki ışığın sönmesinden anlamıştım ama yine de teşekkürler :).

Ozaman bişey daha :D :D

aracınız kilitli iken uzaktan kumandadan aracı açın, ancak kapılarını açmayın bekleyin, 30sn kadar sonra araç kendi kendini kilitler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2010, 10:42:35 »
evet kilitliyor. bilmiyodum kapı kolu elimde kalıyodu az kalsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2010, 10:48:35 »
yahu bende düşünüyorum "bişey daha vardı bu arabada çok beğendiğim onu söylim" ama gelmedi aklıma :D .  Ha birde eğer yolcu koltuğunda biri varsa ve eğer kemer bağlamak istemiyorsa ve sizde arkadan dolaştırmak istemiyorsanız, yolcunuza koltuğun ucuna oturmasını veya oturmadan seyahat etmesini öneriniz zira koltuğun oturma kısmındaki sensör yolcu olmadığını düşünerek ikaz sesini kesecektir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2010, 11:05:33 »
yahu bende düşünüyorum "bişey daha vardı bu arabada çok beğendiğim onu söylim" ama gelmedi aklıma :D .  Ha birde eğer yolcu koltuğunda biri varsa ve eğer kemer bağlamak istemiyorsa ve sizde arkadan dolaştırmak istemiyorsanız, yolcunuza koltuğun ucuna oturmasını veya oturmadan seyahat etmesini öneriniz zira koltuğun oturma kısmındaki sensör yolcu olmadığını düşünerek ikaz sesini kesecektir :D

bunun yerine arabada kemer tokası taşıyorum. yolcuyada yazık değil mi? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2010, 11:29:47 »
Haklısın ona da yazık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2010, 11:53:11 »

oktay yapma be abicim :) ne tokası... benim araçda tek taşıdığım toka kızımın aslanlı tokası :lol:

vedat bey sanırım direksiyonda ki "mode" tuşuyla radyoyu aç-p kapayabiliyorsunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2010, 14:00:05 »
oktay yapma be abicim :) ne tokası... benim araçda tek taşıdığım toka kızımın aslanlı tokası :lol:

vedat bey sanırım direksiyonda ki "mode" tuşuyla radyoyu aç-p kapayabiliyorsunuz...

Muhammed Bey doğrudur. Bunu forumda okuduğumda ilaç gibi gelmişti :). Birde hazır konusu açılmışken, radyo dinlerken direksiyondan kumandada yukarı aşağı tuşuna bir kere basınca hafızadaki bir sonraki kanala değilde, otomatik aramayla sıralamadaki bir zonraki istasyona geçiş yapsa tam süper olacak :)

ya benim klavyede veya parmaklarda bi sorun var sanırım. "s" yerine "z" ye basıorum bazen kusurumuza bakmayın. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2010, 14:15:38 »
Merhabalar,

Dün farkettiğim bir özelliği paylaşmak istedim. Direksiyondan ses sistemini açıp kapatmayı buradan öğrenmiştim :). 05 Corolla sol kullanıcısıyım. Göstege panelindeki kilometre sayacında bildiğiniz üzere 3 adet ölçüm sayacı bulunuyor. Birine müdahaleniz mümkün değil. Diğer ikisi kullanıcı ihtiyaçları için sunulmuş.

Birde bunlardan sonra "--" (veya daha farklı bir şekil olabilir) işareti var. Ne olduğunu öğrenmek için klavuzu okumak yerine, kurcalamayı tercih ettim :D. Basılı tutuldukça, kademeli olarak gösterge ışık şiddetini ayarladığını anladım.

Biniyorum ama neye biner gibi :D :D
ben de kendi aracımda deneyeyim bakalım, ışık şiddetini değiştirebiliyor muyum? zira büyük bir eksik bence.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2010, 15:58:18 »
Merhabalar bende 05 corolla kullanıcısıyım . farkettiğim özelliklerden bazıları

-Camları 2inci tıkla otomatik kapatmaya aldığınızda kontağı çekseniz bile camlar kapanana kadar devam ediyor ; )
-Cam Kilit Düğmesine Bastığınızda Şöför hariç 3 Cam Kilitleniyor.
-Sadece Benim Aracımdamı Böyle Bilmiyorum ama arka camlar . Ya tam açılıyor , yada tam kapanıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2010, 16:52:53 »
Merhabalar bende 05 corolla kullanıcısıyım . farkettiğim özelliklerden bazıları

-Camları 2inci tıkla otomatik kapatmaya aldığınızda kontağı çekseniz bile camlar kapanana kadar devam ediyor ; )
-Cam Kilit Düğmesine Bastığınızda Şöför hariç 3 Cam Kilitleniyor.
-Sadece Benim Aracımdamı Böyle Bilmiyorum ama arka camlar . Ya tam açılıyor , yada tam kapanıyor..

ilk ikisi bendede aynı fakat 3. yü ustaya sormak lazım :D. son kullanıcıyım ama arka camları arkadaki kendi düğmelerinden de aynı şekilde mi kullanıyorsunuz. şoför tarafından açıp kapadığınızda da aynısı oluyorsa aklıma iki ihtimal geliyor. düğmeler bozuk veya diğer ihtimali unuttum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2010, 20:06:28 »
vedat bey demek istediğinizi yanlış anlamadıysam eğer zaten yukarı aşağı tuşuna basılı tutarsanız bir sonraki hafızada olan kanala değil de istasyon frekansına göre bir sonrasına geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2010, 20:48:45 »
Ozaman bişey daha :D :D

aracınız kilitli iken uzaktan kumandadan aracı açın, ancak kapılarını açmayın bekleyin, 30sn kadar sonra araç kendi kendini kilitler :)
Bu benim 2001 Sol Specialimdede var , kapıları açmayıp bagajı açıncada kesik kesik ötüyor. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2010, 21:29:27 »
Multimode şanzımanlılara sesleniyim bende :) vitesi E moduna takıp Es düğmesine basınca tek değişen, vites daha yüksek devirde atıyor bunu biliyoruz.Esas bomba, bunu bilmeyen arkadaşların yanında Es e basıp Turboyu açtım diyip biraz daha seri gaza basın :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2010, 23:04:05 »
bugün denedim, toplam km gösterirken basılı tutarsan 6 kademeli olarak kısıp açıyor. benim niye kullanma kitapçığım yok yaaa :( herşeyi deneme yanılma yöntemiyle buluyorum. ama iyiki sizler varsınız. katkısı olan herkese bir kez daha teşekkürler.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2010, 08:59:13 »
bugün denedim, toplam km gösterirken basılı tutarsan 6 kademeli olarak kısıp açıyor. benim niye kullanma kitapçığım yok yaaa :( herşeyi deneme yanılma yöntemiyle buluyorum. ama iyiki sizler varsınız. katkısı olan herkese bir kez daha teşekkürler.

Ne Mutlu Bize :D

vedat bey demek istediğinizi yanlış anlamadıysam eğer zaten yukarı aşağı tuşuna basılı tutarsanız bir sonraki hafızada olan kanala değil de istasyon frekansına göre bir sonrasına geçiyor

Evey Yusuf Bey haklısınız fakat radyo ararken o tuşa sürekli basılı tuttuğum için illet etti beni :). Bende bunun bir modu varmı tek basımla arasın die tırım tırım arıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2010, 23:11:35 »

kemer tokası taşımayın, bunun yerine o yolcu kemer taksın, yolcuyada yazık değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2010, 23:13:59 »
benim araçta kontağı kapadıktan sonra, belli süre boyunca (1dk civarında) camı ister otomatik ister azar azar indir kaldır istediğini yap izin veriyor.